Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post Reply
hercegovac_pravi

#351 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by hercegovac_pravi »

Možemo mi pričati šta god poželimo. Činjnice govore da je Alija napravio proces koji BiH pretvara u nacionalnu državu Bošnjaka.
U tekućoj školskoj godini u RS u čak 76 područnih odjeljenja nije upisano nijedno dijete, a 69 odjeljenja pohađa samo po jedan učenik! Ovo je potvrdila Branka Rogač, portparol Ministarstva prosvjete i kulture RS, dodajući da je evidentno da se broj učenika u osnovnim školama smanjuje iz godine u godinu, te u ovoj školskoj godini čak 139 područnih odjeljenja ima do 10 ili 10 učenika.
U to više nema nikakve sumnje.
Krushna mrva

#352 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote:
Krushna mrva wrote:odakle bojovnik iz Splita u Mostaru :shock: ?
Eto do'šo malo na "feštu".. :-)
To bi isto bilo ko da pitaš "odakle četnik iz Srbije na Trebeviću ?
:mrgreen: tup nekad kao peta
NKVD

#353 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by NKVD »

ULTRAK wrote:
Krushna mrva wrote:Takozvani Bosnjaci na celu sa SDA papcima i Tunjom i danas kao i onda svojim igrama sa postotcima i ostalim nacionalistickim sranjima idu na ruku separatistima. Ko nas je tada vodio i dans nas vodi a posto znamo da IQ ne ide navise s godinama i rezultati jedino mogu biti isti ili gori nego onda
Ne moze nista biti gore jer seperatistima se nemoze ici na ruku ili ne ici na ruku. Seperatisti rade po s vojem i imaju svoj cilj. Jedino rijesenje je da jedan narod postane ubjedljivo dominantan i da se lobijem drugi narod izbaci iz igre. Dakle osuda RH u Haagu je prvi korak. Time je Amerika rekla da Hrvati nemaju sta traziti u BiH i da je to Bosnjacko-Srpska zemlja. To su rekli i 1995. kada su bez Hrvata podijelili karte u BiH.

Amerikanci zele BiH u Nato po svaku cijenu. Srpska poltika je slaba jer ne uvidja da njihova radikalizacija upravo jeste ono sto mi zelimo. Dakle kocenje, uspoavanje, blokiranje vlade... sve to dovodi do brze realizacije 2/3 vecine Bosnjaka u BiH.

Jedino sto se u BiH pika je kolko koga ima. Ako Bosnjaka bude 70% do 2026. nema sanse da BiH ne bude unitarna drzava. Dodik se koristi obicnim populizmom i to je upravo ono sto nama odgovara. Mi bi se trebali tek zabrinuti kada bi Dodik poceo voditi kontruktivnu politiku.

Koliko recimo mladih Srba ce se iseliti radi toga sto nema Maticnog Broja u BiH. Vec danas Srbi imaju prirodni prirastaj od-7000 a mozes misliti koliko im je iseljenje na godisnjoj bazu. Nije BiH zemlja od 30 miliona stanovnika vec jedva od 3,5 i razlika od 25.000 ljudi na godisnjoj bazi ili 250.000 za deceniju to je vec skoro 10% stanovnistva. A Bosnjacima zaista ne treba mnogo vise od 10%. Njihov udio se vec i od strane Hrvata i Srba procjenjuje na 55%.

Dakle predjemo li 60% u roku od 6 godina; ili 8... vec sm ona konju. Predjemo li 70% onda je to unitarna drzava. Mozemo poceti zveckati oruzijem sa odobrenjem Amerike i ljubiti NATO zastavu.

Jos kad bi ova politika u Srbiji sa radikalima nastavila da bude na snazi 10 godina ili da nam Bog posalje jos jednog Dodika koji ce populizmom vladati 15 godina... gdje bi nam bio kraj.

Zapitajmo se... sta znaci RS ako u BiH zivi 70% Bosnjaka i ako smo mi ti koji zelimo u NATO i "normalnu BiH" a oni tamo ljube Rusku zastavu ?

Medijski rat smo dobili. Svake godine po jedan holiwoodski fim. Evo jucer saznajemo da je bestseller "Ana Mladic" knjiga napisana od strane Spanjiolje. Znaci historija je napisana, demografija je na nasoj strani i velike sile su na nasoj strani. Samo ih moramo nastaviti radikalizirati ali perfidno.
Strašno...
hercegovac_pravi

#354 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Krushna mrva wrote:odakle bojovnik iz Splita u Mostaru :shock: ?
Eto do'šo malo na "feštu".. :-)
Ne zamjerim ti. Dosta ljudi nema dobra saznanja o ratnim tokovima u Mostaru ali to ne bi trebao biti razlog da se samo-omalovažavaš.
pemanapemani

#355 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by pemanapemani »

hercegovac_pravi wrote:Možemo mi pričati šta god poželimo. Činjnice govore da je Alija napravio proces koji BiH pretvara u nacionalnu državu Bošnjaka.
U tekućoj školskoj godini u RS u čak 76 područnih odjeljenja nije upisano nijedno dijete, a 69 odjeljenja pohađa samo po jedan učenik! Ovo je potvrdila Branka Rogač, portparol Ministarstva prosvjete i kulture RS, dodajući da je evidentno da se broj učenika u osnovnim školama smanjuje iz godine u godinu, te u ovoj školskoj godini čak 139 područnih odjeljenja ima do 10 ili 10 učenika.
Ta priča o nekoj super dominaciji u natalitetu je glupa.
Zašto ne navedeš podatke i za Kanton Sarajevo?

Činjenice govore da su srpska i hrvatska fašistička politika ubile Bosnu u ljudima i pokrenuli proces na kraju kojeg bi BiH mogla postati nacionalna država Bošnjaka.
Kakav Alija, kakvi bakraći.
Mislim da je on koliko toliko pozitivna politička ličnost, posebno u konkurenciji kakvu je imao na prostoru bivše Jugoslavije, ali da je imao bilo kakvu viziju države, to možemo mačku o rep okačiti.
NKVD

#356 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by NKVD »

pemanapemani wrote:
hercegovac_pravi wrote:Možemo mi pričati šta god poželimo. Činjnice govore da je Alija napravio proces koji BiH pretvara u nacionalnu državu Bošnjaka.

Činjenice govore da su srpska i hrvatska fašistička politika ubile Bosnu u ljudima i pokrenuli proces na kraju kojeg bi BiH mogla postati nacionalna država Bošnjaka.
Mislim da je on koliko toliko pozitivna politička ličnost, posebno u konkurenciji kakvu je imao na prostoru bivše Jugoslavije, ali da je imao bilo kakvu viziju države, to možemo mačku o rep okačiti.
Kakva zabluda - koliko toliko pozitivan!!!

Malo zločinac. Samo malo, prije podne.

Ostalo - pa drugi su bili gori.
Krushna mrva

#357 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote:
Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote: Eto do'šo malo na "feštu".. :-)
Ne zamjerim ti. Dosta ljudi nema dobra saznanja o ratnim tokovima u Mostaru ali to ne bi trebao biti razlog da se samo-omalovažavaš.
Sta ces meni zamjerat, nisam te ja pravio takvim :mrgreen: nemoj samo da ispadne ko onaj Bosnolog sto je bio "organizator otpora"
I sta bi na kraju s bojovnikom stare ti? Koliko vas je bilo kad ste ga spengali?
DoZeN

#358 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by DoZeN »

PasoDzigera007 wrote:
Konjusar Dodik tamo prnuti ne smije.
Konjusaru Dodiku ne treba Janja,u toj Janji se veoma mirno zivi izmedju Bosnjaka i izbjeglih Srba
hercegovac_pravi

#359 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Krushna mrva wrote: :mrgreen: tup nekad kao peta
Sta ces meni zamjerat, nisam te ja pravio takvim :mrgreen: nemoj samo da ispadne ko onaj Bosnolog sto je bio "organizator otpora"
I sta bi na kraju s bojovnikom stare ti? Koliko vas je bilo kad ste ga spengali?
Ma jok bola. Ne zamjeram ti to što konstantno ispadaš pomalo priglup (blago govoreći). A bojovnik je razmjenjen u duhu konvencija civiliziranog svijeta. Dakle ništa tipa Dretelj, Heliodrom, Vojno, Mašinski, Gabela itd..itd..
Krushna mrva

#360 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote: Ma jok bola. Ne zamjeram ti to što konstantno ispadaš pomalo priglup (blago govoreći). A bojovnik je razmjenjen u duhu konvencija civiliziranog svijeta. Dakle ništa tipa Dretelj, Heliodrom, Vojno, Mašinski, Gabela itd..itd..
kako ste ga uhvatili lave? Koliko si godina imao? :mrgreen:
pemanapemani

#361 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by pemanapemani »

Kakva zabluda - koliko toliko pozitivan!!!

Malo zločinac. Samo malo, prije podne.

Ostalo - pa drugi su bili gori.[/quote]

Ne mislim da je uopšte bio zločinac, ni samo malo, niti prije podne.

Da je aminovao kriminal, pljačku i lopovsku privatizaciju u periodu poslije agresije, to da i za to ga je trebalo procesuirati. Takođe, nije imao nikakvu viziju BiH kao savremene demokratske države, naprotiv, stenogrami govore da je pristao na podjelu zemlje da bi zauzvrat dobio begovat za 100 bogatih porodica i njihove kmetove.
hercegovac_pravi

#362 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

pemanapemani wrote:

pa šta bola ljutiš...izgleda da preCenikova oplodnja ne daje rezultate. :D
hercegovac_pravi

#363 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote: Ma jok bola. Ne zamjeram ti to što konstantno ispadaš pomalo priglup (blago govoreći). A bojovnik je razmjenjen u duhu konvencija civiliziranog svijeta. Dakle ništa tipa Dretelj, Heliodrom, Vojno, Mašinski, Gabela itd..itd..
kako ste ga uhvatili lave? Koliko si godina imao? :mrgreen:
Zarobili smo ga na način kako to rade sve civilizirane vojske. Dakle ništa tipa upadi u stan, silovanja djevojčica od 12 godina, živi stitovi itd..itd..A godina sam imao dovoljno da me vojska priznata od strane civilizranog svijeta zakonski prihvati u svoje redove.
ULTRAK

#364 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by ULTRAK »

pemanapemani wrote:
Da je aminovao kriminal, pljačku i lopovsku privatizaciju u periodu poslije agresije, to da i za to ga je trebalo procesuirati. Takođe, nije imao nikakvu viziju BiH kao savremene demokratske države, naprotiv, stenogrami govore da je pristao na podjelu zemlje da bi zauzvrat dobio begovat za 100 bogatih porodica i njihove kmetove.
Pristao na podjelu? A reci ti meni gdje su te Bosnjacke firme koje drze SAD? Na popisu iz 1991. je bilo 44% Muslimana, 5% Jugoslavena i 1% ostalih. Znaci u najboljem slucaju imao je Aljo 51% ljudi iza sebe. 33% BiH (SrbI) i velika vecina Hrvata nije zelijela nikakvu BiH. Imao si HSP koji su zelijeli da se bore sa Bosnjacima za Hrvatsku do Drine ili konfederaciju Bosancko-Hrvatsku. I sta je Alija tu mogao imati pristajati? Em su Srbi i Hrvati tradicionalno organizovaniji, nacionalno osvijesceniji narod; sa nacionalnim drzavama u komsiluku i sa mnogo jacom dijasporom.

Alija je samo isao po inerciji da proba nesto; on se tu nista nije pitao. Da je imao 65% Bosnjaka iza sebe koji bi bili nacionalno nabrijani i dobro naoruzani... to bi bilo drugih par opanaka.
Last edited by ULTRAK on 29/06/2013 18:41, edited 1 time in total.
pemanapemani

#365 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by pemanapemani »

pa šta bola ljutiš...izgleda da preCenikova oplodnja ne daje rezultate. :D[/quote]

Jeb(a)o te precednik, a i ti njega u stražnjicu.
Patetične i priglupe dječije furke kad god se neko ne slaže sa tvojim mišljenjem i tako već godinama, BOLA.
hercegovac_pravi

#366 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

pemanapemani wrote:
hercegovac_pravi wrote:pa šta se bola ljutiš...izgleda da preCenikova oplodnja ne daje rezultate. :D
Patetične i priglupe dječije furke kad god se neko ne slaže sa tvojim mišljenjem i tako već godinama, BOLA.
auuu što ste vi gospon'e nerurozni :-D

A ostatak posta ponudi najbližem ostatku svoje famElije. :thumbup:
Patetična jadikovanja o propasti šugoslavije i parole tipa "svi smo isto" i "ko nas zavadi breeee" ne piju vode BOLA
pemanapemani

#367 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by pemanapemani »

ULTRAK wrote:
pemanapemani wrote:
Pristao na podjelu? A reci ti meni gdje su te Bosnjacke firme koje drze SAD? Na popisu iz 1991. je bilo 44% Muslimana, 5% Jugoslavena i 1% ostalih. Znaci u najboljem slucaju imao je Aljo 51% ljudi iza sebe. 30% Srba i velika vecina Hrvata nije zelijela nikakvu BiH. Imao si HSP koji su zelijeli da se bore sa Bosnjacima za Hrvatsku do Drine ili konfederaciju Bosancko-Hrvatsku. I sta je Alija tu mogao imati pristajati? Em su Srbi i Hrvati tradicionalno organizovaniji, nacionalno osvijesceniji narod; sa nacionalnim drzavama u komsiluku i sa mnogo jacom dijasporom.

Alija je samo isao po inerciji da proba nesto; on se tu nista nije pitao. Da je imao 65% Bosnjaka iza sebe koji bi bili nacionalno nabrijani i dobro naoruzani... to bi bilo drugih par opanaka.
Alija je bio član predsjedništva RBiH.
Predsjedništvo sa njim u sastavu je imalo legitimitet i njega je trebalo potencirati čitavo vrijeme.

Jebi ga, to je bio teži put koji očito nikome nije odgovarao. Čim se počelo mlatarati sa narodnim postotcima, umjesto legitimiteta dobijenog na izborima i međunarodnog priznanja, BiH je počela tonuti.

Fino je to sublimirao profesor Spahić, danas se niko ne bori za državu BiH, nego su svi upali u vrzino kolo konstitutivnosti naroda. To je ujedno i najveća pobjeda fašističkih snaga i njihov krajnji cilj.
pemanapemani

#368 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by pemanapemani »

hercegovac_pravi wrote:
pemanapemani wrote:
hercegovac_pravi wrote:pa šta se bola ljutiš...izgleda da preCenikova oplodnja ne daje rezultate. :D
auuu što ste vi gospon'e nerurozni :-D

Patetična jadikovanja o propasti šugoslavije i parole tipa "svi smo isto" i "ko nas zavadi breeee" ne piju vode BOLA
Bilo bi fino da citiraš gdje sam to jadikovao o propasti Jugoslavije.

Ne samo na ovoj temi, nego u svih 1400 i kusur postova. :D

Vidiš kako spinovanjem fino potkrijepiš ono što sam napisao, patetika za nejač.
Krushna mrva

#369 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote:Zarobili smo ga na način kako to rade sve civilizirane vojske. Dakle ništa tipa upadi u stan, silovanja djevojčica od 12 godina, živi stitovi itd..itd..A godina sam imao dovoljno da me vojska priznata od strane civilizranog svijeta zakonski prihvati u svoje redove.
nisi ti linije vidio u zivotu. danas se djeca i razni dezerteri najvise kofrce. Rekoh Bosnolog je ovdje raju ubjedjivao da je organizator otpora, sigurno ste se tapsali po ramenu i podrzavali :-)
jeza u ledja

#370 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by jeza u ledja »

ULTRAK wrote:
Pristao na podjelu? A reci ti meni gdje su te Bosnjacke firme koje drze SAD? Na popisu iz 1991. je bilo 44% Muslimana, 5% Jugoslavena i 1% ostalih. Znaci u najboljem slucaju imao je Aljo 51% ljudi iza sebe. 33% BiH (SrbI) i velika vecina Hrvata nije zelijela nikakvu BiH. Imao si HSP koji su zelijeli da se bore sa Bosnjacima za Hrvatsku do Drine ili konfederaciju Bosancko-Hrvatsku. I sta je Alija tu mogao imati pristajati? Em su Srbi i Hrvati tradicionalno organizovaniji, nacionalno osvijesceniji narod; sa nacionalnim drzavama u komsiluku i sa mnogo jacom dijasporom.

Pa jeste tako nekako.
hercegovac_pravi

#371 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

pemanapemani wrote:
hercegovac_pravi wrote: auuu što ste vi gospon'e nerurozni :-D

Bilo bi fino da citiraš gdje sam to jadikovao o propasti Jugoslavije.

Ne samo na ovoj temi, nego u svih 1400 i kusur postova. :D

Vidiš kako spinovanjem fino potkrijepiš ono što sam napisao, patetika za nejač.
Ma more se BOLA to laHko proĆeprkati...a šta si konkretno napisao? Alija razbojnik kmeeee...Alija prodo Bosnu šmrrrrc....Alija je trebo vako bla bla......e to je patetika i za djecu i za odrasle. Samo budale takvog kalibra mogu srat o tome kako se trebao boriti za "multietnićku" dok mu kolju "multietniĆki" narod i to ga baš razabiru po "multienĆkoj" osnovi tip "skini gaće da vidim jesi li osunećen"...kakav balzamistički idiotizam, za ne povjerovat.
Da ti bradonje nisu počele sjeći glave (da se ovako slikovito izrazim jer očito je da drugačije ne razumijete) po srednjoj Bosni hurac bi ti danas kenjo o tome šta je trebalo i kako je trebalo. I tebi bi one "druge bradonje" presudile baš onako po "multietniĆkoj" osnovi... :run:
ULTRAK

#372 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by ULTRAK »

pemanapemani wrote:
Alija je bio član predsjedništva RBiH.
Predsjedništvo sa njim u sastavu je imalo legitimitet i njega je trebalo potencirati čitavo vrijeme.

Jebi ga, to je bio teži put koji očito nikome nije odgovarao. Čim se počelo mlatarati sa narodnim postotcima, umjesto legitimiteta dobijenog na izborima i međunarodnog priznanja, BiH je počela tonuti.

Fino je to sublimirao profesor Spahić, danas se niko ne bori za državu BiH, nego su svi upali u vrzino kolo konstitutivnosti naroda. To je ujedno i najveća pobjeda fašističkih snaga i njihov krajnji cilj.
A sta se imas boriti za BiH kada pola stanovnistva ne zeli BiH? Znaci Hrvate imasod kojih 10% zele RBIH 10% zele Hrvatsku do Drine i 80% su u sluzbi RH (HVO). To ti je dakle 90% od tadasnjih 700.000 ljudi sa popisa iz 1991. na kojih nemozes racunati. Onda imas RH za koju imamo sada presudu Hasku iz koje vidimo da Tudjman i njegov ministar odbrane otvoreno govore gdje se trebaju oklopni bataljoni Hrvatske Vojske rasporediti u BiH a gdje se treba rasporediti topnistvo a gdje se treba napal koristiti. I to su samo znaci Hrvati. Kada je ubijen Blaz Kraljevic imao si dakle 90% Hrvata koji su bili apsolutno protiv tebe.

Sa druge strane imas Srbe sa 500 tenkova koji takodjer ne zele nikakvu BiH a oni cine 33% stanovnistva. I imas jos i Muslimane Fikreta Abdica. Dakle recimo 50% je za BiH a 50% je protiv. Ovih 50% koji su protiv imaju sve zivo od oklopa preko logistike a ovih drugih 50% su ovisni od RH sto se tice hrane (netrebas dalje).

I ti bi se u takvoj situaciji pozivao na papir? Da nije bilo SAD-a jednostavno nebi bilo BiH osim na mozda 15% teritorija. sve bi oni to uzeli a vi bi se pozivali na papir i na suverenost.

Tako da hocu da kazem da u ratu samo realno stanje na terenu je bitno. Realno stanje na terenu proizlazi iz stanovnistva an prvom mjestu. Posle toga dolaze mocni saveznici i lobij.

Recimo jedino gdje su Bosnjaci bili superiorni je lobij Muslimanski koji je ipak jaci u evropi i SAD-u i od katolickog i od Pravoslavnog. Britanci recimo su odmah tocepali sansu da katolike Hrvate prikazu kao zlocine (sto i jesu bili) zato sto i sami imaju problema sa katolcima vijekovima. Onda ogromne muslimanske dijaspore i muslimanske zemlje su odigrali veliku ulogu da se rat u BiH prikaze kao onaj izmedju "dobrih momaka Bosnjaka" i losih momaka "srba i hrvata" a najvaznije da se posle rata taj lobij nastavio i da je se historija napisala kroz filmove, Haske presude itd.

Sada je bitno dostici tih 65%. To je najbitnije uz lobij i uz potporu NATO-a. Kada se predje 70% onda je vec sve zavrseno. Moze se onda poceti premijestati stanovnistvo; naseljavati i voditi mnogo agresivnija politika. Hrvatska i Hrvati su nakon ove presude ionako na koljenima. Treba se samo potruditi da lobij uradi svoj posao i da i u drugoj presudi RH bude osudjena. Onda imamo jednacino sa dvije nepoznate i Hrvate na margini BH polticke scene.
hercegovac_pravi

#373 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote:Zarobili smo ga na način kako to rade sve civilizirane vojske. Dakle ništa tipa upadi u stan, silovanja djevojčica od 12 godina, živi stitovi itd..itd..A godina sam imao dovoljno da me vojska priznata od strane civilizranog svijeta zakonski prihvati u svoje redove.
nisi ti linije vidio u zivotu. danas se djeca i razni dezerteri najvise kofrce. Rekoh Bosnolog je ovdje raju ubjedjivao da je organizator otpora, sigurno ste se tapsali po ramenu i podrzavali :-)
Jeli ovo onaj "momenat" kad ti ja trebam objašnjavat gdje sam bio u ratu ? :-D Ofucani ste sa dječjim poštapalicama.

A kad je naređivano osnivanje Heliodroma, masakriranje ljudi po Mašinskom, upadanje u stanove i silovanje djece od 12 godina starosti, siguran sam da ste se "vi" svi tapšali po ramenima i podržavali. Kako tada tako i sada, ali moreš mislit "glupe balijetine" vas handre već 20 godina.. :D
jeza u ledja

#374 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by jeza u ledja »

ULTRAK wrote:
Recimo jedino gdje su Bosnjaci bili superiorni je lobij Muslimanski koji je ipak jaci u evropi i SAD-u i od katolickog i od Pravoslavnog. Britanci recimo su odmah tocepali sansu da katolike Hrvate prikazu kao zlocine (sto i jesu bili) zato sto i sami imaju problema sa katolcima vijekovima. Onda ogromne muslimanske dijaspore i muslimanske zemlje su odigrali veliku ulogu da se rat u BiH prikaze kao onaj izmedju "dobrih momaka Bosnjaka" i losih momaka "srba i hrvata" a najvaznije da se posle rata taj lobij nastavio i da je se historija napisala kroz filmove, Haske presude itd.

Sada je bitno dostici tih 65%. To je najbitnije uz lobij i uz potporu NATO-a. Kada se predje 70% onda je vec sve zavrseno. Moze se onda poceti premijestati stanovnistvo; naseljavati i voditi mnogo agresivnija politika. Hrvatska i Hrvati su nakon ove presude ionako na koljenima. Treba se samo potruditi da lobij uradi svoj posao i da i u drugoj presudi RH bude osudjena. Onda imamo jednacino sa dvije nepoznate i Hrvate na margini BH polticke scene.
Ja mene budale jos se ja maloprije slozio s tobom... :run:

Najbolje mi je ovo za muslimanski lobi. :D
Krushna mrva

#375 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote: Jeli ovo onaj "momenat" kad ti ja trebam objašnjavat gdje sam bio u ratu ? :-D Ofucani ste sa dječjim poštapalicama.

A kad je naređivano osnivanje Heliodroma, masakriranje ljudi po Mašinskom, upadanje u stanove i silovanje djece od 12 godina starosti, siguran sam da ste se "vi" svi tapšali po ramenima i podržavali. Kako tada tako i sada, ali moreš mislit "glupe balijetine" vas handre već 20 godina.. :D
:lol: kakav ba Dretelj, kakav Heliodrom sta pricas :-) Sta bombas da si ti nekog bojovnika hvatao i pricas providnu pricu ovdje? Ispadoh ustasa zato sto ti bombas :mrgreen:
Post Reply