Kad je daleko nije blizu, kad je blizu zna biti preblizo..ko ce svima ugoditi.
Ja tog nisam jos ili takvu upoznao.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
ma sve to stoji donekle, ali meni je onaj rizicni momenat takve veze "ufuravanje" znaci bukvalno nemas reality check... mozes se uljuljkati u toj "fantasticnoj komunikaciji" i razumjevanju.... moze takva veza naravno i uspjeti, samo treba imati punoo srece da se sve potrefidječak sa šibicama wrote:Zasto da ne, fizicki kontakt ne garantuje iskrenu ljubav, isto tako je i izostanak (stalnog) kontakta ne iskljucuje.Bluemore wrote:dobro, hajde mi objasni kako se ima iskrena ljubav u vezi na daljinu.... mislim zar ima tu dosta tog "iracionalnog" faktora ali nisam sigurna da je u pitanju ljubav,(iskrena ljubav)....dječak sa šibicama wrote:Gdje ima iskrene ljubavi, sve je ostvarivo... osim ako neke objektivne okolnosti sprjecavaju subjekte u predikatubesparica, familija koja zajebava i tako to.
A nije isto i kad su dvoje udaljeni od Sarajeva do Tuzle, i kada je jedno u Sidneju a drugo u Zenici.
Sta znam, moguce je, kad se zadas. Moras bas htjeti.
Sve drugo je gubljenje vremena, nazalost.
Ako vjerujes u ljubav, i osjetila si je, onda ti ne moram objasnjavati.
Mozemo sad mi o samozavaravanju, ima i toga, ali ima toga i u braku, i vezi gdje su njih dvoje konstantno zajedno, kako rekoh prisutnost ne garantuje iskrenost, paznju, ljubav itd.
Covjek moze sve sto hoce, osim ako je sprijecen nekim objektivnim razlozima (primjer, padne meteor i puf, nema ga vise). Samo treba htjeti, zeljeti dovoljno. Ako nema zelje, onda jebiga.
sherbett wrote:u vezi na daljinu ima dobra stvar, i ako ta stvar dobro, jako dobro funkcionira, veza može opstati, jer tako se dvoje sigurno zbliži, a to je KOMUNIKACIJA.
Naravno da je fizički kontakt važan, ali on nikad nije dovoljan za nešto više, nešto veće.
I naravno da takva veza mora imati cilj, a to je i fizičko spajanje i planiranje zajedničke budućnosti..ili bar pokušaj, pošto smo apsolvirali da ako počne na daljinu, postoji mogućnost da jedino kao takva i funkcionira, jer ne zna za drugo..i to je rizik pri "spajanju".
I naravno da obje strane to moraju osjećati i željeti, jer jedino tako se pronalazi način za to spajanje.
i naravno da u protivnom puca, jer naravno da, zaista, nema smisla.
ne razumijem ovo. ovo prije zvuci kao brak.smack wrote:Veza kad ste jedno pored drugog je komplikovana. Borba maltene svakodnevno..
jesi dobro opisala, sherbett. ali komunikacija je bas jako osjetljiva stvar. pogotovo kad su i njih oboje osjetljivi.semper_fidelis wrote:sherbett wrote:u vezi na daljinu ima dobra stvar, i ako ta stvar dobro, jako dobro funkcionira, veza može opstati, jer tako se dvoje sigurno zbliži, a to je KOMUNIKACIJA.
Naravno da je fizički kontakt važan, ali on nikad nije dovoljan za nešto više, nešto veće.
I naravno da takva veza mora imati cilj, a to je i fizičko spajanje i planiranje zajedničke budućnosti..ili bar pokušaj, pošto smo apsolvirali da ako počne na daljinu, postoji mogućnost da jedino kao takva i funkcionira, jer ne zna za drugo..i to je rizik pri "spajanju".
I naravno da obje strane to moraju osjećati i željeti, jer jedino tako se pronalazi način za to spajanje.
i naravno da u protivnom puca, jer naravno da, zaista, nema smisla.
Ovo mi se cini kao najbolji opis kako da jedna takva veza moze da uspije, barem iz primjera (uspjesnih i neuspijesnih) koje sam ja do sada imao prilike vidjeti.
mahom se čovjek nađe u par situacija u kojima povlači radikalne poteze. ne znam kakve veze ima veza na daljinu i njen opstanak s tim. useljenje, zajednički život, odricanje, odlazak iz grada/države kako bi se bilo s nekim je razuman slijed događaja zrelih osoba koje ne govore ništa drugo do toga da čovjek želi da mu je ugodno a ne žrtva koju treba opjevati. ako se kao radikalni potez u vezi na daljini pika preseljenje jedne persone kod/do druge, odustajanje od svakodnevnice, to nije veza niti zdrav odnos uopće.dječak sa šibicama wrote: Mozda sam malo pregrubo zvucao, ali realno, veza na daljinu je ostvariva samo ako su njih dvoje spremni oboje povuci neke poteze u zivotu, radikalne.
Dzes' optimisto.. Ne prepoznah te..dobar osjecaj wrote:Ja se slazem s vama da ne moze funkcionisati nou vej kod vecine ljudi kod kojih ionako ne moze funkcionisati nista
Ja sam bila sigurna da nesto takvo nema nikavu osnovu, perspektivu ni draz.bang and blame wrote:Dzes' optimisto.. Ne prepoznah te..dobar osjecaj wrote:Ja se slazem s vama da ne moze funkcionisati nou vej kod vecine ljudi kod kojih ionako ne moze funkcionisati nista
Mozda imas pozitivno iskustvo , glede ove teme. Ja nemam.
To zvuci kao da si trcala trku s preponama i spotakla se - nisi imala srece. Dzaba se tebi boriti ako "druga strana" nece ili ne zeli.bang and blame wrote:Vidi, za pravu ljubav bih se i ja borila, do zadnje kapi krvi..
Ne bi bilo nijedne prepreke koju ne bih bila u stanju, da savladam. Ali, nisam imala srece. Zato napisah ovo, od maloprije.
Ma, i gore, moj @nightvision.. Kako se, onomad, razbih- vise se ne usudjujem da prema njoj ( ljubavi) ni da krenem , a kamoli potrcimnightvision wrote:To zvuci kao da si trcala trku s preponama i spotakla se - nisi imala srece. Dzaba se tebi boriti ako "druga strana" nece ili ne zeli.bang and blame wrote:Vidi, za pravu ljubav bih se i ja borila, do zadnje kapi krvi..
Ne bi bilo nijedne prepreke koju ne bih bila u stanju, da savladam. Ali, nisam imala srece. Zato napisah ovo, od maloprije.
A da obucem majicu sa natpisom" Prava ljubav do zadnje kapi krvi" stojim u frlj sati na fuj mjestu..bang and blame wrote:Vidi, za pravu ljubav bih se i ja borila, do zadnje kapi krvi..