Narod NECE da vidi, NECE da cuje, NECE da zna jer je lakse tako.muminovic wrote:svaka im cast, ali ovo su samo plate.
Gdje su jos primanja sa strane ?
Npr Valerija Galic koja je na 36 mjesecu, ima samo tu iznos plate, a ona je u jos 6 komisija i na njiima ima preko 100.000 KM godisnje.
Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
- DaffyDuck
#351 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
-
SSemir
#352 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
pa sta mislis sto mu daju tolike pare? zato sto je mentalno zaostao? zato sto je nesposoban? ne vjerujem da bi privatnik nekome davao ogromnu platu bez ikakvog razloga.jefferson wrote:HIFA? HIFA je privatna firma i to je druga stvar. Moze mu dati 150,000km mjesecno, to je privatna firma.
polic je sića koliko zaradjuju menadzeri u bih, u privatnom sektoru. veliki je broj onih koji zaradjuju preko 300 000 godisnje u bih, veeeeliki. a ti se hvalis kako si "vise od doktora nauka"
- DaffyDuck
#353 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Nije tacno! Ovdje vrijedis koliko rodbinsko-kumsko-politickih veza imas! Rijetke su velike privatne kompanije koje su bez tih veza napravile velike poslove i uglavnom su orijentisane na izvoz.SSemir wrote:pa sta mislis sto mu daju tolike pare? zato sto je mentalno zaostao? zato sto je nesposoban? ne vjerujem da bi privatnik nekome davao ogromnu platu bez ikakvog razloga.jefferson wrote:HIFA? HIFA je privatna firma i to je druga stvar. Moze mu dati 150,000km mjesecno, to je privatna firma.
polic je sića koliko zaradjuju menadzeri u bih, u privatnom sektoru. veliki je broj onih koji zaradjuju preko 300 000 godisnje u bih, veeeeliki. a ti se hvalis kako si "vise od doktora nauka"i kako si sposobniji od njega, a zaradjujes puno manje od njeg. nije li to neki pokazatelj tvoje strucnosti? trziste rada je isto za sve. vrijedis onoliko koliko su drugi spremni da ti plate. ako tebi placaju manje nego ovim, znaci...da vrijedis koliko'?? neko ko je vise od doktora nauka (
) ce sam da izvede zakljucak.
- madner
#354 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Pa rece kamen, zato sto zna svakog zivog u SDA.SSemir wrote:pa sta mislis sto mu daju tolike pare? zato sto je mentalno zaostao? zato sto je nesposoban? ne vjerujem da bi privatnik nekome davao ogromnu platu bez ikakvog razloga.jefferson wrote:HIFA? HIFA je privatna firma i to je druga stvar. Moze mu dati 150,000km mjesecno, to je privatna firma.
polic je sića koliko zaradjuju menadzeri u bih, u privatnom sektoru. veliki je broj onih koji zaradjuju preko 300 000 godisnje u bih, veeeeliki. a ti se hvalis kako si "vise od doktora nauka"i kako si sposobniji od njega, a zaradjujes puno manje od njeg. nije li to neki pokazatelj tvoje strucnosti? trziste rada je isto za sve. vrijedis onoliko koliko su drugi spremni da ti plate. ako tebi placaju manje nego ovim, znaci...da vrijedis koliko'?? neko ko je vise od doktora nauka (
) ce sam da izvede zakljucak.
Banalan primjer, HIFA je otvorila veliku benzinsku tacno na granici opcine gdje je SDA glavna.
Inace, tu je negdje godisnje sa tim ljudima od 300 000.
- Capsicum
#355 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Ja komedije. Slomise se ljudi da opravdaju ove plate kojih se ne bi postidili ni menadzeri najvecih svjetskih kompanija. A sve to iz dzepova bh poreznih obveznika.
Naravno, treba sto prije stisati ovo, relativizirati, zataskati, da ne bi preraslo u lavinu koja se ne moze zaustaviti... Vec ocekujem neki novi medijski "bum", hapsenje nekog levata iz neke od stranaka van vladajuce oligarhije. Samo da se skrene paznja javnosti sa ovog prvorazrednog skandala.
Naravno, treba sto prije stisati ovo, relativizirati, zataskati, da ne bi preraslo u lavinu koja se ne moze zaustaviti... Vec ocekujem neki novi medijski "bum", hapsenje nekog levata iz neke od stranaka van vladajuce oligarhije. Samo da se skrene paznja javnosti sa ovog prvorazrednog skandala.
- jasko_ba
#356 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Ono famozno "udruzenje naftasa u BiH" - negdje sam procitao da su tu najvise pitaju ljudi koji imaju veze sa Hifa firmom, pa su zbog toga i onakve prevelike cijene na benzinskim pumpama. Ima li istine u tome?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#357 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Je li me zajebavas ili si ozbiljan?sinuhe wrote:U skolskoj 92/93 je mogao dobiti dozvolu za kretanje tj. srediti papire kao student. Pa i kasnije, ali je bilo teze.mali_milojica wrote:Meni je veca enigma kako je dr. Nedzad Polic uspio diplomirati ekonomiju na Univerzitetu Banja Luka 1992 god u sred rata (kada je bila otvorena sezona lova na Bosnjake i Hrvate u tom gradu),nego njegova plata od 40k i kusur KM.
Znas li koliko je ljudi izgubilo godine,jer nije moglo ici na fakultet u Sarajevu,a zivjeli su tu. A on je sa nekim papirom hodao preko ratnih linija i isao u RS i Banja Luku polagati ispite
Vjerovatno je na liniji razgranicenja javio nekom Lazi preko puta,eto mene Nedzada,znate ja sam student i svi prestanu pucati. Stani ba malo,nije ovo Top Lista Nadrealista.
- sinuhe
#358 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Za Polica prvi put u zivotu cujem, ali ako je zivio u BL i tamo studirao mogao je i diplomirati.mali_milojica wrote:Je li me zajebavas ili si ozbiljan?sinuhe wrote:U skolskoj 92/93 je mogao dobiti dozvolu za kretanje tj. srediti papire kao student. Pa i kasnije, ali je bilo teze.mali_milojica wrote:Meni je veca enigma kako je dr. Nedzad Polic uspio diplomirati ekonomiju na Univerzitetu Banja Luka 1992 god u sred rata (kada je bila otvorena sezona lova na Bosnjake i Hrvate u tom gradu),nego njegova plata od 40k i kusur KM.
Znas li koliko je ljudi izgubilo godine,jer nije moglo ici na fakultet u Sarajevu,a zivjeli su tu. A on je sa nekim papirom hodao preko ratnih linija i isao u RS i Banja Luku polagati ispite![]()
Vjerovatno je na liniji razgranicenja javio nekom Lazi preko puta,eto mene Nedzada,znate ja sam student i svi prestanu pucati. Stani ba malo,nije ovo Top Lista Nadrealista.
- mali_milojica
#359 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Covjek je iz Zavidovica.
Npr ja nikada nisam zvanicno zavrsio razred u koji sam isao 1991/1992.
92/93 se nije ni islo u skolu.
Da bi se tek u ljeto 93 za tri mjeseca zavrsio kompletan razred i u skolsku 93/94 krenulo regularno.
Npr ja nikada nisam zvanicno zavrsio razred u koji sam isao 1991/1992.
92/93 se nije ni islo u skolu.
Da bi se tek u ljeto 93 za tri mjeseca zavrsio kompletan razred i u skolsku 93/94 krenulo regularno.
Last edited by mali_milojica on 27/12/2013 11:56, edited 1 time in total.
- Not My Idea
#360 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
ExNihilo- ako se ikad igdje kandidujes ili prijavis gdje ce narod birat- mani se tog nadobudnog tona, toliko odbija da se tvoji postovi ne mogu citat. Dosla sam do pocetka onog gdje si "secirao" i odustala. I de ziv bio, pricaj Bosanskim jezikom, imamo mi za svaku tu stranjsku rijec-nasu.
Dalje, naravno kao i uvijek-ovdje svi sve znaju. I kakvo je stanje u Bosnalijeku i kad ce se popravit. S HIFOM isto slucaj.
Dalje, naravno kao i uvijek-ovdje svi sve znaju. I kakvo je stanje u Bosnalijeku i kad ce se popravit. S HIFOM isto slucaj.
Ovo moze lupit samo neko ko veze s vezom nema i ko je kao s Marsa pao u Bosnu.SSemir wrote: a ti se hvalis kako si "vise od doktora nauka"i kako si sposobniji od njega, a zaradjujes puno manje od njeg. nije li to neki pokazatelj tvoje strucnosti?
- sinuhe
#361 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Valjda je neko iz Zavidovica studirao u BL.mali_milojica wrote:Covjek je iz Zavidovica.
- iPod
#362 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Paranoid wrote:U slučaju velikih padavina, na Hifin helikopter više ne računajte...
Lijep pozdrav.
Dr. Nedžad Polić
- Not My Idea
#363 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
s ovim bih se slozila.costacurta wrote: Lik je ostavio firmu u dugu od preko 50 miliona (dugoročne i kratkoročne obaveze) i ispalio se. Stručan je u onom dijelu gdje je uspio isposlovati da mu daju otpremninu od 40k i tu ga cijenim.
To što je on digao ruke u martu a mogao ostati još 8 mjeseci i uzeti 120k jel misliš da njemu tih 120k nešto predstavlja u životu obzirom koliko je novca uzeo u vremenu dok je sjedio na čelu Bosnalijeka? Čovjek se ispalio kad su počeli stizati dugovi na naplatu, "simpl as that"!
Ako je stručan što ne prihvati bjanko ček Hife?
Reći ću ti, Hifa jest uspješna kompanija al' nisu ovce(Bosnalijek) i ovaj to zna, zna da mora nekome polagati račune a ovamo je radio šta je htio, bez kontrole i straha od sankcija. Nema veze sa stručnošću.
- mali_milojica
#364 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Vjerovatno jeste,ali ne vjerujem da je iko te 92 diplomirao.sinuhe wrote:Valjda je neko iz Zavidovica studirao u BL.mali_milojica wrote:Covjek je iz Zavidovica.
Ali priznat ces da kompletna njegova karijera smrdi ko vojnicke carape.
- JThomas
#365 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
hljeba vam nemojte više, muka vas je čitati. i ne samo vas. nije što ne znate, nego što pišete k'o da znate, k'o također ne zna, pera vam ne može odbiti, takav gard imate.Not My Idea wrote:s ovim bih se slozila.costacurta wrote: Lik je ostavio firmu u dugu od preko 50 miliona (dugoročne i kratkoročne obaveze) i ispalio se. Stručan je u onom dijelu gdje je uspio isposlovati da mu daju otpremninu od 40k i tu ga cijenim.
To što je on digao ruke u martu a mogao ostati još 8 mjeseci i uzeti 120k jel misliš da njemu tih 120k nešto predstavlja u životu obzirom koliko je novca uzeo u vremenu dok je sjedio na čelu Bosnalijeka? Čovjek se ispalio kad su počeli stizati dugovi na naplatu, "simpl as that"!
Reći ću ti, Hifa jest uspješna kompanija al' nisu ovce(Bosnalijek) i ovaj to zna, zna da mora nekome polagati račune a ovamo je radio šta je htio, bez kontrole i straha od sankcija. Nema veze sa stručnošću.
polić je imenovan za direktora sredinom oktobra 2012. a odstupio u martu 2013. pa računajte jel to više ili manje od 120 hiljada, mislim da digitron ne treba. njegove stručne kvalifikacije ili nedostatak istih su u konkretnom slučaju bitne k'o lanjski snijeg, jer je došao usred totalnog raskola vlasničke strukture i ništa nije ni mogao raditi, pravo ili krivo. zato je pametno i korektno i odstupio.
- Not My Idea
#366 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
zar nije otisao kad je zagustilo?
ako je toliki strucnjak sto nije ostao i rijesio stvar?
da se razumijemo, ne tvrdim nista, ne govorim da ista znam provjereno ali pisem ono o cemu razmisljam.
ako je toliki strucnjak sto nije ostao i rijesio stvar?
da se razumijemo, ne tvrdim nista, ne govorim da ista znam provjereno ali pisem ono o cemu razmisljam.
- ultima_palabra
#367 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
BravoJThomas wrote:hljeba vam nemojte više, muka vas je čitati. i ne samo vas. nije što ne znate, nego što pišete k'o da znate, k'o također ne zna, pera vam ne može odbiti, takav gard imate.Not My Idea wrote:s ovim bih se slozila.costacurta wrote: Lik je ostavio firmu u dugu od preko 50 miliona (dugoročne i kratkoročne obaveze) i ispalio se. Stručan je u onom dijelu gdje je uspio isposlovati da mu daju otpremninu od 40k i tu ga cijenim.
polić je imenovan za direktora sredinom oktobra 2012. a odstupio u martu 2013. pa računajte jel to više ili manje od 120 hiljada, mislim da digitron ne treba. njegove stručne kvalifikacije ili nedostatak istih su u konkretnom slučaju bitne k'o lanjski snijeg, jer je došao usred totalnog raskola vlasničke strukture i ništa nije ni mogao raditi, pravo ili krivo. zato je pametno i korektno i odstupio.
- JThomas
#368 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
šta će ekonomska stručnost (ne kažem ni da jeste stručnjak ni da nije) kad u igru dolazi novi nepoznati dioničar sa tridesetak posto kapitala, postaje najveći pojedinačni dioničar i naravno, hoće svog čovjeka na čelo firme?
uzeti otpremninu i otići.
uzeti otpremninu i otići.
- JThomas
#369 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
pa protiv su bili dok je bila koalicija SDA-SDP. u junu 2012. je zlaja razjeb'o koaliciju i na skupštini u julu SDA okreće ćurak, a na trhuljevo ministarstvo su pisane dionice.ultima_palabra wrote: BravoSamo zanimljivo je da je prije Polićevog imenovanja vlada FBiH (odnosno punomoćnik ministra Trhulja) glasala protiv Arslanagića, a nakon toga za.
- ultima_palabra
#370 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Moguće da je i tako bilo... samo mislim da je ipak Arsla kupovao dugoročniju naklonost SDA. Mislim, mogao je postaviti i nekoga iz firme, kome više vjeruje a i bio bi jeftiniji.JThomas wrote:pa protiv su bili dok je bila koalicija SDA-SDP. u junu 2012. je zlaja razjeb'o koaliciju i na skupštini u julu SDA okreće ćurak, a na trhuljevo ministarstvo su pisane dionice.ultima_palabra wrote: BravoSamo zanimljivo je da je prije Polićevog imenovanja vlada FBiH (odnosno punomoćnik ministra Trhulja) glasala protiv Arslanagića, a nakon toga za.
-
SSemir
#371 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
udruzenje naftasa ti je i osnovano kako bi se kontrolisalo kretanje cijene goriva u bih. ciljano su uradili kako bi se vrsili raznorazni pritisci na vladu, a i kako ne bi bilo konkurencije medju samim naftasima glede cijena, nego se vecinom radi u dogovoru, i poskupljenja i pojeftinjenja, i kolicina uvoza i sve. jbg, kao sto je OPEC na svjetskom nivou, tako se ponasa i ovo udruzenje na nivou naseg usranog entiteta.jasko_ba wrote:Ono famozno "udruzenje naftasa u BiH" - negdje sam procitao da su tu najvise pitaju ljudi koji imaju veze sa Hifa firmom, pa su zbog toga i onakve prevelike cijene na benzinskim pumpama. Ima li istine u tome?
hifa je najveci domaci uvoznik i distributer nafte, tako da je jasno da i oni najvise kontrolisu cijene i najveci utjecaj imaju na trzistu. manje vise, kao sto i citava ekonomija funkcionise, najveci postavljaju uslove jbg. pa su tako jedne prilike u zivinicama prilikom otvaranja pumpe, odlucili da stave jeftinije cijene goriva, ne treba ni reci, da im niko nije mogao konkurisati u tom periodu...
- ultima_palabra
#372 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Ovo boldirano je kriminal... ali hajd da vidim onoga ko će stati tome u krajSSemir wrote:udruzenje naftasa ti je i osnovano kako bi se kontrolisalo kretanje cijene goriva u bih. ciljano su uradili kako bi se vrsili raznorazni pritisci na vladu, a i kako ne bi bilo konkurencije medju samim naftasima glede cijena, nego se vecinom radi u dogovoru, i poskupljenja i pojeftinjenja, i kolicina uvoza i sve. jbg, kao sto je OPEC na svjetskom nivou, tako se ponasa i ovo udruzenje na nivou naseg usranog entiteta.jasko_ba wrote:Ono famozno "udruzenje naftasa u BiH" - negdje sam procitao da su tu najvise pitaju ljudi koji imaju veze sa Hifa firmom, pa su zbog toga i onakve prevelike cijene na benzinskim pumpama. Ima li istine u tome?
hifa je najveci domaci uvoznik i distributer nafte, tako da je jasno da i oni najvise kontrolisu cijene i najveci utjecaj imaju na trzistu. manje vise, kao sto i citava ekonomija funkcionise, najveci postavljaju uslove jbg. pa su tako jedne prilike u zivinicama prilikom otvaranja pumpe, odlucili da stave jeftinije cijene goriva, ne treba ni reci, da im niko nije mogao konkurisati u tom periodu...
-
SSemir
#373 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Not My Idea wrote:Ovo moze lupit samo neko ko veze s vezom nema i ko je kao s Marsa pao u Bosnu.SSemir wrote: a ti se hvalis kako si "vise od doktora nauka"i kako si sposobniji od njega, a zaradjujes puno manje od njeg. nije li to neki pokazatelj tvoje strucnosti?
ma jasta, kuknjava na sve strane, sve sto je u bosni ne valja. pa ako nista, postoje inostrane firme, finansijske kompanije npr., koje ne zanima rodbinsko-politicka veza, nego znanje i uspjeh. eh takve firme svoje top menadzere (i to u velikom broju, domaci strucnjaci) placaju ogromnim svotama. posto je sve sa bosnom nenormalno, mozes valjda pojerovati da inostrane kompanije vrednuju znanje...
diretori mikrokreditnih, banaka, clanovi nadzornih odbora..raspitaj se kolike oni plate imaju, i da li se oni postavljaju politicki na funkcije...ili su i oni mozda samo pali sa Marsa u BOsnu, pa su a tim mjestima na osnovu znanja pokazanog.
-
Innovation
#374 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-str ... /131227037Predsjednik ove stranke Dennis Gratz poručuje: "Užasno je licemjerstvo pojedinih političkih zvaničnika koji ovih dana kritikuju prekomjerne iznose plata u javnim preduzećima, a i sami imaju iste takve plate, nauštrb države i građana. Licemjerstvo tih lica dostiže zenit, kad se ima na umu da nisu ništa učinili po pitanju smanjenja tih plata i restruktuiranja i sistematizacije radnih mjesta u javnim kompanijama, već vrlo svjesno pripomažu iracionalnom eksploatisanju javnog novca, postavljajući stranačke kadrove na rukovodeće funkcije u tim kompanijama".
-
Innovation
#375 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH
Komentarišući podatke Poreske uprave FBiH koji su pokazali enormno visoke plaće pojedinih funkcionera za mart, april i maj ove godine, dok su neka primanja veća i od 40.000 KM, Nikšić je upitao koji su to rezultati poslovanja koji mogu opravdati tako visoke plate posebno ako se uzmu u obzir pokazatelji da su neke od tih firmi stalni gubitaši, te da se stalno traži način kako da ti gubici budu smanjeni.
On je podsjetio da među ovim visokim plaćama nema plaća zvaničnika velikih preduzeća kao što je "Elektroprivreda" niti "Autoceste", što znači da se oni drže zakonskih odredbi, a naveo je i činjenicu da plaće premijera FBiH nema vjerovatno ni među 1.000 najvećih plaća.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic-p ... /131226115
Last edited by Innovation on 27/12/2013 13:29, edited 1 time in total.