PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
Shtela
#351 Re: PROTESTI!!!
Evo sad niko nikog ne gadja ajmo tetkice sa foruma a mogu i ovi kastrirani muskarci
-
mali_balon
#352 Re: AW: PROTESTI!!!
Sam kazes zato jer je trebalo para ali pare odose za pausale, dnevnice, plate i audije. Ne bi me iznenedilo da to sto je "izgorilo" ne ispliva za nekoliko godina u privatnim kolekcijama. Sto to do sad nije niko izasao sa preciznim infomacijama sta je to tacno izogrilo, jer ako je nesta toliko vrijedno onda se tacno zna sta je to.newlevel wrote:Zasto se taj arhiv nije drzao u specijalnim prostorijama, gdje bi bio zasticen od kradje, provale, pozara, vlage, vode ?
Znam da to kosta novca, ali sudeci koliko ljudi zale za arhivom radi se o necemu jako bitnom. Nemojte mi samo reci, nema se novca, to puno kosta. Da su jednu vjerlu ustanovu manje izgradili, eto love. A ne ovako u malo vecim selima imamo po dvije dzamije, koje su samo pune kad su vjerski praznici, a obicnim danima poluprazne.
Sent from my Nokia 3310
- Goldenhand
#353 Re: PROTESTI!!!
Nemam pojma.U svakom slučaju otići do precjedništva pa ako ne bude nikog produžit na kafu.Treba ovo bolje organizovatgnjev wrote:Imal kakva grupa na fejsu ?? Ako ima proslijedi linkGoldenhand wrote:Istuširam se da idem u grad večeras,kad ulazim na fejs i vidim novi protesti u Sa.Valjda se ne raziđe ovo dok osušim kosu.Trebamo kampovat dok ih ne otjeramo
Pravac Poljine
- Havatar
#354 Re: PROTESTI!!!
Zbog cega bi bilo ko bacao kamencice na vladu u predizbornoj godiniParanoid wrote:Havatar je za pola godine uspio napisati 10 500 postova, a da je za 6 mjeseci bacio toliko kamenica na vladu KS dosad bi je srušio sam bez ičije pomoći..Janjicar wrote:Havatar nisi na mirnim protestima u Sarajevu?
-
julisiz es grant
#355 Re: PROTESTI!!!
To ona bila tamo?Janjicar wrote:http://www.uskinfo.ba/vijest.php?id=1617
Evo Jasmile Zbanic
Evo svih onih koje zale Arhiv BiH nek procitaju i nek kazu svojim gazdama da su se za'ebali malo
-
omar little
#356 Re: PROTESTI!!!
ovoliko suza nad arhivskom stetom se nije prolilo ni kad su gorjele mezopotanske rukotvorine u iraku.
- Paranoid
#357 Re: PROTESTI!!!
Zbog toga da ne bi imali hrabrost da se nadju na izbornim listama..Havatar wrote:Zbog cega bi bilo ko bacao kamencice na vladu u predizbornoj godiniParanoid wrote:Havatar je za pola godine uspio napisati 10 500 postova, a da je za 6 mjeseci bacio toliko kamenica na vladu KS dosad bi je srušio sam bez ičije pomoći..Janjicar wrote:Havatar nisi na mirnim protestima u Sarajevu?
-
weredsf
#358 Re: AW: PROTESTI!!!
Evo nam i Faraonovog konjanikamali_balon wrote:Sam kazes zato jer je trebalo para ali pare odose za pausale, dnevnice, plate i audije. Ne bi me iznenedilo da to sto je "izgorilo" ne ispliva za nekoliko godina u privatnim kolekcijama. Sto to do sad nije niko izasao sa preciznim infomacijama sta je to tacno izogrilo, jer ako je nesta toliko vrijedno onda se tacno zna sta je to.newlevel wrote:Zasto se taj arhiv nije drzao u specijalnim prostorijama, gdje bi bio zasticen od kradje, provale, pozara, vlage, vode ?
Znam da to kosta novca, ali sudeci koliko ljudi zale za arhivom radi se o necemu jako bitnom. Nemojte mi samo reci, nema se novca, to puno kosta. Da su jednu vjerlu ustanovu manje izgradili, eto love. A ne ovako u malo vecim selima imamo po dvije dzamije, koje su samo pune kad su vjerski praznici, a obicnim danima poluprazne.
Sent from my Nokia 3310
-
Johnny_x
#359 Re: PROTESTI!!!
Službeno, al ko da je njenojulisiz es grant wrote:Jel ovo njeno autostetoskop wrote:Jučerašnji neredi u Zenici![]()
- Banksy
#360 Re: PROTESTI!!!
StupskaBitanga wrote:
U rezimeu demonstracija koje su podigle na noge cijelu Federaciju, Pećanin zaključuje:
- Nadam se da ću ipak zaspati večeras, a volio bih da sanjam sljedeće: mirnim protestima u svim dijelovima BiH građani natjerali zastupnike Parlamenta BiH da Ustav BiH usklade sa dva zahtjeva: da budu raspisani izbori za Ustavotvornu skupštinu BiH, a da se na njima pasivno biračko pravo uskraćuje svim građanima koji su od prvih višestranačkih izbora do danas imali bilo kakvu funkciju u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti.
-
Nero Histrion
#361 Re: PROTESTI!!!
Ma sve je to orkestrirano i ocekivano. Vlast je slast, jarane. Ko je nije okusio, ne zna sta je prava ekstaza!Logovan wrote:E jebo te...-LIBERO- wrote: Kantonalni odbor nece prihvatiti ostavku. Opet politicke igre i igrice. Prebrzo smo se obradovali.
Sada ce on reci: eto ja dao, al' mi oni ne daju! buhuhuuuuuu
- Alfons Kauders
#362 Re: PROTESTI!!!
halo ba, ona s bazenom desno je mojafazer wrote:
-
weredsf
#363 Re: PROTESTI!!!
Kako ona zna nesto o tome, nemoguce je uci u tu zgradu???Breathless wrote:Žbanić: Mediji sabotiraju revoluciju, laž je da je uništen Arhiv
Nagrađivana bh. redateljica, Jasmila Žbanić, smatra kako će mediji pokušati obezglaviti ljude te da je laž da je kompletan Arhiv BIH spaljen jer time samo žele okrenuti građane protiv demonstranata, donosi H-Alter.
“Prosvjedi su očekivani i bilo je pitanje dana kada će se desiti. Logično je da su prvo krenuli u Tuzli koja ima preko sto hiljada nezaposlenih osoba. Tuzla je u ratu uspjela očuvati svoju multinacionalnost – ne samo formalno, nego suštinski.
Zato se ovi prosvjedi fokusiraju na stvarne probleme i niko ovim ljudima ne može manipulirati šupljim pričama o strahu od drugog. Neprijatelji radnika su korumpirani i bezidejni političari, pljačkaši koji su doveli ljude do siromaštva”, rekla je Žbanić.
Redateljica za primjer navodi premijera Unsko-sanskog Kantona (Bihać) iz SDP-a.
“Uplašili su se po prvi put. Političari će morati odgovarati za nerad i haos koji su napravili. Svojim istupima su se dodatno “potopili” jer nisu dali podršku radnicima i preuzeli odgovornost”, zaključuje Žbanić.
Žbanić je bila posebno kritična prema medijima koje naziva reakcionarnima te ih optužuje za prikrivanje istine.
“Reakcionarni mediji žele prikazati demonstracije kao akciju nekih obezglavljenih ljudi i huligana. Većina korumpiranih intelektualaca govori kako se ništa ne može promijeniti, čime umrtvljuju masu.
Mediji će pokušati obezglaviti ljude. Jučer su objavili da je kompletan Arhiv BiH spaljen. To je bila laž kojom su pokušali građane okrenuti protiv demonstranata. Toga će biti još puno.
U Tuzli su se skupili neki mladi ljudi koji su živjeli dovoljno dugo i u BiH i vani, koji su obrazovani i pošteni i koji mogu ove zahtjeve sprovesti u djelo.
Drugi gradovi nisu još uvijek pokazali da su na nivou Tuzle, ali ne sumnjam da će energija iz Tuzle prijeći na cijelu BiH. Demonstranti se ograđuju od nasilja, etničkih uvreda i ako takvo što vidite u medijima, to su uradile snage vladajućih”.
- Janjicar
#364 Re: PROTESTI!!!
Sad ce ti naci drugi razlogShtela wrote:Evo sad niko nikog ne gadja ajmo tetkice sa foruma a mogu i ovi kastrirani muskarci
Havatar, weredsf, julies est grant niste na protestima ?
-
weredsf
#365 Re: PROTESTI!!!
Treca srecaStupskaBitanga wrote:koji ovo put pada Vlada KS
-
julisiz es grant
#366 Re: PROTESTI!!!
Naravno da nisam....meni dobro.Janjicar wrote:Sad ce ti naci drugi razlogShtela wrote:Evo sad niko nikog ne gadja ajmo tetkice sa foruma a mogu i ovi kastrirani muskarci
Havatar, weredsf, julies est grant niste na protestima ?
-
HM 2011
#367 Re: PROTESTI!!!
Ja rekao.Paranoid wrote:Ko ono reče da su protesti prestali?
U Tuzli gotovo - ide se na ostvarivanje zahtjeva.
U Sarajevu jesu - sve spaljeno nema se protiv koga protestovati.
U Zenici nema više protesta - sve uništeno, vlada podnjela ostavku.
Last edited by HM 2011 on 08/02/2014 16:57, edited 1 time in total.
- Banksy
#368 Re: PROTESTI!!!
Dobra vijest, ali on do izbora ostaje tu, u tehničkom mandatu?arshavin wrote:Zeljkovic dao ostavku!
- newlevel
#369 Re: AW: PROTESTI!!!
Bas to, eto recimo da se nije desilo to sto se desilo juce. Mislim da je idiotizam drzati tako "vrijedne" stvari u obicnoj prostoriji. Jer nikad ne znas, pozar moze nastati sad pa sad, nekvalitetne elektroinstalacije, plin itd.mali_balon wrote:Sam kazes zato jer je trebalo para ali pare odose za pausale, dnevnice, plate i audije. Ne bi me iznenedilo da to sto je "izgorilo" ne ispliva za nekoliko godina u privatnim kolekcijama. Sto to do sad nije niko izasao sa preciznim infomacijama sta je to tacno izogrilo, jer ako je nesta toliko vrijedno onda se tacno zna sta je to.newlevel wrote:Zasto se taj arhiv nije drzao u specijalnim prostorijama, gdje bi bio zasticen od kradje, provale, pozara, vlage, vode ?
Sent from my Nokia 3310
A sudeci po tome kako je izgorilo, reklo bi se da nisu imali obicni protiv pozarni sistem, kojeg imaju obicni trzni centri, ma zalosno.
Sent from my Nokia 3310
-
StupskaBitanga
#370 Re: PROTESTI!!!
Mogli su opet ponavljam od članova predsjedništva sve 3 uatražiti ostavke ako ništa iz moralnih razloga
-
Nero Histrion
#371 Re: PROTESTI!!!
Boldirano procitati vise puta, politicari takodjerStupskaBitanga wrote:Senad PećaninU kartkom osvrtu na jučerašnje demonstracije i vatru koja je gutala gradske institucije Sarajeva, koje je pobrojao u devet tačaka, Pećanin je zapisao:
- Dana 25. avgusta 1992. sam stajao na obali Miljacke i gledao kako gori Vijećnica. Nikada nisam imao sličniji osjećaj nego prije nekoliko sati kada sam gledao kako gori zgrada Skupštine Grada.
Potom se osvrnuo na izjave pojedinih političara koji su nakon jučerašnjih događaja zasipali javnost demagoškim floskulama, kao da sve ove demonstracije i nemaju nikakve veze s njima, te zapisao:
- Političari sad kukaju nad spaljenim Arhivom i uništenim vrijednim historijskim dokumentima?! Besramni gadovi! A šta će vrijednih historijski dokumenti u vlažnim podrumima, u kartonskim kutijama? Zašto nisu mikrofilmovani?
U rezimeu demonstracija koje su podigle na noge cijelu Federaciju, Pećanin zaključuje:
- Nadam se da ću ipak zaspati večeras, a volio bih da sanjam sljedeće: mirnim protestima u svim dijelovima BiH građani natjerali zastupnike Parlamenta BiH da Ustav BiH usklade sa dva zahtjeva: da budu raspisani izbori za Ustavotvornu skupštinu BiH, a da se na njima pasivno biračko pravo uskraćuje svim građanima koji su od prvih višestranačkih izbora do danas imali bilo kakvu funkciju u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti.
Laku noć!.
- bingov buraz
#372 Re: PROTESTI!!!
Goldenhand wrote:Ovaj još nije podnio ostavku?A neki kreteni čiste po gradu
-
StupskaBitanga
#373 Re: PROTESTI!!!
a zašto kompled Vlada HNK nije dala ostavku?
Danas je vanredno zasjedala Vlada HNK. Sjednica je održana u hotelu ''Ero'' u Mostaru, jer je Vlada HNK zapaljena. Premijer Dens Lasić je prihvatio ostavku ministra unutrašnjih poslova Marija Šulente, koju još mora prihvatiti i Skupština HNK. Dragan Brkić je imenovan za vršitelja dužnosti policijskog komesara.
U Mostaru su jučer zapaljene zgrade Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Gradske uprave i Gradske vijećnice u Mostaru, zgrade Središnjice Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BIH) i prostorije Kantonalnog odbora (KO) Stranke demokratske akcije (SDA) u Mostaru, te svlačionice NK ''Redarstvenik'', potvrđeno je AA u MUP-u HNK.
-
weredsf
#374 Re: PROTESTI!!!
StupskaBitanga wrote:Mogli su opet ponavljam od članova predsjedništva sve 3 uatražiti ostavke ako ništa iz moralnih razloga
Sta je sa drzavnom vladom??
-
mali_balon
#375 Re: PROTESTI!!!
Svi daju ostavke a niko da odgovara, bas me unteresuje ko ce biti kurbani.
@weresedef ko je faraon, jel fahro
@weresedef ko je faraon, jel fahro