Protesti u BiH - Bosansko proljece

Area_51

#351 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Area_51 »

Protesti su stvarno bili velicanstveni. Ono bas. Fine sam raje vidio tamo.

Samo mislim kako prica da su sve stranke iste i svi politicari isti, nije bas odrziva. Taj nesretni Zakon o JMB neko je predlagao, neko je cak glasao za njega, neko ga je odbio. Ti sto odbise glasati za Zakon, nepostuju Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, te je njihova krivica prvenstveno individualna, a moze se utvrditi i kolektivna, ako iza tog nepostivanja postoji plansko djelovanje, te bi trebali biti predmetom krivicnog procesuiranja. Ti su KRIVI sto nemamo Zakon o JMB. Njih treba javno spominjati i natjerati da rade svoj posao, jer valjda ima bar jedan parlamentarac koji radi nesto. Njih koji odbise glasati za zakon, Tuzilastvo Bosne i Hercegovine treba krivicno goniti radi nepostivanja Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.
Jefferson80

#352 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Jefferson80 »

gorgonzola wrote: zasto ne? je li nezavisnost i sa r srpskom vrijedno toliko zrtava i prognanih? evo sta cg fali? odvojila se nije ni puska pukla. nego se alija zajebao, tj franjo ga nasadio ko bekana. prvo glasovali zajedno pa mu kajlu uvukao u toku rata.
Tako nekako.
Da sa druge strane postoje prijateljski nastrojeni narodi. RS ne bi imala smisla. RS je dobila smisao u jesen 1991. kada su bratski narodi pokazali da jedni drugima nisu prijatelji i da su itekako sposobni za preglasavanje.
Kada i ako se pojavi ljubav te povjerenje izmedju naroda entiteti ce izgubiti smisao. Nema srecne multietnicke drzave bez ljubavi u njoj a nema ni povjerenja jos jako jako dugo. I za to su Srbi najmanji krivci bez obzira sto su najveci krivci za rat.
amko761

#353 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by amko761 »

Jel to već prošlo proljeće? Znači ljeto je a? :D
Jefferson80

#354 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Jefferson80 »

Corto Maltese wrote:
Na žalost, tvoj odgovor sadrži previše nelogičnosti, moram dalje tragati za pravim odgovorom o razlozima nedosljednog ponašanja SDP u dosljednom izazivanju JMBG krize.
Mogu ja?
Rijesis problem za 5 min. i onda imas 6 mjeseci fore glumiti nacionalnog spasioca. Onda opet za 6 mjeseci rijesis problem tj. prolongiras ga za narednih 6 mjeseci da bi i dalje mogao glumiti nacionalnog spasioca i kriviti tamo one. I tako sve do izbora kad treba ono pravo glumiti nacionalnog spasioca.
A ako se jos posreci pa Incko joker odradi stvar eto novih poena pred izbore.

Pa i ja bih tako da vodim SDP.
MuaDib

#355 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by MuaDib »

Od 10-11 stranice ove teme, došli su specijalisti za nacionalizam, da razvodne temu i zavuku nas u dobro poznate nacionalističke šeme i polemike, koje su isključivo u službi očuvanja postojećih vladajućih elita. Na 12 strani nacionalistički klasik, zapala im u oko jugoslavenska zastava i navodna zabrana zastava s ljiljanima. Ta maliciozna šuplja priča me toliko iznervirala, pošto sam sve vidio svojim očima, jer je ta žena verbalno napadnuta od crnokošuljaša iz tzv. „BPNP“ , da bi potom intervencijom redara nakon 10-tak minuta zastavu sklonila u torbu. A s druge strane niko nikom nije branio da nosi zastvu sa ljiljanima i bilo je 10-20 ljudi koji su isticali zastavu s ljiljanima. Dakle očigledna ja laž u pitanju!!! Šta bi tek rekli da su se ovi iz udruženja Praskozorje pojavili sa ovim:
Image
Onda reprodukcija sblažnjavanja nad srcem za RS, što jasno odaje da ljudi i dalje žive u jednoj svojoj fiktivnoj stvarnosti. Onda su došla i SDA-ovčad sa svojim nebulozama o medijskom linču njihove im drage stranke. Koja je 90% krivac za svo stanje u kom se BiH nalazi od kraja rata pa na ovamo. Onda čudom se čudim i vidim razne dušebrižnike koji svaki pokušaj građanskog organizovanja nazivaju iluzijama. A što je najstrašnije NIKO NE VIDI BEBE, OBESPRAVLJENE BEBE.
Ali vide genocid, etničko čišćenja i davno ispričane priče, priče koje su svi licimjeri ozakonili i podržali svojim životnim stavom, da je bolje ostati u gradu, izbjeglica i socijalni slučaj koristeći brojne pogodnosti i biti na državnoj sisi pa makar i država propala. Pa još malo historijskih podsjećanja, koji su isključivo u službi pravdanja čuvara sistema. Pa dođoše i do Alije, i do Brkana, i do crnih Srba, i do glupog Bošnje. I ponovo tračak nade bebolucija i cucla sa vizurom bebine šake. Ima nas normanih fala Bogu, velim. Kad jes klinac, eto ti Alije i u videoformatu, pa opet krug unazad do Armije pred Banja Lukom, pa do jadnog dedice Alije na kušnji u Daytonu, pa još malo se začini Karađorđevom, Velikom Hrvatskom i Velikom Srbijom, 1992, Kutiljerom i drugim sran*ima. I onda slika:
Image
Da plačeš od muke, a vas zaboli neka stvar za ovo, za ovaj jad i čemer, i dno dna BH politike i političara koji uživaju dok vi pričate „velike“ stvari, velika sran*a. Ali ne popuštate, pa temu doživljavate kao ličnu poštu prema SDP-u. Pa osvanu i dilema, šta bi bilo kad bi bilo, što je Franjo Aliju prvario, što je Alija narod i državu ko bekane založio, pa je podjelio. I opet demaskiranje srpske agenture Alije započe, a NIKO NE VIDI OBESPRAVLJENE BEBE.
Dno dna, od rasprave, i jedno veliko pitanje: Jel mi koji više ne pušimo te priče, treba da se kolektivno iselimo iz Bosne?. E kao što plakat reče, ostajemo u inat da vam prkosimo. Došao je kraj vama i nosiocima vaših ideologija, došla je kuga narodnog proklinajanja po svoje. Vi slobodno to prenosite na nacionalni teren. Ali neće vam uspjeti da ubacite tu kost među nas. Glas razuma se budi konačno. Nećete uklajati proteste, neće te ih prestaviti kako vašim ideološkim matricama odgovara. A pošto sam siguran da od usvajanja zakona do 30.06. nema ništa, vidimo se prvog jula na platou Skupštine, kada će nas biti tri puta više, kada će doći bebe i roditelji, đaci i studenti, nezaposleni, sindikati, taksisti, obespravljeni građani, navijači i ini drugi. Što je dosta dosta je.

ŽIVJELA BEBOLUCIJA

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
esad_plavi

#356 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by esad_plavi »

MuaDib wrote:Od 10-11 stranice ove teme, došli su specijalisti za nacionalizam, da razvodne temu i zavuku nas u dobro poznate nacionalističke šeme i polemike, koje su isključivo u službi očuvanja postojećih vladajućih elita. Na 12 strani nacionalistički klasik, zapala im u oko jugoslavenska zastava i navodna zabrana zastava s ljiljanima. Ta maliciozna šuplja priča me toliko iznervirala, pošto sam sve vidio svojim očima, jer je ta žena verbalno napadnuta od crnokošuljaša iz tzv. „BPNP“ , da bi potom intervencijom redara nakon 10-tak minuta zastavu sklonila u torbu. A s druge strane niko nikom nije branio da nosi zastvu sa ljiljanima i bilo je 10-20 ljudi koji su isticali zastavu s ljiljanima. Dakle očigledna ja laž u pitanju!!! Šta bi tek rekli da su se ovi iz udruženja Praskozorje pojavili sa ovim:
Image
Onda reprodukcija sblažnjavanja nad srcem za RS, što jasno odaje da ljudi i dalje žive u jednoj svojoj fiktivnoj stvarnosti. Onda su došla i SDA-ovčad sa svojim nebulozama o medijskom linču njihove im drage stranke. Koja je 90% krivac za svo stanje u kom se BiH nalazi od kraja rata pa na ovamo. Onda čudom se čudim i vidim razne dušebrižnike koji svaki pokušaj građanskog organizovanja nazivaju iluzijama. A što je najstrašnije NIKO NE VIDI BEBE, OBESPRAVLJENE BEBE.
Ali vide genocid, etničko čišćenja i davno ispričane priče, priče koje su svi licimjeri ozakonili i podržali svojim životnim stavom, da je bolje ostati u gradu, izbjeglica i socijalni slučaj koristeći brojne pogodnosti i biti na državnoj sisi pa makar i država propala. Pa još malo historijskih podsjećanja, koji su isključivo u službi pravdanja čuvara sistema. Pa dođoše i do Alije, i do Brkana, i do crnih Srba, i do glupog Bošnje. I ponovo tračak nade bebolucija i cucla sa vizurom bebine šake. Ima nas normanih fala Bogu, velim. Kad jes klinac, eto ti Alije i u videoformatu, pa opet krug unazad do Armije pred Banja Lukom, pa do jadnog dedice Alije na kušnji u Daytonu, pa još malo se začini Karađorđevom, Velikom Hrvatskom i Velikom Srbijom, 1992, Kutiljerom i drugim sran*ima. I onda slika:
Image
Da plačeš od muke, a vas zaboli neka stvar za ovo, za ovaj jad i čemer, i dno dna BH politike i političara koji uživaju dok vi pričate „velike“ stvari, velika sran*a. Ali ne popuštate, pa temu doživljavate kao ličnu poštu prema SDP-u. Pa osvanu i dilema, šta bi bilo kad bi bilo, što je Franjo Aliju prvario, što je Alija narod i državu ko bekane založio, pa je podjelio. I opet demaskiranje srpske agenture Alije započe, a NIKO NE VIDI OBESPRAVLJENE BEBE.
Dno dna, od rasprave, i jedno veliko pitanje: Jel mi koji više ne pušimo te priče, treba da se kolektivno iselimo iz Bosne?. E kao što plakat reče, ostajemo u inat da vam prkosimo. Došao je kraj vama i nosiocima vaših ideologija, došla je kuga narodnog proklinajanja po svoje. Vi slobodno to prenosite na nacionalni teren. Ali neće vam uspjeti da ubacite tu kost među nas. Glas razuma se budi konačno. Nećete uklajati proteste, neće te ih prestaviti kako vašim ideološkim matricama odgovara. A pošto sam siguran da od usvajanja zakona do 30.06. nema ništa, vidimo se prvog jula na platou Skupštine, kada će nas biti tri puta više, kada će doći bebe i roditelji, đaci i studenti, nezaposleni, sindikati, taksisti, obespravljeni građani, navijači i ini drugi. Što je dosta dosta je.

ŽIVJELA BEBOLUCIJA

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Svaka cast, namjerno citiram cijeli post samo da sto vise strsi ovim pseudopatriotama, ciji se navodni patriotizam iscrpljuje u mahanju zastavama (s ljiljanima naravno, sadasnju ne priznaju) i biflanju statistika i podataka od "Kulina bana i dobrijeh dana" pa naovamo...
AkHolic

#357 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by AkHolic »

MuaDib wrote:]NIKO NE VIDI OBESPRAVLJENE BEBE
Ima beba koje pate ili zbog bolesti ili zbog roditelja koji ih zanemaruju ili trećih osoba.Ima beba čiji su roditelji siromašni ali za temu "Bosansko proljeće" važno je reći da je priča o obespravljenosti beba uvelike pretjerana ili jedan posve nepostojeći problem,jedna medijska manipulacija s političkim ciljevima.
Jefferson80

#358 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Jefferson80 »

AkHolic wrote:
MuaDib wrote:]NIKO NE VIDI OBESPRAVLJENE BEBE
Ima beba koje pate ili zbog bolesti ili zbog roditelja koji ih zanemaruju ili trećih osoba.Ima beba čiji su roditelji siromašni ali za temu "Bosansko proljeće" važno je reći da je priča o obespravljenosti beba uvelike pretjerana ili jedan posve nepostojeći problem,jedna medijska manipulacija s političkim ciljevima.
Ili manipulacija bebama.

BTW Bebe su dobile maticne brjeve i prije protesta.
Krushna mrva

#359 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Krushna mrva »

Sta se desava na protestima, jesu li iznijeli zahtjeve, zna li se koji su?
Je li se iko sjeca JMBG i koji je zatjev glede JMBG?
Je li Darko Brkan jus uvijek ucestvuje?
Hajvan

#360 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Hajvan »

Krushna mrva wrote:Sta se desava na protestima, jesu li iznijeli zahtjeve, zna li se koji su? Ne zna se!
Je li se iko sjeca JMBG i koji je zatjev glede JMBG? Ne sjeća se ni(t)ko
Je li Darko Brkan jus uvijek ucestvuje? Vjerovatno. A (t)ko je Brko Darkan!?!
KENJAC

#361 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by KENJAC »

akcid wrote:
LaBomba wrote:Jeli istina da je u Sarajevu na protestima bilo "mozgova" sa transparentom "ja volim RS"? Dokle cete vi u Saraj`vu omalozavat sami sebe i ostatak BiH?

Jeste. I biće ih još. Zašto pitaš?
Pricam sinoc sa mojim rodjakom koji zivi u RS i razgovor ide odprilike 'vako :
Hej, pa ti si kuci, zar nisi na protestima?
- Na protestima , protiv cega ????
Pa protiv drzave
- koje ba drzave jebo drzavu ??
Ne, ozbiljno jel tvoja drzava Republika Srpska
- Jest al u kurcu !!!
Onda je Bosna i Hercegovina ?
- Jest govno !
Pa jebo ga ti jel tebi bas tako fino pa neces da se bunis ni protiv jedne...
- Ma mozda odem do carsije, moram prvo vidit sta ima na televiziji !!!
Jel ti sad jasno da ste vi svi isti a medju vama moze bit sto entitetskih granica jarane !!!
occupylove

#362 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by occupylove »

MuaDib wrote:Od 10-11 stranice ove teme, došli su specijalisti za nacionalizam, da razvodne temu i zavuku nas u dobro poznate nacionalističke šeme i polemike, koje su isključivo u službi očuvanja postojećih vladajućih elita. Na 12 strani nacionalistički klasik, zapala im u oko jugoslavenska zastava i navodna zabrana zastava s ljiljanima. Ta maliciozna šuplja priča me toliko iznervirala, pošto sam sve vidio svojim očima, jer je ta žena verbalno napadnuta od crnokošuljaša iz tzv. „BPNP“ , da bi potom intervencijom redara nakon 10-tak minuta zastavu sklonila u torbu. A s druge strane niko nikom nije branio da nosi zastvu sa ljiljanima i bilo je 10-20 ljudi koji su isticali zastavu s ljiljanima. Dakle očigledna ja laž u pitanju!!! Šta bi tek rekli da su se ovi iz udruženja Praskozorje pojavili sa ovim:
Image
Image

ŽIVJELA BEBOLUCIJA

:thumbup: :bih: :bih: :bih:
kakavdanakneiskustvu

#363 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by kakavdanakneiskustvu »

melac wrote:
fdhdfh wrote:
LaBomba wrote:Jeli istina da je u Sarajevu na protestima bilo "mozgova" sa transparentom "ja volim RS"? Dokle cete vi u Saraj`vu omalozavat sami sebe i ostatak BiH?
normalno da balije vole rs jedino se tu mogu opustit i za ramazan iftarit krmetinu :lol: :lol: :lol: :lol:
Koji ti kurac trabunjaš? Fakat ne kontam.
pupmaš moj :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
Mislim i ja sam bezobrazan, ali povezivanje ramazana i krmetin je nepotrebno iako ti je cilj isprovocirati ljute reakcije, svejedno nema potreba za tako glupim provokacijama, ako ti je več cilj provocirati uradi to sa stilom, s malo dostojanstva, barem malo.

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 4 Beta[/quote]

jest kad bi znao
Corto Maltese

#364 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Corto Maltese »

akcid wrote: JMBG Kriza nije nastala u četvrtak, ona je nastala danom objave Odluke Ustavnog suda BiH o neusklađenosti člana 5. Zakona o JMB, tačnije - istekom odobrenog 6-mjesečnog roka u kojem su parlamentarci BiH MORALI donijeti Izmjene i dopune ovog zakona.

"Četvrtak" je posljedica. Četiri protekla mjeseca neaktivnosti i javašluka parlamentaraca su uzrok, a glavni krivac je Visoki predstavnik, jer nije iskoristio mandat i ovlasti i nametanjem uskladio član 5. Naravno, uz sličan javašluk Tužilaštva BiH, koji su se tek u četvrtak sjetili da imaju u ladicama prijavu Ustavnog suda BiH za obavezno neusklađivanje Zakona.

Ovo što ti na ovoj temi pokušavaš je razračunavanje sa SDP, tvoje osobno ili iz drugih razloga, svejedno. I ja smatram da je SDP sukrivac za kompletno stanje u državi s podjednakom odgovornošću i da i SDP u paketu sa svim političkim strankama koje participiraju vlast, mora odgovarati, odnosno - svi njihovi čelnici i istaknute osobe, ali SDP nije tema ove rasprave, niti je tema političko razračunavanje jednih protiv drugih.

I sam si svjestan da je tek na pomolu onaj mali embrion građanskog osvješćenja, njihovog buđenja iz apatije i letargije, prominjanje glave ispod debelih naslaga klero-etničkog mulja, zašto uvođenjem u tvoju raspravu sve vraćaš na početak, zašto se ne pridružiš građanima Sarajeva i BiH? Zašto i ti ne budeš dio "bosanskog proljeća"...
Parola glasi "Misli globalno, djeluj lokalno!"
U tom svjetlu, ti si globalno u pravu, lokalno si u krivu. Razlog, ili globalna JMBG kriza, jeste počela davno, ali povod, to jest lokalna kriza, bila je Belmina Ibrišević. Njena priča je u javnost dospjela prošlog utorka, počevši lančanim pismima, facebook grupama i svim drugim oblicima poziva za pomoć u toj konkretnoj situaciji. Nekoliko pisama je cirkulisalo, a ono koje sam ja napisao i uputio ministrima u VM BiH, je glasilo ovako:
Predmet: Mali broj za deset ministara, veliki za jednu djevojčicu
Molim Vas da na današnjoj sjednici Vijeća Ministara riješite problem s jedinstvenim matičnim brojevima u BiH.
Evo kako. Dovoljno je da tokom rasprave, ispred svega stavite interes jednog djeteta, bez obzira na to kako se zove i u kojem dijelu zemlje živi. Sve ostale važne i velike ideje, i sva opšta mjesta, dileme… danas sklonite u stranu. Neka ovaj put jedno jedino djete bude ono o kome brinete, zbog koga donosite odluke, i zbog kojega zakoni postoje.
Donesite tu odluku za našu Belminu, baš kao da je Vaša.
Iz ovog pisma je prilično jasno koji je problem koji ja zahtijevam da se riješi, i u skladu sa tim, jasno je bilo čiju ću odgovornost tražiti u slučaju sabotaže. Rješenje, u vidu privremene odluke je doneseno sljedećeg dana, i, što se mene tiče taj dio priče je bio završen. Valjalo je početi raditi na tome da se obezbjedi novac za operaciju.
Međutim, slijedilo je novo poglavlje u kojem neko, u četvrtak, sabotira namjeru da se privremeno rješenje pretvori u trajni zakon. Iz svega gore navedenog, jasno je da je taj neko, u ovom slučaju SDP BiH, tim činom postao moj neprijatelj. Nije da smo se ranije voljeli, ali što se tiče mene, ovo će da ih košta, Tita mi!
Ne sporim tvoje pravo da vodiš svoje globalne ratove, nemoj me ometati u ovom mom, lokalnom.
Last edited by Corto Maltese on 13/06/2013 10:55, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#365 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Hrulj

mjesec

nema teme da je nisi začatao. pošto ni PP nije pomogao, valjda pomogne ovo. :)

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Jefferson80

trajno
vatrogasac

#366 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by vatrogasac »

Image
Liberalism

#367 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Liberalism »

Corto Maltese wrote:
akcid wrote: JMBG Kriza nije nastala u četvrtak, ona je nastala danom objave Odluke Ustavnog suda BiH o neusklađenosti člana 5. Zakona o JMB, tačnije - istekom odobrenog 6-mjesečnog roka u kojem su parlamentarci BiH MORALI donijeti Izmjene i dopune ovog zakona.

"Četvrtak" je posljedica. Četiri protekla mjeseca neaktivnosti i javašluka parlamentaraca su uzrok, a glavni krivac je Visoki predstavnik, jer nije iskoristio mandat i ovlasti i nametanjem uskladio član 5. Naravno, uz sličan javašluk Tužilaštva BiH, koji su se tek u četvrtak sjetili da imaju u ladicama prijavu Ustavnog suda BiH za obavezno neusklađivanje Zakona.

Ovo što ti na ovoj temi pokušavaš je razračunavanje sa SDP, tvoje osobno ili iz drugih razloga, svejedno. I ja smatram da je SDP sukrivac za kompletno stanje u državi s podjednakom odgovornošću i da i SDP u paketu sa svim političkim strankama koje participiraju vlast, mora odgovarati, odnosno - svi njihovi čelnici i istaknute osobe, ali SDP nije tema ove rasprave, niti je tema političko razračunavanje jednih protiv drugih.

I sam si svjestan da je tek na pomolu onaj mali embrion građanskog osvješćenja, njihovog buđenja iz apatije i letargije, prominjanje glave ispod debelih naslaga klero-etničkog mulja, zašto uvođenjem u tvoju raspravu sve vraćaš na početak, zašto se ne pridružiš građanima Sarajeva i BiH? Zašto i ti ne budeš dio "bosanskog proljeća"...
Parola glasi "Misli globalno, djeluj lokalno!"
U tom svjetlu, ti si globalno u pravu, lokalno si u krivu. Razlog, ili globalna JMBG kriza, jeste počela davno, ali povod, to jest lokalna kriza, bila je Belmina Ibrišević. Njena priča je u javnost dospjela prošlog utorka, počevši lančanim pismima, facebook grupama i svim drugim oblicima poziva za pomoć u toj konkretnoj situaciji. Nekoliko pisama je cirkulisalo, a ono koje sam ja napisao i uputio ministrima u VM BiH, je glasilo ovako:
Molim Vas da na današnjoj sjednici Vijeća Ministara riješite problem s jedinstvenim matičnim brojevima u BiH.
Evo kako. Dovoljno je da tokom rasprave o ovom problem, ispred svega stavite interes jednog djeteta, bez obzira na to kako se zove i u kojem dijelu zemlje živi. Sve ostale važne i velike ideje, i sva opšta mjesta, dileme… danas sklonite u stranu. Neka ovaj put jedno jedino djete bude ono o kome brinete, zbog koga donosite odluke, i zbog kojega zakoni postoje.
Iz ovog pisma je prilično jasno koji je problem koji ja zahtijevam da se riješi, i u skladu sa tim, jasno je bilo čiju ću odgovornost tražiti u slučaju sabotaže. Rješenje, u vidu privremene odluke je doneseno sljedećeg dana, i, što se mene tiče taj dio priče je bio završen. Valjalo je početi raditi na tome da se obezbjedi novac za operaciju.
Međutim, slijedilo je novo poglavlje u kojem neko, u četvrtak, sabotira namjeru da se privremeno rješenje pretvori u trajni zakon. Iz svega gore navedenog, jasno je da je taj neko, u ovom slučaju SDP BiH, tim činom postao moj neprijatelj. Nije da smo se ranije voljeli, ali što se tiče mene, ovo će da ih košta, Tita mi!
Ne sporim tvoje pravo da vodiš svoje globalne ratove, nemoj me ometati u ovom mom, lokalnom.
Pa ako je to samo problem onda ce se to lako rjesiti.

Dovoljno je da se zakaze sjednica i da se usvoji prijedlog izmjena zakona kako se predlaze iz RS.

Ali odgovara li?
radostan dan

#368 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by radostan dan »

Corto Maltese wrote:Nekoliko pisama je cirkulisalo, a ono koje sam ja napisao i uputio ministrima u VM BiH, je glasilo ovako:
Evo kako. Dovoljno je da tokom rasprave o ovom problem, ispred svega stavite interes jednog djeteta, bez obzira na to kako se zove i u kojem dijelu zemlje živi. Sve ostale važne i velike ideje, i sva opšta mjesta, dileme… danas sklonite u stranu. Neka ovaj put jedno jedino djete bude ono o kome brinete, zbog koga donosite odluke, i zbog kojega zakoni postoje.
:shock: :shock:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
melac

#369 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by melac »

Hajvan wrote:
Krushna mrva wrote:Sta se desava na protestima, jesu li iznijeli zahtjeve, zna li se koji su? Ne zna se!
Je li se iko sjeca JMBG i koji je zatjev glede JMBG? Ne sjeća se ni(t)ko
Je li Darko Brkan jus uvijek ucestvuje? Vjerovatno. A (t)ko je Brko Darkan!?!
Kak da ga je neko ucio relativiziranju.

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 4 Beta
semirizsvemira

#370 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by semirizsvemira »

A Darko Brkan je placenik i predsjednik nakve udruge koja ce da nauci Bosnjake da nisu Bosnjaci vec Bosanci i Hercegovci . Naravno njegova usljiva udruga nema isturenih jedinica u Sirokom i Banja Luci da nauce Hrvate da nisu Hrvati niti Srbe da nisu Srbi vec Bosanci i Hercegovci . Sve nam je jasno ko ih placa i za koga rade samo to Bosnjaci ne kontaju . Sve dok se politicari bude djelili na one i ove protesti nece uspjeti . Podjednako su za sve krivi i SDP i SDA i Fahrina stranka i SBiH i desne i lijeve i centar . Kada tako budu nastupili protesti ce biti masovniji i ucinkovitiji
hocu ja da dijelim

#371 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by hocu ja da dijelim »

semirizsvemira wrote:A Darko Brkan je placenik i predsjednik nakve udruge koja ce da nauci Bosnjake da nisu Bosnjaci vec Bosanci i Hercegovci . Naravno njegova usljiva udruga nema isturenih jedinica u Sirokom i Banja Luci da nauce Hrvate da nisu Hrvati niti Srbe da nisu Srbi vec Bosanci i Hercegovci . Sve nam je jasno ko ih placa i za koga rade samo to Bosnjaci ne kontaju . Sve dok se politicari bude djelili na one i ove protesti nece uspjeti . Podjednako su za sve krivi i SDP i SDA i Fahrina stranka i SBiH i desne i lijeve i centar . Kada tako budu nastupili protesti ce biti masovniji i ucinkovitiji
Mislim da ovaj put nisi u pravu po pitanju SDP, SDA & Co.

Pazi, i SDP i SDA i Željko i Fahrini i Harisovi su iskreno podržali proteste, i vjeruj mi da ne foliraju kada to kažu. U drugom čučku grmi zec a na nama je da pohvatamo konce :-)
Yug

#372 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Yug »

hocu ja da dijelim wrote:
semirizsvemira wrote:A Darko Brkan je placenik i predsjednik nakve udruge koja ce da nauci Bosnjake da nisu Bosnjaci vec Bosanci i Hercegovci . Naravno njegova usljiva udruga nema isturenih jedinica u Sirokom i Banja Luci da nauce Hrvate da nisu Hrvati niti Srbe da nisu Srbi vec Bosanci i Hercegovci . Sve nam je jasno ko ih placa i za koga rade samo to Bosnjaci ne kontaju . Sve dok se politicari bude djelili na one i ove protesti nece uspjeti . Podjednako su za sve krivi i SDP i SDA i Fahrina stranka i SBiH i desne i lijeve i centar . Kada tako budu nastupili protesti ce biti masovniji i ucinkovitiji

Pazi, i SDP i SDA i Željko i Fahrini i Harisovi su iskreno podržali proteste, i vjeruj mi da ne foliraju kada to kažu. U drugom čučku grmi zec a na nama je da pohvatamo konce :-)
Ovde hebe lud zbunjenog.Kako su podrzali kada su gradjani protiv njih i demonstrirali. :-?
melac

#373 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by melac »

Dragi švedu, fino se spakuj i pravac rajvosa nisu avio karte skupe, i izloži svoj stav da Darko Brkan na može predstavljati ove proteste i da si ti za to bolji. Ovako palamuđenje iz Švecke je neozbiljno.
hocu ja da dijelim

#374 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by hocu ja da dijelim »

Yug wrote:
hocu ja da dijelim wrote:

Ovde hebe lud zbunjenog.Kako su podrzali kada su gradjani protiv njih i demonstrirali. :-?
E, to ti je viša matematika ali vjeruj mi da je stvarno tako
VjecitiStudent

#375 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by VjecitiStudent »

melac wrote:
Dragi švedu, fino se spakuj i pravac rajvosa nisu avio karte skupe, i izloži svoj stav da Darko Brkan na može predstavljati ove proteste i da si ti za to bolji. Ovako palamuđenje iz Švecke je neozbiljno.
Eto ga ovamo, samo jos da polozi malu maturu ... :oops:
Post Reply