nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#351 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

Sinoc se vozim kanjonom uz Neretvu od Mostara prema Jablanici i ispred mene par auta ukljucujuci krcatog Golfa2 (zatrpan djecom, dusecima, slaufima, leg'o do zemlje) vjerovatno benzinca (ne dimi). U jednom trenutku nas preleti novi land Cruiser i nastavi vozili u toj nekoj koloni dok se ne rascisti da obidje ostatak i ode dalje, kad odmah poslije mosta Begica i Begovica krenu Golf u preticanje u tog LC-a, a auta se naziru iz kontra smjera i ja ne mogu da vjerujem, ne moze metra da makne ali ne odustaje i naravno makazice, pusti ga lik iz Toyote ovaj nekako prodje ispred. Guslao sve tako do iza Jablanice i kad je doslo uzbrdo uz Lendavu svi ga obidju k'o da stoji (tu sam skonto da je 1,3 benz). Kontam kakav je to idiot! :? :-)
The BEN10

#352 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by The BEN10 »

goran16v wrote:kad odmah poslije mosta Begica i Begovica krenu Golf u preticanje u tog LC-a, a auta se naziru iz kontra smjera i ja ne mogu da vjerujem, ne moze metra da makne ali ne odustaje i naravno makazice, pusti ga lik iz Toyote ovaj nekako prodje ispred. Guslao sve tako do iza Jablanice i kad je doslo uzbrdo uz Lendavu svi ga obidju k'o da stoji (tu sam skonto da je 1,3 benz). Kontam kakav je to idiot!
Ma hajde da je sam bio pa boli insana briga za budalu, al kad rizikuje živote bukvalno čitave porodice...
Takvima fkt treba doživotno oduzeti vozačku. Tačka.
citroen xm

#353 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by citroen xm »

Rizikovao 5 života ili koliko ih je već bilo, zarad ničega. Ti ljudi su maloumni.
relax11

#354 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by relax11 »

goran16v wrote:Sinoc se vozim kanjonom uz Neretvu od Mostara prema Jablanici i ispred mene par auta ukljucujuci krcatog Golfa2 (zatrpan djecom, dusecima, slaufima, leg'o do zemlje) vjerovatno benzinca (ne dimi). U jednom trenutku nas preleti novi land Cruiser i nastavi vozili u toj nekoj koloni dok se ne rascisti da obidje ostatak i ode dalje, kad odmah poslije mosta Begica i Begovica krenu Golf u preticanje u tog LC-a, a auta se naziru iz kontra smjera i ja ne mogu da vjerujem, ne moze metra da makne ali ne odustaje i naravno makazice, pusti ga lik iz Toyote ovaj nekako prodje ispred. Guslao sve tako do iza Jablanice i kad je doslo uzbrdo uz Lendavu svi ga obidju k'o da stoji (tu sam skonto da je 1,3 benz). Kontam kakav je to idiot! :? :-)
Neki dan kod Hadzica.. iza mene je Seat a ispred mene golf 5 i vozimo mi oko 100km/h ogranicenje je 80. Ipred nas je blaga krivina golf je od mene udaljena jedno 5 metra, ovaj iza mene se priljepio ko da vozim 40. Smanjimo na jedno 90 i vidim ja dupla svijetla i sa ove i sa nase strane, ali ne vidim jos dobro kontam koja ce budala preticati, izademo sva trojica na ravnicu kad dvica prestize ide jedno 120 i naravno makazice ovaj sa peticom na rucnu skrene malu u desno, ali ipak mu ovaj odnese retrovizor... ja jos uvjek ne mogu da vjerujem sta se desava, ja povucem rucnu i kocnicu zajedno,jos u mene zadnja vuca, zanese me ispravim nekako volan i stanem na centimetar iza golfa. Cujem ovaj i zamene isto skripi sreca nije vise bilo auta on ode u lijevu traku.

Znaci ni krivi ni duzni mogli smo sva trojica nastradati, ali srecom ode samo jedan retrovizor.
530i

#355 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by 530i »

Sa tim povlačenjima ručne dobro je samo jedan retrovizor nastradao.
skuterrr

#356 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by skuterrr »

citroen xm wrote:Rizikovao 5 života ili koliko ih je već bilo, zarad ničega. Ti ljudi su maloumni.
umor je gadna stvar, lik se vraca s mora,garant se jos kupao da iskoristi dan,vrucina,sjeo u vruce auto ,gusla vec preko 2h , i paznja popusta i zato se takve stvari desavaju
skuterrr

#357 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by skuterrr »

relax11 wrote:[ovaj sa peticom na rucnu skrene malu u desno, ali ipak mu ovaj odnese retrovizor... ja jos uvjek ne mogu da vjerujem sta se desava, ja povucem rucnu i kocnicu zajedno,jos u mene zadnja vuca, zanese me ispravim nekako volan i stanem na centimetar iza golfa. Cujem ovaj i zamene isto skripi sreca nije vise bilo auta on ode u lijevu traku.

Znaci ni krivi ni duzni mogli smo sva trojica nastradati, ali srecom ode samo jedan retrovizor.
prijatelju , kakva ručna kakvi bakrači ????
hopi

#358 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by hopi »

ne znam zašto bi iko kočio sa ručnom osim ako nemaš zadnjih diskova/doboša šta već.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#359 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mali_milojica »

Dva su objasnjenja po meni.
Prvo,u strahu su velike oci.
Drugo,neiskustvo.
goran16v

#360 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

skuterrr wrote:
citroen xm wrote:Rizikovao 5 života ili koliko ih je već bilo, zarad ničega. Ti ljudi su maloumni.
umor je gadna stvar, lik se vraca s mora,garant se jos kupao da iskoristi dan,vrucina,sjeo u vruce auto ,gusla vec preko 2h , i paznja popusta i zato se takve stvari desavaju
Kakav crni umor, kakva crna paznja?!?!?! nije on malo skrenuo s ceste ili nesto slicno pa da opravdas nepaznjom ili umorom nego je lik cijelo vrijeme gazio i na kraju sa 55KS preticao auto koji ide 90 - 100 na sat! To je operacija koja traje, traje, traje, traje, a ne trenutak nepaznje!
devito

#361 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by devito »

hopi wrote:ne znam gdje bi ovo napisao ali valjda ovdje može
sinoć oko 12-12:15 u ulici koševo, odjednom neka glasna buka, kad lik sa borom vozi na felgi. I prednji kraj mu je bio prilično razvaljen, nema fara, pola branika, i gasa ga na samo na felgi (nema ni malo gume, ništa) naravno varnice frcaju uokolo, raja gleda, prilično je brzio vozio i produžio prema titovoj. Ovo još nisam vidio, nažalost nisam stigao slikati jer je brzo prošlo.
http://zaslike.com/viewer.php?file=3hnv ... enyjdm.jpg

Evo slike :lol:
semirsar

#362 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by semirsar »

devito wrote:
hopi wrote:ne znam gdje bi ovo napisao ali valjda ovdje može
sinoć oko 12-12:15 u ulici koševo, odjednom neka glasna buka, kad lik sa borom vozi na felgi. I prednji kraj mu je bio prilično razvaljen, nema fara, pola branika, i gasa ga na samo na felgi (nema ni malo gume, ništa) naravno varnice frcaju uokolo, raja gleda, prilično je brzio vozio i produžio prema titovoj. Ovo još nisam vidio, nažalost nisam stigao slikati jer je brzo prošlo.
http://zaslike.com/viewer.php?file=3hnv ... enyjdm.jpg

Evo slike :lol:
Je l' to u nekom vaktu skonto da nes' nije udure, il' mu nestalo corbe? :lol:
citroen xm

#363 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by citroen xm »

skuterrr wrote:

Ne vjerujem da je razlog umor.
A i da je umor, majku mu, na tom potezu bar ima kafana i mjesta za odmor. Odmori care sat vremena, stići ćeš.
Ako ima za mora ima vala i za bar kafu platiti. Ako nema ni za kafu može stati pored puta izaći malo na vazduh, protegnuti noge.
Sve je jeftinije od života.
goran16v

#364 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

To je bilo oko 18.30 tako da je o nekom velikom umoru tesko govoriti, a sve i da jest smorit' se cijeli dan po plazi i onda sjest takav u auto od 50-ak KS u kojem su ti djeca i raditi takve stvari moze samo debil bez grama mozga.
The BEN10

#365 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by The BEN10 »

skuterrr wrote:
Pa može li se odspavati sahat-dva: staneš pored puta, žena zabavi djecu a on odspava, ili krenut' ranije/kasnije kad si odmoran!?
Tu bi bila tragedija da nedaj Bože nastrada čitava familija, a pojedinci bez pameti u glavi nisu za žaliti. Čuj umor opravdanje za maltene pokušaj samoubistva i višestrukog ubistva...
edit: nisam vidio da ste slično pisali po ovom pitanju - uglavnom, 100% se svi slažemo da je to idiotski potez na desetu...
The BEN10

#367 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by The BEN10 »

punta wrote:Image
Šklopocija se pokvarila !? :D
sorcerer

#368 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

babaroga s baglambo vratima :lol: :lol: :lol: :lol:
johntra

#369 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by johntra »

šta vi znate, sipa čovjek tečnost za brisače... :D
iTo

#370 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by iTo »

nista ovo, moram nac sliku od proslog mu auta, Felicija sa lambno vratima i 45 kila plastike :)

:mrgreen:
goran16v

#372 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

iTo wrote:

nista ovo, moram nac sliku od proslog mu auta, Felicija sa lambno vratima i 45 kila plastike :)

Moze li mi iko objasniti sta se desi s ovim autima kad npr. sidju sa prosjecnog trotoara? :lol:
vozač

#373 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by vozač »

Ovom prilikom kompanija Durex se izvinjava tvojim roditeljima!!! :lol: :lol: :lol:

svakog dana pomislim kako me ništa u ovoj zemlji ne može iznenaditi ... i skontam da sam se opet izradio :D
iTo

#374 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by iTo »

goran16v wrote:
iTo wrote:

Moze li mi iko objasniti sta se desi s ovim autima kad npr. sidju sa prosjecnog trotoara? :lol:

a izvini sta ces na trotoaru ????
Nabucco

#375 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Nabucco »

Šta ovo niko od ovih Ćunera ne zna video napraviti... :roll:

Svima ostane po 2-3 minute crnine :lol:
Post Reply