LG G2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#351 Re: LG G2

Post by Maharadza »

zateznistub wrote:
Maharadza wrote:
zateznistub wrote: I poslije nadogradnje na kitkat postoji update? Ja sam pokusavao i na support i na pc suite i nista mi ne daje...Trebao bi doci update makar za onaj lock code..
Skontao sam ja odmah da je to KitKat update što njemu izbacuje, a očito da ćemo se za knock code još načekati, uzimajući u obzir da smo 3rd world po tom pitanju + još ako je iz bhtelecom-a (kao u mene) = valja saburiti! :zzzz:
Ma ja, nije ga digao na kitkat pa mu daje update. A misa mu, kakve veze ima 3rd world, zar ne rade za sve bez obzira gdje je telefon kupljen?
Nope, + za ove uređaje što su iz telecoma još sporije ide update. :roll:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Nogatrans

#352 Re: LG G2

Post by Nogatrans »

Mozda se nisam dobro izrazio ali da u pitanju je update na kita kat.Meni iskreno ako sve radi kako treba,rijetko se odlucujem na update,al eto insan ko insan opet ne da mira :D

Nego da ja onda to rahat uradim ;) Kakve su sanse da sta zeznem:D
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#353 Re: LG G2

Post by Picajzla »

Nogatrans wrote:Mozda se nisam dobro izrazio ali da u pitanju je update na kita kat.Meni iskreno ako sve radi kako treba,rijetko se odlucujem na update,al eto insan ko insan opet ne da mira :D

Nego da ja onda to rahat uradim ;) Kakve su sanse da sta zeznem:D
Nikakve, nemas sta zeznuti.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
sportman1

#354 Re: LG G2

Post by sportman1 »

preglomazan i plastika. ostalo kazu da valja. radje bi sacekao lg g3. metal kao M8.
Maharadza

#355 Re: LG G2

Post by Maharadza »

sportman1 wrote:preglomazan i plastika. ostalo kazu da valja. radje bi sacekao lg g3. metal kao M8.
Nope, i dalje plastika samo uz metalic FINISH. ;)

+jači procesor, veći ekran uz to QuadHD (veća rezolucija), a uz sve to ista baterija kao u g2 što znači da vjerovatno neće imati trajanje baterije kao g2, mada jesu najavili neki 'saving mode' ali vidjet ćemo kako će se to odraziti na rad i UI smoothness. (Samsung je to imao gdje bi smanjio clock rada CPU-a u određenim okolnostima mada je bilo popraćeno s dosta problema i lagom u radu). ;)

Phobius

#356 Re: LG G2

Post by Phobius »

Nismo jedini. Ima jos nekih regija koje nisu dobile taj update. Vjerujem da ce uskoro doci.
mayab

#357 Re: LG G2

Post by mayab »

Ja sam svoj G2 kupio neposredno pred 1.maj, isto veče je "nasao" update na kitkat; od tada do danas je jos dva puta sam mob nalazio neki update preko wifi-a i radio ga; ovo zadnje prije 3 dana, cini mi se pisalo nesto kao 1.Apps, sta ti ja znam :-)
Mob kupljen u Univerzalnom
Nogatrans

#358 Re: LG G2

Post by Nogatrans »

Uradio sam update,odmah se vidi da je jes dosta,dosta brzi. Nego ima li kakva caka za ovu apl. vaktiju???
Ciprol

#359 Re: LG G2

Post by Ciprol »

Nogatrans wrote:Uradio sam update,odmah se vidi da je jes dosta,dosta brzi. Nego ima li kakva caka za ovu apl. vaktiju???
Vaktija ne radi, slao sam im mail, poruke, ne odgovaraju. Valjda će se sjetiti popraviti to nekad..

Maharadza

#360 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Ciprol wrote:
Nogatrans wrote:Uradio sam update,odmah se vidi da je jes dosta,dosta brzi. Nego ima li kakva caka za ovu apl. vaktiju???
Vaktija ne radi, slao sam im mail, poruke, ne odgovaraju. Valjda će se sjetiti popraviti to nekad..

Radi ona, ali onaj prikaz u not. baru ne radi pravilno i to samo u portrait modu, dok u landscape-u prikazuje vaktiju uredno.

Ciprol

#361 Re: LG G2

Post by Ciprol »

Maharadza wrote:
Ciprol wrote:

Radi ona, ali onaj prikaz u not. baru ne radi pravilno i to samo u portrait modu, dok u landscape-u prikazuje vaktiju uredno.

pa to mi je najbitniji dio i još ne radi :mrgreen:
Maharadza

#362 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Ciprol wrote:
Maharadza wrote:
Ciprol wrote:

pa to mi je najbitniji dio i još ne radi :mrgreen:
Pa rekoh ti gore soluciju, pod "home screen options" ugasiš opciju "portrait view only" i vaktiju uredno možeš vidjeti kada okreneš telefon u landscape, mada meni opet lakše otvoriti app! :mrgreen:
Ciprol

#363 Re: LG G2

Post by Ciprol »

Maharadza wrote:
Pa rekoh ti gore soluciju, pod "home screen options" ugasiš opciju "portrait view only" i vaktiju uredno možeš vidjeti kada okreneš telefon u landscape, mada meni opet lakše otvoriti app! :mrgreen:
pa i meni je lakše app otvoriti. mada sam dodao widget na screen, al' opet mi je lakše app otvoriti :mrgreen:
Ciprol

#364 Re: LG G2

Post by Ciprol »

Imam k'o neki problem. Kad koristim back dugme, nekad mi radi switch između 2-3 aplikacije, nikako da ugasim aplikaciju. Jel' se još kome dešava to?

zateznistub

#365 Re: LG G2

Post by zateznistub »

Ciprol wrote:Imam k'o neki problem. Kad koristim back dugme, nekad mi radi switch između 2-3 aplikacije, nikako da ugasim aplikaciju. Jel' se još kome dešava to?

mozda ti je ukljucena ona opcije slide aside, ono da su ti tri aplikacije stalno aktivne pa se mijenjaju međusobno.
madridist

#366 Re: LG G2

Post by madridist »

Jel se može u opcijama pregleda slika naštimati ono da se slika rotira sama onako kako se okreće mobitel?
I ako može kako?
Picajzla

#367 Re: LG G2

Post by Picajzla »

madridist wrote:Jel se može u opcijama pregleda slika naštimati ono da se slika rotira sama onako kako se okreće mobitel?
I ako može kako?
Imas gore u notifikacijskom baru opciju "rotacija" ili "screen rotation" ukljuci je i to je to.

madridist

#368 Re: LG G2

Post by madridist »

Hvala :thumbup:
Sarayman

#369 Re: LG G2

Post by Sarayman »

Kao što sam rekao, kupim G2 i evo peti dan ga koristim.. Utisci su sljedeći:
- malo je neobično preći na LG poslije Samsunga zbog drugačijeg rasporeda tipki na tijelu uređaja (u stvari G2 ima samo jednu fizičku tipku i to straga ispod objektiva kamere). Polako se navikavam i to će brzo biti ok.
- uređaj je zaista moćan i evo čitam da je i nešto bolje prošao u usporedbi sa Galaxy S4, te je malo lošiji od S5 (logično, zbog datuma izlaska). Ekran je fantastičan, te ima prednosti ali i mana u odnosu na Super AMOLED od Samsunga. Nešto je manji ugao vidljivosti, ali je zato svjetliji ekran, imam osjećaj da ima čak i viška osvjetljenja na max. postavkama. Također, veći je ekran čak i od ekrana S5 a dimenzije uređaja manja od S5, što je u svako slučaju prednost. Procesor puca od snage... Kamera fakat predobra iako sam bio malo skeptik. Snimci u 1080p/60 fps su nešto što nikada do sada nisam doživio. Mana je što "ždere" memoriju (zato sam i tražio G2 sa 32 Gb pod obavezno), pa jedan minut ovog videa potražuje najmanje 200 Mb prostora. Lako je zaključiti da 5 minuta (li čak i manje) teži 1 Gb u ovoj kvaliteti.

Sve u svemu, jako, jako sam zadovoljan svojim prvim LG-em u životu. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Picajzla

#370 Re: LG G2

Post by Picajzla »

Dobrodosao u klub, telefon je stroj u najmanju ruku :thumbup:

febo_acm

#371 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Ima 3 fizicke tipke, a S4 i S3 imaju po 4. Drago mi je da si zadovoljan, a kako i neces biti :D

Moj je na moju zalost R.I.P vec nekoliko dana :(

Sent from my HTC One using Tapatalk
Sarayman

#372 Re: LG G2

Post by Sarayman »

febo_acm wrote:Ima 3 fizicke tipke, a S4 i S3 imaju po 4. Drago mi je da si zadovoljan, a kako i neces biti :D

Moj je na moju zalost R.I.P vec nekoliko dana :(

Sent from my HTC One using Tapatalk
Ipak ima dvije a Samsung tri, i to Home, Power i +/-.

Ovo sto G2 ima u dnu ekrana nisu fizicke tipke vec virtulne koje nemaju nikakvog efekta sve dok se ekran ne upali, sto je ogromna razlika.
Sto je tvoj rahmetli?
bacci

#373 Re: LG G2

Post by bacci »

Da li je iko dobio 20d firmware update??vidim da preko lg pc suite jos nista
febo_acm

#374 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Mislio sam na dvije tipke za pojačavanje i smanjivanje zvona i lock tipku. Istina je da su ove za + i - kao spojene :D

Ma ispao(izvadim ga iz futrole na samo 15 min i tada mi ispadne na beton) mi i nekako se ostetio touch i pola displeja ne funkcioniše i zamjena košta 300 KM i ne isplati mi se to raditi, a neću kopije i fuš displeje na mobitelu... Za sada je u kutiji pa ću razmisliti šta i dalje sa njim. Svakako sada imam iPhone 5(koji je rezevisan i ide za 10-tak dana) i HTC One.
skafiskafsnjak

#375 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

G2, Iphone 5 i HTC ONE - ima se moze se :lol:
Post Reply