I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
vjesticanametli

#351 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by vjesticanametli »

+ 1 agnostik sretno zapisan :D :lol:
StupskaBitanga

#352 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by StupskaBitanga »

podaci iz 91. će i dalje biti najrelevantniji
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#353 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

Zviz wrote:Evo moguceg scenarija... dodju popisivaci kod moje nane i fino popusu sta ima vec da popusi a ona ce imam ja cerku ona ti zivi tamo i tamo itd. (vjerovatno cemo biti popisani) i ako nismo drzavljani BiH zivimo tri decenije vani itd. ali nebitno.

Onda isti dan ili prije ili kasnje ce neko pokucati na vrata moj djedu sa oceve strane popisat ce sta vec imaju da popisu a djed ce e imam i ja sina gore i gore bla bla bla... sigurno ce nas i tu popisati.

Zakljucak kako god, odvje ce biti popisano vise osoba nego sto u realitetu postoji pa vi sad racunajte :D A ili ce biti u BiH koji milion viska ili ce slika ovih koji vani zive biti tako velika i kontradiktivna sa popisima u tamosnjim drzavma, ali zasigurno ce nesto bit van seriski. Jer u pravim popisima poisivac zna unaprijed u kojoj kuci koliko je registovano i nema tu nista imam gore dole djecu ono ovo tamo vamo.
Da citiram samo sebe, mislim da je ovo najveci problem.
Hajvan

#354 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Hajvan »

O'zone wrote:
iz zadnje klupe wrote:Mene popisaše a i da ne znam da jesu...

živim u kući do roditelja i danas saznadoh od njih slučajno, izgleda ne bi mi ni rekli, da je i mene popisivačica prekjuče popisala dok sam bio na poslu, imao sam namjeru izjasniti se kao agnostik, ali ne pred roditeljima da ih ne bi uznemirio, ovako ostadoh dio pastve Cerica i onog poganog pseta Alispahica .
:lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Hajvan

#355 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Hajvan »

vjesticanametli wrote:+ 1 agnostik sretno zapisan :D :lol:
cool :thumbup:
Havatar

#356 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

Zviz wrote:
Zviz wrote:Evo moguceg scenarija... dodju popisivaci kod moje nane i fino popusu sta ima vec da popusi a ona ce imam ja cerku ona ti zivi tamo i tamo itd. (vjerovatno cemo biti popisani) i ako nismo drzavljani BiH zivimo tri decenije vani itd. ali nebitno.

Onda isti dan ili prije ili kasnje ce neko pokucati na vrata moj djedu sa oceve strane popisat ce sta vec imaju da popisu a djed ce e imam i ja sina gore i gore bla bla bla... sigurno ce nas i tu popisati.

Zakljucak kako god, odvje ce biti popisano vise osoba nego sto u realitetu postoji pa vi sad racunajte :D A ili ce biti u BiH koji milion viska ili ce slika ovih koji vani zive biti tako velika i kontradiktivna sa popisima u tamosnjim drzavma, ali zasigurno ce nesto bit van seriski. Jer u pravim popisima poisivac zna unaprijed u kojoj kuci koliko je registovano i nema tu nista imam gore dole djecu ono ovo tamo vamo.
Bolje ne pricaj nesto o cemu nemas pojma posto se svi podaci sabiraju i obradjuju i nemoguce je da se neko popise dvaput i da se broji dvaput tako da ako je neko upisan na jednom mjestu moze da se upise jos na 100 mjesta samo jednom se broji.
Zviz

#357 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

Havatar wrote:
Zviz wrote:

Bolje ne pricaj nesto o cemu nemas pojma posto se svi podaci sabiraju i obradjuju i nemoguce je da se neko popise dvaput i da se broji dvaput tako da ako je neko upisan na jednom mjestu moze da se upise jos na 100 mjesta samo jednom se broji.
Nisam to mogao zakljuciti iz prijasnjih postova, jer ako moja nana nezna da mi nismo drzavljani BiH a nas vaede da zivimo vani nebito stalno i privremeno, mi ceno unici u dio statistike nebitno koje sad ali opet cemo uci u statistku BiH gradjana a nisamo gradjani BiH.
weredsf

#358 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by weredsf »

StupskaBitanga wrote:što bi neko popisivaču dao kilu kafe i kocke?
To se obicno donosi :D
cyprus

#359 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

Ja evo čekam... Rekla popisivačica doć u 5, a nema je... Ko napeta sam puška 8)
Zviz

#360 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

cyprus wrote:Ja evo čekam... Rekla popisivačica doć u 5, a nema je... Ko napeta sam puška 8)
Izjasni ze da si Klingon :D
O'zone
Globalni moderator

#361 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by O'zone »

cyprus wrote:Ja evo čekam... Rekla popisivačica doć u 5, a nema je... Ko napeta sam puška 8)
Jao kako ćeš da se ispucaš na njoj :lol: :lol: :lol: :lol:
cyprus

#362 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

Zviz wrote:
Izjasni ze da si Klingon :D
Ma nisam ja u tom SF fazonu :mrgreen: Uostalom, znam šta sam :mrgreen:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#363 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by I am Happy »

Janjicar wrote:
Yahel wrote:Hocel' biti kakve novcane kazne za ove sto nece da se popisu ?
Hoce od 100 do 10 000 KM su kazne prema zakonu.
Hvala :thumbup:
astala_vistala

#364 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by astala_vistala »

Obavio gradjansku duznost i usput popisao i ostale clanove porodice.

Sjedi covjek kod mene u kuci i pita dali imate lift ?
Sjedi mi majka pored mene pita jel udata ?

:D
Not My Idea

#365 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Not My Idea »

iz zadnje klupe wrote:Mene popisaše a i da ne znam da jesu...

živim u kući do roditelja i danas saznadoh od njih slučajno, izgleda ne bi mi ni rekli, da je i mene popisivačica prekjuče popisala dok sam bio na poslu, imao sam namjeru izjasniti se kao agnostik, ali ne pred roditeljima da ih ne bi uznemirio, ovako ostadoh dio pastve Cerica i onog poganog pseta Alispahica .
:mrgreen: :lol:
Zviz

#366 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

astala_vistala wrote:Obavio gradjansku duznost i usput popisao i ostale clanove porodice.

Mora da si se izjasnio kao namibijac :D :lol:
Edin H.

#367 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Edin H. »

Virnider kroz prozor ima li je :D
crnoplavo

#368 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by crnoplavo »

astala_vistala wrote:Obavio gradjansku duznost i usput popisao i ostale clanove porodice.

postoje kuce s liftom
kako ce oni znat jel udata il nije, kakve veze ima jel sjedi pored tebe, nismo u indiji pa da imamo one tackice, masa udatih ne nosi prstenje, to sto sjedi pored tbe ne znaci nista, ko si ti popisivac ne zna, ti joj mozes bit rodak, muz, brat, nikom na celu ne pise ko je kome sta, zato se pita,
al dobro mogo si mu rec "moronu zar nije jasno, sto me pitas ta glupa pitanja, ovo mi je mama, udata je, domacica, izvela nas je na pravi put, iskolovala nas, a sad odjebi" tako se prica, a ne na forumu iza leda

al "gradanska duznost"

:lol: :lol: :lol:
black

#369 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by black »

oko popisa svakakvih nebuloza, i registrovanih narkomana ima medju popisivacima
Not My Idea

#370 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Not My Idea »

black wrote:oko popisa svakakvih nebuloza, i registrovanih narkomana ima medju popisivacima
ne budi takav, moraju se ljudi od neceg drogirat :mrgreen:
Zviz

#371 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

Joj mako mila jedva cekam te brojeke u nekom ramu... vidjete ce te BiH populacija u BiH 7,2 miliona, na privremenom boravu inostranstvu 1,1 milion, na stalnom boravku 6,0 miliona od tih svih cifri ima jedno 512 klingona, 2.111 agnostika, 44 nadrealista, 16 iz Gvineje Bissau, kineza vise nego ocekivano :lol: :lol: :lol: ja koji cirkus bog te veselio :D
crnoplavo

#372 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by crnoplavo »

black wrote:oko popisa svakakvih nebuloza, i registrovanih narkomana ima medju popisivacima
sta ti imas protiv narkomana, to su nasi sugradani, jel ih bolje sikanirat, gurat od drustva, ili ih ukljucit u zajednicu i prihvatit

za takve rijeci i insunuacije se nekad, u titino doba odgovaralo, al daleko smo mi od tog, sad svako svakog moze proglasiit narkomanom
:thumbup:
cyprus

#373 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

Not My Idea wrote:
ne budi takav, moraju se ljudi od neceg drogirat :mrgreen:
Ha ja, a i bolje da popisuju nego da obijaju trafike :mrgreen:
Zviz

#374 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

... a da nerpicam o popisu u Gornjoj Maoci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kakol ce se gore izjasniti
cyprus

#375 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

Zviz wrote:... a da nerpicam o popisu u Gornjoj Maoci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kakol ce se gore izjasniti
Garant je pola sela privremeno odsutno - na radu u Siriji :mrgreen:
Locked