Je li ima kod Bunje jos na stanju ovih Dacia Duster? Cini mi se da su bile povoljne?autoinfo wrote:dinozzoM6 wrote:To je Base model, bez ikakve opreme.
Znači go skroz, čelične felge, neofarbani branici, nema maglenki, nema esp, nema ništa xD
To je spartanski model za one koji vole divljat' po blatu i nikakva im oprema ne treba![]()
Uporedivi su:
Ambiance 1.6 16v 21510 KM
Ambiance 1.5 dCi 24485 KM
Dacia Duster 1.5 dCi 110 KS 4x4 Ambiance + Paket modularnost + Radio CD MP3 AUX Bluetooth USB sa komandama pri upravljaču 30.346 KM
Dacia
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#351 Re: Dacia
-
dinozzoM6
#352 Re: Dacia
http://www.dacia.ba/download/cjenovnik_ ... ter_ba.pdf
http://www.dacia.ba/download/cjenovnik_ ... ije_ba.pdf
Za tih 30.346 može se uzeti Laureate 1.5dCi 110 4x4 u kojoj je paket modularnosti i taj CD MP3 Aux već uključen i još ti ostane para za registraciju.
Plus u Laureate opremi dođu još i kožni volan i mjenjač, putni računar, branici i kvake u boji vozila, drugačije felge, ljepše presvlake i obloge u unutrašnjosti i tako.
http://www.dacia.ba/modeli-dacia/novi-d ... prema.html
Za tih 30.346 može se uzeti Laureate 1.5dCi 110 4x4 u kojoj je paket modularnosti i taj CD MP3 Aux već uključen i još ti ostane para za registraciju.
Plus u Laureate opremi dođu još i kožni volan i mjenjač, putni računar, branici i kvake u boji vozila, drugačije felge, ljepše presvlake i obloge u unutrašnjosti i tako.
Last edited by dinozzoM6 on 23/01/2014 22:45, edited 2 times in total.
-
direstraits0078
#353 Re: Dacia
Moguce cak i da ih Bunjo ima na lageru i da se moze dobiti popust, ne znam koji mu je sttus trenutno, prodaje li ista Renaulta i Dacie?
-
dinozzoM6
#354 Re: Dacia
Ne znam, jedni kažu da Bunjo više ne radi sa Renault grupacijom, drugi kažu da još nije prestao, nemam pojma, sve rekla-kazala. xD
Samo znam da ovaj salon u Zenici radi po cijenama navedenim u cjenovnicima na web-u, tačno u marku, što znači da je ova gore ponuda Ambiance modela za 30000 KM žešće pucanje po ušima.
Samo znam da ovaj salon u Zenici radi po cijenama navedenim u cjenovnicima na web-u, tačno u marku, što znači da je ova gore ponuda Ambiance modela za 30000 KM žešće pucanje po ušima.
-
direstraits0078
#355 Re: Dacia
Meni se cini da ovi Gumari misle da su napravili monopol na podrucju Federacije, pa zato misle da mogu udarati po usima. Sto bi im se lako moglo obiti o glavu.dinozzoM6 wrote:Ne znam, jedni kažu da Bunjo više ne radi sa Renault grupacijom, drugi kažu da još nije prestao, nemam pojma, sve rekla-kazala. xD
-
dinozzoM6
#356 Re: Dacia
Pohlepa dovodi do propasti. 
Dokazano.
Dokazano.
-
direstraits0078
#357 Re: Dacia
Ej, pa ovaj Laureate 1.5 dCi 4x4 80 (110) kosta 29,863 KM??? A ovi nude Ambiance za 30.346 KM? I to prosle godine proizveden??? Fakat nisu normalni.dinozzoM6 wrote:Pohlepa dovodi do propasti.
Dokazano.
-
direstraits0078
#358 Re: Dacia
A sve ovo Laureate ima dodatno u odnosu na Ambiance:
• Radio CD MP3 AUX Bluetooth USB s komandama pri upravljaču
• Odbojnici u boji karoserije i u crnoj boji
• Vanjske ručke na vratima u boji karoserije
• Ukrasni elementi u sjajnoj tamnosivoj boji (centralna konzola, rub vent. otvora, rukohvat na prednjim vratima)
• Putni računar sa 7 funkcija (osim na verzijama s LPGom)
• Grijani i električno podesivi vanjski retrovizori
• Paket „Modularnost“ (preklopiva stražnja klupa
• djeljiva u omjeru 1/3-2/3 ; vozačevo sjedište, sigurnosni pojasevi i upravljač podesivi po visini)
• Obloge od tkanine na prednjim i stražnjim vratima
• Presvlake Laureate + tamnosiva unutrašnjost
• Džepovi na poleđini prednjih sjedišta
• Upozorenje za nezatvorena vrata
• Centralno svjetlo za čitanje za putnike sprijeda
• Osvijetljen suvozačev pretinac
• Upravljač i ručica mjenjača presvučeni kožom
• Svjetla za maglu sprijeda
• Električno, impulsno otvaranje vozačevog stakla sa sistemom protiv priklještenja
• Suvozačevo sjenilo za sunce s ogledalom
• Stilizirani čelični naplatci 16" (samo na LPG verzijama su aluminijski 16" naplatci u serijskoj opremi)

• Radio CD MP3 AUX Bluetooth USB s komandama pri upravljaču
• Odbojnici u boji karoserije i u crnoj boji
• Vanjske ručke na vratima u boji karoserije
• Ukrasni elementi u sjajnoj tamnosivoj boji (centralna konzola, rub vent. otvora, rukohvat na prednjim vratima)
• Putni računar sa 7 funkcija (osim na verzijama s LPGom)
• Grijani i električno podesivi vanjski retrovizori
• Paket „Modularnost“ (preklopiva stražnja klupa
• djeljiva u omjeru 1/3-2/3 ; vozačevo sjedište, sigurnosni pojasevi i upravljač podesivi po visini)
• Obloge od tkanine na prednjim i stražnjim vratima
• Presvlake Laureate + tamnosiva unutrašnjost
• Džepovi na poleđini prednjih sjedišta
• Upozorenje za nezatvorena vrata
• Centralno svjetlo za čitanje za putnike sprijeda
• Osvijetljen suvozačev pretinac
• Upravljač i ručica mjenjača presvučeni kožom
• Svjetla za maglu sprijeda
• Električno, impulsno otvaranje vozačevog stakla sa sistemom protiv priklještenja
• Suvozačevo sjenilo za sunce s ogledalom
• Stilizirani čelični naplatci 16" (samo na LPG verzijama su aluminijski 16" naplatci u serijskoj opremi)
-
dinozzoM6
#359 Re: Dacia
Kao što sam već rekaodinozzoM6 wrote: http://www.dacia.ba/download/cjenovnik_ ... ter_ba.pdf
Samo mi nije jasna ova Ambiance ponuda svakako, to je samo za one koji neće tu neku opremu, za sve ostale se ne isplati uzimati bilo kakve doplate, već u startu treba uzeti Laureate izvedbu. xD
-
direstraits0078
#360 Re: Dacia
dinozzoM6 wrote:Kao što sam već rekaodinozzoM6 wrote: http://www.dacia.ba/download/cjenovnik_ ... ter_ba.pdf
Samo mi nije jasna ova Ambiance ponuda svakako, to je samo za one koji neće tu neku opremu, za sve ostale se ne isplati uzimati bilo kakve doplate, već u startu treba uzeti Laureate izvedbu. xD
I jos mu dodas Navi s touchscreenom za 8 stoja i udaras se nogom u straznjicu.
-
dinozzoM6
#361 Re: Dacia
Da da 
A taj Medianav je obavezna kupovina u svakoj Daciji sad, uopšte nije skupa stvar a toliko diže dojam u unutrašnjosti i sveukupnu vrijednost
A taj Medianav je obavezna kupovina u svakoj Daciji sad, uopšte nije skupa stvar a toliko diže dojam u unutrašnjosti i sveukupnu vrijednost
- drndalo
#362 Re: Dacia
Dok je i ostalih koncesionara mogu oni traziti svasta, a da li ce to i dobiti, ostaje da se vidi...
-
direstraits0078
#363 Re: Dacia
Definitivno za stiklirati na listi dodatne opreme. Sad nesto opet gledam onu gumarsku ponudu, pa ko je ondje lud???dinozzoM6 wrote:Da da
Jedino neko kome smeta visak opreme u Laureate verziji. A bas me interesuje ko ce da odbije dodatnu opremu za manje para.
drndalo wrote:Dok je i ostalih koncesionara mogu oni traziti svasta, a da li ce to i dobiti, ostaje da se vidi...
Ma dobice...
- ElRe
-
milojicabrzi
#366 Re: Dacia
Dobar, samo gura se u bazen u kojem je jako velika konkurencija, a cijenom ide do 48-50 hiljada KM, tu je blizu Bigstera.
Da je pozicioniran cijenom oko 43-44 hiljada KM bio bi pun pogodak
Da je pozicioniran cijenom oko 43-44 hiljada KM bio bi pun pogodak
- Peacean
#367 Re: Dacia
Dobar, ovo im je nešto kao karavan?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#368 Re: Dacia
isto kia novi dizajn
- ElRe
-
milojicabrzi
#370 Re: Dacia
Ma prolazi vrijeme klasičnih karavana, pa se sad traži ovaj neki novi dizajn, koji može biti pogodak, a može biti i promašaj (uvijek se sjetim "pokušaja" sa Seat Toledom, nekad 2005. kad su od klasične limuzine napravili onog "čudaka").
Ima 4.62 metra, tu je negdje dužinom, kao Corolla ili Octavia.
Vidjet ćemo kakva je motorizacija, ako bude imao fabrički benzin / lpg, mogao bi biti dobra priča
Ima 4.62 metra, tu je negdje dužinom, kao Corolla ili Octavia.
Vidjet ćemo kakva je motorizacija, ako bude imao fabrički benzin / lpg, mogao bi biti dobra priča
- ElRe
#371 Re: Dacia
Motori iz Duster fl i Bigstera. 1.2 G120, 1.2 MHEV I 155 Hybrid.
- mayab
#372 Re: Dacia
Mislim da ovo i jeste zapravo na bazi Bigstera
-
milojicabrzi
#373 Re: Dacia
Ne vidim logiku za dva slična modela...osim ako ne bude nekih caka oko opreme i motorizacije...hajde, vidjet ćemo kad dođe kod nas, hoćemo li ga viđati na cestama.
Bigstera tu i tamo ponekog sretnem, ne znam kakva im je prodaja, ali izgleda znatno manje od Dustera.
Dusty se nametnuo kao neki every day allaround kućni terenac i nije loš, samo je za moj ukus malo poskup. Kad bi se vrtio sa expression opremom za nekih 40-ak hiljada ili malo manje, bio bi ok.
Bigstera tu i tamo ponekog sretnem, ne znam kakva im je prodaja, ali izgleda znatno manje od Dustera.
Dusty se nametnuo kao neki every day allaround kućni terenac i nije loš, samo je za moj ukus malo poskup. Kad bi se vrtio sa expression opremom za nekih 40-ak hiljada ili malo manje, bio bi ok.
- mayab
#374 Re: Dacia
Ja sve čekam da Dacia konačno izbaci benzinca sa prednjim pogonom i automatskim DSG mjenjačem , (znam da to MORA sada biti mild hibrid) ,
ali trenutno ako neko hoće automatika,izbor je ili onaj ful hibrid ili onaj "zafrknuti" , komplikovani 4x4 hibrid
ali trenutno ako neko hoće automatika,izbor je ili onaj ful hibrid ili onaj "zafrknuti" , komplikovani 4x4 hibrid
- ElRe