Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- cenecimoveocino
#351 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sad sam iz carsije,Kamberovica polje pod vodom,Bilmisce,Blatusa.
Obustava nastave u Zenici danas I sutra.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Obustava nastave u Zenici danas I sutra.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- Alfons Kauders
#352 Re: Poplave u cijeloj BiH
ah, pa to nije sarajevo... sarajevo je samo onaj potez od vilsa do carsije, onaj hispterski FGR dio... to ostalo se ne broji, ko sto sam vidisLieToMe wrote:Sa drvenijom je sve okAlfons Kauders wrote:nije to moj komentar, vec komentar mnogih sarajlija kojima je sve ok dok drvenija stoji... malo kisice palo...WildRedRose wrote: Bezveze ti je komentar skroz. pogotovo sto u ovakvim trenutcima pomisljas na takve stvari, a kamo li da ih pises..ali nije sa Vogoscom, Otesom, Ilidzom, Bojnikom, Rajlovcem, Dobrinjom...
ali mostovi jos stoje sto jest jest
- WildRedRose
- Janjicar
#354 Re: Poplave u cijeloj BiH
Tacno takoAlfons Kauders wrote:
ah, pa to nije sarajevo... sarajevo je samo onaj potez od vilsa do carsije, onaj hispterski FGR dio... to ostalo se ne broji, ko sto sam vidis
- mO k3
#355 Re: Poplave u cijeloj BiH
@plain vanila tako ti je to , nažalost ....
- Drvosjeca iz Dejcica
#356 Re: Poplave u cijeloj BiH
Uređenje korita, proširenje, podizanje betonskih korita možeš samo kada je vodostaj najniži. Preventive kod nas nema, samo radimo na otklanjanju problema kao i u svemu ostalom.Drinski wrote:ponavljam, CZ moze mobilisati SVU građevinsku operativu da se prodube korita i naprave privremeni nasipi, a radna snaga se moze iskoristi kao ispomoć.
- Alfons Kauders
#357 Re: Poplave u cijeloj BiH
jasko_ba wrote:Upravo sa terena, gotov drveni most Duga. Jebem ti zivot, strasno je izgledalo
e jebi ga fakat
- Janjicar
-
Drinski
#359 Re: Poplave u cijeloj BiH
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Uređenje korita, proširenje, podizanje betonskih korita možeš samo kada je vodostaj najniži. Preventive kod nas nema, samo radimo na otklanjanju problema kao i u svemu ostalom.Drinski wrote:ponavljam, CZ moze mobilisati SVU građevinsku operativu da se prodube korita i naprave privremeni nasipi, a radna snaga se moze iskoristi kao ispomoć.
ne, ne, moze i sada, ne moze u Olovu koje je pod vodom kao akvarijum, ali moze tamo gdje ce tokom dana, noci i sutra nastupiti poplave.
- LieToMe
#360 Re: Poplave u cijeloj BiH
Koga da mobilisu kad sto se tice sviju (sem par opstina) stanje nije alarmantno, nije proglaseno stanje elentarne nepogode ili bilo kakvo drugo vanredno stanje i ljudi i djeca moraju na posao i u skolu (narocito ovi oko drvenije).Drinski wrote:ponavljam, CZ moze mobilisati SVU građevinsku operativu da se prodube korita i naprave privremeni nasipi, a radna snaga se moze iskoristi kao ispomoć.
Da mobilisu penzionere koji sebe ne mogu da spase kad bujica i odroni krenu
Nismo mi na tom novou da se proglasi elementarno stanje i da se mobilise sav radno sposoban rarod iz sarajeva i kao ispomoc salje helikopterima (pardon kojim helikopetrima
-
StupskaBitanga
#361 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vojska treba biti u pripavnosti ALI
Naša vojska nema kapaciteta za to
-
Drinski
#363 Re: Poplave u cijeloj BiH
ne moras helikopterom, ali mozes na Ilidzu, Gladno polje isl.LieToMe wrote:Koga da mobilisu kad sto se tice sviju (sem par opstina) stanje nije alarmantno, nije proglaseno stanje elentarne nepogode ili bilo kakvo drugo vanredno stanje i ljudi i djeca moraju na posao i u skolu (narocito ovi oko drvenije).Drinski wrote:ponavljam, CZ moze mobilisati SVU građevinsku operativu da se prodube korita i naprave privremeni nasipi, a radna snaga se moze iskoristi kao ispomoć.
Da mobilisu penzionere koji sebe ne mogu da spase kad bujica i odroni krenu![]()
Nismo mi na tom novou da se proglasi elementarno stanje i da se mobilise sav radno sposoban rarod iz sarajeva i kao ispomoc salje helikopterima (pardon kojim helikopetrima) u krizna podrucja. Nismo mi na tom novou a vecina nas nece ni dozivjeti da budemo
- mO k3
#364 Re: Poplave u cijeloj BiH
Samo da napomenem Passau prošle godineObjektivni navijac wrote:Zagoglaj malo o poplavama u civiliziranim zemljama. Najbolje u Hrvatskoj i Sloveniji,zbog istoga jezika i istoga drustvenoga polazista. Pa ces brzo da vidis razliku,u tome sta se moze ciniti.mO k3 wrote:Ne kontam sta bi se moglo uraditi ??
Reci stani kišo?
Izivini sta cu ti reci sada , ali ne pametuj previše
- jasko_ba
#365 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zavidovici, centar

Last edited by jasko_ba on 15/05/2014 10:10, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#366 Re: Poplave u cijeloj BiH
druze... poplave se dese... svuda... engleska pocetkom godine imala najgore poplave 'in living memory'... prije nekoliko godina najebo dresden... ali eto, mi iz nekog razloga ocekujemo da ce nasa drzava reagovati bolje od britanije i njemacke... jer mi inace imamo desetine hiljada vojnika u inzenjeriji, stotine bagera i pontonskih mostova, camaca, helikoptera, plus par stotina hiljada ljudi u civilnoj zastiti i vatrogascima...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Uređenje korita, proširenje, podizanje betonskih korita možeš samo kada je vodostaj najniži. Preventive kod nas nema, samo radimo na otklanjanju problema kao i u svemu ostalom.Drinski wrote:ponavljam, CZ moze mobilisati SVU građevinsku operativu da se prodube korita i naprave privremeni nasipi, a radna snaga se moze iskoristi kao ispomoć.
dajte ba ljudi fakat nema smisla, vazda ista prica... padne metar snijega, kriv sdp... pozari u hercegovini, kriva sda i lijan... poplavljena bijeljina, to snsd kara sds...
otvorite fino temu i tamo objasnite kako se mogu sprijeciti ovakve poplave, pa onda prodajte svoje fazone englezima, svabama, indijcima, cesima i manje vise svakoj drugoj drzavi na planeti... nije da fali takvih tema na forumu, al bujrum
- Oligarh
#367 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma samo nek je Milja spala
Samo mi zao sto se sada ne mogu selfiji sa njom praviti i Halida prozivati.
Nego, neko iz Zavidovica: Postoji li ikakva sansa da se konstrukcija ovog pjesackog mosta nekako ukloni od ovog drugog mosta trenutno? Ogroman ce pritisak vrsiti na njega, tako da bi i on mogao popustiti.
Nego, neko iz Zavidovica: Postoji li ikakva sansa da se konstrukcija ovog pjesackog mosta nekako ukloni od ovog drugog mosta trenutno? Ogroman ce pritisak vrsiti na njega, tako da bi i on mogao popustiti.
- Drvosjeca iz Dejcica
#368 Re: Poplave u cijeloj BiH
StupskaBitanga wrote:Vojska treba biti u pripavnosti ALI
-
Objektivni navijac
#369 Re: Poplave u cijeloj BiH
Imas masu budzetlija koji primaju enormno velike plate decenijama a koji su zaduzeni za ovo : CZ,vatrogasci,vojska,policija,kao i nadlezne drzavne sluzbe. Niko od njih nije na terenu.
Sjecam se velikoga snijega u Sarajevu prije par godina i kako Austrijska i Litvanska vojska cisti snijeg dok OS sjede u toplom i smiju se
Sjecam se velikoga snijega u Sarajevu prije par godina i kako Austrijska i Litvanska vojska cisti snijeg dok OS sjede u toplom i smiju se
- Alfons Kauders
#370 Re: Poplave u cijeloj BiH
barem jedna dobra vijestNajavljena mirna šetnja sa upaljenim svijećama i kraći vjerski obred posvećen stradalim vojnicima jugoslovenske vojske i rezervistima na Brčanskoj Malti 15. maja 1992. godine otkazan je zbog vremenskih neprilika koje su pogodile područje Tuzle i Tuzlanskog kantona.
- mO k3
#371 Re: Poplave u cijeloj BiH
Alfons Kauders wrote:druze... poplave se dese... svuda... engleska pocetkom godine imala najgore poplave 'in living memory'... prije nekoliko godina najebo dresden... ali eto, mi iz nekog razloga ocekujemo da ce nasa drzava reagovati bolje od britanije i njemacke... jer mi inace imamo desetine hiljada vojnika u inzenjeriji, stotine bagera i pontonskih mostova, camaca, helikoptera, plus par stotina hiljada ljudi u civilnoj zastiti i vatrogascima...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Uređenje korita, proširenje, podizanje betonskih korita možeš samo kada je vodostaj najniži. Preventive kod nas nema, samo radimo na otklanjanju problema kao i u svemu ostalom.Drinski wrote:ponavljam, CZ moze mobilisati SVU građevinsku operativu da se prodube korita i naprave privremeni nasipi, a radna snaga se moze iskoristi kao ispomoć.
dajte ba ljudi fakat nema smisla, vazda ista prica... padne metar snijega, kriv sdp... pozari u hercegovini, kriva sda i lijan... poplavljena bijeljina, to snsd kara sds...
otvorite fino temu i tamo objasnite kako se mogu sprijeciti ovakve poplave, pa onda prodajte svoje fazone englezima, svabama, indijcima, cesima i manje vise svakoj drugoj drzavi na planeti... nije da fali takvih tema na forumu, al bujrum
Tipični nas mentalitet , uvijek je kriv on/oni .....
-
Drinski
#372 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ajd, ne zajebavaj.Alfons Kauders wrote:druze... poplave se dese... svuda... engleska pocetkom godine imala najgore poplave 'in living memory'... prije nekoliko godina najebo dresden... ali eto, mi iz nekog razloga ocekujemo da ce nasa drzava reagovati bolje od britanije i njemacke... jer mi inace imamo desetine hiljada vojnika u inzenjeriji, stotine bagera i pontonskih mostova, camaca, helikoptera, plus par stotina hiljada ljudi u civilnoj zastiti i vatrogascima...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Uređenje korita, proširenje, podizanje betonskih korita možeš samo kada je vodostaj najniži. Preventive kod nas nema, samo radimo na otklanjanju problema kao i u svemu ostalom.Drinski wrote:ponavljam, CZ moze mobilisati SVU građevinsku operativu da se prodube korita i naprave privremeni nasipi, a radna snaga se moze iskoristi kao ispomoć.
naravno da se visa sila ne moze sprijeciti, ali se mogu preduzeti mjere predostrznosti i ublazavanja. zemljotres niko ne moze soprijeciti, ali se zna kakve su zgrade mogu raditi, bar se znalo...
- Drvosjeca iz Dejcica
#373 Re: Poplave u cijeloj BiH
To sam i ja nešto kontao, nekim sajlama zakačiti pa sa obale teškom mehnaizacijom (tenkovima?) izvući na obalu šta se da izvući.Oligarh wrote:Ma samo nek je Milja spalaSamo mi zao sto se sada ne mogu selfiji sa njom praviti i Halida prozivati.
- Paranoid
#374 Re: Poplave u cijeloj BiH
Odgodjena zbog "kijametskog dana"...Alfons Kauders wrote:barem jedna dobra vijestNajavljena mirna šetnja sa upaljenim svijećama i kraći vjerski obred posvećen stradalim vojnicima jugoslovenske vojske i rezervistima na Brčanskoj Malti 15. maja 1992. godine otkazan je zbog vremenskih neprilika koje su pogodile područje Tuzle i Tuzlanskog kantona.
-
Innovation