Alfa 159 kupovina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ned071

#351 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ned071 »

ne bih sada ulazio u raspravu o pouzdanosti, kvarovima ili slicno, jer nemam iskustva sa alfom.
ali mi jedna stvar nikada nece biti jasna- sta zapravo ljudi vide u tom audiju? da je lijep nije, al dobro ljepota je subjektivna stvar. da je udoban-nije. da je nesto aman zaman u voznim svojstvima-ha pa ne znam, nisam bas siguran. da je kvalitetan? o tome se moze pricat, jer ima ljudi koji se kunu u njega, pogvotovo u 1.9 tdi ali i znam covjeka koji ima sluzbeni q5 u zagrebu i zivot mu je ogadio za ovih 58000 kilometara koliko je presao sa njim. cetiri puta na servisu vec.
meni je bmw vrh od dana kada sam imao sest godina i poceo gledati auta. i danas kad vidim kockicu, ma u kakvom stanju bila, okrenem se za njom jer je relikt mog djetinjstva.
sto sam stariji, sve me vise privlaci mercedes. posebno GLK, prekrasne su mi i mazde, njih bas volim. krasan mi je i accord jos od 1986 kad sam ga prvi put uzivo vidio na moru.
da imam para, kupio bih sebi DS5 i to bez razmisljanja. ali audi? fakat ne znam, nista u tom autu nema, niti u jednom modelu, sto bi me natjeralo da ga uzmem cak i da imam novaca da mogu birati.
ElDzidziIbnDzo

#352 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

58000 kilometara to je cirka 60 hiljada.Svaki servis na po 15 hiljada tamam 4 puta bio na servisu...:):)

Hahahha a sad da se grohotom nasmijem.Reci da npr.jedan Audi serije 5 ( A5, S5, RS5) ne valja, trebas biti malouman...

Odoh da se nastavim grohotom smijati.A smijem se zakleti da nikad nisi sjeo u A5 a kamoli ga provozao :run:
Ned071

#353 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ned071 »

ok, kad dodjes do daha od smijeha pitaj me sto bih lagao? sta dobijem time?
ElDzidziIbnDzo

#354 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

Hahahahhaha

Zato sto si u najmanju, ali pazi ponavljam, u najmanju ruku si ogranicen...

Jesi li vozio kad A5 npr?

Odoh nastaviti da se smijem :lol: :lol:
Ned071

#355 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ned071 »

hajde...
romeomoraprezivjeti

#356 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by romeomoraprezivjeti »

Ovdje posla za admina kolk'o hoces?! Zalosno je ,da svaki put tema skrene sa kolosjeka.

poslano s moga sonija ze
emko1234

#357 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

Don Zivconi wrote:Mozes samo zamisliti mentalnog sklopa, naspes 150KM u auto poderes dva tri rejsera po gradu bacis krug i dodjes kuci :lol:
Kako covjek da normalno diskutuje s nekim ciji je najveci doseg deranje rejsera po gradu i bacanje krugova :-)

Sinoc se vracam iz kina i lezerno vozim u srednjoj traci, ispred mene 159 2.4JTDm uzivam dok je gledam kod mene takodjer ova cifra lagano vozimo oko 60km/h jedan iza drugog a oko nas obljecu kojekakve limenke i pokusavaj da nas isprovociraju na neku djeciju utrku kroz guzvu u gradu... mislim se u sebi sto niste tako opasni kad se ide uz Bradinu i Ivan Sedlo :lol: ... lako je po ravnici i niz brdo jurcati :-), sto bi rekli
Sarajevo, najmiliji grade
Popravismo te do Olimpijade

Kubika
Kubika
Kubika
Kubika

Ljudi dragi koliko je pacenika oko nas u autima to je nevjerovatno, pa da ne slazem svako drugo auto je nadrkano za jurnjavu po gradu cim malo otopli, al zato kad padne kisa ili koja pahulja e onda se i trolom vozaju, i naravno cika mislicioneri kod televizije sklepali saudijca i jednog seata :lol:

Jutros vrhunac svega passat karavan u narodu poznat kao lubenicar br.5 dok svi cekaju na semaforu hladno ga prasi po plocniku na Marijinom dvoru :lol:
nisam mogao odoliti iako sam rekao da se necu vise javljati,
sto niste stali na suadi da se pomazite, ti i taj tvoj drug, jer sam siguran da ste obojica bili nadrazeni od te silne ljepote i snage. eee, cak dvije alfe 159 na cesti u istom momentu.
odoh ga bacit u wcu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
Don Zivconi

#358 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

Klocko nije dvije jedna je bila 159 ;-) a da se mazim sa drugom mogu ti samo reci kojom al necu ovom prilikom :izet:
emko1234

#359 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

Don Zivconi wrote:Klocko nije dvije jedna je bila 159 ;-) a da se mazim sa drugom mogu ti samo reci kojom al necu ovom prilikom :izet:
PA NAPISAO SI: KOD MENE ISTO OVA CIFRA, jel se to odnosi na motor ili na auto?

a svejedno ste mogli stati. ako nista da ti da par savjeta oko auta, i da razmjenite misljenja. ko oni rejseri na stupu. 10 auta stane, svi napucani. a zajedno 15 000 vrijede.
ElDzidziIbnDzo

#360 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

Da nije sa passatom peticom karavankom bio nas vrli haver sa odjela za srce :lol: :lol: :lol:

Onaj kosijaner vazda se nesto trka...

Nasmija me :lol:
arhivasvega

#361 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by arhivasvega »

Za neupucene
http://www.boschdieselcenter.com.sg/mam ... re_eng.pdf

Kada VW bude uradio nesto po pitanju diesel motora mozemo tada raspravljati, do tad vozdrica.
Iz inata sve ove godine nisu htjeli CR u svojim autima ali kada su vidjeli da se ne mogu vise takmicit sa CR onda su
i oni morali poceti, a trebali li napomenuti da je prvi TD motor napravio Fiat, opet VW nista kao po obicaju samo uzimaju pare
oda snobova i debila, a daju Boschu za CR, a pitanje je da li je Fiat u potpunosti pradao patent Boschu za CR.
Jer odakle Fiat-u tolike pare, a slabo mu ide prodaja, pa od CR ali to su samo nagadjanja, a konkretan dokaz je da je
VW 19% vlasnik Suzukia, a Suzuki kupuje motore od Fiata za onaj mali SUV, sto znaci da VW daje pare Fiatu.
Kada Fiat grupacija bude bilo sta kupovala od VW grupacije navratite da diskutujemo do tada vozdrica i punite kasu Fiatu sa
svojim KUTIJETINAMA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
citroen xm

#362 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Kakav paćenik ovaj Emko :-)
Last edited by citroen xm on 28/05/2014 11:17, edited 1 time in total.
Don Zivconi

#363 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

ElDzidziIbnDzo wrote:Da nije sa passatom peticom karavankom bio nas vrli haver sa odjela za srce :lol: :lol: :lol:

Onaj kosijaner vazda se nesto trka...

Nasmija me :lol:
:lol: :lol: :lol: nije on :lol: :lol: al zamisljam :lol:
sema911s

#364 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

nedo71 kazes audi nije lijep, neznas sta ljudi vide u njemu, evo sta ti vidis u alfi,bmw, ds. ili sta ja vidim u autima iz fuji ind. sta vidi citras u testisu :D
kazes nije udoban razlicito svi gledamo na tu udobnost,. sto se mene tice moj auto nemora imat mm spuzve ili neke izolacije, drazi mi je takav, dok nekome ni hidrovjesanje nije dovoljno udoban
o kvalitetu jbga mozemo danima pricat, ali ipak taj audi danas prednjaci po tom pitanju(nov pogotovo dok i polovan je dosata bolji za svoje godine)
a to sto je u servisu bio toliko puta,. jbga svakome se omakne los primjerak,. navescu ti primjere gdje su ljudi sa manje kilometara vracali auta prodavcu ,.,
sto tebe tjera da uzmes ds nekoga za audi isto to mene tjera na Fuji
almir90

#365 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by almir90 »

Tema se svela na raspravljanje o ukusima. :lol:

Ako znaš engleski, evo iskustva iz prve ruke:

http://www.whatcar.com/car-reviews/used ... ws/25498-2
citroen xm

#366 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

A u čemu Audi prednjači po kvalitetu?
U tome što je na svim listama koje nisu plaćene njemačke, pouzdanost njegovih motora i mjenjača na samom dnu?

Kenjam se na kvalitet isto kao što se kenjam na Emka i na lovu sa kojom se evo 10 zadnjih postova hvali.
Ned071

#367 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ned071 »

e vidis sema s tobom se moze pricati. stvar je subjektivna. meni taj auto ne izaziva nikakve emocije. apsolutno nista. a 159 mi je fakat prelijepa. ali je ne bih uzeo. da uzimam talijana, uzeo bih lanciu. deltu.

nigdje ja nisam kazao da je audi los auto, nek mi neko pokaze, samo kazem, da nema auta koje se ne kvari a ovdje s stvari postavljaju tako da je audi nepoderiv i bez ulja i bez servisa a sve je ostalo smece.

evo ovaj me pita jesam vozio A5? taj model nisam i sta da raspravljam. vozio sam maserati jbg, sta cemo onda? kada se pojavio a6 druge generacije, sjeo sam i vozio. 3.0 tdi. i druze za te pare i za tu klsau vozila ne mozes dopustiti da te guzica zaboli od tvrdoce od vlasica do banja luke. to ne kontam i nikad necu kontat. za njega je mondeo pojam udobnosti. a jeftiniji je bruku para.

evo, jel sdi motor vazi kao veoma izdrzljiv? jeste. meni licno u skodi koja ne presla (zapamtio sam tacno) na kilometrazi 24856 pukne zupcasti. u sred nekakve nedodjije u hercegovini. jel tojota pojam pouzdanosti? pa mom sefu krepa mjenjac na godinu dana starom avensisu.

a za ovaj q5 kad odem u zagreb uslikam racune iz servisa. jebiga, valjda je montag wagen ili kako se vec zove

konacno, pricamo o prevoznim sredstvima. ne kontam ljude koji se pale. nisam im majku opisivao... :thumbup:
johntra

#368 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

ElDzidziIbnDzo wrote:Hahahahhaha

Zato sto si u najmanju, ali pazi ponavljam, u najmanju ruku si ogranicen...

Jesi li vozio kad A5 npr?

Odoh nastaviti da se smijem :lol: :lol:
Je li ti znaš da taj model nikada nije bio na EuroNCAP testiranju, a Audi ga hvali kao najsigurnijeg u klasi???

btw, to je jedan od četiri modela Audija koji nikada nisu bili na ovom testiranju....
GaRGa

#369 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by GaRGa »

johntra

#370 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

Nema to veze, svaki automobil se testira posebno, bez obzira koje je vrste...kako nisu izgledom isti, nisu ni strukturom isti, jer se drugačije prave određeni dijelovi automobila, u zavisnosti od broja vrata, namjene i ostalo...kako onda objašnjavaš da EuroNCAP test nisu nikad imali ni A7, R8 i A8? haj, za R8 mi je i nekako jasno, kao supersportski auto, mala edicija, a šta je onda sa ova tri ostala?
emko1234

#371 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:A u čemu Audi prednjači po kvalitetu?
U tome što je na svim listama koje nisu plaćene njemačke, pouzdanost njegovih motora i mjenjača na samom dnu?

Kenjam se na kvalitet isto kao što se kenjam na Emka i na lovu sa kojom se evo 10 zadnjih postova hvali.
ma jok ba, audi je karina. lancia thesis je jako kvalitetna. zato za svoju polovnu cetvorku uzmem 3 thesis i 147fl :lol: :lol: :lol: :lol:
emko1234

#372 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

http://www.carscoops.com/2009/11/2012-l ... ed-as.html

e ovako prodju sve najave fiat grupe.
jes dobar ovaj thesis. jebo majku. vrhusnko auto, jos samo da je izasao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://static.cargurus.com/images/site/ ... 17748.jpeg

i kome je ovo lijepo, samo nek moli boga da mu pamet vrati.
Last edited by emko1234 on 28/05/2014 11:53, edited 1 time in total.
citroen xm

#373 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Nema se sa tobom šta pričati. Ili sa tobom ili sa lavorom isto je. Oba veoma ograničeni.
sema911s

#374 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

nedoo kako nekome objastit nesto sto nezna, ili nekome kome ce prije uci medju guzove nego u glavu.,.,

evo moj dajdza kune se u tog avudija, i prije par dana bira gume ja onako sarlatanski kakav i jesam dobacim sto neuzmes gume ko ja ULTRAC SESSANTA kaze ma to skupo i uze sava 16", ko eto on ne jurca i netreba mu bolja, onda bacim pogled na amidzu koji taj vag koncern prezire i vozi fiat pujda ovaj novi,. i isto pita kave su ti ono gume ja u sali preskupe za tebe on je na savi isto,. ali kada sam mu svoje polovne donio(i ako su bile vece za 3incha) kaze to nevalja, sara pogresna i slicno, a da uporedimo te dvije gume on bilo bi ama daj odvadi maloo,.,

al kod nas vazi ona svakosvog konja fali, i previse,.,

a ako te guzica zabolila u a6 brate da ti nesjedas u moja kola :D

i meni se ta 159 manje vise svidja, da li bi je sebi kupio,trenutno kako razmisljam nece pod moj krov, razloga je puno jbga.,.
ko se jednom opece(zbog serivsa) tesko stice povjerenje opet ali nikada se nezna ,.,

155 ili 75 mora se opet posjedovat pa makar
sema911s

#375 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

emko1234 wrote:http://www.carscoops.com/2009/11/2012-l ... ed-as.html

e ovako prodju sve najave fiat grupe.
jes dobar ovaj thesis. jebo majku. vrhusnko auto, jos samo da je izasao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://static.cargurus.com/images/site/ ... 17748.jpeg

i kome je ovo lijepo, samo nek moli boga da mu pamet vrati.
http://www.carscoops.com/2014/02/our-fi ... ubaru.html

druze sta bi rekao za ovaj auto,. firma koja ih pravi auto industrija joj je sporedna djelatnost, svi modeli su samo injzinjerski uradci, kazu da nemaju duse, strasti, nemaju ono nesto da uzdises za njima,. al opet al opet
Post Reply