Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post Reply

Cerić novi predstavnik Bošnjaka

Da
125
38%
ne
155
47%
možda
12
4%
Ne interesuje me
37
11%

Total votes: 329

madner

#351 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by madner »

Ne moze se Komsic ni kandidovat. :roll:
fosna2014

#352 Re: AW: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by fosna2014 »

Ja pitao svoje u familiji za koga ce glasati: nece niko za Cerica, da napomenem 3 Hadzija od 12 ljudi. Jedna osoba za Bakira. :mad:

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
madner

#353 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by madner »

Ceric meni izgleda skroz ok, zna engleski.
reis1

#354 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by reis1 »

leo karan wrote:Manite se suplje ba, nego recite za koga cete glasati?
Kad dodjete da zaokruzite, koga cete?
Izbor je takav kakav je...
1. Kebo
2. Ceric
3. Izetbegovic
4. Radoncic
5. eventualno Becirovic

Mozete i metodom eliminacije odabrati kandidata
Metodom eliminacije:
3. i 4. uopce nisu Bosanci, tako da za njih glasati nema smisla.
2. Ceric uopce nije osoba za predsjednistvo - ne znam zasto se lik gura tamo gdje mu nije mjesto
5. eventualno Becirovic i 1. Kebo

Kad se podvuce crta, 5. eventualno Becirovic.
Joe McCarthy

#355 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Joe McCarthy »

aktivacija wrote:
Ova tužna filozofija pokornosti, čije pravo porijeklo ne znam, ali koja, sigurno, ne potiče od islama, vrši dvije funkcije koje se savršeno i nesretno dopunjuju: s jedne strane, ona umrtvljuje žive, a s druge strane, ističući u ime vjere pogrešne ideale, ona oko islama okuplja one koji su umrli prije nego su počeli da žive. Od normalnih ljudskih stvorenja ona stvara nesigurne ljude, progonjene osjećajem grijeha i krivnji, postaje istovremeno vrlo privlačna za ona promašena stvorenja što bježe od stvarnosti i traže utočište u pasivnosti i utjehi. Samo na ovaj način može se objasniti činjenica da i u današnjem vijeku buđenja, upravo nosioci islamske misli, ili oni koji sebe tako nazivaju, u svakoj konfrontaciji redovno gube bitku. Spleteni ovom filozofijom zabrana i dilema, ovi ljudi, inače visokog morala, pokazuju se inferiorni i nedorasli u sukobu s manje čestitim, s manje kulturnim, zato odlučnim i bezobzirnim protivnicima, koji znaju šta hoće i koji ne biraju sredstva da postignu svoje ciljeve.
Lijepi moj Alija ta pokornost dolazi upravo iz Islama, jer Islam sa tom buntovnom populacijom i ljudima koji ispituju autoritet bi prestao postojat za manje od dvije generacije nakon te tvoje reforme :lol:
Leadership in Hadith Prophet (SAW) said the following regarding leadership in an Islamic Jamaah: “ Whosoever obeyed the leader, he obeyed me and whosoever disobeyed the leader, he disobeyed me.” (Muslim) “ I order you of five things: to be with Al Jamaah, to listen (to the leaders), to obey (the leader’s orders), Hijrah (migration) and Jihad .” (Ahmad , Tirmizi) “ If one dies and there is no ring of Bayah (pledge of allegiance) in his neck, he died in jahiliyyah ( that is out of Islam.). (Muslim). “ Whenever three of you are traveling, you should elect one as your leader.” (Abu Dawood) “ Listening to and obeying ( the commands of the leader) is obligatory upon a Muslim whether he likes it or not as long as it is not in the disobedience of Allah (SWT).When a command is given in the disobedience of Allah (SWT), then there is no listening and no obedience.” (Bukhari and Muslim).
Drinski

#356 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Drinski »

Joe McCarthy wrote:
aktivacija wrote:
Ova tužna filozofija pokornosti, čije pravo porijeklo ne znam, ali koja, sigurno, ne potiče od islama, vrši dvije funkcije koje se savršeno i nesretno dopunjuju: s jedne strane, ona umrtvljuje žive, a s druge strane, ističući u ime vjere pogrešne ideale, ona oko islama okuplja one koji su umrli prije nego su počeli da žive. Od normalnih ljudskih stvorenja ona stvara nesigurne ljude, progonjene osjećajem grijeha i krivnji, postaje istovremeno vrlo privlačna za ona promašena stvorenja što bježe od stvarnosti i traže utočište u pasivnosti i utjehi. Samo na ovaj način može se objasniti činjenica da i u današnjem vijeku buđenja, upravo nosioci islamske misli, ili oni koji sebe tako nazivaju, u svakoj konfrontaciji redovno gube bitku. Spleteni ovom filozofijom zabrana i dilema, ovi ljudi, inače visokog morala, pokazuju se inferiorni i nedorasli u sukobu s manje čestitim, s manje kulturnim, zato odlučnim i bezobzirnim protivnicima, koji znaju šta hoće i koji ne biraju sredstva da postignu svoje ciljeve.
Lijepi moj Alija ta pokornost dolazi upravo iz Islama, jer Islam sa tom buntovnom populacijom i ljudima koji ispituju autoritet bi prestao postojat za manje od dvije generacije nakon te tvoje reforme :lol:

Leadership in Hadith Prophet (SAW) said the following regarding leadership in an Islamic Jamaah: “ Whosoever obeyed the leader, he obeyed me and whosoever disobeyed the leader, he disobeyed me.” (Muslim) “ I order you of five things: to be with Al Jamaah, to listen (to the leaders), to obey (the leader’s orders), Hijrah (migration) and Jihad .” (Ahmad , Tirmizi) “ If one dies and there is no ring of Bayah (pledge of allegiance) in his neck, he died in jahiliyyah ( that is out of Islam.). (Muslim). “ Whenever three of you are traveling, you should elect one as your leader.” (Abu Dawood) “ Listening to and obeying ( the commands of the leader) is obligatory upon a Muslim whether he likes it or not as long as it is not in the disobedience of Allah (SWT).When a command is given in the disobedience of Allah (SWT), then there is no listening and no obedience.” (Bukhari and Muslim).
I sta to ima veze sada sa članom predsjednistva BIH?
Last edited by Drinski on 03/06/2014 11:44, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#357 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by ultima_palabra »

leo karan wrote:Manite se suplje ba, nego recite za koga cete glasati?
Kad dodjete da zaokruzite, koga cete?
Izbor je takav kakav je...
1. Kebo
2. Ceric
3. Izetbegovic
4. Radoncic
5. eventualno Becirovic

Mozete i metodom eliminacije odabrati kandidata
Nijedan, vidjet ću ima li kod Hrvata neko zanimljiv.
notsure

#358 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by notsure »

Nije Cerić problem što je bio hodža, što je bio vjerski službenik, on ima sasvim drugu, ozbiljnu manu.
Navikao je čitav život da živi od tuđeg rada, tuđim parama i tuđom sadakom. Nas prosjak ne može izvući iz krize, nego vrijedan, radišan čovjek koji je potkovan i drugim znanjima osim arapskih citata. Uz dužan respekt, siguran sam da ih on nema.
fosna2014

#359 Re: AW: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by fosna2014 »

notsure wrote:Nije Cerić problem što je bio hodža, što je bio vjerski službenik, on ima sasvim drugu, ozbiljnu manu.
Navikao je čitav život da živi od tuđeg rada, tuđim parama i tuđom sadakom. Nas prosjak ne može izvući iz krize, nego vrijedan, radišan čovjek koji je potkovan i drugim znanjima osim arapskih citata. Uz dužan respekt, siguran sam da ih on nema.
Dosta se je on prilagodjavao, nema vise prilagodjavanja! :D

Joe McCarthy

#360 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Joe McCarthy »

Drinski wrote:
Joe McCarthy wrote:
aktivacija wrote:

I sta to ima veze sada sa članom predsjednistva BIH?
Samo mislim naglas oko Alijine teorije za "ne Islamsku" pokornist u Islamu.
Last edited by Joe McCarthy on 03/06/2014 11:57, edited 2 times in total.
reis1

#361 Re: AW: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by reis1 »

fosna2014 wrote:
notsure wrote:Nije Cerić problem što je bio hodža, što je bio vjerski službenik, on ima sasvim drugu, ozbiljnu manu.
Dosta se je on prilagodjavao, nema vise prilagodjavanja! :D

Kome mi ba da se prilagodjavamo? Dosta smo se mi njima prilagodjavali, nek se sad malo oni nama prilagodjavaju.

Mi i oni. :bih:
lua

#362 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by lua »

reis1 wrote:
Nisam papak brata mi...

Naravno da sam procitao sta si napisala, i zato sam i rekao da si vehabijka. Iscupala si sve ono toboze negativno o reisu, i sve tako napisala. To je vehabizam.
Ako ima nešto pozitivno o reisu, što bi bio spreman podijeliti sa mnom, vehabijka bi ti bila izrazito zahvalna.
vatrogasac

#363 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by vatrogasac »

lua wrote:
Ako ima nešto pozitivno o reisu, što bi bio spreman podijeliti sa mnom, vehabijka bi ti bila izrazito zahvalna.
Ovo nešto sugeriše da nema ništa. Ili griješim...?
reis1

#364 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by reis1 »

lua wrote:
reis1 wrote:
Nisam papak brata mi...

Naravno da sam procitao sta si napisala, i zato sam i rekao da si vehabijka. Iscupala si sve ono toboze negativno o reisu, i sve tako napisala. To je vehabizam.
Pa recimo za pocetak, obnovio je 1000 dzamija na teritoriju cijele BiH, koje nikome nisu smetale, a koje su poremecenici u mozak porusili.

Ja kao ateist smatram da je to dobra stvar za obnovu multi-kulti BiH. Pak, da li ti smatras da su te dzamije trebale ostati porusene? :mrgreen:
lua

#365 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by lua »

reis1 wrote:
Pa recimo za pocetak, obnovio je 1000 dzamija na teritoriju cijele BiH, koje nikome nisu smetale, a koje su poremecenici u mozak porusili.

Ja kao ateist smatram da je to dobra stvar za obnovu multi-kulti BiH. Pak, da li ti smatras da su te dzamije trebale ostati porusene? :mrgreen:
Da ti iskreno kažem potvrđuješ teoriju da si papak. I k tome nekulturan. :D Al' evo odgovorit ću ti, onako forumske rasprave radi. Džamije su super, kao i crkve, kao i hramovi, kao i spomenici, kao i ulice, kao i fabrike, kao i škole. Sve nam to treba. Dobro je da su obnovljene. Sumnjam da je on imao udjela u svakom od tih poslova, ionako je netransparentno. Ako jeste, onda je učinio jedno dobro djelo za muslimane u Bosni i Hercegovini. Gdje su dobra djela za ostalu raju, a? :D

Sad me zanima zašto se niko od vas ne pita da li bismo trebali imati "vođu" koji umjesto božije kuće, obnavlja i gradi kuće građanima ove države? Evo poplave se desile. Hoćeš mi još nešto pričati o vjerskim objektima? Lakše je naći gafofe reisa na netu bolan, nego dokaze da je stvarno dobročinitelj. Jebi ga... :mrgreen:

Ja kao ateista smatram da je multi-kulti BiH pusti san, dok uopće postoje ljudi koji podržavaju ovog debeljka da im bude vođa naroda. Jadan taj narod, stvarno jadan i bijedan.
Drinski

#366 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Drinski »

lua wrote: Sad me zanima zašto se niko od vas ne pita da li bismo trebali imati "vođu" koji umjesto božije kuće, obnavlja i gradi kuće građanima ove države? Evo poplave se desile.
Pa kao reis je obnavljao dzamije, sada kao sef drazve treba da obnavlja kuće, to je valjda podijeljena nadležnost.
Ja tako mislim, a Allah opet najbolje zna.
vatrogasac

#367 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by vatrogasac »

lua wrote:
reis1 wrote:
Da ti iskreno kažem potvrđuješ teoriju da si papak. I k tome nekulturan. :D Al' evo odgovorit ću ti, onako forumske rasprave radi. Džamije su super, kao i crkve, kao i hramovi, kao i spomenici, kao i ulice, kao i fabrike, kao i škole. Sve nam to treba. Dobro je da su obnovljene. Sumnjam da je on imao udjela u svakom od tih poslova, ionako je netransparentno. Ako jeste, onda je učinio jedno dobro djelo za muslimane u Bosni i Hercegovini. Gdje su dobra djela za ostalu raju, a? :D
lua wrote: I ne znam da smo ikad otkako ja živim i pamtim, bili ovako glupi i nazadni, pa da nam se bivši reis kandiduje za predsjednika i da stvarno ima ljudi koji to odobravaju. Kakav čisti nonsens, nemam riječi.
Moraš se prije sve ove priče dogovoriti sama sa sobom. Prvo bivšem reisu suprotno Ustavu BiH ne bi dozvolila da bude u Predsjedništvu, a onda iz sve raspoložive artiljerije tučeš što nije preuzeo ingerencije političara pa radio kao reis njihov posao. On je dobio mandat da radi na poslovima vezanim za unapređenje rada islamske zajednice u ovoj državi što je relativno dobro odradio mada nije bježao niti od lobiranja za sve njene državljane gdje mnogi nisu uspjeli, a imali su tu obavezu.

Image
wolf07

#368 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by wolf07 »

Da je nekim pukim slucajem Ceric dozivotno izabran da bude reis-ul-ulema ja bih prvi bio - ZA, iako takva mogucnost po vazecim propisima IZ ne postoji. Ali lakse bih podnio, u stvari uopste mi ne bi bio problem, da su promijenjeni najvisi pravni akti IZ-a i da je stvarno postavljen za reisa dok god je ziv. Covjek je obrazovan u tom smjeru, zna taj posao, ima i dosta jaku podlogu pod cime podrazumijevam opste znanje (strani jezici, zivotno iskustvo i sl.). Medjutim, nakon sto je "potrosen" kao reis sad nam se vraca recikliran kao kandidat za clana Predsjednistva BiH. I evo, hajmo sad hipoteticki, neka dobije dva mandata za redom i provede 8 godina u Predsjednistvu, sta cemo onda? Hocemo li onda da ga gledamo na klupi selektora reprezentacije umjesto Susica?
Ja sam ga iskreno dozivljavao kao vrhunski vjerski autoritet, ovim potezom je sam sebe bacio u blato a to mu je najmanje trebalo u ovim godinama i nakon odlicno obavljenog posla na celu IZ. Ko god ga podrzava u nastojanju da bude clan Predsjednistva BiH taj ne misli dobro ni njemu ni ovoj drzavi!!!!
lua

#369 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by lua »

vatrogasac wrote:
Moraš se prije sve ove priče dogovoriti sama sa sobom. Prvo bivšem reisu suprotno Ustavu BiH ne bi dozvolila da bude u Predsjedništvu, a onda iz sve raspoložive artiljerije tučeš što nije preuzeo ingerencije političara pa radio kao reis njihov posao. On je dobio mandat da radi na poslovima vezane za unapređenje rada islamske zajednice u ovoj državi mada nije bježao niti od lobiranja za sve njene državljane gdje mnogi nisu uspjeli, a imali su tu obavezu.
Pazi, moje mišljenje je da on ne treba biti član Predsjedništva BiH. I ja mu neću dati svoj glas. Ja mu ne mogu uskratiti njegovo pravo, sve i da hoću. Zašto mi ne odgovori neko od vas ko njeg brani na pitanje zašto štitite prava i slobode bivšeg reisa, a ne brinete se za svoje sugrađane koji nemaju ni teoretsku šansu da svoja prava ostvare? Što ste se uzjebali ba? Šta mu konkretno ja mogu uraditi, osim reći da mislim da je nemoralno, neetično i loš potez za trenutnu situaciju u državi. Jesam pacifista, jesam eto i vehabijka, ali meni ne ide u glavu da vas trojica na mene napadate k'o orangutani na LSD-u, braneći reisa. Što? Je li što je musliman? Je li što vam je valj'o? Ja ga ne branim i ja ga otvoreno osuđujem. A njeg boli dupe šta ja pričam. Kao što i ostatak političke elite (jadi moji) boli dupe šta ti pišeš.

Budimo samo iskreni ba, šta se zavlačite u nekakve bezizlazne rasprave radi budale čovjeka? Da branite njegova prava, dok se Romima izrugujete? Dok ona šaka Židova može sanjati da se kandiduje u Predsjedništvo BiH? Kako imate obraza, nije mi jasno? Stvarno me čudi laganje, prosipanje iz šupljeg u prazno.
vatrogasac

#370 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by vatrogasac »

lua wrote:
Budimo samo iskreni ba, šta se zavlačite u nekakve bezizlazne rasprave radi budale čovjeka? Da branite njegova prava, dok se Romima izrugujete? Dok ona šaka Židova može sanjati da se kandiduje u Predsjedništvo BiH? Kako imate obraza, nije mi jasno? Stvarno me čudi laganje, prosipanje iz šupljeg u prazno.
Ti se ljutiš na Cerića što šestorka -sedmorka -osmorka nije uspjela sprovesti presudu "Sejdić Finci"? To imaš na drugoj temi opširnije.
Drinski

#371 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Drinski »

vatrogasac wrote:
lua wrote:
Ti se ljutiš na Cerića što šestorka -sedmorka -osmorka nije uspjela sprovesti presudu "Sejdić Finci"? To imaš na drugoj temi opširnije.
Kriv je reis.
reis1

#372 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by reis1 »

lua wrote:
reis1 wrote:

Sad me zanima zašto se niko od vas ne pita da li bismo trebali imati "vođu" koji umjesto božije kuće, obnavlja i gradi kuće građanima ove države? Evo poplave se desile. Hoćeš mi još nešto pričati o vjerskim objektima? Lakše je naći gafofe reisa na netu bolan, nego dokaze da je stvarno dobročinitelj. Jebi ga... :mrgreen:

Ja kao ateista smatram da je multi-kulti BiH pusti san, dok uopće postoje ljudi koji podržavaju ovog debeljka da im bude vođa naroda. Jadan taj narod, stvarno jadan i bijedan.

Ma ti si vehabijka, koja bi se samo svadjala, i na osnovu negativnih primjera kvalificirala ljude. Samo zato sto su ti - antipaticni debeljucI. :mrgreen:

Ako je multi-kulti civilizacijsko dostignuce, a jee, cosmopolitizam i sl., i ako je BiH bila multi-kulti prije desavanja, a jee - nije li onda obnova porusenih dzamija na teritoriju cijele BiH dobro djelo za multi-kulti BiH, a ne samo dobro djelo za muslimane u BiH? Dok su svi trkeljali multi-kulti ovo-ono, reis je konkretno uradio nesto na tom planu, ima rezultate - moze reci u svom domenu "evo ja sam to vratio u normalno stanje".

A zasto ti mislis da je potrebno kritizirati reisa zasto nije gradio kuce? Opis reisovog biznisa je da gradi dzamije - glsasaj sad za njega za predsjednika, i onda ako ne bude gradio kuce, onda ga kritiziraj osnovano! :mrgreen:

Drugi primjer, evo lik je predsjedatelj Bosnjackog Svjetskog Kongresa, koji uglavnom okuplja ljude iz dijaspore i stvara konekcije sa BiH. Znaci dok svi drugi nestA laprdaju, kako treba skrbiti o konekcijama matice i dijaspore, reis je konkretno realizirao i utemeljio organizaiju koja to i radi. Znaci ne laprdanje i hava, nego konkretni rezultat.

Ali ne, nista se to ne pika, reis je ne-dobrocinitelj... :mrgreen:
lua

#373 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by lua »

vatrogasac wrote:
lua wrote:
Ti uporno pokušavaš da mi podmetneš nekakve degenerične izjave, koje ne znam iz kog konteksta izvlačiš. Još jednom ponavljam: ne ljutim se na reisa, briga me za njeg. Čak što više da je ostao tamo gdje mu je mjesto, bilo bi mi još svejednije. Kažem da čovjeka neću birati, to je moje dobro pravo. Nema reis s ovim veze, ja se tebi obraćam i ljudima koji zagovaraju i brane kandidaturu tog čovjeka. Tebe sam pitala šta je s Romima i Židovima. A ne reisa.

A ti nećeš da odgovoriš i pokušavaš ovu diskusiju odvesti u jednom smjeru u kom ja neću da idem. Hvala ti na pažnji svakako.
reis1

#374 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by reis1 »

lua wrote:
vatrogasac wrote:
Moraš se prije sve ove priče dogovoriti sama sa sobom. Prvo bivšem reisu suprotno Ustavu BiH ne bi dozvolila da bude u Predsjedništvu, a onda iz sve raspoložive artiljerije tučeš što nije preuzeo ingerencije političara pa radio kao reis njihov posao. On je dobio mandat da radi na poslovima vezane za unapređenje rada islamske zajednice u ovoj državi mada nije bježao niti od lobiranja za sve njene državljane gdje mnogi nisu uspjeli, a imali su tu obavezu.
Pazi, moje mišljenje je da on ne treba biti član Predsjedništva BiH. I ja mu neću dati svoj glas. Ja mu ne mogu uskratiti njegovo pravo, sve i da hoću. Zašto mi ne odgovori neko od vas ko njeg brani na pitanje zašto štitite prava i slobode bivšeg reisa, a ne brinete se za svoje sugrađane koji nemaju ni teoretsku šansu da svoja prava ostvare? Što ste se uzjebali ba? Šta mu konkretno ja mogu uraditi, osim reći da mislim da je nemoralno, neetično i loš potez za trenutnu situaciju u državi. Jesam pacifista, jesam eto i vehabijka, ali meni ne ide u glavu da vas trojica na mene napadate k'o orangutani na LSD-u, braneći reisa. Što? Je li što je musliman? Je li što vam je valj'o? Ja ga ne branim i ja ga otvoreno osuđujem. A njeg boli dupe šta ja pričam. Kao što i ostatak političke elite (jadi moji) boli dupe šta ti pišeš.

Hjo tebe, sad mi orangutani na LSD-u, koji tebe napadamo, zbog Cere... :mrgreen: Slusas li ti sebe sto govoris i pises? :-)
lua

#375 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by lua »

reis1 wrote:
Ma ti si vehabijka, koja bi se samo svadjala, i na osnovu negativnih primjera kvalificirala ljude. Samo zato sto su ti - antipaticni debeljucI. :mrgreen:

Ako je multi-kulti civilizacijsko dostignuce, a jee, cosmopolitizam i sl., i ako je BiH bila multi-kulti prije desavanja, a jee - nije li onda obnova porusenih dzamija na teritoriju cijele BiH dobro djelo za multi-kulti BiH, a ne samo dobro djelo za muslimane u BiH? Dok su svi trkeljali multi-kulti ovo-ono, reis je konkretno uradio nesto na tom planu, ima rezultate - moze reci u svom domenu "evo ja sam to vratio u normalno stanje".

A zasto ti mislis da je potrebno kritizirati reisa zasto nije gradio kuce? Opis reisovog biznisa je da gradi dzamije - glsasaj sad za njega za predsjednika, i onda ako ne bude gradio kuce, onda ga kritiziraj osnovano! :mrgreen:

Drugi primjer, evo lik je predsjedatelj Bosnjackog Svjetskog Kongresa, koji uglavnom okuplja ljude iz dijaspore i stvara konekcije sa BiH. Znaci dok svi drugi nestA laprdaju, kako treba skrbiti o konekcijama matice i dijaspore, reis je konkretno realizirao i utemeljio organizaiju koja to i radi. Znaci ne laprdanje i hava, nego konkretni rezultat.

Ali ne, nista se to ne pika, reis je ne-dobrocinitelj... :mrgreen:
Image
Post Reply