Lillyy_Luu wrote:[
Ovdje je stajalo UBIJ SE
A sada da posložim postove koje si ovdje postala koji će sami dati psihološki profil osobe koja iza njih stoji, naime tebe!!!!!
pozz "ma11"

Ja sam takodje zavrsila prekvalifikaciju NJEGOVATELJICA STARIH I NEMOCNIH OSOBA u Centru za obrazovanje u Gracanici,
polozila Goethe-B2 i, volontirala 4 mj u jednom starackom domu (od kojih sam na kraju dobila potvrdu)
te sam sve papire(diplomu, svjedodzbe, Goethe certifikat, broj casova, sve prevedeno na njemacki od strane sudskog tumaca) poslala jednoj agenciji koja se bavi posredovanjem medicinara, njegovatelja itd...Dobila sam odgovor od njih da ce u ponedjeljak predati moje Unterlagen na dalju provjeru i naci odgovarajuci posao za mene
pa sad cekam sta ce dalje biti
Ako ima jos neko ko je zavrsio prekvalifikaciju u Gracanici i zaposlio se u Njemackoj, neka se javi

Lillyy_Luu
To sto je drzavna agencija potpisala sporazum sa Njemackom da preko njih idu medicinari opsteg i pedijatrijskog smijera, ne znaci da njegovatelji koji su zavrsili vanredno ne mogu dobiti posao preko drugih agencija. Njemackoj su potrebni njegovatelji. Ako nostrifikacija prodje u Njemackoj i potpises ugovor sa poslodavcem, sa tim papirima ides u ambasadu valjda a ne u jos jednu agenciju-drzavnu.
Lillyy_Luu
dado01 je napisao/la:
Da li je za posao altenpflegehelfer potrebno ici preko ARZ-a? Mislim to je ipak pomocno osoblje a ne medicinsko.
Zavisi sta si zavrsio/la, kurseve za njegovatelje ne priznaju.
Moras imati zavrsenu srednju skolu za njegovatelja, a ima samo vanredno da se zavrsi.
A preko ARZ mogu ici samo medicinari opsteg i pedijatrijskog smijera, zato sto je u ugovoru tako navedeno.
Lillyy_Luu
"forumskivojnik"
evo jos jedan pacenik koji misli da je pokupio svu pamet svijeta, pa pametuje po forumima i preserava se uveliko
kako ti bolan ne bi mrsko ispisat roman citav, dzabe heheh
al dobro, i oni Hartz-IV-Empfänger (zive od socijale i dosadjuju se po citave dane), moraju naci nacin da ubiju dosadu
pa makar to bilo i prosipanje po forumu

Lillyy_Luu
a tebi je izgleda od silnog "obrazovanja" preostalo samo jos da seres po forumima
da li ti imas bilo kakav posao u Njemackoj i radis, ne bi tebi bilo ni na kraj pameti pametovanje po forumu
Lillyy_Luu
Kuna je napisao/la:
A kako da ti sredi radnu dozvolu bez odobrenja njemačke agencije za rad (ZAV Bundesagentur fuer Arbeit) koja i izdaje radne dozvole strancima,a koja traži potpis Agencije za rad i zapošljavanje iz Sarajeva?????
Pa naravno da ne možeš dobiti radnu dozvolu bez odobrenja njemačke agencije za rad (ZAV Bundesagentur fuer Arbeit) nisam nigdje ni napisao da je bez toga, to se podrazumjeva, ali se ne podrazumjeva da mora odobriti ARZ.
ma ne raspravljaj se s njim, vidis da je nepismen
Lillyy_Luu
upravo tako reaguju Hartz-IV-Empfänger-i, nemaju sta drugo raditi

Lillyy_Luu
Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
PostPostao/la Lillyy_Luu dana 29/10/2014 00:39
[
Zadnja izmjena: Lillyy_Luu; 29/10/2014 19:28; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lillyy_Luu
A U OVOM POSTU JE Lillyy_Luu BILA NAPISALA UBIJ SE PA TO IZBRISALA
OVAJ I POSTOVI DRUGIH KORISNIKA SLIČNOG SADRŽAJA SAMO ODAJU PSIHOLOŠKI PROFIL OSOBE KOJA STOJI IZA NJIH I SVU KOLIČINU ZLE I NEGATIVNE ENERGIJE KOJA IZBIJA IZ TIH OSOBA KAO I TO ŠTA SU SVE SPREMNE DA URADE!!!!
I JOŠ JEDNOM DA OTIPKAM , NE POSTOJI KURS ZA NJEGOVATELJE U BiH NA OSNOVU KOGA ĆE ZAV IZDATI RADNU DOZVOLU
ZA RAD U NJEMAČKOJ MA KOLIKO TO POJEDINCIMA NEPRAVO BILO.
VANREDNO ZAVRŠENA MEDICINSKA ŠKOLA NIJE PRIZNATA U SVIM POKRAJINAMA, A TAMO GDJE JE PRIZNATA PRIZNAJU JE SAMO ZA STARAČKE DOMOVE ALI NE I ZA RAD U BOLNICAMA.