Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
cenecimoveocino

#351 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cenecimoveocino »

Sad sam iz carsije,Kamberovica polje pod vodom,Bilmisce,Blatusa.
Obustava nastave u Zenici danas I sutra.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Alfons Kauders

#352 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

LieToMe wrote:
Alfons Kauders wrote:
WildRedRose wrote: Bezveze ti je komentar skroz. pogotovo sto u ovakvim trenutcima pomisljas na takve stvari, a kamo li da ih pises.. :roll:
nije to moj komentar, vec komentar mnogih sarajlija kojima je sve ok dok drvenija stoji... malo kisice palo...
Sa drvenijom je sve ok :mrgreen: ali nije sa Vogoscom, Otesom, Ilidzom, Bojnikom, Rajlovcem, Dobrinjom... :roll: ali mostovi jos stoje sto jest jest :wink:
ah, pa to nije sarajevo... sarajevo je samo onaj potez od vilsa do carsije, onaj hispterski FGR dio... to ostalo se ne broji, ko sto sam vidis :roll:
WildRedRose

#353 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by WildRedRose »

:( :(
Janjicar

#354 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote:
ah, pa to nije sarajevo... sarajevo je samo onaj potez od vilsa do carsije, onaj hispterski FGR dio... to ostalo se ne broji, ko sto sam vidis :roll:
Tacno tako :thumbup:
mO k3

#355 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mO k3 »

@plain vanila tako ti je to , nažalost ....
Drvosjeca iz Dejcica

#356 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Drinski wrote:ponavljam, CZ moze mobilisati SVU građevinsku operativu da se prodube korita i naprave privremeni nasipi, a radna snaga se moze iskoristi kao ispomoć.
Uređenje korita, proširenje, podizanje betonskih korita možeš samo kada je vodostaj najniži. Preventive kod nas nema, samo radimo na otklanjanju problema kao i u svemu ostalom.
Alfons Kauders

#357 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

jasko_ba wrote:Upravo sa terena, gotov drveni most Duga. Jebem ti zivot, strasno je izgledalo
Image
:(

e jebi ga fakat
Janjicar

#358 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Drinski

#359 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Drinski wrote:ponavljam, CZ moze mobilisati SVU građevinsku operativu da se prodube korita i naprave privremeni nasipi, a radna snaga se moze iskoristi kao ispomoć.
Uređenje korita, proširenje, podizanje betonskih korita možeš samo kada je vodostaj najniži. Preventive kod nas nema, samo radimo na otklanjanju problema kao i u svemu ostalom.

ne, ne, moze i sada, ne moze u Olovu koje je pod vodom kao akvarijum, ali moze tamo gdje ce tokom dana, noci i sutra nastupiti poplave.
LieToMe

#360 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by LieToMe »

Koga da mobilisu kad sto se tice sviju (sem par opstina) stanje nije alarmantno, nije proglaseno stanje elentarne nepogode ili bilo kakvo drugo vanredno stanje i ljudi i djeca moraju na posao i u skolu (narocito ovi oko drvenije).
Da mobilisu penzionere koji sebe ne mogu da spase kad bujica i odroni krenu :-)

Nismo mi na tom novou da se proglasi elementarno stanje i da se mobilise sav radno sposoban rarod iz sarajeva i kao ispomoc salje helikopterima (pardon kojim helikopetrima :? ) u krizna podrucja. Nismo mi na tom novou a vecina nas nece ni dozivjeti da budemo :roll:
StupskaBitanga

#361 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Vojska treba biti u pripavnosti ALI
Naša vojska nema kapaciteta za to
dorkcic

#362 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dorkcic »

Šta je sa Varešom?
Drinski

#363 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

LieToMe wrote:
Koga da mobilisu kad sto se tice sviju (sem par opstina) stanje nije alarmantno, nije proglaseno stanje elentarne nepogode ili bilo kakvo drugo vanredno stanje i ljudi i djeca moraju na posao i u skolu (narocito ovi oko drvenije).
Da mobilisu penzionere koji sebe ne mogu da spase kad bujica i odroni krenu :-)

Nismo mi na tom novou da se proglasi elementarno stanje i da se mobilise sav radno sposoban rarod iz sarajeva i kao ispomoc salje helikopterima (pardon kojim helikopetrima :? ) u krizna podrucja. Nismo mi na tom novou a vecina nas nece ni dozivjeti da budemo :roll:
ne moras helikopterom, ali mozes na Ilidzu, Gladno polje isl.
mO k3

#364 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mO k3 »

Objektivni navijac wrote:
mO k3 wrote:Ne kontam sta bi se moglo uraditi ??
Reci stani kišo?
Zagoglaj malo o poplavama u civiliziranim zemljama. Najbolje u Hrvatskoj i Sloveniji,zbog istoga jezika i istoga drustvenoga polazista. Pa ces brzo da vidis razliku,u tome sta se moze ciniti.
Samo da napomenem Passau prošle godine

Izivini sta cu ti reci sada , ali ne pametuj previše
jasko_ba

#365 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jasko_ba »

Zavidovici, centar
Image
Image
Last edited by jasko_ba on 15/05/2014 10:10, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#366 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

druze... poplave se dese... svuda... engleska pocetkom godine imala najgore poplave 'in living memory'... prije nekoliko godina najebo dresden... ali eto, mi iz nekog razloga ocekujemo da ce nasa drzava reagovati bolje od britanije i njemacke... jer mi inace imamo desetine hiljada vojnika u inzenjeriji, stotine bagera i pontonskih mostova, camaca, helikoptera, plus par stotina hiljada ljudi u civilnoj zastiti i vatrogascima...

dajte ba ljudi fakat nema smisla, vazda ista prica... padne metar snijega, kriv sdp... pozari u hercegovini, kriva sda i lijan... poplavljena bijeljina, to snsd kara sds...

otvorite fino temu i tamo objasnite kako se mogu sprijeciti ovakve poplave, pa onda prodajte svoje fazone englezima, svabama, indijcima, cesima i manje vise svakoj drugoj drzavi na planeti... nije da fali takvih tema na forumu, al bujrum
Oligarh

#367 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Oligarh »

Ma samo nek je Milja spala :roll: Samo mi zao sto se sada ne mogu selfiji sa njom praviti i Halida prozivati.

Nego, neko iz Zavidovica: Postoji li ikakva sansa da se konstrukcija ovog pjesackog mosta nekako ukloni od ovog drugog mosta trenutno? Ogroman ce pritisak vrsiti na njega, tako da bi i on mogao popustiti.
Drvosjeca iz Dejcica

#368 Re: Poplave u cijeloj BiH

StupskaBitanga wrote:Vojska treba biti u pripavnosti ALI
Naša vojska nema kapaciteta za to
:lol: naša vojska nema kapaciteta ni da osigura vlastita skladišta opreme i municije pa se desi da im preko noći fali par sanduka municije. :( :-?
Objektivni navijac

#369 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Objektivni navijac »

Imas masu budzetlija koji primaju enormno velike plate decenijama a koji su zaduzeni za ovo : CZ,vatrogasci,vojska,policija,kao i nadlezne drzavne sluzbe. Niko od njih nije na terenu.
Sjecam se velikoga snijega u Sarajevu prije par godina i kako Austrijska i Litvanska vojska cisti snijeg dok OS sjede u toplom i smiju se :D
Alfons Kauders

#370 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Najavljena mirna šetnja sa upaljenim svijećama i kraći vjerski obred posvećen stradalim vojnicima jugoslovenske vojske i rezervistima na Brčanskoj Malti 15. maja 1992. godine otkazan je zbog vremenskih neprilika koje su pogodile područje Tuzle i Tuzlanskog kantona.
barem jedna dobra vijest
mO k3

#371 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:
druze... poplave se dese... svuda... engleska pocetkom godine imala najgore poplave 'in living memory'... prije nekoliko godina najebo dresden... ali eto, mi iz nekog razloga ocekujemo da ce nasa drzava reagovati bolje od britanije i njemacke... jer mi inace imamo desetine hiljada vojnika u inzenjeriji, stotine bagera i pontonskih mostova, camaca, helikoptera, plus par stotina hiljada ljudi u civilnoj zastiti i vatrogascima...

dajte ba ljudi fakat nema smisla, vazda ista prica... padne metar snijega, kriv sdp... pozari u hercegovini, kriva sda i lijan... poplavljena bijeljina, to snsd kara sds...

otvorite fino temu i tamo objasnite kako se mogu sprijeciti ovakve poplave, pa onda prodajte svoje fazone englezima, svabama, indijcima, cesima i manje vise svakoj drugoj drzavi na planeti... nije da fali takvih tema na forumu, al bujrum
:thumbup:
Tipični nas mentalitet , uvijek je kriv on/oni .....
Drinski

#372 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

Alfons Kauders wrote:

Ajd, ne zajebavaj.
naravno da se visa sila ne moze sprijeciti, ali se mogu preduzeti mjere predostrznosti i ublazavanja. zemljotres niko ne moze soprijeciti, ali se zna kakve su zgrade mogu raditi, bar se znalo...
Drvosjeca iz Dejcica

#373 Re: Poplave u cijeloj BiH

Oligarh wrote:Ma samo nek je Milja spala :roll: Samo mi zao sto se sada ne mogu selfiji sa njom praviti i Halida prozivati.

Nego, neko iz Zavidovica: Postoji li ikakva sansa da se konstrukcija ovog pjesackog mosta nekako ukloni od ovog drugog mosta trenutno? Ogroman ce pritisak vrsiti na njega, tako da bi i on mogao popustiti.
To sam i ja nešto kontao, nekim sajlama zakačiti pa sa obale teškom mehnaizacijom (tenkovima?) izvući na obalu šta se da izvući.
Paranoid

#374 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote:
Najavljena mirna šetnja sa upaljenim svijećama i kraći vjerski obred posvećen stradalim vojnicima jugoslovenske vojske i rezervistima na Brčanskoj Malti 15. maja 1992. godine otkazan je zbog vremenskih neprilika koje su pogodile područje Tuzle i Tuzlanskog kantona.
barem jedna dobra vijest
Odgodjena zbog "kijametskog dana"...
Post Reply