Panini sličice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Teletubbies

#351 Re: Panini sličice

Post by Teletubbies »

IcedMFEarth wrote:Je li našao neko informaciju kojih 17 igrača će biti kod nas ?
Avdija će biti garant...a Rahimić će biti u srebrenom fazonu,jedini on od svih igrača u čitavom albumu
djetelina_

#353 Re: Odg: Panini sličice

Post by djetelina_ »

:mrgreen:

'ocu se i ja mijenjati

I cize blize
Logovan

#354 Re: Odg: Panini sličice

Post by Logovan »

RLewis wrote:
spree wrote:Zna li se koliko slicica dolazi u velikom paketu? Kontam da odmah uzmem 1 ili 2 :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
U paketu dodje 50 paketica tj 250 slicica

Sent from my ZP998 using Tapatalk
I koliko dođe taj paket?
Teletubbies wrote:https://www.youtube.com/watch?v=iB3fjq_ ... jf7fw3mWb1

PREBACITE NA 2:48 !
BLAGO NJEMU :-x :(
Nema on pojma koliko se samo usrećio. :lol:
denis1212

#355 Re: Panini sličice

Post by denis1212 »

I koliko dođe taj paket?
Ako je jedan paketic 1km, a u paketu dodje 50 paketica...Znaci 50*1km=X
Da ne bude da si na gotovo sve dobio :serbo:
Logovan

#356 Re: Panini sličice

Post by Logovan »

denis1212 wrote:
I koliko dođe taj paket?
Ako je jedan paketic 1km, a u paketu dodje 50 paketica...Znaci 50*1km=X
Da ne bude da si na gotovo sve dobio :serbo:
Mislio sam da je manje. :D
phillie

#357 Re: Panini sličice

Post by phillie »

Ako nadjes negdje u veleprodaji :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#358 Re: Panini sličice

Post by JoseMujica »

It_is_a_Leclerc wrote:
Kllikker wrote:čitajući ovih dana o paniniju i slikicama, plus ovi ludi komentari...odlučih čvrsto uvaliti se 2 glave u startu :D

ja sam takođe old school, prvi album sam ispunio 1979. :D

joj kad se sjetim svojih drugara kad dođu sa nosom punih slina da se mijenjaju...ja im listam slikice, a oni - iBaB, iBaB, iBaB, neaB...a slina se otegla do pupka :D

svi u napad jedan je hase...
:thumbup: :lol:

Nama je učiteljica zaplijenila sličice jer smo po školi igrali cijela-pola. I na kraju školske godine, donijela sličice i veli: "Evo uzmite koje su vaše"... Kad oči jedni drugima nismo iskopali.

a jel iko igro pokera u sličice i poklape?
channel10

#359 Re: Panini sličice

Post by channel10 »

Poklapa je obavezna bila :). Pokera nikad nisam igrao. Nego da vas pitam nesto, zasto slicice zovete slibe? To je izgleda samo na regionalnoj osnovi(Sarajevo) jer to prvi put cujem, a imam pofino godina :)
ExNihilo

#360 Re: Panini sličice

Post by ExNihilo »

channel10 wrote:Poklapa je obavezna bila :). Pokera nikad nisam igrao. Nego da vas pitam nesto, zasto slicice zovete slibe? To je izgleda samo na regionalnoj osnovi(Sarajevo) jer to prvi put cujem, a imam pofino godina :)
I mene izraz frapira. :D
phillie

#361 Re: Panini sličice

Post by phillie »

To je od Kllikkerovih drugara iz djetinstva :D :D :D :D
forel

#362 Re: Panini sličice

Post by forel »

Pola cijelo :D il ono slike bijelo je bila nauka ko fizika, gdje da udaris da ti se okrene kako ti treba, il cize blize pa onda ti slicica zapadne u tudju avliju...jojj to su bila vremena, dodjes sa topom duplikata ne znas sta ces sa njima, imas duplih da popunis 2 albuma hahahah :D
pussysmoke

#363 Re: Panini sličice

Post by pussysmoke »

ExNihilo wrote:
channel10 wrote:Poklapa je obavezna bila :). Pokera nikad nisam igrao. Nego da vas pitam nesto, zasto slicice zovete slibe? To je izgleda samo na regionalnoj osnovi(Sarajevo) jer to prvi put cujem, a imam pofino godina :)
Igrali smo pola cijelo slike bijelo, ali se ne sjećam da smo igrali poklape, niti da je neko nekada u Sarajevu koristio taj izraz.
E sad, ovaj izraz slibe je baš ostao urezan u sjećanju, još od ovih dana:

Image
Muhamed Đakmić

#364 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

A možda će neko odgovoriti ovdje, zašto su ljudi punili po 2-3 albuma? :D

Sjećam se da mi je kao djetetu pun album bio uspjeh, ali znao sam ljude koji čim popune jedan album krenu sa popunjavanjem drugog, trećeg itd. Radi se o istom albumu, da li su to radili radi prodaje ili radi ovisnosti ne znam :D
ExNihilo

#365 Re: Panini sličice

Post by ExNihilo »

Kod mene se furalo "pola cijelo" :D
ExNihilo

#366 Re: Panini sličice

Post by ExNihilo »

Muhamed Đakmić wrote:A možda će neko odgovoriti ovdje, zašto su ljudi punili po 2-3 albuma? :D

Sjećam se da mi je kao djetetu pun album bio uspjeh, ali znao sam ljude koji čim popune jedan album krenu sa popunjavanjem drugog, trećeg itd. Radi se o istom albumu, da li su to radili radi prodaje ili radi ovisnosti ne znam :D
Bile su, nekad, nagradne igre. Popuniš album i pošalješ. Možda su jedan punili za nagradu, drugi za uspomenu.
Muhamed Đakmić

#367 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

ExNihilo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:A možda će neko odgovoriti ovdje, zašto su ljudi punili po 2-3 albuma? :D

Bile su, nekad, nagradne igre. Popuniš album i pošalješ. Možda su jedan punili za nagradu, drugi za uspomenu.
Moguće, samo skuplja pita od tepsije :D
ExNihilo

#368 Re: Panini sličice

Post by ExNihilo »

Jes, al nekad sličice bijahu jeftine... :D Mogo si popunit album za cca. 70 KM (uz mijenjanje duplih). A nagrade bile TV i slično. :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#369 Re: Panini sličice

Post by gentoo »

Gdje i kako doci do besplatnog albuma ili se mora kupiti ? Ja krenuo ovaj brazuka popunjavati al' kontam mogao sam oba..
channel10

#370 Re: Panini sličice

Post by channel10 »

pussysmoke wrote:
ExNihilo wrote:
Igrali smo pola cijelo slike bijelo, ali se ne sjećam da smo igrali poklape, niti da je neko nekada u Sarajevu koristio taj izraz.
E sad, ovaj izraz slibe je baš ostao urezan u sjećanju, još od ovih dana:

Image
U redu sve, ali kakve veze ima izraz sliba sa ovim albumom koji sam usput receno zadnji popunjavao :)? Ali nije bitno. Zovu ljudi kako su i naucili i kraj price. Kod nas u Zenici se igrala poklapa uveliko :) i naravno pola cijelo. Joj jedva cekam sutrasnji dan, prvo pola cijelo koga prvog uhvatim da odigramo jednu partiju, pa tek onda lijepljenje u album :D
ExNihilo

#371 Re: Panini sličice

Post by ExNihilo »

gentoo wrote:Gdje i kako doci do besplatnog albuma ili se mora kupiti ? Ja krenuo ovaj brazuka popunjavati al' kontam mogao sam oba..
Srijeda, Nezavisne novine.
Muhamed Đakmić

#372 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

gentoo wrote:Gdje i kako doci do besplatnog albuma ili se mora kupiti ? Ja krenuo ovaj brazuka popunjavati al' kontam mogao sam oba..
U srijedu se dobija uz novine, kupi Oslobođenje i dobijaš besplatan album.
phillie

#373 Re: Panini sličice

Post by phillie »

ExNihilo wrote:Jes, al nekad sličice bijahu jeftine... :D Mogo si popunit album za cca. 70 KM (uz mijenjanje duplih). A nagrade bile TV i slično. :D
A ja se sjecam da su i za pakovanja od slicica davali neke nagrade, npr, posaljes sto praznih kesica i dobijes loptu (ili nesto tako). Samo sto meni kao djetetu cilj je bilo doci do slicice, pa deri onu kesicu kako znas i umijes....
benjamin1992

#374 Re: Panini sličice

Post by benjamin1992 »

Vala ja sam vec prije par mjeseci odvojio stoju na stranu samo za ovo :-D Tako da sutra odma ide citav onaj box (ili dva, ukoliko je u boxu 50 paketica). I inace, najbolje je tako kupovati, jako malo duplih u kutiji ima, max oko 5%, pa eto ako vam nije zao odmah tolike pare dati, najbolje bi bilo tako. Ostale cu kupovati u letu, svaki dan po paketic dva i skupice se. :)
denis1212

#375 Re: Panini sličice

Post by denis1212 »

benjamin1992 wrote:Vala ja sam vec prije par mjeseci odvojio stoju na stranu samo za ovo :-D Tako da sutra odma ide citav onaj box (ili dva, ukoliko je u boxu 50 paketica). I inace, najbolje je tako kupovati, jako malo duplih u kutiji ima, max oko 5%, pa eto ako vam nije zao odmah tolike pare dati, najbolje bi bilo tako. Ostale cu kupovati u letu, svaki dan po paketic dva i skupice se. :)
I ja sam mislio da je tako, ali evo provjerena informacija cura uzela paket (50 kesica) na lijepe oci i kaze imala od 250 nekih 40 duplih...Znaci izadje negdje oko 20% duplih...Evo ga i grupa za razmjenu sliba, svi zainteresovani dobrodosli

https://www.facebook.com/groups/675758839108463/
Post Reply