Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post Reply

POZITIVNA
310
56%
NEGATIVNA
245
44%

Total votes: 555

hercegovac_pravi

#351 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by hercegovac_pravi »

HEROJ !
:thumbup:

Nasera na žalost ne poznajem lično ali poznajem ljude iz njegovog bližeg okruženja (ratnog). Pričati o Naseru kao nekakvom lopovu, kriminalcu ili lupežu može samo neko ko ne može ni zamisliti realnost Srebrenice u ratnim uslovima.

Dalje, pričati o Naseru kao o nekakvom zločincu a pri tome izbjegavati sudske presude koje su Nasera u potpunosti oslobodile bilo kakve odgvornosti za bilo kakav ratni zločin, maliciozno je i svima je jasno da takve glasine stižu iz četničkih krugova ili iz krugova propalih yugonostalgičara
Last edited by hercegovac_pravi on 14/07/2013 15:58, edited 2 times in total.
udrch

#352 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by udrch »

Okupljanje veterana 28. divizije Srebrenica u Sarajevu: Zločinci nisu postigli cilj

Preživjeli borci 28. divizije Srebrenica i nekoliko stotina prisutnih građana pozdravili su ratnog komadanta 28. divizije Srebrenica Nasera Orića, koji je u svom obraćanju kazao da je poruka koju nosi današnja manifestacija ujedno i jedan od ciljeva okupljanja preživjelih pripadnika srebreničke divizije.

“Želimo poručiti da iako je naš gubitak ogroman i nenadoknadiv, zločinci nisu postigli svoj cilj. Preživjeli smo”, kazao je Orić.

Važan događaj

Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 18. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je za agenciju Anadolija da je ovaj događaj važan, jer se počinju uvoditi određene aktivnosti i govoriti o onim stvarima koje je Srebrenica u kojoj je 1995. godine počinjen genocid nad bošnjačkim stanovništvom, zajedno sa 28. divizijom, proživljavala.

“Ovaj dan mi je jedan od, možda, pored same dženaze, najvažnijih u okviru ukupnog obilježavanja godišnjice genocida za ovu godinu”, pojasnio je Duraković. Govoreći o daljim aktivnostima u sklopu obilježavanja godišnjice genocida, Duraković je rekao da ove godine ostaje još posjeta posljednjem stratištu Trnovo, 17. jula.

“Na ovom mjestu su zloglasni Škorpioni, po poznatom snimku, ubijali dječake, zavezane mladiće. To je posljednja aktivnost za ovu godinu, ali tokom cijele godine radimo na pripremama za sljedeću godinu, jer obično naš život se i svodi na to, obilježavanja stradanja, zatim juli kao glavna priča, zatim godišnjice”, rekao je Duraković.

Prema njegovim riječima, ovo je prvi put da 28. divizija obilježi svoju godišnjicu. Duraković je dodao da je zbog toga sretan.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović također je prisustvovao manifestaciji, a u obraćanju medijima je kazao da tragedija koja se desila u Srebrenici, pokolj, genocid u Srebrenici, je zasjenila herojstvo i jednu od najvećih bitaka koju su Bošnjaci vodili u svojoj historiji.

“100 kilometara su se ljudi ranjeni probijali, vukući jedni druge, boreći se, razbijajući zasjede, napadani halucinogenim bojnim otrovima iz zasjeda. Vrijeme je da i to počnemo obilježavati. Čast mi je biti danas sa preživjelima, sa onima koji su prošli tu strašnu golgotu, sa herojima BiH”, rekao je Izetbegović.

Defile ratnih zastava

U okviru manifestacije upriličen je defile ratnih zastava 28. divizije Armije RBiH, koje su simbolično nosila djeca šehida, ratnih-vojnih invalida i srebreničkih dobitnika Zlatnih ljiljana, najvišeg ratnog priznanja ARBiH.

Danas je upriličen i umjetnički dio programa, a glumica Alena Džebo recitirala je pjesme Nihada Nine Ćatića, pjesnika i novinara koji je dan uoči pada Srebrenice očajnički tražio da se ovom gradu pomogne. Nihad Nino Ćatić je sin Hajre Ćatić, članice iz Udruženja građana "Žene Srebrenice".

Na platou Skenderije nastupila je i Hanka Paldum, koja je pjevala pjesme posvećene Srebrenici i Žepi.

Nešto ranije održana je i konferencija za novinare na kojoj je član Organizacionog odbor Amir Kuluglić kazao da je ova divizija pokrivala područje Srebrenice, Žepe, Bratunca, Vlasenice i Zvornika i "samim tim čuvala granicu Republike Bosne i Hercegovine u dužini od 100 kilometara duž krvave Drine naspram agresora i agresorske vojske, prije svega Užičkog i Novosadskog korpusa“.

"Ovaj program nosi naziv 'Preživjeli smo', s ciljem da podsjetimo i sebe i druge da smo preživjeli teški genocid, ali da smo odlučili da se značajnije uključimo u rješavanje životnih problema boračke populacije srednjeg Podrinja i da na taj način zajedno sa svim patriotima u BiH pokušamo da utičemo na rješavanje svih životnih problema, pogotovo porodica šehida", kazao je Kuluglić.

To što smo preživjeti, istaknuo je on, daje nam obavezu da moramo sve učiniti da pomognemo djeci, porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima.

Broj žrtava nije utvrđen

"Dvadesetosma divizija je nastala iz seoskih jedinica, tako da ih nazovem. To su bile grupice ljudi, grupice mladih momaka koji su bili odvažni i koji su pružili otpor neprijatelju", kazao je ratni komandant 28. divizije Srebrenica Naser Orić.

Dodao je da je okrupnjavanjem jedinica, tih malih grupa, došlo do ukrupnjavanja gdje su formirali štab TO Srebrenica, poslije toga operativnu grupu, a na kraju iz te operativne grupe je formirana 28. divizija Srebrenica.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Orić je kazao da ukupan broj žrtava nikada nisu mogli tačno utvrditi, s obzirom na zadnji egzodus 1995. koji se desio.

"Jedno je sigurno da je više od 12.000 Bošnjaka krenulo iz pravca Šušnjara, sa područja Srebrenice, a oko 4.000 je samo došlo na prostore Tuzanskog kantona", kazao je Orić.

Amir Kuluglić je podsjetio da je područje Srebrenice i Žepe Rezolucijom 819 proglašeno zaštićenom zonom.

"S tom razlikom što je Srebrenica bila i demilitarizovana zona, što znači da su pripadnici Armije u Srebrenici predali naoružanje Kanadskom bataljonu u zamjenu za zaštitu i stanovništva i teritorije. Na našu veliku žalost, oni nisu ispunili svoju misiju", kazao je Kuluglić.
važan događaj..
_forumasica_

#354 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by _forumasica_ »

udrch wrote:
miki.ba wrote:@udrch
Pitanje za tebe, Naser valja ili ne valja?
Tvoj licni sud, ja tebi vjerujem. :)
ratni put Nasera Orića je briljantan..mi danas imamo narodne heroje, njih 9..da je Naser poginuo prije demilitarizacije on bio bio najsjajnija zvijezda među njima, bez obzira što su svi oni veliki ljudi..
ovdje sam već napisao, osim Cerske, Konjević polja i Sućeske čitavo Podrinje je palo ili potpisalo predaju oružja u periodu od pada Kule grada 26. aprila do nekad polovinom maja mjeseca..od one čuvene zasjede arkanovcima došao je u poziciju krajem januara 1993. godine da kontroliše opštinu Srebrenica, Bratunac (osim grada) i oko trećine Zvornika i Vlasenice, te Žepu koja je bila takođe pod njegovom komandom..negdje sam ovdje pročitao kako jedni hvale rahmetli Avdu Palića, a Nasera nazivaju pogrdnim imenima..svu snagu koju su naši borci, od Zvornika do Žepe imali crpili su iz hrabrosti koju im je ulijevao Naser Orić..to je trebalo doživjeti, teško je to opisati..ako danas pogledaš koga četnici najviše mrze od svih Bošnjaka, on bi ubjedljivo bio na čelu..neko je već pisao ovdje: imao je 25 godina, bio je samo policajac-specijalac..on nije nikakv genijalac, čak ga smatram jako neobrazovanim, nije previše ni inteligentan, ali sve je to nadomjestio hrabrošću i nekim posebnim instiktom za borbu i u miru i u ratu..
nema mu se šta pogovoriti ni za period od demilitarizacije do 1995. godine..ko je god u to vrijeme unijeo u Srebrenicu kilogram soli ili boks cigara za mene je heroj, a bio je i za većinu onih u Srebrenici..poslije rata su to nazvali drugim imenima..
za ono što je radio poslije rata nemam neki stav..bio je u poziciji i imao je ljude oko sebe, prepušten od vlasti da radi šta hoće..garantujem opet da neće niko nikad naći poštenog čovjeka kojeg je glava zaboljela od Nasera i njegovih ljudi..
upoznao sam jako dobro i Ramiza Ćelu, a vidio sam kako se ponašao i Ismet Ćelo..nemam šta prigovoriti ni Ramizu, ali neki koji su se pozivali na njega su maltretirali i nedužne ljude..bio sam svjedok kada se Ismet smije kao debil dok onaj patuljak što je bio uz njega žvali neku curu pred Estradom..
opet bio sam i svjedok nekih događaja gdje je Naserova uloga nekako upitna..jedne prilike u Plaži na Modracu kao gosti su bili Slatki grijeh i još neki džigaraši..ovi su bili pravo bezobrazni pa se situacija toliko usijala da sam samo čekao kada će doći do tuče neslućenih razmjera..čaše i flaše su sijevale oko glave, a niko nije ni pokušao da napusti restoran..u neko doba je došao Naser sa svojih par momaka i sjeo za jedan sto, onako, na najboljoj poziciji, nekako po sredini..sve se smirilo, pa i ovaj bezobrazluk onih debelih Breninih kretana..takav uticaj nema baš svako..a koliko znam i vlasnik Plaže je neki komadant lukavačkih diverzanata..kružile su priče da mir na Modracu, ali i ostalim diskotekama se plaća njemu..

ja mu ne vjerujem da sad živi samo od ovaca i penzije kao što neku noć reče, ali više od toga ne mogu dokazati..
sve u svemu smatram da je bio jedan od naših 5 najboljih boraca koje smo imali..nije bio strateg, jer da jeste prvo bi zauzeo Bratunac, pa onda Jezero i Skelane i sve bi bilo drugačije..nije bio ni bahat kako govore, jer da jeste, opet bi prvo zauzeo Bratunac, a narod sa područja Osmača i Osata ostavio na nemilost četnicima sa Jezera..
bio je mlad čovjek kojeg je njegov narod volio, a četnici se bojali kao nikoga drugog..
poslije rata se pogubio, bilo ga je na mjestima gdje nije trebao biti..
mislim da od prošle godine i prvog pojavljivanja na dženazi u Srebrenici ima neke planove i da je i ova knjiga i zastupljenost u medijima sa nekim razlogom..postrojavanje 28. divizije u nedjelju opet mislim da nije bez razloga..
ako sebi stvori uslove da se vrati i pojavi u Srebrenici sa par svojih ljudi, garantujem da neće ostati niko od četnika u tom gradu, ali i u Bratuncu..garantujem ni da Dodik ne bi smio poslati policiju na njega..
nekako mi je sadašnja bliskost njega i Emira Suljagića skroz čudna..oni nisu bili u dobrim odnosima i Naser je predstvljao sve ono što Emir nije volio..kada sam Emira vidio na promociji ove knjige iznenadio sam se..
ako isti bude na ovom postrojavanju onda ću biti siguran da se nešto veliko valja, jer Emirova inteligencija i Naser kao pojava mogu promjeniti stvari u Podrinju..
smatram Nasera pozitivnom ličnošću jer ja bih samo gledala period od 1992-1995. generalno me nervira kod našeg naroda to da mu možeš činiti dobro godinama i jednom nešto ne uradiš kako narod traži ispadne kao da nikada nisi valjao i nikada nisi ništa dobro uradio. dosta je on dobrog uradio za naš narod u periodu rata i potpuno me ne interesuje šta je poslije radio a ne bi trebalo ni vas. a iskrena da budem ovaj citirani post mi je ulio nadu da možda zaista Naser može nešto promijeniti zajedno sa inicijativom 1. mart. nadam se da su sva ova njegova nova pojavljivanja u javnosti zapravo njegov povratak. pa zamislite da li bi se desilo ono što se desilo jučer majkama Srebrenice da ih je Naser obezbjedjivao ili na neki način bio tu. živi bili pa vidjeli ali upravo ovakav Naser kakav jeste nam treba!
dustaban

#355 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by dustaban »

_forumasica_ wrote: smatram Nasera pozitivnom ličnošću jer ja bih samo gledala period od 1992-1995. generalno me nervira kod našeg naroda to da mu možeš činiti dobro godinama i jednom nešto ne uradiš kako narod traži ispadne kao da nikada nisi valjao i nikada nisi ništa dobro uradio. dosta je on dobrog uradio za naš narod u periodu rata i potpuno me ne interesuje šta je poslije radio a ne bi trebalo ni vas. a iskrena da budem ovaj citirani post mi je ulio nadu da možda zaista Naser može nešto promijeniti zajedno sa inicijativom 1. mart. nadam se da su sva ova njegova nova pojavljivanja u javnosti zapravo njegov povratak. pa zamislite da li bi se desilo ono što se desilo jučer majkama Srebrenice da ih je Naser obezbjedjivao ili na neki način bio tu. živi bili pa vidjeli ali upravo ovakav Naser kakav jeste nam treba!
POTPUNO POGRESAN PRISTUP!

Znaci ako je neko bio dobar donegle, a odnegle malo zastranio... ovo drugo nas ne interesuje!

Sa takvim selektivnim vrednovanjem i Hitler bi mogao proci!
Ne moze to tako. Uostalom ako ste vjernici znate i samo da svaki covjek, odnosno sva njegova djela moraju na vagu. Vjerujem da je ce Naserov tas pretegnuti na pravu stranu, ali u svakom slucaju nema zanemarivanja ni onog sto je dobro ucinio ali ni onih "nestasluka". Naravno, moze lako biti da je povod jednome ono drugo, odnosno moze ispasti da mu je kriminal bio motiv za ratne aktivnosti, a moze biti i da mu je ovaj kriminal bio reakcija na obezvrjedjene ratne zasluge. Medjutim, to nije nase da procjenjujemo. Mi samo moramo biti svjesni da je ovakvo vadjenje dobrog a zanemarivanje loseg naprosto nedopustivo.
_mufljuz_

#356 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by _mufljuz_ »

dustaban wrote:
_forumasica_ wrote: smatram Nasera pozitivnom ličnošću jer ja bih samo gledala period od 1992-1995. generalno me nervira kod našeg naroda to da mu možeš činiti dobro godinama i jednom nešto ne uradiš kako narod traži ispadne kao da nikada nisi valjao i nikada nisi ništa dobro uradio. dosta je on dobrog uradio za naš narod u periodu rata i potpuno me ne interesuje šta je poslije radio a ne bi trebalo ni vas. a iskrena da budem ovaj citirani post mi je ulio nadu da možda zaista Naser može nešto promijeniti zajedno sa inicijativom 1. mart. nadam se da su sva ova njegova nova pojavljivanja u javnosti zapravo njegov povratak. pa zamislite da li bi se desilo ono što se desilo jučer majkama Srebrenice da ih je Naser obezbjedjivao ili na neki način bio tu. živi bili pa vidjeli ali upravo ovakav Naser kakav jeste nam treba!

Znaci ako je neko bio dobar donegle, a odnegle malo zastranio... ovo drugo nas ne interesuje!

Ne moze to tako. Uostalom ako ste vjernici znate i samo da svaki covjek, odnosno sva njegova djela moraju na vagu. Vjerujem da je ce Naserov tas pretegnuti na pravu stranu, ali u svakom slucaju nema zanemarivanja ni onog sto je dobro ucinio ali ni onih "nestasluka". Naravno, moze lako biti da je povod jednome ono drugo, odnosno moze ispasti da mu je kriminal bio motiv za ratne aktivnosti, a moze biti i da mu je ovaj kriminal bio reakcija na obezvrjedjene ratne zasluge. Medjutim, to nije nase da procjenjujemo. Mi samo moramo biti svjesni da je ovakvo vadjenje dobrog a zanemarivanje loseg naprosto nedopustivo.
poredis hitlera i nasera :lol: :kiss: :thumbup: :mrgreen:
ma bravo.......

ja bih volio da imam sincinu k'o Naser Oric - a sve su prilike ako ga ikad budem imao da ce se i zvati Naser - strasno 'nako muslimansko ime. :kiss:
dustaban

#357 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by dustaban »

_mufljuz_ wrote:
dustaban wrote:

poredis hitlera i nasera :lol: :kiss: :thumbup: :mrgreen:
ma bravo.......

ja bih volio da imam sincinu k'o Naser Oric - a sve su prilike ako ga ikad budem imao da ce se i zvati Naser - strasno 'nako muslimansko ime. :kiss:
Eto vidi - "poredim Nasera sa Hitlerom!"

Koji vam je racku, citaj sta sam napisao.
Ali OK, ovaj tvoj komentar upravo ilustruje ko smo i sta smo - "yebe me se sta je ko rekao, ja cu cuti onako kako ja hocu!"
drndalo

#358 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by drndalo »

_mufljuz_ wrote: ja bih volio da imam sincinu k'o Naser Oric - a sve su prilike ako ga ikad budem imao da ce se i zvati Naser - strasno 'nako muslimansko ime. :kiss:
U tom slucaju cu ti iskreno pozeliti da ti se ta tvoja zelja i ispuni...

By the way, imali su i Juka, i Caco, i Chelo 1&2 pozitivnih poteza... Da li ih to pravi manjim kriminalcima/zlocincima ? To nek' svako procijeni, meni su neke stvari jasne...
_mufljuz_

#359 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by _mufljuz_ »

tvoj komentar meni opet ilustruje na drugi nacin ko smo i sta smo - a generalno to situacija i pokazuje - a to je da smo vrhunsko smece sljam otpad i cerga od naroda nezavisno od vjere nesto u rangu primitivnih africkih plemena.

al eto drago mi je ako je Naser barem malo se najebao mamice cetaljovskim zivotinjskim hordama.
nek pljacka citavu drzavu sto se mene tice - barem ima malo kredita za te operacije...

@drndalo moje drago i tebi velikacka pusa i isto i tebi upucen komentar gore :kiss:

Naser problem - a Bakiri i Bakirovci se setkaju i jos ti otvoreno u facu pljuju pljackom. :zjev:

Naser ako je ista ikome mogao pokazati i dokazati je to da nije nikad bio beskicmenjak :wink:
drndalo

#360 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by drndalo »

I ja tebi zelim sve najbolje, nego reci ti meni ko je dao Naseru da se "instalira" kao mega-Bosnjacki-biZmismen nakon rata ? TAj isti Bakir kojeg spominjes, ili mozda Dodo ? To o cemu pricas je isto kao kada Radoncic pljuje po SDA i Bakiru, dok Bakir ne kaze u novinama da ce izaci sa papirima kako je i sa koliko nastao Avaz, pa se Fahro primiri sa pljuvanjem...

Da, Nasera je iznjedrilo jedno grozno doba, da ustao je da uradi nesto pozitivno, i uradio je to 30%... Iz mog ugla gledanja, zatim je uradio 100% negativno... Ne moramo se mi slagati... Demokracija je...
_mufljuz_

#361 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by _mufljuz_ »

drndalo wrote:I ja tebi zelim sve najbolje, nego reci ti meni ko je dao Naseru da se "instalira" kao mega-Bosnjacki-biZmismen nakon rata ? TAj isti Bakir kojeg spominjes, ili mozda Dodo ? To o cemu pricas je isto kao kada Radoncic pljuje po SDA i Bakiru, dok Bakir ne kaze u novinama da ce izaci sa papirima kako je i sa koliko nastao Avaz, pa se Fahro primiri sa pljuvanjem...

Da, Nasera je iznjedrilo jedno grozno doba, da ustao je da uradi nesto pozitivno, i uradio je to 30%... Iz mog ugla gledanja, zatim je uradio 100% negativno... Ne moramo se mi slagati... Demokracija je...
a sta je to uradio ajmo malo dokaze - pitao sam jednog delegata prije - kome je to naser stetu ucinio - koga je to finog i postenog zakin'o?

puna vam usta naserovog kriminala k'o da je opljacko drzavu - neosporno je da je kriminalac - ali je samo u tom miljeu mogao da prezivi atentate koji su mu se spremali.... 'nas sine? mrtva usta ne govore i ne pisu knjige.... dohvatila se sitna bagra nasera k'o da je uzrocnik problema u drzavi a ne kravatirani bradati pakaš....
Tigar1

#362 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Tigar1 »

S obzirom na okolnosti u kojima se nalazilo itekako pozitivna ličnost.

Bio sam na maršu 2011 godine i za ta tri dana + četvrti džennaza mogao sam da shvatim djelimično u kakvoj su se torturi nalazili ti ljudi, dodajte tome mjesece i godine gladi, neimaštine, granata, nesigurnosti, straha, iščekivanja svaki dan da ti bude posljednji ili nekom od tvojih bliskih članova porodice...

Ne ponovilo se nikome...

Još su trebali ''fino'' otići četnicima i tražiti da im daju malo brašna i soli, a imali su priliku osjetiti 1992 šta znači četničko ''milosrđe''.

Kravica nije kvalifikovana kao zločin a ni Zalazje... kamo sreće da su ti svi naši borci tamo imali logistiku i naoružanje pa da se spoje sa rahmetli Hajrom.. genocidna mrska bi bila manja od mišje rupe.
drndalo

#363 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by drndalo »

_mufljuz_ wrote:
drndalo wrote:I ja tebi zelim sve najbolje, nego reci ti meni ko je dao Naseru da se "instalira" kao mega-Bosnjacki-biZmismen nakon rata ? TAj isti Bakir kojeg spominjes, ili mozda Dodo ? To o cemu pricas je isto kao kada Radoncic pljuje po SDA i Bakiru, dok Bakir ne kaze u novinama da ce izaci sa papirima kako je i sa koliko nastao Avaz, pa se Fahro primiri sa pljuvanjem...

a sta je to uradio ajmo malo dokaze - pitao sam jednog delegata prije - kome je to naser stetu ucinio - koga je to finog i postenog zakin'o?

puna vam usta naserovog kriminala k'o da je opljacko drzavu - neosporno je da je kriminalac - ali je samo u tom miljeu mogao da prezivi atentate koji su mu se spremali.... 'nas sine? mrtva usta ne govore i ne pisu knjige.... dohvatila se sitna bagra nasera k'o da je uzrocnik problema u drzavi a ne kravatirani bradati pakaš....
"Sta je uradio-ajmo malo dokaze", a onda kazes:"neosporno je da je kriminalac"...? O cemu pricas ? Atentati ? Vidi vraga, kako niko ne napravi atentat na tebe i na mene, nego bas samo na ove "postene"...? Ja da imam pristupa dokazima, bio bih tuzilac, jedno 8 mjeseci, onda bi me roknuli jer ne bih znao neke ne dirati...
mO k3

#364 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by mO k3 »

@drndalo imas kakih dokaza?? ako da postavi ,nemoj molim te cula kazala dok si se ti mucko u kesici on je branio svoj narod i sebe
drndalo

#365 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by drndalo »

Ne znam u kojoj si se ti kesici muckao i kada ali Naser je tu negdje generacijski sa mnom...

I ja dok sam branio sebe i "svoj narod" nisam bas imao vremena za skupljanje dokaza protiv Nasera, izvini molim te, drugi put cu bolje paziti. Sadasnju imovinu je stekao, kako ? Otkidanjem od usta ? Ili je reket postao legalna djelatnost, osim kada ga radi Novak Djokovic ?

Stalno aludirate na sudske presude i natezanja, pa onda su vam i Simatovic, i Perisic, i Stanisic pravi/zdravi...? I oni postenjacine stare ?
m-m

#366 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by m-m »

-
Last edited by m-m on 06/12/2014 00:58, edited 1 time in total.
mO k3

#367 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by mO k3 »

m-m wrote:Ja mislim da bi svi trebali dobro razmisliti prije nego sto pristupe petoj koloni i kazu da je Naser negativna licnost. Naravno da je pozitivna. Imal ko dokaze da je poslije rata postao kriminalac ... za vecinu bi to bio i da su mu dali direktorsku poziciju u Bosnalijeku, itd...
I vidi ovo, u Hagu je oslobodjen a i da nije ja bi se inatio i reko da je heroj jer i jeste bio u periodu '92-'95!
Jest da nije bio neki strateg i samo mu to fali da ga stavimo pored Dudakovica i ostalih. Trebalo je imati damu sa 25 godina i organizovati ono sto je on organizovo'92. Pa pomeli bi nas covjece!

!!! HEROJ !!!
:thumbup: sa25 godina ......
VjecitiStudent

#368 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:
Okupljanje veterana 28. divizije Srebrenica u Sarajevu: Zločinci nisu postigli cilj
...
Nažalost, jesu.
Inače bi se ovo postrojavanje dešavalo u centru Srebrenice, a ne Sarajeva, na koje bi ljudi došli iz svojih srebreničkih domova.
stokton

#369 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by stokton »

drndalo wrote:Ne znam u kojoj si se ti kesici muckao i kada ali Naser je tu negdje generacijski sa mnom...

I ja dok sam branio sebe i "svoj narod" nisam bas imao vremena za skupljanje dokaza protiv Nasera, izvini molim te, drugi put cu bolje paziti. Sadasnju imovinu je stekao, kako ? Otkidanjem od usta ? Ili je reket postao legalna djelatnost, osim kada ga radi Novak Djokovic ?

Stalno aludirate na sudske presude i natezanja, pa onda su vam i Simatovic, i Perisic, i Stanisic pravi/zdravi...? I oni postenjacine stare ?
izgleda da je tebi Naser puco reket ili možda trebu ili si u ratu bio na krivoj strani pa imaš trauma :D od njega, jedno od toga je sigurno, ko prizna pola mu se nadoda :-D
drndalo

#370 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by drndalo »

Od 2 pretpostavke, fulio si sve 3... Haj' isponove, ali ovaj put malo i procitaj sta sam napisao, ne samo sta ti zelis procitati iz toga... Ti mu se divi (mozda zato jer je iako u godinama, zgodan :roll: , pa mu zavidis), slobodno, ja mu se ne divim, i to je slobodno uvjerenje... Predobro je on sve te svoje pluseve naplatio nakon rata... Nije jedini, ni najvise, ali ovo je tema o njemu, ne o ostalima... Po vasim obozavateljskim pisanjima, jos nam samo Samodoprinos za napacenog Nasera fali, da mu se nadje koja crkavica... :evil:
Banksy

#371 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Banksy »

The International Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) convicted Naser Orić for failing to prevent the murder and inhumane treatment of Serb prisoners. Orić, sentenced to two years in prison ...

The Srebrenica massacre, also known as the Srebrenica genocide, refers to the July 1995 killing, during the Bosnian War, of more than 8,000 Bosniaks (Bosnian Muslims), mainly men and boys, in and around the town of Srebrenica,

Naser Orić napušta Srebrenicu u maju 1995. godine.

Nastavak obračuna s organiziranim kriminalom u Sarajevu - uhapšen i Naser Orić

Komandant za reket i ucjenu

Vijest je kao bomba odjeknula Sarajevom: u ilidžanskom restoranu Brajlović uhapšeni su: Naser Orić, Damir Fazlić, jedan od najpoznatijih prevaranata s ovih prostora, Nedim Šahinpašić, sin još poznatijeg Senada Šahinpašića Šaje, te izvjesni Beograđanin. U zatvoru je ostao samo Naser Orić, a ubrzo su privedeni i njegova bivša supruga Zahida Orić i Džermin Kadrić.
Naser Orić je prvo bio Miloševićev specijalac, potom ratni komandant Armije BiH i heroj u Srebrenici, da bi - nakon rata - najčešće bio spominjan kao ispostava Ismeta Bajramovića Ćele za Tuzlanski kanton. Iako su godinama vođene polemike oko okolnosti njegova izmještanja iz Srebrenice uoči genocida u enklavi, Orić je uspijevao opstajati kao zaslužni branilac Bošnjaka od Mladićeve vojske i "ugledni biznismen" u Tuzli.
O njegovim poslovima se puno govorilo, ali nikad nije bilo dovoljno dokaza u policiji da se optuži za kriminal s kojim je često povezivan. U Haagu je odgovarao za zločine počinjene nad Srbima u Srebrenici. Nakon prvobitne presude od dvije godine zatvora, oslobođen je optužbi, no njegov ugled u BiH je uveliko bio poljuljan. Uoči lokalnih izbora uhapšen je u Sarajevu jer je, kako je saopćeno iz policije, uhvaćen na djelu. U istrazi koja još uvijek traje sumnjiči se za iznudu.
veljaca

#372 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by veljaca »

POZITIVNA
samoTEgledam

#373 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by samoTEgledam »

Banksy wrote:
The International Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) convicted Naser Orić for failing to prevent the murder and inhumane treatment of Serb prisoners. Orić, sentenced to two years in prison ...

FINDS Orić not guilty on these counts.
http://www.icty.org/x/cases/oric/acjug/en/080703.pdf

The Srebrenica massacre, also known as the Srebrenica genocide, refers to the July 1995 killing, during the Bosnian War, of more than 8,000 Bosniaks (Bosnian Muslims), mainly men and boys, in and around the town of Srebrenica,

Naser Orić napušta Srebrenicu u maju 1995. godine.

Po Nasera je došao helikopter tadašnje Armije RBiH.
Ovo ti dokumentujem nakandno, nije mi pri ruci.

Nastavak obračuna s organiziranim kriminalom u Sarajevu - uhapšen i Naser Orić

Komandant za reket i ucjenu

Vijest je kao bomba odjeknula Sarajevom: u ilidžanskom restoranu Brajlović uhapšeni su: Naser Orić, Damir Fazlić, jedan od najpoznatijih prevaranata s ovih prostora, Nedim Šahinpašić, sin još poznatijeg Senada Šahinpašića Šaje, te izvjesni Beograđanin. U zatvoru je ostao samo Naser Orić, a ubrzo su privedeni i njegova bivša supruga Zahida Orić i Džermin Kadrić.
Naser Orić je prvo bio Miloševićev specijalac, potom ratni komandant Armije BiH i heroj u Srebrenici, da bi - nakon rata - najčešće bio spominjan kao ispostava Ismeta Bajramovića Ćele za Tuzlanski kanton. Iako su godinama vođene polemike oko okolnosti njegova izmještanja iz Srebrenice uoči genocida u enklavi, Orić je uspijevao opstajati kao zaslužni branilac Bošnjaka od Mladićeve vojske i "ugledni biznismen" u Tuzli.
O njegovim poslovima se puno govorilo, ali nikad nije bilo dovoljno dokaza u policiji da se optuži za kriminal s kojim je često povezivan. U Haagu je odgovarao za zločine počinjene nad Srbima u Srebrenici. Nakon prvobitne presude od dvije godine zatvora, oslobođen je optužbi, no njegov ugled u BiH je uveliko bio poljuljan. Uoči lokalnih izbora uhapšen je u Sarajevu jer je, kako je saopćeno iz policije, uhvaćen na djelu. U istrazi koja još uvijek traje sumnjiči se za iznudu.
Pravosnažno osuđen na 2 godine zbog nedozvoljenog držanja oružja.
Optužba za iznudu odbačena.
http://www.oss.ba/dokumenti/press25062009.pdf
stokton

#374 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by stokton »

drndalo wrote:Od 2 pretpostavke, fulio si sve 3... Haj' isponove, ali ovaj put malo i procitaj sta sam napisao, ne samo sta ti zelis procitati iz toga... Ti mu se divi (mozda zato jer je iako u godinama, zgodan :roll: , pa mu zavidis), slobodno, ja mu se ne divim, i to je slobodno uvjerenje... Predobro je on sve te svoje pluseve naplatio nakon rata... Nije jedini, ni najvise, ali ovo je tema o njemu, ne o ostalima... Po vasim obozavateljskim pisanjima, jos nam samo Samodoprinos za napacenog Nasera fali, da mu se nadje koja crkavica... :evil:
:D :D :D
u svakom tvom postu osjeća se zavist prema njemu, nije ti on kriv što nemaš damu ko on pa ti je trn u oku.
PS. ipak mislim da si podrumaš
drndalo

#375 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by drndalo »

Moja dama meni, njegova njemu, svakome prema zaslugama... Ne bi valjalo da si se mijesamo jedan drugome u nafaku...

Sto se podruma tice, bice da se poznajemo iz istog...? Prema spominjanju istog vidim da tebe to tvoje svrbi vise nego mene... Pa nastavi sa pogadjanjem...

Diviti se mogu bilo kome iz Srebrenice ko je ostao ziv tokom rata, ko se kroz sumu pjeske uspio izvuci ziv, i ko je ostao iole normalan... Oni koji su u ta doba isli helikopterom (a nisu bili doktori iz SA ili TZ koji su po zadatku tamo slani) mi nisu ni u mojoj (podrumskoj) brigadi bili jako dragi, a kamoli da im se divim...
Post Reply