EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#351 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by A1fa »

agent_zero wrote:Ne računajuči andoru - užas, katastrofa od grupe!

Molio sam se samo da ne dobijemo jednu od ove tri: hrvatsku, srbiju i BELGIJU... i dobijemo baš belgiju! Gore nije moglo, najteža repka.

A šta reći u walesu i izraelu... kipru isto. Niti jedna nam ne leži. Bit će nam žestoka borba za drugo mjesto, jer belgija ne neprikosnovena na prvom u ovoj grupi. Isto tako najteže iz trećeg, četvrtog i petog šešira smo dobili.

U top 3 smo najteže grupe, sad bih se mijenjao sa grcima, hrvatima ili englezima. Da ne govorimo o tome da nam se neki igrači opraštaju od repke poslije brazila (spaha, miske, general...), teleća glava pape tjera od repke mlade i perspektivne igrače (prcić, tanković...).

Nisam optimista.
Zasto bi se Spahic oprostio? On igra i moze igrati na visokom nivou sigurno jos te 2 godine do Eura, ako jedan Simunic Hrvatima nije bio sporan u 36, sto bi Spaha nama u 35 kolko ce tada imati?
Al zato treba sto prije Arslanagica ukljuciti u ovu ekipu, Besica (u zadnje vrijeme i na stoperu igra), Rahimic odavno nije kostur ove ekipe, jedini igrac kojem nemamo prave zamjene je Miske. Nije to Pjanic, barem ne u onoj ulozi kakvu nam je Miske igrao...

Ne mogu da prezalim ovu inertnost i debilizam oko Tankovica, taj ce nam faliti, ne znamo ni samo koliko...
Sad treba ovog zaganjati, neka ima 17 godina, ja bih ga nazor zvao vec protiv Kipra pa minutu minutu..
http://www.youtube.com/watch?v=61N_pbRen5M
A1fa

#352 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by A1fa »

Itakoto wrote:Evo pesimista opet... :roll:

Laganini 7 bodova iz prve 3 tekme i vec smo s jednom nogom u kvalifikacijama. :bih:
Jbg, nisam od onih koji se pale na Cirino ,,ma jebat cemo mi njima sine mater''...

Dovoljno mi je da se sjetim Slovacke u Zenici, patnje protiv njih u Zilini sve do simultanke Hajrovica, zamisljam povrjedjenog Mujdzu i Vrsajevica na beku i eto razloga za brigu :(
A1fa

#353 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by A1fa »

Ovaj duel cekam, sudar titana, Frasier protiv Muhameda Alija, Schumacher protiv Hakinena, Rusija protiv Amerike :lol:

http://www.transfermarkt.com/en/basics/ ... 28481.html
Itakoto

#354 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

A1fa wrote:
Itakoto wrote:Evo pesimista opet... :roll:

Laganini 7 bodova iz prve 3 tekme i vec smo s jednom nogom u kvalifikacijama. :bih:
Jbg, nisam od onih koji se pale na Cirino ,,ma jebat cemo mi njima sine mater''...

Dovoljno mi je da se sjetim Slovacke u Zenici, patnje protiv njih u Zilini sve do simultanke Hajrovica, zamisljam povrjedjenog Mujdzu i Vrsajevica na beku i eto razloga za brigu :(
I? Kakve su ovo hipoteze? Nemoj ti onda izlaziti vani nikako. Ko zna kakve opasnosti vrijebaju... :D

Ne mislim da cemo zavrsiti ispred Belgije ali je smijesno bojati se Izraela i Velsa. Drugi u grupi i "France, on arrive"! :bih:
agent_zero

#355 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by agent_zero »

Smanji doživljaj, nije ti ovo fifa 14.

I usput, pogledaj roster s kojim raspolažemo, formu igrača i saberi 2 i 2.
Herr Flick

#356 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Herr Flick »

Molio sam se samo da ne dobijemo jednu od ove tri: hrvatsku, srbiju i BELGIJU... i dobijemo baš belgiju! Gore nije moglo, najteža repka.

A šta reći u walesu i izraelu... kipru isto. Niti jedna nam ne leži. Bit će nam žestoka borba za drugo mjesto, jer belgija ne neprikosnovena na prvom u ovoj grupi. Isto tako najteže iz trećeg, četvrtog i petog šešira smo dobili.

U top 3 smo najteže grupe, sad bih se mijenjao sa grcima, hrvatima ili englezima. Da ne govorimo o tome da nam se neki igrači opraštaju od repke poslije brazila (spaha, miske, general...), teleća glava pape tjera od repke mlade i perspektivne igrače (prcić, tanković...).

Nisam optimista.

Sta ba top 3 najteze grupe :lol: :lol: :lol: Ja bih rekao da smo dbili laksu grupu.Sta da smo umjesto Cipra dobili Azerbejdzan,Gruziju,Makedoniju,Albaniju ili umjesto Velsa C.Goru,Armeniju,Skotsku,Bugarsku,Bjelorusijiu ili umjesto Izrraela Tursku,Srbiju,Rumuniju,Poljsku :-) :-) Ili ti ništa ne znas o fudbalu ili se šališ sa ovim postom :D
Itakoto

#357 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

agent_zero wrote:Smanji doživljaj, nije ti ovo fifa 14.

A da se ti malo naucis osnovnoj kulturi komuniciranja? Nema ovdje nikakve srasti i dozivljaja niti igram FIFE i FIFICe jer sam prezrel (da ne kazem prestar) za takvih stvari. :D

Idemo ponovo da utvrdimo gradivo: Nema garancije da cemo ici direktno na EP 2016 (valjda se zato i igraju kvalifikacije) ali kuknjave kako ce Vels, Izreal ili Kipar nam pomrsiti racune su fakat teski pesimizam. Ja samo trazim da budemo realni. Mozda nam Vels ili izrael bude blizu u borbi za drugo mjesto ali da neko od njih bude ispred nas, bogami tesko.
Herr Flick

#358 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Herr Flick »

Prizeljkivao sam da dobijemo najtezu mogucu grupu da cisto vidimo GDJE SMO :D Ovako imamo sasvim pristojne protivnike
The BEN10

#359 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by The BEN10 »

Itakoto wrote:
A1fa wrote:Dovoljno mi je da se sjetim Slovacke u Zenici, patnje protiv njih u Zilini sve do simultanke Hajrovica, zamisljam povrjedjenog Mujdzu i Vrsajevica na beku i eto razloga za brigu
I? Kakve su ovo hipoteze? Nemoj ti onda izlaziti vani nikako. Ko zna kakve opasnosti vrijebaju... :D
Ne mislim da cemo zavrsiti ispred Belgije ali je smijesno bojati se Izraela i Velsa. Drugi u grupi i "France, on arrive"!
:lol:
Kad vidim ko sve komentariše...
agent_zero

#360 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by agent_zero »

Herr Flick wrote:Sta ba top 3 najteze grupe :lol: :lol: :lol: Ja bih rekao da smo dbili laksu grupu.Sta da smo umjesto Cipra dobili Azerbejdzan,Gruziju,Makedoniju,Albaniju ili umjesto Velsa C.Goru,Armeniju,Skotsku,Bugarsku,Bjelorusijiu ili umjesto Izrraela Tursku,Srbiju,Rumuniju,Poljsku :-) :-) Ili ti ništa ne znas o fudbalu ili se šališ sa ovim postom :D
Namjerno ili slučajno si naveo baš te? Nisu ti napamet pali estonija, latvija, litvanija, sjeverna irska, finska, armenija ili moldavija?

S obzirom da smo bili nosioci, mogli smo puno bolje proći.
Itakoto

#361 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

The BEN10 wrote:
Itakoto wrote:
A1fa wrote:Dovoljno mi je da se sjetim Slovacke u Zenici, patnje protiv njih u Zilini sve do simultanke Hajrovica, zamisljam povrjedjenog Mujdzu i Vrsajevica na beku i eto razloga za brigu
Ne mislim da cemo zavrsiti ispred Belgije ali je smijesno bojati se Izraela i Velsa. Drugi u grupi i "France, on arrive"!
:lol:
Kad vidim ko sve komentariše...
:? Novi hrvatski :D
A1fa

#362 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by A1fa »

Itakoto wrote:
agent_zero wrote:Smanji doživljaj, nije ti ovo fifa 14.

A da se ti malo naucis osnovnoj kulturi komuniciranja? Nema ovdje nikakve srasti i dozivljaja niti igram FIFE i FIFICe jer sam prezrel (da ne kazem prestar) za takvih stvari. :D

Idemo ponovo da utvrdimo gradivo: Nema garancije da cemo ici direktno na EP 2016 (valjda se zato i igraju kvalifikacije) ali kuknjave kako ce Vels, Izreal ili Kipar nam pomrsiti racune su fakat teski pesimizam. Ja samo trazim da budemo realni. Mozda nam Vels ili izrael bude blizu u borbi za drugo mjesto ali da neko od njih bude ispred nas, bogami tesko.
Jel to nemoguce prvu utakmicu poslije SP protiv nalozenog protivnika koji je cesto mrsio racune i jacima od nas u zenici odigrati nerijeseno?
Je li sramota i nemoguce protiv Welsa koji ima jednog od najskupljih igraca danasnjice + svi igraci po Engleskim ligama igraju odigrati na strani nerijeseno..?
I onda Belgija kod kuce, nervoza, trzavice, u medjuvremenu se i Lucky sjetio da je doslo vrijeme da Papetu opet psuje sve po spisku.... :-)

Vels ima najbolju reprezentaciju od kad postoje, Sa Giggsom su igrali igraci iz 4 i 5 engleske lige, sad Vels ima svoje dvije ekipe u Premier engleskoj ligi...pogledajte odakle im samo igraci dolaze i gdje igraju, pa ozbiljni budite i napisite da idemo u Cardiff turisticki po 3 boda... :roll:

Hajd malo loptu na zemlju spustite, lakse je doci do vrha nego se odrzati na njemu...
Itakoto

#363 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

Dakako da je moguce (a i vrlo vjerovatno) da odigramo i koju nerijesenu protiv direktnih konkurenata ali citajuci vas meni izgleda kao da cemo se boriti s Kiprom za 4. mjesto. :roll: Ja se izvinjavam ukoliko grijesim.

Nece biti lako proci ovu grupu ali posto smo mi sa Belgijom favorit za prva mjesta bio bi red da se tako ponasamo na i van terena.
nKrkan

#364 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by nKrkan »

nije da nisu nepobjedivi al nisu ni loši

todd_smith

#365 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by todd_smith »

1.Belgija
2.Mi

Kada skontas da ce Hazard imati Avdiju kao prepreku, odmah znas na cemu si.
nKrkan

#366 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by nKrkan »

todd_smith wrote:1.Belgija
2.Mi

Kada skontas da ce Hazard imati Avdiju kao prepreku, odmah znas na cemu si.
Treba samo poduplat bekove Kolašinac+Zukanović Mujdža+Vranješ
Herr Flick

#367 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Herr Flick »

agent_zero wrote:
Herr Flick wrote:Sta ba top 3 najteze grupe :lol: :lol: :lol: Ja bih rekao da smo dbili laksu grupu.Sta da smo umjesto Cipra dobili Azerbejdzan,Gruziju,Makedoniju,Albaniju ili umjesto Velsa C.Goru,Armeniju,Skotsku,Bugarsku,Bjelorusijiu ili umjesto Izrraela Tursku,Srbiju,Rumuniju,Poljsku :-) :-) Ili ti ništa ne znas o fudbalu ili se šališ sa ovim postom :D
Namjerno ili slučajno si naveo baš te? Nisu ti napamet pali estonija, latvija, litvanija, sjeverna irska, finska, armenija ili moldavija?

S obzirom da smo bili nosioci, mogli smo puno bolje proći.
Nisi razumio,te reprezentacije sam naveo zato sto su puno kvalitetnije od ovih koje smo mi izvukli :D
A1fa

#368 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by A1fa »

Itakoto wrote:Dakako da je moguce (a i vrlo vjerovatno) da odigramo i koju nerijesenu protiv direktnih konkurenata ali citajuci vas meni izgleda kao da cemo se boriti s Kiprom za 4. mjesto. :roll: Ja se izvinjavam ukoliko grijesim.

Nece biti lako proci ovu grupu ali posto smo mi sa Belgijom favorit za prva mjesta bio bi red da se tako ponasamo na i van terena.
Ne preuvelicavaj molim te, samo sto od prve 3 utakmice zavisi hocemo li se boriti za prvo ili ipak za drugo mjesto. Ne ocekujem nikakvu komociju i bit ce ovdje svasta. Na kraju, i da 3 budemo (sto bi bilo zaista razocaravajuce) ide se u taj baraz gdje stvarno ne bismo trebali imati problema, opgotovo ako bude opet onaj fazon nositelji-nenositelji.

Sa Izraelom imamo uostalom negativan skor, imamo 1 bod protiv njih u dosadasnjim kvalifikacijama...
spacek

#369 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by spacek »

pa kako nam je vecina reprezentacija skontala onu igru 4-4-2 u dijamant formaciji koja se razbija sa 4-5-1 (uz brza krila) onda je upitan nas plasman na euro2016. sasvom dovoljno je da 4 igraca u zadnoj liniji ucinkovito zadrze dzeku i ibisevica, dok pjanica i bilo koga drugog odsjecaju na sredini terena tako sto vrse pritisak na nasu nekvalitetnu zadnju veznu liniju preuzimajuci inicijativu na sredini terena uz brze bocne igrace koji uspjesno probijaju nasu odbranu ko svicarski sir.
jedino gdje smo uspjeli postici nadmoc na sredini terena to je protiv grcke u zenici, dok protiv slovaka nismo imali sanse...ostale necu ni komentarisati jer nemaju taj kapacitet da mogu odgovoriti nasoj igri...
ovdje ce biti drugacija situacija - vels i izrael su ranga slovacke i mogu odgovoriti adekvatno nasoj 4-4-2, dok je belgija jaca od grcke i ta 4-4-2 ce biti smjesna formacija!

onog trena kad pape shvati da je potrebno igrati nekad i 4-5-1 ili 4-3-2-1 (u transformaciju 4-3-3 po potrebi) dobicemo neku sirinu gdje takticki i igracki mozemo odgovoriti malo zahtjevnijim protivnicima od latvije, litvanije i sl....
Zatamnjena stakla

#370 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Zatamnjena stakla »

Joj ovih tipova. Bićemo prvi.
Logovan

#371 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

Herr Flick wrote:Image

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
Faca gdje Izrael je najbolja. :D
Objektivni navijac

#372 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Objektivni navijac »

Nisam optimista.
Belgija 0 bodova
Wels 1 bod
Izrael 2 boda
Cipar 4 boda
Andora 6 bodova

Ukupno cemo uzeti 13 bodova i boriti cemo se sa Ciprom za 4/5 mjesto. :D :D
Nema tu niko iz prve lige evropskoga fudbala,nije to ni Belgija ako tu ne mozemo izboriti jedno od prva dva mjesta ,onda nam nije ni mjesto na ovom masovnom evropskom. Mada i onda imamo opciju baraza,koji se opet ne igra protiv prve klase evropskoga fudbala,pa ako ni to ne prodzemo,onda stvarno ne trebamo ni ici.
shake69

#373 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by shake69 »

Vrlo vazna ce biti druga, gostujuca utakmica protiv Velsa. Dobijemo li to gore, uz ocekivanu 'jedinicu' protiv Kipra, odmah bismo svima stavili do znanja na pocetku sta hocemo i bila bi to najjaca poruka konkurenciji. Tako cemo lakse igrati s Jevrejima. Svaki drugi rezultat mogao bi stvoriti nepotrebni pritisak. Igracima, kao i navijacima ce utakmica s Belgijom biti veliki motiv i ne vjerujem da mozemo izgubiti dva puta.
Sta moze biti problem? U Kipru i Izraelu necemo moci racunati na vise od stotinjak navijaca, u Velsu malo vise i to je prava steta. Nadam se 21 ili 22 boda, sto ce biti dovoljno za direktni plasman. Nadam se bez Safeta Susica.
popokatepetl_com

#374 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by popokatepetl_com »

Ne znam kako mozete govoriti da je bolje izvuci Wales nego Bugarsku, MAkedonijiu, Crnu Goru i Skotsku? Wales ima dobre igrace mislim da su svi iz Premiershipa osim Balea uigravali su u prethodnim ciklusima ekipu oko Ramseya i Balea i sigurno je da ce biti veoma opasni, zadnju utakmicu kvalifikacija su remizirali u Briselu sa Belgijom.

Ramsey je najbolji igrac Arsenala ove godine a vjerovatno bi uz Suareza bio prvi kandidat za najboljeg igraca Premierlige da se nije ozlijedio, Bale prosle godine bio najbolji igrac Premierlige, od poznatijih igraca tu znam za onog stopera Ashleya Williamsa iz Swansea i Joea Allena iz Liverpoola. Ovi su sigurno puno tezi protivnik od timova poput Bugarske, Makedonije, Crne Gore ili Skotske koje bi mi ko plitak potok pregazili. Ova dva igraca Walesa vrijede ko sve ove reprezentacije zajedno...

Naravno ne treba sad ni praviti bauk od njih, jaci smo sigurno i favoriti smo ali nisu nimalo naivan protivnik i treba ih shvatiti najozbiljnije moguce.
Point.

#375 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Point. »

Ma pitanje je koliko ce Bale i Ramsey igrati, vidis da su vazda nesto povrijedjeni. Al nemogu njihova dva igraca da budu da se useremo u gace, ostali igraju vecinom po Championshipu. Mene vise brinu cifuti a i Kipar.
Locked