DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#351 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Samo nastavite... ubijate i onaj tračak mogućnosti da vam neko povjeruje da ste ozbiljni...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#352 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
pa prlja se usis,a to sve zavrsi u komori,veci dio izgori...prlja se ulje svakako u dizelcinama ali zbog egr-a nista pretjerano vise...liaar wrote:Je l' istina da EGR može skratiti radni vijek dizel motorima ? Ne drastično ali da kontaminira ulje i slično
- Travnički Noćni Šetač
#353 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Može skratiti svim motorima ( i benzinskim) ako se ne održava... naravno proizvođač automobila to neće napisati jer nije njegova obaveza po Zakonu o zaštiti potrošača ali proizvođač EGR ventila će vam svakome dati uputu da se EGR čisti najmanje jednom godišnje...liaar wrote:Je l' istina da EGR može skratiti radni vijek dizel motorima ? Ne drastično ali da kontaminira ulje i slično
Ustvari vjerovatno sam i ovo izmislio...
- bitanga_sa_otesa
#354 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
ja sam ozbiljan,sta god te pitam jednostavno ti neke teorije relativiteta...ko ado sampion...da niste sta u rodu?Travnički Noćni Šetač wrote:Samo nastavite... ubijate i onaj tračak mogućnosti da vam neko povjeruje da ste ozbiljni...
- Travnički Noćni Šetač
#355 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Ne poznajem kolegu...
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#356 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
To me interesovalo, nedavno baš naletih na neki članak gdje navodi da dolazi do kontaminacije ulja jer vraća izgorene materije te može skratit radni vijek dizelimabitanga_sa_otesa wrote:pa prlja se usis,a to sve zavrsi u komori,veci dio izgori...prlja se ulje svakako u dizelcinama ali zbog egr-a nista pretjerano vise...liaar wrote:Je l' istina da EGR može skratiti radni vijek dizel motorima ? Ne drastično ali da kontaminira ulje i slično
- bitanga_sa_otesa
#357 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
otidjite na kafu,upoznajte se ...mozete razmjenjivat misljenja do kasno u nocTravnički Noćni Šetač wrote:Ne poznajem kolegu...
- Travnički Noćni Šetač
#358 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Zvučiš kao da poznaješ zadovoljstva noćnih druženja... nisam to očekivao od tebe...
...
Ali meni nije problem razmijeniti mišljenja... ti već imaš par problema...
...
- bitanga_sa_otesa
#359 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
mali dio sadrzaja u komori uvijek prodje do kartera to je neizbjezno,nije to u tolikoj mjeri koliko laici to preuvelicavaju.uz redovno odrzavanje i redovne zamjene ulja nista se nece desiti .liaar wrote: To me interesovalo, nedavno baš naletih na neki članak gdje navodi da dolazi do kontaminacije ulja jer vraća izgorene materije te može skratit radni vijek dizelima
- bitanga_sa_otesa
#360 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
poznajem duge postove i demagogiju pojedinaca po raznim forumima...vise od 15 godina iskustva....jbga ja nemam problema s istinom nikad,samo drugi imaju...Travnički Noćni Šetač wrote:Zvučiš kao da poznaješ zadovoljstva noćnih druženja... nisam to očekivao od tebe...
...
- commendatore
#361 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
kod Falšvagena je obrnuto - L ulja ode u komoru u strašnim tefeslijamabitanga_sa_otesa wrote:mali dio sadrzaja u komori uvijek prodje do kartera to je neizbjezno,nije to u tolikoj mjeri koliko laici to preuvelicavaju.uz redovno odrzavanje i redovne zamjene ulja nista se nece desiti .liaar wrote: To me interesovalo, nedavno baš naletih na neki članak gdje navodi da dolazi do kontaminacije ulja jer vraća izgorene materije te može skratit radni vijek dizelima
-
Throttle
#362 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Sigurno turbodizel, oni hoce tako kad se turbina UPALIbitanga_sa_otesa wrote: kod mene se motor zakrece cijeli ,slicane su rupe na nosacima.kad dodam gas ode desno,kad oduzmem vrati se lijevo
- bitanga_sa_otesa
#363 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
izidje to sve na auspuhcommendatore wrote:
kod Falšvagena je obrnuto - L ulja ode u komoru u strašnim tefeslijama
-
Throttle
#364 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
esso_sa wrote: Mape paljenja su fiksne, a elektronika ga pomjera u odnosu na ono sto mapa kaze zavisno da li registruje detonaciju. Imas knock senzore koji "slucaju" sta se desava u bloku motora. Ako krene detonirati, elektronika uglavnom radi tako sto "odvadi" paljenje, odnosno - zakasni ga. Ako je sve OK i nema detonacija, ide paljenje kako mapa kaze
- bitanga_sa_otesa
#365 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
ja imam prekidac za paljenje turbineThrottle wrote:Sigurno turbodizel, oni hoce tako kad se turbina UPALIbitanga_sa_otesa wrote: kod mene se motor zakrece cijeli ,slicane su rupe na nosacima.kad dodam gas ode desno,kad oduzmem vrati se lijevo

-
Throttle
#366 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Ja bih to brikovo nek radi uvijek 
- Travnički Noćni Šetač
#367 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Samo 15 godina iskustva? ... druže da tebi ja iskreno kažem... ti si samo i uglavnom si protivan drugima pa kako god... čak i demagoški...bitanga_sa_otesa wrote: poznajem duge postove i demagogiju pojedinaca po raznim forumima...vise od 15 godina iskustva....jbga ja nemam problema s istinom nikad,samo drugi imaju...
A čini mi se i da si počeo prepisivati:
Travnički Noćni Šetač wrote:Može skratiti svim motorima ( i benzinskim) ako se ne održava... naravno proizvođač automobila to neće napisati jer nije njegova obaveza po Zakonu o zaštiti potrošača ali proizvođač EGR ventila će vam svakome dati uputu da se EGR čisti najmanje jednom godišnje...liaar wrote:Je l' istina da EGR može skratiti radni vijek dizel motorima ? Ne drastično ali da kontaminira ulje i slično
Ustvari vjerovatno sam i ovo izmislio...
....bitanga_sa_otesa wrote:mali dio sadrzaja u komori uvijek prodje do kartera to je neizbjezno,nije to u tolikoj mjeri koliko laici to preuvelicavaju.uz redovno odrzavanje i redovne zamjene ulja nista se nece desiti .liaar wrote: To me interesovalo, nedavno baš naletih na neki članak gdje navodi da dolazi do kontaminacije ulja jer vraća izgorene materije te može skratit radni vijek dizelima
Isto bolan pričamo samo se prikazuješ svakom loncu poklopac... hajd zdravo...
- bitanga_sa_otesa
#368 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Throttle wrote:Ja bih to brikovo nek radi uvijek

- bitanga_sa_otesa
#369 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
pa nije prije bilo foruma,cak ih je malo bilo prije 15 godina....Travnički Noćni Šetač wrote:[
Samo 15 godina iskustva? ... druže da tebi ja iskreno kažem... ti si samo i uglavnom si protivan drugima pa kako god... čak i demagoški...
....
Isto bolan pričamo samo se prikazuješ svakom loncu poklopac... hajd zdravo...
a ne pricamo isto ,to ti mislis,razilaze se misljenja,ja sam vecinu stvari naucio u praxi a ti demagogijom po forumu
-
Throttle
#370 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Pod B, 260, moj konacan odgovorbitanga_sa_otesa wrote:
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#371 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Sad ste me skroz zbunili,da li da blokiram ili ne egr, a imam dobru ponudu?! 
- Travnički Noćni Šetač
#372 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
@bitanga_sa_otesa
Opet se prosipas... maloprije rece da me ne poznajes kako onda sada znas gdje sam sta ucio.... o slabo ce ti sa mnom ici ta manipulacija i zamjene teza koju si jedino naucio za tih 15 godina.... zao mi je sto ti moram javiti ali nije sve sto kazes potpuno tacno....
...
hajmo bolan dalje dosadni smo raji....
Opet se prosipas... maloprije rece da me ne poznajes kako onda sada znas gdje sam sta ucio.... o slabo ce ti sa mnom ici ta manipulacija i zamjene teza koju si jedino naucio za tih 15 godina.... zao mi je sto ti moram javiti ali nije sve sto kazes potpuno tacno....
...
hajmo bolan dalje dosadni smo raji....
-
Throttle
#373 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
@konektovan: Ako blokiras istopice se klipovi od vrele have, al ako redovno odrzavas more durat makar heftu do kurslusa
- Travnički Noćni Šetač
#374 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
nemoj mene pitati... ja ne nagovaram nikoga.... samo znam da ja ne bi....konektovan wrote:Sad ste me skroz zbunili,da li da blokiram ili ne egr, a imam dobru ponudu?!
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#375 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Znaci bolje ga blokirati,.Throttle wrote:@konektovan: Ako blokiras istopice se klipovi od vrele have, al ako redovno odrzavas more durat makar heftu do kurslusa