Nezvanicni rezultati popisa!

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#351 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» deder, casperott
Bodkin

#352 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Drug Član wrote: Ne znam kako je bilo kod tebe i ne znam kakvoj kleveti govoriš mislio sam da znaš o čemu pričam. Ali evo, Srbi su od 1991.godine u Čapljini bili zastrašivani, bili su obilježeni ko Jevreji u nacist.Njemačkoj. Ponavljam najveći broj je izbjegao na vrijeme, oni koji to nisu čekao ih je ili logor Dretelj, ili su se morali prekrstiti da dokažu lojalnost. Zenge, HOS i patriotska liga su kasnije do temelja spalile prazna srpska sela Prebilovce i Klepca, uništili manastir Žitomislić itd. Oni koji su izbjegli vidjeli su kasnije da su uradili ispravnu stvar. O tome se radi.
jest jest, 1991 su se rusili manastiri, srbi su bacani u konc logore i praznila su se srpska sela... 1991...

ko sto rekoh, generacije svoje djece ste zatrovali...
jesi bio dole 91? ako nisi prestani valjati glupe fraze. pises kao da si na svakom metru kvadratnom bio. ili pisi o onome sto znas ili nemoj nikako.

da se dotaknem tvoje teze da srbi nisu protjerani iz fbih. da, nisu protjerani kao bosnjaci iz rs-a koji su imali samo izbor izmedju metka i kese u rukama ali ti je jos jedna glupost da su otisli zato sto su htjeli da budu samo sa srbima na srpskoj zemlji :-) bio lik u mom haustoru koji se vratio iza rata. kad god su izasli spiskovi u haustoru za bilo sta, neko pored njegovog imena pisao cetnik. 3 godine tako dok se frajer nije odselio u lukavicu. pa onda lik onaj sto je zvao bn. sigurno se vratio u sarajevo da bude samo sa srbima. ili lik sto je sa mnom basket trenirao koji se vratio iz srbije pa su mu navece oko pola 11 kad se trening zavrsavao galamili cetoo dok je isao kuci. dolazio na kraju stari po njega. otisao naravno u lukavicu da igra, a kasnije se i preselili tamo.

o hrvatima koji su otisli necu ni pisati jer nije tema. prvi moj tetak otisao dole u hercegovinu sa pofalica.

upoznao par srba koji zive u sarajevu dok djeca idu u skolu u lukavicu. ja se sjebao. koja ce budala slati djecu pored grada i najboljih skola tamo dok mi nisu ljudi objasnili da nece da im djeca budu u okolini gje su vjeciti krivci i lazovi po defaultu. bas tako kako ti pises

suplja ti je prica samo tako ali ne odustajes od nje
Paranoid

#353 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Paranoid »

Ti pišeš sa gledišta događaja u Sarajevu, a on Tuzle... Alfons je u pravu, u Tuzli su gradjani srpske nacionalnosti dobijali koverte sa obavijestima za iseljavanje i to su činjenice. Postojao je plan odlaska i povratka u velikom stilu.
radostan dan

#354 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by radostan dan »

...iliti - jevanđelje po jovanu, multietničnost po alfonsu...
Bodkin

#355 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Bodkin »

Paranoid wrote:Ti pišeš sa gledišta događaja u Sarajevu, a on Tuzle... Alfons jje u pravu, u Tuzli su gradjani srpske nacionalnosti dobijal koverte sa obavijestima za iseljavanje i to su činjenice. Postojao je plan odlaska i povratka u velikom stilu.
nisam nista rekao za njegovo pisanje o tuzli. tuzla je svijetla tacka i danas. ja govorim o njegovom pisanju o svemu ostalom. pise o capljini i hercegovini i onda o cijelom fbih
webby-x

#356 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by webby-x »

U Mostaru Srbi, koji su ostali, jesu bili protjerivani i maltretirani, to je činjenica.
I to su ih najviše maltretirali susjedi Bošnjaci i Hrvati, bez ikakve razlike.
Onda je došao sukob Bošnjaka i Hrvata, pa su Hrvati maltretirali Bošnjake koji su ostali.
Jednostavno, idiotski mentalitet i politika.

Projicirati situaciju u nekom mjestu na čitavu BiH je besmislica.
Vrlo je malo mjesta u BiH gdje je "manjina" ostala bez problema.
Zato i imamo zaokružene etničke dijelove, jer jednostavno ljudi
i poslije rata "idu svojima" i nema tu ništa čudno s obzirom što se
sve dešavalo i dešava.
Alfons Kauders

#357 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Drug Član wrote: Ne znam kako je bilo kod tebe i ne znam kakvoj kleveti govoriš mislio sam da znaš o čemu pričam. Ali evo, Srbi su od 1991.godine u Čapljini bili zastrašivani, bili su obilježeni ko Jevreji u nacist.Njemačkoj. Ponavljam najveći broj je izbjegao na vrijeme, oni koji to nisu čekao ih je ili logor Dretelj, ili su se morali prekrstiti da dokažu lojalnost. Zenge, HOS i patriotska liga su kasnije do temelja spalile prazna srpska sela Prebilovce i Klepca, uništili manastir Žitomislić itd. Oni koji su izbjegli vidjeli su kasnije da su uradili ispravnu stvar. O tome se radi.
jest jest, 1991 su se rusili manastiri, srbi su bacani u konc logore i praznila su se srpska sela... 1991...

jesi bio dole 91? ako nisi prestani valjati glupe fraze. pises kao da si na svakom metru kvadratnom bio. ili pisi o onome sto znas ili nemoj nikako.

da se dotaknem tvoje teze da srbi nisu protjerani iz fbih. da, nisu protjerani kao bosnjaci iz rs-a koji su imali samo izbor izmedju metka i kese u rukama ali ti je jos jedna glupost da su otisli zato sto su htjeli da budu samo sa srbima na srpskoj zemlji :-) bio lik u mom haustoru koji se vratio iza rata. kad god su izasli spiskovi u haustoru za bilo sta, neko pored njegovog imena pisao cetnik. 3 godine tako dok se frajer nije odselio u lukavicu. pa onda lik onaj sto je zvao bn. sigurno se vratio u sarajevo da bude samo sa srbima. ili lik sto je sa mnom basket trenirao koji se vratio iz srbije pa su mu navece oko pola 11 kad se trening zavrsavao galamili cetoo dok je isao kuci. dolazio na kraju stari po njega. otisao naravno u lukavicu da igra, a kasnije se i preselili tamo.

o hrvatima koji su otisli necu ni pisati jer nije tema. prvi moj tetak otisao dole u hercegovinu sa pofalica.

upoznao par srba koji zive u sarajevu dok djeca idu u skolu u lukavicu. ja se sjebao. koja ce budala slati djecu pored grada i najboljih skola tamo dok mi nisu ljudi objasnili da nece da im djeca budu u okolini gje su vjeciti krivci i lazovi po defaultu. bas tako kako ti pises

suplja ti je prica samo tako ali ne odustajes od nje
naravno da ne odustajem kad znam da sam u pravu

protjerivanje je bilo izuzetak, dok je organizovano napustanje bilo pravilo... isti scenarij smo gledali i u tuzli, i u sarajevu i u mnostvu drugih sredina... to se jednostavno ne moze osporiti, plus postoji metar dokumentacije

ti ljudi nisu isli zato jer su se 1991 bacali u logore i jer su im se rusili manastiri, vec zato jer im je naredjeno

porediti neugodnosti tipa dobacivanja i provokacija (kojih je bilo, a ima ih i sada), s organiziranim etnickim ciscenjem i masovnim zlocinima je u najmanju ruku neukusno
Bodkin

#358 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
naravno da ne odustajem kad znam da sam u pravu

protjerivanje je bilo izuzetak, dok je organizovano napustanje bilo pravilo... isti scenarij smo gledali i u tuzli, i u sarajevu i u mnostvu drugih sredina... to se jednostavno ne moze osporiti, plus postoji metar dokumentacije

ti ljudi nisu isli zato jer su se 1991 bacali u logore i jer su im se rusili manastiri, vec zato jer im je naredjeno

porediti neugodnosti tipa dobacivanja i provokacija (kojih je bilo, a ima ih i sada), s organiziranim etnickim ciscenjem i masovnim zlocinima je u najmanju ruku neukusno
u pravu si al u kurcu. mislim tebi je dzaba govoriti ali ce samo lud covjek vjerovati da ce neko otici iz svog stana ili kuce u kojoj je zivio on i njegovi starci zato sto mu neko naredi. ko mu bolan naredi?ti sto su im naredili su mozda neke glavonje i politicki funkcioneri. ljudi su otisli iz straha. jedni od straha od toga sta ce biti, a drugi iz straha od druge strane. pola moje porodice je iz sarajevo otislo pred rat jer se bojalo onoga sta ce biti. i bili su u pravu

odlazak iz sarajeva iza dejtona je ista stvar. barem pola je otislo IZ STRAHA. straha od toga sto dolazi strana protiv koje se ratovalo. pola zato sto nece da zive sa bosnjacima
ljudi koji u otisli prije rata? alo ba, pocinje rat. na tv-u hrvatska gori i onaj poziva na nestanak u sred skupstine. i ti meni kazes da ljudi nisu iz straha otisli. pa sto su onda bosnjaci odlazili iz sarajeva? jel i njih karadzic pozvao?

i nema tu nikakvog poredjenja. ja ti govorim da to nije bilo protjerivanje kakvo su dozivjeli hrvati i bosnjaci u rs-u (mislim bilo je i toga ali ne u tim razmjerama) nego su ljudi otisli iz drugih razloga. i zato je danas 4% srba u fbih. a vidjecemo i koliko je hrvata tamo gdje hrvati nisu vecina

a ti nastavi po svome kako su srbi i hrvati otisli jer su svi do jednog ksenofobi i nacionalisti koji kad vide ime ahmed pobjegnu 100 kilometara istocno i zapadno
pravi_herceg_bosanac

#359 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by pravi_herceg_bosanac »

O protjerivani srba iz Sarajeva su mnogo govorili zapadni mediji

O tome je recimo snimjen dokumentarac na Nizozemskoj televizije NOVA na NED 3 (drzavna televizija). Zakljucak emisije je da su Srbi napustili Sarajevo po naredjenju SDS-a i organizovano se naselili u istocnu Bosnu. Slican zakljucak daje kratka raportaza o Bosni iz 2012. godine na BBC-u.

Sada da je ARBIH upadala u stanove i tovarila Srbe na kamione i izbacivala ih ili ih ubijali i trpali u masovne grobnice kako bi sami poceli ici.... da je to istina opet bez dokaza i osude u HAAGu to je irrelevantno i nece uci u historiju. Znaci cak da je to stvarno tako bilo!

Znaci 150.000 Srbai iz Sarajeva velika vecina njih su otisli sami. Manji dio su se prikljucili ARBIH i Specijalnoj policiji (oko 20.000). Primjeri su Jovan Divjak, Vino Samarlic, Igor Pavlovic ili borci "prve slavne pravoslavne" koji su ucestvovali u bitci na Zuci itd. Prvi tenkista ARBIH je bio Srbin.

Da je bilo zlocina bilo ih je bez sumnje. Da je neduznih Srba ubijeno bilo je. Juka Prazina ih je bacao sa zgrada. Caco isto tako. Ali to su bili incidenti. O masovnim grobnicama u koje se trpa na stotine Srba ili na desetine neduznih srba i organizovano se radi na njihovom iseljenju to su gluposti.

Srbi su zauzeli vec pola Sarajeva i to drzali tokom cijelog rata:

1)Ilidza
2)Vogosca
3)Grbavica
4)Ilijas
5)Hadzici
6)Blazuj
7)Nedzarici

To je vec pola Sarajeva i to je zivijelo 70% svih Srba Sarajeva. Onih 30% su ili se odmah na pocetku iselili bez problema ili se prikljucili ARBIH. Oni Bosnjaci ili Hrvati su trpani u logore za masovna silovanja ili ubijani na licu mjesta. O tome je Angelina Jolie snimila film ili Onaj film Grbavica kojeg je rezisirala ona Srpkinja isto se rad io tome.

Kada je potpisan Dejton i kada su ovih 5 dijelova pripali FBIH; ti Srbi su se iselili po NAREDJENJU sds-A i imate filmove na you tube kada ARBIH ulazi u recimo Grbavicu ili Ilidzu a sve prazno. Po neki stari Srbin je ostao sve ostalo se iselilo.

Ali oni sada zele da peru ruke za 12.000 ubijenih civila u sarajevu ili 8000 ubijenih ljudi u srebrenici po 3000 u Foci, Zvorniku, Visegradu itd. Na taj nacin sto sada izmisljaju neke zlocine i ""masovan pritjerivanja srba iz sarajeva"" ili "ubijenih 3500 srba oko srebrenice".

Na kraju krajeva ti mitovi se njima samima odbiju od glavu. Haaski sud je odbacio da su civili srpski oko srebrenice ubijani. Osudio je nasera Orica na dvije godine zatovra jer nije moga za sprijeci ubijanje 8 civila u kravicama i to je sve. A oni pricaju o 3500 ubijenih srba oko srebrenice da bi opravdali zlocin svoj. Znaci ubijene vojnike, koji su poginuli u borbi prodaju pod civile.

Na svu srecu u historiju ulazi ono sto se moze dokazati na sudu i o tome se pise na zapadu.
Last edited by pravi_herceg_bosanac on 12/01/2014 13:27, edited 4 times in total.
Alfons Kauders

#360 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
u pravu si al u kurcu. mislim tebi je dzaba govoriti ali ce samo lud covjek vjerovati da ce neko otici iz svog stana ili kuce u kojoj je zivio on i njegovi starci zato sto mu neko naredi. ko mu bolan naredi?ti sto su im naredili su mozda neke glavonje i politicki funkcioneri. ljudi su otisli iz straha. jedni od straha od toga sta ce biti, a drugi iz straha od druge strane. pola moje porodice je iz sarajevo otislo pred rat jer se bojalo onoga sta ce biti. i bili su u pravu
dakle otisli su iz straha = protjerani su?
odlazak iz sarajeva iza dejtona je ista stvar. barem pola je otislo IZ STRAHA. straha od toga sto dolazi strana protiv koje se ratovalo. pola zato sto nece da zive sa bosnjacima
ljudi koji u otisli prije rata? alo ba, pocinje rat. na tv-u hrvatska gori i onaj poziva na nestanak u sred skupstine. i ti meni kazes da ljudi nisu iz straha otisli. pa sto su onda bosnjaci odlazili iz sarajeva? jel i njih karadzic pozvao?
odlazili su po naredjenju, crno na bijelo, imas dokumentaciju - ne pada mi na pamet da dalje objasnjavam... ako su odlazili samo iz straha, onda bi valjda bilo logicno ocekivati da isto ponasanje vidimo kod hrvata i bosnjaka, ali jok, nije bilo masovnog egzodusa prije pocetka rata ni u podrinju, ni u krajini, ni u posavini... oni su protjerani, za razliku od tih prestrasenih srba koji su sami otisli
i nema tu nikakvog poredjenja. ja ti govorim da to nije bilo protjerivanje kakvo su dozivjeli hrvati i bosnjaci u rs-u (mislim bilo je i toga ali ne u tim razmjerama) nego su ljudi otisli iz drugih razloga. i zato je danas 4% srba u fbih. a vidjecemo i koliko je hrvata tamo gdje hrvati nisu vecina
ne da nije bilo protjerivanje "kakvo su dozivjeli hrvati i bosnjaci" vec nije bilo protjerivanje i tacka :D a ovdje se upravo o tome govori, kako je toboze fbih eticki ociscena a RS nije... :-) jerbo sram i stid da nas bude, vratilo se 100,000 balija u srbsku, sto dokazuje da u rs nije bilo ciscenja, :D jerbo povratnici nisu zapravo protjerani, jel tako? :D
a ti nastavi po svome kako su srbi i hrvati otisli jer su svi do jednog ksenofobi i nacionalisti koji kad vide ime ahmed pobjegnu 100 kilometara istocno i zapadno
naravno da nisu, niti sam to rekao... ostali su oni koji su htjeli ostati i dan danas su tu... oni koji su otisli i koji su se stavili na raspolaganje karadzicu su ksenofobi, sta je tu nejasno? i zanimljivo je kako su svi eto otisli iz straha, ali ih nije bilo strah uzeti pusku, zis ili minobacac i rokati po svom gradu i dojucerasnjim komsijama... :wink:

rekoh ja maloprije, ko vas ne zna skupo bi vas platio :thumbup:
Alfons Kauders

#361 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Alfons Kauders »

pravi_herceg_bosanac wrote:O protjerivani srba iz Sarajeva su mnogo govorili zapadni mediji

O tome je recimo snimjen dokumentarac na Nizozemskoj televizije NOVA na NED 3 (drzavna televizija). Zakljucak emisije je da su Srbi napustili Sarajevo po naredjenju SDS-a i organizovano se naselili u istocnu Bosnu. Slican zakljucak daje kratka raportaza o Bosni iz 2012. godine na BBC-u.

Sada da je ARBIH upadala u stanove i tovarila Srbe na kamione i izbacivala ih ili ih ubijali i trpali u masovne grobnice kako bi sami poceli ici.... da je to istina opet bez dokaza i osude u HAAGu to je irrelevantno i nece uci u historiju. Znaci cak da je to stvarno tako bilo!

Znaci 150.000 Srbai iz Sarajeva velika vecina njih su otisli sami. Manji dio su se prikljucili ARBIH i Specijalnoj policiji (oko 20.000). Primjeri su Jovan Divjak, Vino Samarlic, Igor Pavlovic ili borci "prve slavne pravoslavne" koji su ucestvovali u bitci na Zuci itd. Prvi tenkista ARBIH je bio Srbin.

Da je bilo zlocina bilo ih je bez sumnje. Da je neduznih Srba ubijeno bilo je. Juka Prazina ih je bacao sa zgrada. Caco isto tako. Ali to su bili incidenti. O masovnim grobnicama u koje se trpa na stotine Srba ili na desetine neduznih srba i organizovano se radi na njihovom iseljenju to su gluposti.

1)Ilidza
2)Vogosca
3)Grbavica
4)Ilijas
5)Hadzici
6)Blazuj
7)Nedzarici

To je vec pola Sarajeva i to je zivijelo 70% svih Srba Sarajeva. Onih 30% su ili se odmah na pocetku iselili bez problema ili se prikljucili ARBIH. Oni Bosnjaci ili Hrvati su trpani u logore za masovna silovanja ili ubijani na licu mjesta. O tome je Angelina Jolie snimila film ili Onaj film Grbavica kojeg je rezisirala ona Srpkinja isto se rad io tome.

Kada je potpisan Dejton i kada su ovih 5 dijelova pripali FBIH; ti Srbi su se iselili po NAREDJENJU sds-A i imate filmove na you tube kada ARBIH ulazi u recimo Grbavicu ili Ilidzu a sve prazno. Po neki stari Srbin je ostao sve ostalo se iselilo.

Ali oni sada zele da peru ruke za 12.000 ubijenih civila u sarajevu ili 8000 ubijenih ljudi u srebrenici po 3000 u Foci, Zvorniku, Visegradu itd. Na taj nacin sto sada izmisljaju neke zlocine i ""masovan pritjerivanja srba iz sarajeva"" ili "ubijenih 3500 srba oko srebrenice".

Na kraju krajeva ti mitovi se njima samima odbiju od glavu. Haaski sud je odbacio da su civili srpski oko srebrenice ubijani. Osudio je nasera Orica na dvije godine zatovra jer nije moga za sprijeci ubijanje 8 civila u kravicama i to je sve. A oni pricaju o 3500 ubijenih srba oko srebrenice da bi opravdali zlocin svoj. Znaci ubijene vojnike, koji su poginuli u borbi prodaju pod civile.

Na svu srecu u historiju ulazi ono sto se moze dokazati na sudu i o tome se pise na zapadu.
od tih 3000 nekih 90% je zalijepilo na linijama od majevice do sarajeva - i neka je... :D

spiskovi su naravno tu, tu su i spomenici, groblja... i nerijetko mjesto smrti... al eto srbi vole da misle da je naser bio bata zivojinovic, pa je u istom danu mogao ubiti pet cetnika u zasjedi kod sapne, dvojicu kod kladnja, jednog na nisicima i tri na hresi...
Drug Član

#362 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Drug Član »

pravi_herceg_bosanac wrote:O protjerivani srba iz Sarajeva su mnogo govorili zapadni mediji

Pročitaj "Proizvodnja pristanka" od Čomskog, (Manufacturing Consent:The Political Economy of the Mass Media) reće ti se samo.
Alfons Kauders

#363 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Alfons Kauders »

Drug Član wrote:

Pročitaj "Proizvodnja pristanka" od Čomskog, (Manufacturing Consent:The Political Economy of the Mass Media) reće ti se samo.
to onaj isti comski sto kaze da u srebrenici nije bilo pokolja? :D a jeste ga se uhvatili vec 20 i kusur godina vrtite istu pricu na repeatu :D kako vam ne dosadi pobogu? :D
pravi_herceg_bosanac

#364 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Alfons Kauders wrote:

1)Ilidza
2)Vogosca
3)Grbavica
4)Ilijas
5)Hadzici
6)Blazuj
7)Nedzarici

od tih 3000 nekih 90% je zalijepilo na linijama od majevice do sarajeva - i neka je... :D

spiskovi su naravno tu, tu su i spomenici, groblja... i nerijetko mjesto smrti... al eto srbi vole da misle da je naser bio bata zivojinovic, pa je u istom danu mogao ubiti pet cetnika u zasjedi kod sapne, dvojicu kod kladnja, jednog na nisicima i tri na hresi...
Pa da je BOGdo Naser ubio 100.000 srba vojnika. Stvar je u tome sto oni sada stvaraju mitove o 3500 mucki ubijenih srba u selima oko srebrenice. Naravno Haag je to sve odbacio i na kraju su mogli dokazati da je u kravicama ubijeno 20 ljudi od kojih 8 civila (Zene i djece) a ovih ostali su bili vojnici koji su tu zateceni ali bez psuke (sa vojnom knjizicom VRS-a).

Da ponovim da je ovo grozno sto je se u tom selu ubilo 8 civila. Ali oni sada prave mit o 3500 civila. A to su sve vojnici i to je se fokazalo u Haagu. Naser Oric je pusten na slobodu zbog toga.

Znaci tokom cijelog rata u i oko srebrenice je ubijeno 3500 srpskih vojnika. A oni t opredstavljaju kao da je Naser isao po selima i fatao srbe i tako pohvatao 3500 njih i ubio ih; ni krive ni duzne. I to Jovo poginuo ovdje a Milose 2 kilometra dalje dok je Aleksandar poginuo opet kilometar dalje.
Bodkin

#365 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Bodkin »

@alfons kao i uvijek, izmisljas stvari. ali nista novo od tebe. ne pada mi na pamet ubjedjivati sa tobom. imas svakako dovoljno ljudi ovdje na forumu da te potapsu po ledjima. kako rekoh, vise vjerujem svojim ocima nego tvojim nebulozama. i nisi mi jos objasnio kako su svi bosnjaci slusali karadzicevo naredjenje pa su otisli iz sarajeva prije nego sto se zapucalo?

ako nisi dovoljno inteligentan da shvatis da se javlja strah kod ljudi gdje gomila "tvojih" odlazi ili gdje neke "tvoje" zastrasuju ili protjeraju, da se bojis rata, da dolaze "oni anamo" protiv kojih se do juce ratovalo i oni ce biti nova vlast onda je u redu. onda sam ja kriv :wink: ali ima logike da su srbi i hrvati od negdje 97-98 isli iz sarajeva ( kako vidis ja pricam samo o onome sto znam, a ne pricam kao ti o mjestima gdje nikad bio nisam), na poziv sds-a i hdz-a :-) isto kao da sda pozove bosnjake na nesto i oni pristanu i to kolektivno :lol:

i koga to vas sefe? nas koji mislimo da u 70% postova lupas stvari napamet?
rokan

#366 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by rokan »

srbi su protjerivali seljacki i primitivno, bosnjaci to rade kulturno i u rukavicama. to je jedina razlika. srbi zapale sirotinju u kuci a bosnjaci ubiju vidjenijeg srbina da bi sirotinja potom sama otisla. puno je primjera koji to dokazuju jer kao sto nema grada u rs-u gdje nije bilo zlocina tako ga nema ni u fbih pod bosnjackom kontrolom.
pravi_herceg_bosanac

#367 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Drug Član wrote:

Dobro eto neka je zapad protiv Srba i Vatikan i Islamski svet i belosvetska zavera. Hajde mi samo onda odgovori na ovo pitanje: Koliko je Srba bilo u Sarajevu na popisu iz 1991? Imas popis na internetu samo googlaj. Onda mi reci koliko % od ukupnih tih Srba su zivijeli na teritoriji koje je VRS i JNA zauzela na samom poctku rata; prije nego sto je prvi metak ispaljen:

1)Vogosca
2)Ilijas
3)Ilidza
4)Hadzici
5)Blazuj
6)Nedzarici
7) Grbavica

Znaci sve imas na netu. Ili negiras da je VRS zauzela ove teritorije gdje je zivijelo vec 70% svih Srba Sarjeva?

Eh sada onih ostalih 30% ili cak 20% je zivijelo na teritoriji koja je pala pod kontrolu ARBIH. Sada ako smo ih masovno protjerivali tih 20% kako onda imas jednu prvo slavnu pravoslavnu brigadu, kako si imao u MUP-u 10% srba i kako da jos uvijek ti Alijini Srbi (20.000 njih) zive u sarajevu?
Bodkin

#368 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Bodkin »

rokan wrote:srbi su protjerivali seljacki i primitivno, bosnjaci to rade kulturno i u rukavicama. to je jedina razlika. srbi zapale sirotinju u kuci a bosnjaci ubiju vidjenijeg srbina da bi sirotinja potom sama otisla. puno je primjera koji to dokazuju jer kao sto nema grada u rs-u gdje nije bilo zlocina tako ga nema ni u fbih pod bosnjackom kontrolom.
zlocini u rs-u i federaciji se ne mogu porediti. intenzitet i zvjerstvo istih. samo ono govno batko je napravio vise nego pola grada sarajeva
Alfons Kauders

#369 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:@alfons kao i uvijek, izmisljas stvari. ali nista novo od tebe. ne pada mi na pamet ubjedjivati sa tobom. imas svakako dovoljno ljudi ovdje na forumu da te potapsu po ledjima. kako rekoh, vise vjerujem svojim ocima nego tvojim nebulozama. i nisi mi jos objasnio kako su svi bosnjaci slusali karadzicevo naredjenje pa su otisli iz sarajeva prije nego sto se zapucalo?

ako nisi dovoljno inteligentan da shvatis da se javlja strah kod ljudi gdje gomila "tvojih" odlazi ili gdje neke "tvoje" zastrasuju ili protjeraju, da se bojis rata, da dolaze "oni anamo" protiv kojih se do juce ratovalo i oni ce biti nova vlast onda je u redu. onda sam ja kriv :wink: ali ima logike da su srbi i hrvati od negdje 97-98 isli iz sarajeva ( kako vidis ja pricam samo o onome sto znam, a ne pricam kao ti o mjestima gdje nikad bio nisam), na poziv sds-a i hdz-a :-) isto kao da sda pozove bosnjake na nesto i oni pristanu i to kolektivno :lol:

laki je malo nervozan? :D

dakle odlazak iz "straha" i protjerivanje s uperenom puskom u ledja su dvije potpuno iste stvari? :lol:

a svi bosnjaci su otisli iz sarajeva? sorry, nisam primjetio...

i zanimljiv je to bio neki strah... strah ljude ostati u gradu s balijama, ali ih nije strah otici na brdo i pucati po tim istim balijama... cudan neki strah, nema sta :lol:
Bodkin

#370 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:@alfons kao i uvijek, izmisljas stvari. ali nista novo od tebe. ne pada mi na pamet ubjedjivati sa tobom. imas svakako dovoljno ljudi ovdje na forumu da te potapsu po ledjima. kako rekoh, vise vjerujem svojim ocima nego tvojim nebulozama. i nisi mi jos objasnio kako su svi bosnjaci slusali karadzicevo naredjenje pa su otisli iz sarajeva prije nego sto se zapucalo?

laki je malo nervozan? :D

dakle odlazak iz "straha" i protjerivanje s uperenom puskom u ledja su dvije potpuno iste stvari? :lol:

a svi bosnjaci su otisli iz sarajeva? sorry, nisam primjetio...

i zanimljiv je to bio neki strah... strah ljude ostati u gradu s balijama, ali ih nije strah otici na brdo i pucati po tim istim balijama... cudan neki strah, nema sta :lol:
aha, iako sam dva puta napisao da nije isto ti i dalje po svom. standardno jebiga

nisu svi otisli ali ih je otislo dosta. valjda na poziv, pardon naredjenje sds-a jelde? i da strah. ima onih koji nisu pucali. sta mislis o tome? ili ima onih sto se vratise nekad da zive na iskljucivo srpskoj teritoriji i sa srbima po sarajevu. jebiga nisu znali da tu ima i drugih pa su otisli nakon par godina. i to si ubo nema sta
oakville

#371 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by oakville »

Drug Član wrote:
Alfons Kauders wrote:
Martinez_ wrote: Jel taj grad možda Mostar? Sudbina Srba koji su ostali dokaz je da su oni izbegli napravili jedini pravu odluku i to je sva poenta.
naravno da nije... za mostar se obrati novim saveznicima :D

koja sudbina kojih srba koji su ostali? u mostaru? sorry, nisam bio dole... u mom kraju nije bilo nikakvih problema, tako da mi nije jasno o cemu pricas...

osim ako ne vjerujes u bajke... os da ti slikam pravoslavnu crkvu? objavili ste jedno pet puda da je srusena, a evo ja je i dalje vidim iz kancelarije... :lol:

dakle nijedan dokaz, nidjedna optuznica, nijedna presuda... nista... a ista propaganda se i danas koristi da se truju nove generacije... sto je opet vas problem, a ne nas... svoju djecu unistavate
Ponašanje prema Srbima u dolini Neretve od Čapljine do Mostara 1941 i 1991 se može opisati samo jednom riječju "genocid". Razlika u broju ubijenih proističe jedino iz svijesti i istorijskog sjećanja pa su ovaj drugi put ljudi izbjegli na vrijeme. Epitom ovoga što govirim su selo Prebilovci kod Čapljine. Ipak na ovom mjestu pokojni patrijarh Pavle je ovako govorio....bio prisutan.
http://www.youtube.com/watch?v=QRyNBVpeQqE
Možeš li nam pokazati presudu za genocid u Čapljini nad srbima, ili u Tuzli nad Srbima ili u Sarajevu nad ne-bošnjacima, odnosno presude za te poznate masakre koji su označeni kao najveći u Evropi nakon drugog svjetskog rata?

Ako ne možeš, onda je sva priča u rangu "svi su isti, ko nas zavadi, sve je to isto samo su metode drugačije " i blablabl :zzzz:

Bez presuda nema konkretnog argumenta, nego se sve svodi na "ja mislim..." na što imaš pravo, ali misliti možeš šta god hoćeš, uključujući da si Napoleon, samo što to ne možeš dokazati.
Gojeni H

#372 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ne kontam sta je @Alfons ovde pogresno rekao? 1991 covjece ... razoreno Ravno, a ovaj prica o nekakvim trakama s Davidovom zvijezdom sta li?
Mister Yes

#373 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Mister Yes »

Gupa vam je rasprava. Sve se odavno zna. Tuzla i Sarajevo su jedina dva svijetla primjera u BiH. U ostalim mjestima u BiH oni koji su kontrolisali to mjesto su protjerali druge i drugačije. Srbi Sarajeva su većinom živjeli na području pod kontrolom VRS i zaista su po komandi SDS-a napustili svoje domove.

Srpska strategija jeste odvajanje stanovništva (prvi strateški cilj) a Bošnjačka bi trebala biti "svi na svoje". Ali SDA je uveliko pomogla strategiju "humanih preseljenja" razmjenom Srebrenice i okoline za predgrađa Sarajeva a zatim i podsticanjem naseljavanja podrinjaca u ta predgrađa.
oakville

#374 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by oakville »

Mister Yes wrote:Gupa vam je rasprava. Sve se odavno zna. Tuzla i Sarajevo su jedina dva svijetla primjera u BiH. U ostalim mjestima u BiH oni koji su kontrolisali to mjesto su protjerali druge i drugačije. Srbi Sarajeva su većinom živjeli na području pod kontrolom VRS i zaista su po komandi SDS-a napustili svoje domove.

Srpska strategija jeste odvajanje stanovništva (prvi strateški cilj) a Bošnjačka bi trebala biti "svi na svoje". Ali SDA je uveliko pomogla strategiju "humanih preseljenja" razmjenom Srebrenice i okoline za predgrađa Sarajeva a zatim i podsticanjem naseljavanja podrinjaca u ta predgrađa.
Evo odvojili su stanovništvo. I odvajaju ga i dalje, ispunjavanjem demografskih rupa u Srbiji,.
Gojeni H

#375 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote: ...ali ti je jos jedna glupost da su otisli zato sto su htjeli da budu samo sa srbima na srpskoj zemlji

Srbi misevi, kao i bosnjacki i hrvatski misevi koji nisu smjeli docekati neprijatelja su se ispalili ranije.
Srbi koji su se nadali brzoj pobjedi "brace" su u vise navrata napustali gradove. Haman im nije bilo dobro javljeno ili bratija nije jos bila spremna...do konacnog napada, kada su samo "nestali" preko noci.
Po default-u su "isli na vikendice da poberu krompir". Ne znam kad se "bere" krompir ali su mi ljudi rekli da u proljece nema sanse.

Srbi koji nisu htjeli iz svoje kuce ostali su i s nama branili svoje kuce ... ili su svercali kao i bosnjacki i hrvatski "borci".

Ovome sam bio svjedok i to 300 BN-ova i "udruzenja logorasa PC" ne moze promijeniti.
Locked