VARANJE !

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Peace of mind

#351 Re: VARANJE !

Post by Peace of mind »

whitelegend07 wrote:Evo, stigoh i ja.

A opet me iznenadila i to žestoko. Sjećam se, dok je pričala, u jednom momentu sam pomislio:"Pa Bože, koliko ova cura ima lica?" Nevjerovatno.

S druge strane, ona je također bila vidno iznenađena i, koliko sam mogao primijetiti, pomalo i iznervirana mojim stavom danas. Pokazao sam da mi je stalo, da mi nije lako sve ovo, da mi fali, ali joj nisam pružio ono što inače od mene dobija, a to je upravo ovo što @peace of mind napisa. Nije od mene dobila stav:"U redu, ljubavi, šta god kažeš, ja se slažem". Danas nisam bio takav, uopšte, i vidim da je to poprilično zateklo, uhvatilo nespremnu.

Kad sam došao, odmah je počela preuzimati inicijativu, pucati priču i onako kulturno me "šamarati". Zaustavio sam je, rekao joj da je i previše kasno za to što govori i da, ako je već mislila to govoriti, morala je to uraditi dosta ranije. A onda sam ja "preuzeo palicu" :D, rekao, bez dlake na jeziku, šta mislim o ovome svemu, šta želim od svega, šta očekujem od nje.

E onda se postavila u fazonu:"Znači tako, a? Dobro, ljubavi, kako hoćeš. Ali ti ponavljam, to nije najbolje ZA TEBE. Griješiš, a to ćeš i shvatiti brzo, jer znam da si pametan momak. Neće ti biti problem sjesti i razmisliti, a čim to uradiš, shvatićeš sve." Kad sam odbio taj napad, onda je, naravno, počela plakati i nastavila:"A dobro, reci mi nešto: Koliko sličnu meni možeš naći za sebe? Saberi se, molim te, jedino ti meni odgovaraš savršeno, a i ja tebi. Alternative nema, ne može je biti." Pošto sam se tad već spremao da krenem, rekao sam:"Jel' tako? E pa možda si u pravu. Ali sama si rekla da je kasno, nisi li? Ako je već tako, onda ću radije neko vrijeme, koliko god, biti sam, nego igrati utakmicu za koju znam da je davno prodata, izgubljena, da ne mogu pobijediti. Čuvaj mi se, lutko, budi dobra. Čućemo se da ti čestitam rođendan." Eto. Želja od juče je ispunjena, repova više nema. :)
Bio si dobar većim djelom, što govori i obrat u njenom ponašanju, al si uprsko na kraju :roll: ... Nisi joj dozvolio foliranje i drugorazredno ponašanje, ... al u trenutku kad je progovorila iskreno i odnosila se prema tebi kao prema svom muškarcu i nekome do koga joj je zaista stalo (vidi boldirano), trebao si to prepoznati i iskoristiti tu kontrolu koju si imao u rukama, .. umjesto toga bio si odbojan i pomalo grub prema njoj ... kolko se sjećam cilj ti nije bio da je spektakularno ostaviš da bi pred svima ispao frajer :mrgreen: već da nastavite dalje, ali na jedan zreliji način, gdje ćeš ti biti muško u vašoj vezi :D
bio si na dobrom putu, al poentirao nisi, bar zasad ... Nabacila ti je loptu ko Miske Džeki, al ti nisi pogodio nebranjen gol, umjesto toga tražio si izmjenu :lol: :lol: ... djevojka zbog koje ovde danima plačeš ti se ponovo nudi, a ti si fol nešto izrevoltiran i povrijeđen :roll: ... to što mjenja lica je tvoja zasluga ili krivica, kako hoćeš, jer žensko se uvjek prilagođava, ako si ranije imao stav nedonoščeta, ona je morala preuzeti ulogu vođe, čitaj muškarca u vašoj vezi, a budući si konačno i nenadano pokazao i neke muške atribute, ona se prilagodila i preuzela žensku ulogu, u kojoj se vjerujem osjeća puno bolje nego u onoj prvoj :D
Uspjeh se krije između krajnosti, budi samouvjeren, nikad arogantan, prepoznaj njene slabosti ali oprosti i našali se i bez grubosti prema ženi ...
whitelegend07

#352 Re: VARANJE !

Post by whitelegend07 »

@dita von teese

Znam i ja da kraj baš nije nešto, mogao sam to i bolje, ali...kad sam pošao od kuće, imao sam jedan zacrtan plan, tačno znao kako treba. Kad sam došao, poljuljao sam se kad sam je vidio, ali i dalje sam "držao gard". Međutim, na njene suze sam totalno odlijepio, izgubio kompas. Ne mogu je gledati da plače, to me bukvalno ubija. Zato je kraj malo "mekši" nego što je možda trebao biti.

A i, nisam htio da stekne dojam da sam je ovim zauvijek prekrižio, čak i kao prijatelja. Nisam htio da pomisli da je napuštam i da joj okrećem leđa. Zato ide ovo što si boldirala. :-D

@Đakmić

20 godina. Ma jeste to, ali, moram čuti druga mišljenja. Puno su mi ta druga mišljenja danas pomogla. U trenutku razgovora s njom, osjetio sam nekog totalno drugog sebe, ne znam to objasniti. A svi odavde, koji su davali neke konstruktivne prijedloge, a ne samo pljuvali, su mi pomogli uveliko.

@Peace of mind

A prijatelju, jesam ja mislio, kad sam pošao, da ću možda probati nastaviti, da idem da se pomirim s njom, da vratim sve na staro. I krenulo je u tom smjeru. Čak je i ona, kako sam i napisao, a ti podebljao, išla na to, rekavši to. I dirnulo me na neki način, osjetio sam da je iskrena. Ali, nešto jače i od mene i od toga svega mi je govorilo da ne bi vrijedilo ponovo. Da ne bi vrijedilo pocijepanu haljinu ponovo krpiti. I nekako, sad dok pišem, razmišljam u fazonu:"Prije ću gol hodati(čitaj biti sam) čitav život, nego nositi tu zakrpljenu haljinu. Da je valjalo, da je bilo suđeno, ne bi se ni raspalo. Ostavimo prošlost tamo gdje pripada. Idemo dalje. Pomiriti se sa nekim starim prijateljicama, jer u principu, ona mi je najmanje kriva, a onda ćemo vidjeti...
dita von teese

#353 Re: VARANJE !

Post by dita von teese »

Peace of mind wrote:
Bio si dobar većim djelom, što govori i obrat u njenom ponašanju, al si uprsko na kraju :roll: ... Nisi joj dozvolio foliranje i drugorazredno ponašanje, ... al u trenutku kad je progovorila iskreno i odnosila se prema tebi kao prema svom muškarcu i nekome do koga joj je zaista stalo (vidi boldirano), trebao si to prepoznati i iskoristiti tu kontrolu koju si imao u rukama, .. umjesto toga bio si odbojan i pomalo grub prema njoj ... kolko se sjećam cilj ti nije bio da je spektakularno ostaviš da bi pred svima ispao frajer :mrgreen: već da nastavite dalje, ali na jedan zreliji način, gdje ćeš ti biti muško u vašoj vezi :D
bio si na dobrom putu, al poentirao nisi, bar zasad ... Nabacila ti je loptu ko Miske Džeki, al ti nisi pogodio nebranjen gol, umjesto toga tražio si izmjenu :lol: :lol: ... djevojka zbog koje ovde danima plačeš ti se ponovo nudi, a ti si fol nešto izrevoltiran i povrijeđen :roll: ... to što mjenja lica je tvoja zasluga ili krivica, kako hoćeš, jer žensko se uvjek prilagođava, ako si ranije imao stav nedonoščeta, ona je morala preuzeti ulogu vođe, čitaj muškarca u vašoj vezi, a budući si konačno i nenadano pokazao i neke muške atribute, ona se prilagodila i preuzela žensku ulogu, u kojoj se vjerujem osjeća puno bolje nego u onoj prvoj :D
Uspjeh se krije između krajnosti, budi samouvjeren, nikad arogantan, prepoznaj njene slabosti ali oprosti i našali se i bez grubosti prema ženi ...

Slazem se, slazem se, slazem se....sa svim.
dita von teese

#354 Re: VARANJE !

Post by dita von teese »

whitelegend07 wrote: @Peace of mind

A prijatelju, jesam ja mislio, kad sam pošao, da ću možda probati nastaviti, da idem da se pomirim s njom, da vratim sve na staro. I krenulo je u tom smjeru. Čak je i ona, kako sam i napisao, a ti podebljao, išla na to, rekavši to. I dirnulo me na neki način, osjetio sam da je iskrena. Ali, nešto jače i od mene i od toga svega mi je govorilo da ne bi vrijedilo ponovo. Da ne bi vrijedilo pocijepanu haljinu ponovo krpiti. I nekako, sad dok pišem, razmišljam u fazonu:"Prije ću gol hodati(čitaj biti sam) čitav život, nego nositi tu zakrpljenu haljinu. Da je valjalo, da je bilo suđeno, ne bi se ni raspalo. Ostavimo prošlost tamo gdje pripada. Idemo dalje. Pomiriti se sa nekim starim prijateljicama, jer u principu, ona mi je najmanje kriva, a onda ćemo vidjeti...

To nesto jace od tebe je sranje. Uprsko si, covjece.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#355 Re: VARANJE !

Post by Velkoski »

dita von teese wrote:
whitelegend07 wrote: @Peace of mind

To nesto jace od tebe je sranje. Uprsko si, covjece.
Nije uprsk'o, još samo da joj se nikad' ne javi i mjera. :thumbup:
dita von teese

#356 Re: VARANJE !

Post by dita von teese »

leet wrote:
dita von teese wrote:
Nije uprsk'o, još samo da joj se nikad' ne javi i mjera. :thumbup:

Ako ce tako biti sretan :thumbup:
Muhamed Đakmić

#357 Re: VARANJE !

Post by Muhamed Đakmić »

Prije ili kasnije mu radi nje slijedi sjeb, 20 mu je godina, oženiti je neće 99%. Bolje mu je da to prođe odmah.

Ja se još nisam vratio u normalu, a raskinuo sam prije godinu i 2 mjeseca. još mi pođahkad dođe na san.
registrovana onako

#358 Re: VARANJE !

Post by registrovana onako »

whitelegend07 wrote: . Da ne bi vrijedilo pocijepanu haljinu ponovo krpiti. I nekako, sad dok pišem, razmišljam u fazonu:"Prije ću gol hodati(čitaj biti sam) čitav život, nego nositi tu zakrpljenu haljinu. Da je valjalo, da je bilo suđeno, ne bi se ni raspalo. Ostavimo prošlost tamo gdje pripada. Idemo dalje. Pomiriti se sa nekim starim prijateljicama, jer u principu, ona mi je najmanje kriva, a onda ćemo vidjeti...
ostavi proslost i zatackaj te 3 tackice :lol:
jel bilo nesto drugo sem haljine za poredjenje :D
whitelegend07

#359 Re: VARANJE !

Post by whitelegend07 »

Pocijepana haljina nekako u potpunosti odgovara situaciji. :D

@dita

Ma ne znam šta da ti kažem. Je li sad uopšte pametno govoriti? Upravo sam prekinuo sa prvom, najvećom, najboljom, najljepšom ljubavi na svijetu. Najljepšoj koju majka rodi. Možda ne uopšteno, ali za mene se bolja neće roditi. Ona je bila moja Liga prvaka, a sve druge koje dođu biće španski Kup Kralja. :-)

I šta sad da ti kažem? Njoj sam rekao isto što i tebi i svima vama. Rekao sam joj da, ako iz temelja promijeni to razmišljanje koje mi je danas iznijela, ako se na sekundu potrudi, ja sam uvijek tu. I Bog će od nje dići ruke prije mene, to joj je jasno. Hoću staru nju, jer ova nova mi se uopšte ne sviđa. Postala je ono što narod želi, mijenjala se da bi se pred rajom predstavila kao nešto što nije, a sve da bi se lakše uklopila. Sorry, ali ja sam puno više uz onu staru, koja je imala svoj mali univerzum, u njemu ljude koji je vole i tada je bila puno bolja osoba. Nije ni sada loša, nisu je pokvarili, ali je zbunjena. Prilagođavajući se drugima, izgubila je sebe, izgubila je kompas. Kad ga opet nađe i kad opet prepozna stvarne vrijednosti u svom životu, biću prvi koji će biti uz nju. Niko od tih, zbog kojih se mijenja evo već duže vrijeme, neće biti uz nju kad kola krenu nizbrdo. Ja hoću. Kad to shvati...
Muhamed Đakmić

#360 Re: VARANJE !

Post by Muhamed Đakmić »

Joj care, kako ćeš ti najebati :D
whitelegend07

#361 Re: VARANJE !

Post by whitelegend07 »

Muhamed Đakmić wrote:Joj care, kako ćeš ti najebati :D
Što bolan?? :D

Vjeruj mi, u kakvom sam st(r)anju dok ti ovo pišem, gore ne može. :)
Muhamed Đakmić

#362 Re: VARANJE !

Post by Muhamed Đakmić »

Bio sam i ja idealista kao mlađi, nisam više. Ako te to iskustvo ne promijeni, slijedi ti još gore :D
whitelegend07

#363 Re: VARANJE !

Post by whitelegend07 »

Muhamed Đakmić wrote:Bio sam i ja idealista kao mlađi, nisam više. Ako te to iskustvo ne promijeni, slijedi ti još gore :D
Već me promijenila. :D

Bio sam živac teški, a sad sam strpljiv samo tako, ništa me ne može naljutiti.

Ne psujem više. :D :-D
whitelegend07

#364 Re: VARANJE !

Post by whitelegend07 »

Jesu kola krenula nizbrdo i ja jesam tu, ali teško je pomoći nekome ko ne želi da mu se pomogne, nekome ko ne shvata da mu je pomoć potrebna. Ako pitaš nju, reći će ti da ne konta razliku, da je ista kao prije, da se ništa nije promijenilo. A istina je da je postala kao i oni nad kojima se do juče zgražala. Sve ono što je do juče prezirala, sada je i sama postala.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#365 Re: VARANJE !

Post by Velkoski »

Vjerovatno je uvijek i bila takva samo si ti imao 'roze ćale'.
whitelegend07

#366 Re: VARANJE !

Post by whitelegend07 »

leet wrote:Vjerovatno je uvijek i bila takva samo si ti imao 'roze ćale'.
Nije, vjeruj mi. Bila je osoba koja je sve ljude voljela, koju su svi voljeli, zračila je pozitivom, uvijek nasmijana, uvijek puno prijatelja oko sebe...a onda BAM. Ne znam ni sam šta se desilo. Preko noći osmijeh nestaje, nasmije se vrlo rijetko, a kad to i učini, to je na silu, gluma, da zavara narod. Postala je totalno nesretna. Kad bih je pitao šta je, dobio bih taj lažni osmijeh i ubjeđivanje da je sve u najboljem redu. I eto, sad smo tu gdje jesmo. Ja više nemam strpljenja da glumim da je sve O.K., a i, ako je činim nesretnom, u čemu je poenta? Neka ide negdje gdje će biti sretnija. Njena sreća mi je ionako najbitnija.
eluna

#367 Re: VARANJE !

Post by eluna »

obzirom da je tebi 20, pretpostavljam da je ona cca 18 godina .......da li ti zaista očekuješ da ona zauvijek ima 18 godina, na svijet uvijek gleda očima zaljubljenje tinejdžerice, nikada ne proba nešto novo i zauvijek ostane ona curica koja će smišljati smiješna opravdanja za tvoje gluposti???????????

nažalost - odabrao si da ostaneš u prošlosti umjesto da si dozvolio sebi da skupa sa njom odrastaš iz mladića u muškarca, a ona je odlučila da pokuša odrastati čak iako će griješiti tokom tog procesa

i zapamti - monotonija je najgora smrt za vezu ........ promjene znaju biti i dobre ali bi trebao naučiti da se nosiš sa njima te da se i sam mijenjaš i prilagođavaš ako ti je stalo do nekoga
whitelegend07

#368 Re: VARANJE !

Post by whitelegend07 »

eluna wrote:obzirom da je tebi 20, pretpostavljam da je ona cca 18 godina .......da li ti zaista očekuješ da ona zauvijek ima 18 godina, na svijet uvijek gleda očima zaljubljenje tinejdžerice, nikada ne proba nešto novo i zauvijek ostane ona curica koja će smišljati smiješna opravdanja za tvoje gluposti???????????

nažalost - odabrao si da ostaneš u prošlosti umjesto da si dozvolio sebi da skupa sa njom odrastaš iz mladića u muškarca, a ona je odlučila da pokuša odrastati čak iako će griješiti tokom tog procesa

i zapamti - monotonija je najgora smrt za vezu ........ promjene znaju biti i dobre ali bi trebao naučiti da se nosiš sa njima te da se i sam mijenjaš i prilagođavaš ako ti je stalo do nekoga
Istih smo godina, stariji sam samo 5 mjeseci.

Ako je pokušala odrasti, nije morala srušiti sve principe koje je dotad imala i nije morala postati SVE ono za što je prije govorila "FUJ." Ne moraš prestati biti čovjek da bi odrastao. ;)
gnjev

#369 Re: VARANJE !

Post by gnjev »

Mozda si joj dosadio al konta da ne moze bolje od tebe pa ne zna bil pisala il srala i zato si sad tu gdje jesi .

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#370 Re: VARANJE !

Post by Velkoski »

A vrlo moguće da je Burek u pravu sa onim drugim likom za kojeg ti možda ne znaš.
eluna

#371 Re: VARANJE !

Post by eluna »

whitelegend07 wrote:
eluna wrote:obzirom da je tebi 20, pretpostavljam da je ona cca 18 godina .......da li ti zaista očekuješ da ona zauvijek ima 18 godina, na svijet uvijek gleda očima zaljubljenje tinejdžerice, nikada ne proba nešto novo i zauvijek ostane ona curica koja će smišljati smiješna opravdanja za tvoje gluposti???????????

Istih smo godina, stariji sam samo 5 mjeseci.

Ako je pokušala odrasti, nije morala srušiti sve principe koje je dotad imala i nije morala postati SVE ono za što je prije govorila "FUJ." Ne moraš prestati biti čovjek da bi odrastao. ;)
baš bih voljela da znam koje je to principe pogazila
whitelegend07

#372 Re: VARANJE !

Post by whitelegend07 »

gnjev wrote:Mozda si joj dosadio al konta da ne moze bolje od tebe pa ne zna bil pisala il srala i zato si sad tu gdje jesi .

Ona da ne može bolje? :D Pa brate, da si to rekao za mene, ne mogu bolje(ni Bog ne može bolje od nje, al ajd), imalo bi nekako smisla. :D Ali ona da ne može bolje? Vjeruj mi na riječ, prelijepa je to cura. :-D

@leet

Razmišljao i o tome? Kontam, kad je već promijenila društvo, većina njih nisu baš za pohvalu, blago rečeno, možda je jedan od tih "od zla oca, od gore matere" upravo razlog njene nagle promjene. Ali, boli me o tome razmišljati, tako da se trudim to držati sa strane.

@eluna

To je nikad neću izdati. To znamo samo nas troje, ona, Bog i ja. Svojima u porodici nisam rekao. To ide sa mnom pred Boga.
gnjev

#373 Re: VARANJE !

Post by gnjev »

Imam ja jarana ima bradatu curu od 100 kila i kaze da mu je najljepsa na svjetu . :D

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#374 Re: VARANJE !

Post by ladyblue18 »

whitelegend07 wrote: To je nikad neću izdati. To znamo samo nas troje, ona, Bog i ja. Svojima u porodici nisam rekao. To ide sa mnom pred Boga.
Eh cim se Bog spominje nije tesko za skontati :mrgreen:
PristavilaVoduZaKafu

#375 Re: VARANJE !

Post by PristavilaVoduZaKafu »

whitelegend07 wrote:Neka ide negdje gdje će biti sretnija. Njena sreća mi je ionako najbitnija.
Ja sve vrijeme mislila da si ti onaj sa anketom o varanju, kako god, ne budali, uvijek sebe na 1.mjesto stavljaj, o cemu god da se radilo :D

gnjev wrote:Imam ja jarana ima bradatu curu od 100 kila i kaze da mu je najljepsa na svjetu . :D

i mi debeli imamo dusu :oops:
Post Reply