hrvatska-more

Post Reply
snaga_znanja

#351 Re: hrvatska-more

Post by snaga_znanja »

okocha wrote:Pozdrav..

Idem u Makarsku za nekih 10-ak dana, najvjerovatnije prije prvog al nebitno i da nije..

E sad vec, sto se tice mesa, mlijeka, jaja, sira, sudzuke itd.. To svarno ne nosimo vec 4-5 godina nikako al sam svake godine nosio konzerviranu hranu grickalice, supe . tjesteninu... Sad me zanima da li mogu to unijeti opet.. Evo neke liste namirnica pa mi recite sta smijem a sta ne smijem ponijeti...

Konzerve - pastete, sardine, tune
Cornflakes - zobene pahuljice
Tjestenina
Gotove supe - kocke za supu
Grickalice - cips, smoki, grisini, orasasti plodovi...
Slatkisi i keksovi
Cedevita, sok u tetrapaku, sumece tablete multivitamin,
Zacini - so, secer, cili, biber, vegeta...
Ajvar, kecap, marmelada, evrokrem,

Ajde mlijeko, jaja, mlijecni proizvodi,salama i piletina se tamo uzmu al bi dosta znacilo kad bi mogao ovu konverviranu hranu ponijeti jer je dosta skuplja nego ovdje a to najvise i jedem...

A zanima me isto hocu li moci prenijeti vec gotovu spremljenu hranu kao filete il pitu jer to inace ponesem kao rucak za prvi dan..
Evo pa tabiri...

http://www.mup.hr/28842.aspx
MedenoSrce

#352 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

tako ja prosle zime prelazim hrvatsku granicu, zaustavili me i pregledaju
meni iza sjedista dva cekera pite marke razne :D i otvara ona na granicnom jedan onaj ceker dupke pun i pita sta je ovo, kazem joj ja to je pita da imam za puta a u ovom drugom pita ona, fino joj ja kazem eh to je burek

toliko su se smijali da su me pustili da prenesem jos 6kg cevapa i malo domace kruske
edoze1

#353 Re: hrvatska-more

Post by edoze1 »

da li se sokovi u tetrapaku (1l) smiju prenijeti
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#354 Re: hrvatska-more

Post by arman1 »

Danas prešao granicu, javljam se s "moreta". Više me zadržao naš graničar nego Cro.
Njihovi mi opalili muhur u pasoš, pitali gdje idem i imamli šta prijaviti.
Ispade boje nego sam i mogao zamisliti.
Pozdrav s jadrana.
kakavdanakneiskustvu

#355 Re: hrvatska-more

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja ne mogu da vjerujem da nećemo moći preko granice samo zbog političara
edoze1

#356 Re: hrvatska-more

Post by edoze1 »

A ko je te "političare" doveo na vlast?
Šta misliš ko će te političare dovesti ponovo na vlast na idućima izborima?
Taj koji je doveo te političare je glup,i ne treba da ide preko granice,šta će on tamo!!!
uglavnomja

#357 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

:shock: :?

kakve veze imaju politicari sa pravilima eu?
ista pravila vaze na svim granicnim prelazima iz banana zemalja prema bilo kojoj clanici eu. isto nam je bilo na slovenackoj granici, samo se sad pomice na hrvatsku.

politicari su jedino krivi sto necemo uci u eu nikada, a mozda ni tada. a to im je omogucila mz sa glupavim dejtonom, 3 naroda, 3 preCednika, 2 entiteta ...

mislim, realno, hrvati tu nista nisu "krivi".

treba prihvatiti novo stanje, kao sto smo prihvatili vize za sloveniju 90-ih i ostale zapadne zemlje, tako i sad ovo.
Warashii

#358 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

edoze1 wrote:A ko je te "političare" doveo na vlast?
Taj koji je doveo te političare je glup,i ne treba da ide preko granice,šta će on tamo!!!
Nema mi mrze stvari u BiH od te kad neko spominje izbore i ko je koga doveo na vlast i kako je narod kriv.
Mislim da je ta fraza otrcana a jako dobro se vidjelo prethodnih godina. Glasas za jedne, jer neces za one tamo, a onda ovi tvoji, za koje si glasao, udje u koaliciju s onima za koje nisi ni u ludilu htjeo da glasas.
I sta jedan gradjanin, glasac, moze ovdje da uradi. Osim toga sta ljudi iz Federacije mogu uraditi povodom Radmanovica??? Sta ljudi iz RS mogu da urade povodom Izetbegovica?? Kod nas je politika nesto potpuno ljevo i nema nikakve veze sa zdravim razumom.

Osim toga, pitanje je hoce li ova odluka uopste uticati na gradjane sa biometrijskim pasosem da idu na ljetovanje?
Meni su smjesni i ovi mediji koji bi nas fol trebali informisat o svemu a daju ti informacije takve da pojma nemas sta su zeljeli reci.
edoze1

#359 Re: hrvatska-more

Post by edoze1 »

pa ko onda dovede radmanovića ili izetbegovića,da nisu pali sa neba,jer kakav narod takva i vlast.pročitajte forume iz rs,većina ih opravdava radmanovića.
snaga_znanja

#360 Re: hrvatska-more

Post by snaga_znanja »

edoze1 wrote:pa ko onda dovede radmanovića ili izetbegovića,da nisu pali sa neba,jer kakav narod takva i vlast.pročitajte forume iz rs,većina ih opravdava radmanovića.
Mora da je neki mazohonizam. Pogotovo onih iz Gradiske, Broda i sl. granicnih gradova i gradica. Sad mogu da gledaju EU ali ne mogu u EU uci...
Banksy

#361 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

snaga_znanja wrote:
edoze1 wrote:pa ko onda dovede radmanovića ili izetbegovića,da nisu pali sa neba,jer kakav narod takva i vlast.pročitajte forume iz rs,većina ih opravdava radmanovića.
Mora da je neki mazohonizam. Pogotovo onih iz Gradiske, Broda i sl. granicnih gradova i gradica. Sad mogu da gledaju EU ali ne mogu u EU uci...
Nije njima važno, za viši cilj vrijedi jesti korijenje ...
snaga_znanja

#362 Re: hrvatska-more

Post by snaga_znanja »

Banksy wrote:
Jah. Inace balkanski narodi su poznati po svom zrtvovanju za domovinu. Prodali bi mater da mogu ko i ostali konstitutivni.
Banksy

#363 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

snaga_znanja wrote:
Banksy wrote:
Jah. Inace balkanski narodi su poznati po svom zrtvovanju za domovinu. Prodali bi mater da mogu ko i ostali konstitutivni.
Kako koji ... Nažalost.
Bolonjac

#364 Re: hrvatska-more

Post by Bolonjac »

Najveca mi je glupost ova prica za 100€ dnevno pa i prije je bilo da kada ides u Hrvatsku moraš imati 100KM dnevno(400KN) i naravno samo su kontrolirali neke klosare
tako je za svaku zemlju pretpostavljam i BiH.

Samo avazova ovca moze misliti da Hrvatska to namjerno radi jer će ovo svakako biti užasan šok za HR turizam mislim da će pad turizma na makarskoj rivijeri sigurno biti ~30% .
33done

#365 Re: hrvatska-more

Post by 33done »

Pozz svima, da li 100e treba pokazivati kad se prolazi kroz HR jel su isti kriteriji kad se prolaziji i boravi ako neko moze da mi odg hvala....
Alfons Kauders

#366 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

ma sta ste se uhvatili tih 100 eura, ta je prica aktuelna 10 godina - i raja opet isla na more bez ikakvih problema...

uostalom ko ce krenuti na jebeno more bez para?! ako se nema puno, fino se kaze na granici da se pici na 2-3 dana, npr. samo vikend... a ostane se 10 dana... nidje veze...

druga stvar je sto se ovo odnosi na raju koja prelazi bez ikakve druge dokumentacije... ko vec ima dogovoren apartman, hotelski aranzman ili kamp nece biti pogodjena - samo treba odstampati papir i ponijeti... isto tako svako ko ima vlastitu nekretninu samo treba pokazati oib na granici i dobiti mahanje...

fakat ne kontam koji k ljudi dizu frku... haman dosta forumasa izdaje kuce po CG :D
snaga_znanja

#367 Re: hrvatska-more

Post by snaga_znanja »

33done wrote:Pozz svima, da li 100e treba pokazivati kad se prolazi kroz HR jel su isti kriteriji kad se prolaziji i boravi ako neko moze da mi odg hvala....
Kad dodjes na granicu pripremis papire moras mrskom hrvatskom granicaru unutar pasosa staviti po 100eura za svaki dan. Ako granicar bude dobre volje prolazis dalje. Ako bude lose volje mogao bi na Bilicama u sobi sa pogledom na more ostati od 3 mjeseca do 3 godine.

:roll:
Sa_u_srcu

#368 Re: hrvatska-more

Post by Sa_u_srcu »

Ovo se najvise odnosi na hercegovce, koji dolaze na more na dan.. :D
Zna se kako Bosanac ide na more, kila i milja... :D
snaga_znanja

#369 Re: hrvatska-more

Post by snaga_znanja »

Alfons Kauders wrote:ma sta ste se uhvatili tih 100 eura, ta je prica aktuelna 10 godina - i raja opet isla na more bez ikakvih problema...

uostalom ko ce krenuti na jebeno more bez para?! ako se nema puno, fino se kaze na granici da se pici na 2-3 dana, npr. samo vikend... a ostane se 10 dana... nidje veze...

druga stvar je sto se ovo odnosi na raju koja prelazi bez ikakve druge dokumentacije... ko vec ima dogovoren apartman, hotelski aranzman ili kamp nece biti pogodjena - samo treba odstampati papir i ponijeti... isto tako svako ko ima vlastitu nekretninu samo treba pokazati oib na granici i dobiti mahanje...

fakat ne kontam koji k ljudi dizu frku... haman dosta forumasa izdaje kuce po CG :D
Uzalud se trudis...
Alfons Kauders

#370 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

snaga_znanja wrote:
Alfons Kauders wrote:ma sta ste se uhvatili tih 100 eura, ta je prica aktuelna 10 godina - i raja opet isla na more bez ikakvih problema...

Uzalud se trudis...
i to sto kazes :D
insomnia78

#371 Re: hrvatska-more

Post by insomnia78 »

Alfons Kauders wrote:
uostalom ko ce krenuti na jebeno more bez para?!
Vrati se koji post nazad pa pogledaj sta sve borci pitaju smijel se nositi.
Lik nosi kocke za supu, hej bolan kocke za supu, koji ce kurac njemu pare
Mislis da on planira ista potrositi
s' moje sokoćalo
Alfons Kauders

#372 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote:
Alfons Kauders wrote:
uostalom ko ce krenuti na jebeno more bez para?!
Vrati se koji post nazad pa pogledaj sta sve borci pitaju smijel se nositi.
Lik nosi kocke za supu, hej bolan kocke za supu, koji ce kurac njemu pare
Mislis da on planira ista potrositi
s' moje sokoćalo
jebiga smjestaj ako nista... :D

generalno ko god se sa porodicom usudi krenuti na put od skoro 1000 kilometara bez barem nekoliko stoja u steku ne da je neodgovoran, vec je nenormalan, bez obzira na geografiju i granice
aveos

#373 Re: hrvatska-more

Post by aveos »

Svaki treci hrvat smatra da ga na jadranu ˝deru˝

http://www.vecernji.hr/vijesti/svaki-3- ... nak-570824
kakavdanakneiskustvu

#374 Re: hrvatska-more

edoze1 wrote:A ko je te "političare" doveo na vlast?

mi,ko drugi
kakavdanakneiskustvu

#375 Re: hrvatska-more

tanjir za satelitsku antenu,smije lise prevesti preko granice?
Post Reply