Polovan automobil do 10.000 KM?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#351 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Domaci izdajnik »

Ridjobrki wrote:@malimilojica (sjoj nicka, odmah mi pred očima dijete među krmčićima ), ne plaše mene lafete ni letve, to je pjesma. Takođe, sve što treba redovno mijenjati ima da se mijenja - ulje, filteri, ovo-ono. Nije frka ni za ostale stvari koje često valja mijenjati ubrzo nakon kupovine kao što su zupčasti ili dijelovi kočionog ili transmisionog sistema - ljudi očekuju da im neko proda auto sa zamijenjenim setom zupčastog, setom kvačila, novim pločicama i diskovima i dva seta novih guma za 5 milja, ne ide to tako..
Ja sam kupio auto na kome su bile zamijenjene pločice, diskovi, utegnut trap i zamijenjeno remenje. Prvo pisalo u servisnoj, zatim potvrdio servis kad su ga podigli na dizalicu....ja mu zamijenio ulje i filtere, kočionu tečnost , stavio gume i vozi.... 8-) Zavisi šta, gdje i od koga kupuješ.
xamp

#352 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by xamp »

Lajavikrelac wrote:
Ridjobrki wrote:@malimilojica (sjoj nicka, odmah mi pred očima dijete među krmčićima ), ne plaše mene lafete ni letve, to je pjesma. Takođe, sve što treba redovno mijenjati ima da se mijenja - ulje, filteri, ovo-ono. Nije frka ni za ostale stvari koje često valja mijenjati ubrzo nakon kupovine kao što su zupčasti ili dijelovi kočionog ili transmisionog sistema - ljudi očekuju da im neko proda auto sa zamijenjenim setom zupčastog, setom kvačila, novim pločicama i diskovima i dva seta novih guma za 5 milja, ne ide to tako..
Ja sam kupio auto na kome su bile zamijenjene pločice, diskovi, utegnut trap i zamijenjeno remenje. Prvo pisalo u servisnoj, zatim potvrdio servis kad su ga podigli na dizalicu....ja mu zamijenio ulje i filtere, kočionu tečnost , stavio gume i vozi.... 8-) Zavisi šta, gdje i od koga kupuješ.
I meni se jako slicna stvar desila. Auto iz italije, tek uradjen veliki servis, promijenjene kocnice i sve... Pisalo u servisnoj, i onda majstor provjeravao jel fkt tako... To je kad gospoda prodaju auta, a ne nasi dusmani kad se rjesavaju auta :) (kao sto sam se ja svog rijesio :) )
4m3l

#353 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by 4m3l »

da piutam usput :D Kakav je bmw za odrzavat u odnosu na npr. pezo-a?
romeomoraprezivjeti

#354 Re: Odg: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by romeomoraprezivjeti »

4m3l wrote:da piutam usput :D Kakav je bmw za odrzavat u odnosu na npr. pezo-a?
Pezo je za sirotinju,a bmw znas vec za koga,tako da si dobio odgovor .;-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
lavic

#355 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by lavic »

Manje se kvari, a dijelovi su skuplji.
ado-šampion

#356 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by ado-šampion »

Ne mogu se porediti. Znam ljude koje zive vani, gdje je standard 5 puta veci nego ovdje, koji prodaju BMWe i uzimaju Audije jer je BMW skup za odrzavanje.

S tim sto je BMW skup za odrzavanje dolazi i to da kako jedan BMW mijenja vlasnike svi manje i manje ulazu u njega, tako da kad posle 2-3 ruke dodje do tebe ima da ti bukvalno odere guzove.

Imam zeninog rodjaka u Becu koji je uzeo 318d 2004, presao nesto manje oko 180k kad je kupljen, u prvih pola godine na servise je potrosio jos 50% cifre koju je dao za njega.

Kao ljubitelj BMWa, i neko kome je BMW izbor broj jedan, mislim da ti za jednu tako tricu recimo 320d trebaju 4 hiljade primanja mjesecno ako hoces da je odrzavas kako treba. Ta cifra je sve veca sto je BMW stariji. Mnogi ljudi ce reci da nije tako... i nije kad s autom nemas nikakve racunice, tj. nemas ni kuceta ni maceta a "solidno" zaradjujes, pa hoces da odcejfis.
lavic

#357 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by lavic »

Evo ti par cijena dijelova i odzavanja BMW 320 d, filter klime oko 60 KM, ulje litar sitetika 20-25 KM, disk plocice orginal 200 KM, zamjenske 80-90 KM, pumpa niskog pritiska 600 KM, set kvacila oko 800 KM orginal, zamjenski 400-450 KM, ...
Pa vidi gdje si u recenici.
Mlad i Nevin

#358 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Mlad i Nevin »

Ma daj, ispade jeftinije održavati Audi A8 nego BMW 320 d ...Neodržavan grob od BMW-a je sigurno 'preskup' kad dođe sa vraćenim kilometrima i star 12 godina, ali isto tako je i Golf V papren za održavat i opet ni blizu nije kvalitetan kao BMW. Set kvačila za njega dođe i preko 1000 KM, dakle i skuplje od BMW-a.
citro

#359 Re: Odg: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by citro »

romeomoraprezivjeti wrote:

Ja ovu izjavu "znas za koga" shvatam da je bmw za papke. Mislim ove nase, posebno iz kantona Sarajevo. Jesam li pogresno shvatio ?
Nadam se da nisam.
romeomoraprezivjeti

#360 Re: Odg: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by romeomoraprezivjeti »

citro wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:

Ja ovu izjavu "znas za koga" shvatam da je bmw za papke. Mislim ove nase, posebno iz kantona Sarajevo. Jesam li pogresno shvatio ?
Nadam se da nisam.
Nisam mislio na to,mislio sam na bogatiji stalez koji moze sebi priustiti bmw i njegovo odrzavanje. Ovi novi modeli su jako skupi za odrzavanje,pogotovo dizelasi.

Industrialyzer

#361 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Industrialyzer »

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... rigin=PARK

Ovo bi trebao biti poklon, dakle osoba nije iskusni vozac pa mi se cini ovo odlicno auto za nju. Malo mi je cijena cudna, sta vi mislite je li sve uredu sa ovim? Ako bude, vec preko vikenda odoh po njega :mrgreen:
xamp

#362 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by xamp »

Industrialyzer wrote:http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... rigin=PARK

Ovo bi trebao biti poklon, dakle osoba nije iskusni vozac pa mi se cini ovo odlicno auto za nju. Malo mi je cijena cudna, sta vi mislite je li sve uredu sa ovim? Ako bude, vec preko vikenda odoh po njega :mrgreen:
Cijena je sasvim regularna za njemacku :) Sretno :) Samo se fino raspitaj oko papirologije i ne zaboravi uzet probne tablice :)
Industrialyzer

#363 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Industrialyzer »

Znam proceduru, svoju Mazdu sam prije godinu i po uvezao. Samo reko da nema nekih felera koje ja nisam primjetio. :D Cijena je super, ima plin, solidnu snagu. Neka vozi godinu-dvije dok ne nauci, ako nista za to je Focus odlican :thumbup:
Korisničkoime

#364 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Korisničkoime »

Ne znam da li si vidio ali piše da loše pali, eh sada može biti svašta može biti sitnica, mada da je sitnica sami bi je otklonili i digli cijenu.
hopi

#365 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by hopi »

da, piše da motor dobro radi ali teško pali i zato cijena malo niža, ipak ne bi ovo uzimao ko zna šta može biti.
hopi

#366 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by hopi »

citro

#367 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by citro »

Ne bih da zakuhavam, ali ja nemam licno dobro misljenje o autima koji imaji vise od 150.000 km na satu. Znam da ce mnogi reci da auti prelaze i mjogo vise km, slazem se naravno, ali takvo auto neminovno donosi daleko vece rizike od kvarova kojih moze biti mali milion. I jeftinih ali i skupljih. Kvacila, trapovi, opruge, alnaser, alternator, elektronika, senzori itd itd. Da ne nabrajamo.
S druge strane, kada kupis auto sa takvom kilometrazom i malo ga i ti koristis, eto te zacas na par stotina hiljada km pa je realno takvo auto tesko prodati a cijena mu je odron. Kada sve zbrojis, dodaj malo i guma itd na prilicnom si gubitku sa takvim autom. Osim sa Golfom 2 :)
Ja bih radije auto manje klase sa manje km.
Neko ovdje spomenu Daciu. Zasto da ne ? Po meni je to vrlo mudar izbor za nase ceste i vrijeme u kojem zivimo. Eh sada, nije sminka, to je tacno, ali i ona vise nego sigurno i pouzdano preveze od tacke A do tacke B.
Naravno, postoji i hrpa drugih automobila koji jesu sminka ako nam je do toga, ali po meni je jako bitno da kilometraza nije prevelika. Nema taj Fokus simpaticnu cijenu onako, budi siguran. Nece Helmut dati nista ispod cijene :)
Qler

#368 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Qler »

Moj jaran je nedavno kupio BMW 528i (nije bas toliko blizu, par godina ima i prodao ga je vec) ali poenta je, auto je preslo oko 280k km. Kod jednog vlasnika, iskljucivo otvorene, znaci nikad se nije vozio po gradu, i prakticno niko nije sjedio na suvozacevom mjestu i nazad. Znas ono, presao 200k km a vozen 10 puta... To je npr. puno bolja opcija nego da ga je neko handrio po gradu 80k km...
ado-šampion

#369 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by ado-šampion »

uskrsno_respo wrote:pa sve zavisi kojeg bmw-a zelis
konkretno razlika izmedju bmw-a serije 1 benzinca i pezoa 308 benzinca je nikakva jer imaju isti motor
vise klase razlika je ogromna
Jeste drug motor isti, ali sve sto nije isto BMW naplati papreno. Kocnice, amortizeri, da ne govorim karoserijski dijelovi...
Mlad i Nevin wrote:Ma daj, ispade jeftinije održavati Audi A8 nego BMW 320 d ...Neodržavan grob od BMW-a je sigurno 'preskup' kad dođe sa vraćenim kilometrima i star 12 godina, ali isto tako je i Golf V papren za održavat i opet ni blizu nije kvalitetan kao BMW. Set kvačila za njega dođe i preko 1000 KM, dakle i skuplje od BMW-a.
Pa nije bas, za A8 ti trebaju primanja 20k mjesecno. :-)

Za Golf V TDI u Njemackoj je LUK set kvacila ispod 200 eura. Dodje u ASI i zupcasti set oko 900 KM, pa eno ljudi po garazama mijenjaju za 70 KM + dijelovi.
Nije poenta to koliko nasi servisi, konkretno ASA, deru, bitne su cijene dijelova, sto originalnih sto zamjenskih. BMW i (posebno) Mercedes tu imaju primat i to s velikom distancom.
Industrialyzer

#370 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Industrialyzer »

citro wrote:

Ne bih da zakuhavam, ali ja nemam licno dobro misljenje o autima koji imaji vise od 150.000 km na satu. Znam da ce mnogi reci da auti prelaze i mjogo vise km, slazem se naravno, ali takvo auto neminovno donosi daleko vece rizike od kvarova kojih moze biti mali milion. I jeftinih ali i skupljih. Kvacila, trapovi, opruge, alnaser, alternator, elektronika, senzori itd itd. Da ne nabrajamo.
S druge strane, kada kupis auto sa takvom kilometrazom i malo ga i ti koristis, eto te zacas na par stotina hiljada km pa je realno takvo auto tesko prodati a cijena mu je odron. Kada sve zbrojis, dodaj malo i guma itd na prilicnom si gubitku sa takvim autom. Osim sa Golfom 2 :)
Neko ovdje spomenu Daciu. Zasto da ne ? Po meni je to vrlo mudar izbor za nase ceste i vrijeme u kojem zivimo. Eh sada, nije sminka, to je tacno, ali i ona vise nego sigurno i pouzdano preveze od tacke A do tacke B.
Naravno, postoji i hrpa drugih automobila koji jesu sminka ako nam je do toga, ali po meni je jako bitno da kilometraza nije prevelika. Nema taj Fokus simpaticnu cijenu onako, budi siguran. Nece Helmut dati nista ispod cijene :)

Ma ne mogu djevojci kupiti Daciu nikako :mrgreen:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/re ... =Limousine

Ovaj mi izgleda dosta ocuvan, znam da su ovi 1.9dCi motori odlicni...
mefistofilis

#371 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by mefistofilis »

ma kupi meni daciu, ja se necu buniti :lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#372 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Domaci izdajnik »

Kratko ću ti reći: BMW je auto koji sirotinja nikad nije niti će voziti. Pametnom dosta :oops:
staradis

#373 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by staradis »

citro wrote:

Apsolutno

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
citro

#374 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by citro »

Industrialyzer wrote:

Auto fino izgleda, ali ne smeta ti automatski mjenjac ? Mislim, ako se vec radi o pocetniku bolje da nauci voznju, odnosno usavrsi, na manuelnom mjenjacu jer je takvih na nasim prostorima neuporedivo vise. Radi buducnosti.
Korisničkoime

#375 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Korisničkoime »

Industrialyzer wrote:
citro wrote:

Ako je za djevojku onda evo ga
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mi ... s=SmallCar
ili verziju od 116 KS ide ko huke troši ko FAP ali je zato malehan :)
Ne znam drug ali Renault ne bi da opet otvaram diskusiju ali po mom nekom iskustvu najslabija od FR marki mnogi se smiju Fordu po meni u zadnjih 10 godina definitivno bolja marka auta od Renaulta isto vrijedi i za Fiat
Kad smo kod Fiata jesi li razmišljao o Stilu. Auto lijepo što je izuzetno važno ako kupuješ auto djevojci kao da nju briga koji je motor ili kako troši ima li plivajući zamajac, ima puno opreme, nije problematično vozilo, nije preveliko a tu bi se negdje mogao uklopiti sa cijenom.
Post Reply