Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"odljev Mozgova" iz stare juge je bio konstantno aktuelan proces,jer drzava nije bila u stanju ,nakon skolovanja ,zadrzati intelektualne kapacitete !!! Sistem koji je ulijenio narod !!!
Googlerica wrote:"odljev Mozgova" iz stare juge je bio konstantno aktuelan proces,jer drzava nije bila u stanju ,nakon skolovanja ,zadrzati intelektualne kapacitete !!!
Sad mi je jasno zašto je nastao rat i ko ga je započeo
Mirko Kovacevic mi je ostao u sjecanju kao dobar komentator na boks mecevima. Zivi i radi u New Now-uu. (Novi Sad na engleskom, to je provalila neka treba na njihovoj televiziji).
Googlerica wrote:"odljev Mozgova" iz stare juge je bio konstantno aktuelan proces,jer drzava nije bila u stanju ,nakon skolovanja ,zadrzati intelektualne kapacitete !!! Sistem koji je ulijenio narod !!!
Sta te tata baustelac ubijedio da je intelektualni kapacitet...?
Googlerica wrote:"odljev Mozgova" iz stare juge je bio konstantno aktuelan proces,jer drzava nije bila u stanju ,nakon skolovanja ,zadrzati intelektualne kapacitete !!! Sistem koji je ulijenio narod !!!
eh nosara,da samo znas ko mi je bio tata za vrijeme YUge ,pala/pao bi na dupe
eh nosara,da samo znas ko mi je bio tata za vrijeme YUge ,pala/pao bi na dupe
vazi wrote:
izvini, moja je setra bila vukovac , u BiH, imala onu neku zlatnu znacku
Vukovac je bio ucenik sa svim zakljucnim 5-icama od 1 do 8 razreda osnovne skole. Na kraju se dobijala znacka, cime je ucenik postajao "vukovac".
Zapazeni uspjesi na takmicenjima iz pojedinih predmeta (fizika, matematika, lingvistika) su kasnije mogli pomoci prilikom upisa u elitne skole.
U poređenju sa današnjim sistemom ova rečenica izlgeda kao loš vic iz Nadrealista. Danas i zadnjih 20 godina imamo cunami od odljeva "mozaka"...kažu.