Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citro

#351 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

PO meni je ovo prava prilika, hebo ove uvezene sa preko 100.000 km. Bolje se u startu malo vise izviti love i imati auto da valja. A i nije neka razlika u lovi kada uzmes u obzir kilometrazu i opremu. Da, covjek trazi oko 26.500 KM, ali je registrovan i ima i zimske gume.

"http://www.pik.ba/artikal/14037285/citr ... -30000-km/"
zicer

#352 Re: Citroen C5 All About

Post by zicer »

citro wrote:PO meni je ovo prava prilika, hebo ove uvezene sa preko 100.000 km. Bolje se u startu malo vise izviti love i imati auto da valja. A i nije neka razlika u lovi kada uzmes u obzir kilometrazu i opremu. Da, covjek trazi oko 26.500 KM, ali je registrovan i ima i zimske gume.

"www.pik ba/artikal/14037285/citroen-c5-stanje-novo-presao-samo-30000-km/"
ovog čovjeka sam već kontktirao...sada traži 25.000. auto je odlično, nema priče, ali nema navigaciju. Plus naravno jesu pređeni kilometri. Međutim dođemo, u mom konkretnom slučaju, na onu priču "dodaš još x i kupiš y" :) :) .

Odredio sam neki budžet i naravno gledam da izvučem što je moguće više...vrlo jednostavno:)
citro

#353 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

zicer wrote:
citro wrote:PO meni je ovo prava prilika, hebo ove uvezene sa preko 100.000 km. Bolje se u startu malo vise izviti love i imati auto da valja. A i nije neka razlika u lovi kada uzmes u obzir kilometrazu i opremu. Da, covjek trazi oko 26.500 KM, ali je registrovan i ima i zimske gume.

ovog čovjeka sam već kontktirao...sada traži 25.000. auto je odlično, nema priče, ali nema navigaciju. Plus naravno jesu pređeni kilometri. Međutim dođemo, u mom konkretnom slučaju, na onu priču "dodaš još x i kupiš y" :) :) .

Odredio sam neki budžet i naravno gledam da izvučem što je moguće više...vrlo jednostavno:)
Sa srecom. Samo ne razumijem šta će ti fabricka navigacija u vremenu tableta i pametnih telefona. Ja na to ne bih davao lovu.
Kilometri su najvažniji, uz uslov da je auto normalno upotrebljavano, naravno.
zicer

#354 Re: Citroen C5 All About

Post by zicer »

citro wrote:
zicer wrote:

Sa srecom. Samo ne razumijem šta će ti fabricka navigacija u vremenu tableta i pametnih telefona. Ja na to ne bih davao lovu.
Kilometri su najvažniji, uz uslov da je auto normalno upotrebljavano, naravno.
Slažem se za navigaciju. Isto se meni lično odnosi i na facelift, gdje ja iskeno ne primječujem neku veliku razliku. Ali sutra kada želiš prodati auto, pravo to mu drži cijenu.
citro

#355 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Prijatelju,
ogromna je razlika izmedju 30.000 i 110.000 predjenih kilometara. Ja se ne bih mislio na tvom mjestu za par hiljada maraka razlike.
condy

#356 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

Kod nas nije lako naći auto na maloj kilometraži. Pa čak i ovih 110 kkm, zvuči dobro jer većina iz uvoza imaju dosta više pređenih kilometara. Prilika da se kupi auto sa pređenih 30 kkm, se nipošto ne propušta. To je više-manje novo auto. Siguran sam da će ga svaki sa pređenih 110 kkm i više za godinu dana doći kao i ovaj sa 30 kkm, a za dvije tri godine, izaće ga i skuplje, jer će morati raditi skuplje servise na vozilu.
citro

#357 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

condy wrote:Kod nas nije lako naći auto na maloj kilometraži. Pa čak i ovih 110 kkm, zvuči dobro jer većina iz uvoza imaju dosta više pređenih kilometara. Prilika da se kupi auto sa pređenih 30 kkm, se nipošto ne propušta. To je više-manje novo auto. Siguran sam da će ga svaki sa pređenih 110 kkm i više za godinu dana doći kao i ovaj sa 30 kkm, a za dvije tri godine, izaće ga i skuplje, jer će morati raditi skuplje servise na vozilu.
Odlicno receno. A tek cijena auta kada ga pozeli prodati ! Neka predje sa njim cak i 100.000 km, ovaj prvi ce imati oko 130.000 km i to se jos uvijek moze solidno prodati kod nas, a onaj drugi ce imati debelo preko 200.000 km, ko ce to kupiti i po kojoj cijeni ?
Dilema je apsurdna, mislim da je ovo prava prilika za polovan auto kod nas ko zeli takvu limuzinu. Auto se kupuje da je dobro, pa makar i manje ako se nema novaca za vece. Nemojmo se zavaravati, auta sa 150.000 km + su vec debelo isluzena, i pitanje je trenutka kada ce vlasnik zaplatiti na vecim kvarovima. I onda opet novi krug uvale, a cijena mu vremenom pada i pada. Kao oni na zapadu su budale sto se auta rjesavaju kada dostigne oko 150.000 km, sve se bojim. To je ta magicna cifra kilometara, pa manje vise sva auta kod Kramara a i ostalih imaju tu ili slicnu kilometrazu.
Nego, ovaj je i mene zagolicao sa C5 :-)
Sodom1

#358 Re: Citroen C5 All About

Post by Sodom1 »

Sto raja leti na taj Kramar, ko da su dzabe
em11r

#359 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Sodom1 wrote:Sto raja leti na taj Kramar, ko da su dzabe
A nas Bosance je teško objasniti. Lažu nas i kradu političari godinama ali mi opet pušimo njihove priče i glasamo za iste. Tako i za Kramar narod puši priče o najkvalitetnijim polovnjaciMa, fantomskoj garanciji i poštenju prodavača (ko je jos vidio poštenog skutora ;))

Dokazano su auta sredjivana, nisu iz njemačke, izrabljena pofino za svoju kilometrazu, a oni koji su se sreli sa problemom kao npr Ringhio morali su sami rješavat svoje probleme.
TheHound

#360 Re: Citroen C5 All About

Post by TheHound »

em11r wrote:
Dokazano su auta sredjivana, nisu iz njemačke, izrabljena pofino za svoju kilometrazu, a oni koji su se sreli sa problemom kao npr Ringhio morali su sami rješavat svoje probleme.
Kao i kod svih ostalih svercera, zasto onda kupovat kod bilo koga? Jedina prednost Kramara je garancija na to odakle je vozilo doslo i na predjene kilometre. Sve ostalo im je isto kao kod bilo kojeg drugog svercera, pa evo pitanje i za vas zasto onda kupiti kod drugih a ne kod Kramara?
em11r

#361 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

TheHound wrote:
em11r wrote:
Kao i kod svih ostalih svercera, zasto onda kupovat kod bilo koga? Jedina prednost Kramara je garancija na to odakle je vozilo doslo i na predjene kilometre. Sve ostalo im je isto kao kod bilo kojeg drugog svercera, pa evo pitanje i za vas zasto onda kupiti kod drugih a ne kod Kramara?

Ta garancija postoji kao i čudovište iz loch nessa
em11r

#362 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Jeli ko mozda na kakvom otpadu vidio farove od 2011+ sa led dnevnim svjetlima ?
citro

#363 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Ja sam vidio ali nisu bila upaljena pa neznam jesu li LED ili obicna.
Sto pitas, jesu li to tvoja ispala od naglog kocenja ili ?
em11r

#364 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Nisu trebaju jos jedni :)
citro

#365 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Ohohoooo, bice znaci Quadro LED :shock:
TheHound

#366 Re: Citroen C5 All About

Post by TheHound »

em11r wrote:
TheHound wrote: Kao i kod svih ostalih svercera, zasto onda kupovat kod bilo koga? Jedina prednost Kramara je garancija na to odakle je vozilo doslo i na predjene kilometre. Sve ostalo im je isto kao kod bilo kojeg drugog svercera, pa evo pitanje i za vas zasto onda kupiti kod drugih a ne kod Kramara?
WTF??? Stvarno ima likova za ne povjerovati. Pa jadan ne bio ne vjeruje se Kramaru na rijec nego se provjeri, nazove se ovlasteni servis i oni ti daju informacije koje ti je i Kramar dao i tako znas da li lazu. Znas li uopste sta je garancija :lol: zagooglaj :lol:
em11r

#367 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

TheHound wrote:
em11r wrote:
TheHound wrote: Kao i kod svih ostalih svercera, zasto onda kupovat kod bilo koga? Jedina prednost Kramara je garancija na to odakle je vozilo doslo i na predjene kilometre. Sve ostalo im je isto kao kod bilo kojeg drugog svercera, pa evo pitanje i za vas zasto onda kupiti kod drugih a ne kod Kramara?
WTF??? Stvarno ima likova za ne povjerovati. Pa jadan ne bio ne vjeruje se Kramaru na rijec nego se provjeri, nazove se ovlasteni servis i oni ti daju informacije koje ti je i Kramar dao i tako znas da li lazu. Znas li uopste sta je garancija :lol: zagooglaj :lol:

Ti govoris o garanciji porijekla. Jesi li ti kada licno otisao u Kramar ? Znas li da Kramar ima u Njemackoj svoju firmu Kramar GMBH?
Znas li da je 70% vozila iz Belgije, Francuske a ne iz Njemacke kao sto oni kazu o porijeklu i carinskim papirima? Oni vozila kupuju po citavoj EU preko svoje Njemacke firme pa u BiH uvoze pod pricom auta iz Njemacke. U 70% auta su servisne knjige na francuskom, italijanskom, holandskom.
TheHound

#368 Re: Citroen C5 All About

Post by TheHound »

em11r wrote: Ti govoris o garanciji porijekla. Jesi li ti kada licno otisao u Kramar ? Znas li da Kramar ima u Njemackoj svoju firmu Kramar GMBH?
Znas li da je 70% vozila iz Belgije, Francuske a ne iz Njemacke kao sto oni kazu o porijeklu i carinskim papirima? Oni vozila kupuju po citavoj EU preko svoje Njemacke firme pa u BiH uvoze pod pricom auta iz Njemacke. U 70% auta su servisne knjige na francuskom, italijanskom, holandskom.
Koja sifra od covjeka. Evo da ja tebe pitam jesi li ti ikad bio kod Kramara? Znas li ti da Kramar kaze za auto koje je uvezeno iz Belgije da je ustvari uvezeno iz Belgije, auto koje je uvezeno iz Francuske da je ustvari uvezeni iz Francuske? Ocigledno da ne znas.
Da si nekad vidio auto iz Kramara znao bi i sam, pa ne bi ovda ljudima lazi pricao. Vec sam ranije spominjao da su tri osobe s kojima se druzim uzele auto kod Kramara, i mozes zamislit dva auto od ta tri su bila iz Belgije, a mozes tek ovo zamislit (drzi se za nesto da ne padnes) Kramar je prije kupovine rekao da su auta porijeklom iz Belgije i imali su kopiju saobracajne od prvog lika koji je kupio auto u Belgiji. A neces vjerovati, na tvoje opste iznenadjenje servisna knjiga je bila na Francuskom a vjerujem da nisi znao da je Francuski sluzbeni jezik u Belgiji :D

Dakle da sumiramo, Kramar uvozi auta iz Njemacke, Belgije i Francuske preko svoje firme koju imaju u Njemackoj i od koje ustvari ti kupis auto kad kupujes kod Kramara. Dakle to gore sto si ti 'otkrio' a vjerujem da si se dobro namucio, ljudi u Kramaru ce ti sami reci. Kramar ne uvozi zlatna auta, ima auta koja odmah zahtjevaju servis (kao sto je slucaj bio s kolegom iznad koji je kupio Citroen C5 kod njih) i tu je Kramar isti kao i svi ostali trgovci autima. Ono po cemu je Kramar bolji je jedino ta garancija na porijeklo vozila i na predjenu kilometrazu. Ako ti to nisi znao provjeriti zapitaj se sta nije u redu s tobom a ne s Kramarom.

I zakljucak na kraju: nikad nisi bio kod Kramara, nego si mahalac kojem ne valja nista sto nije njegovo ;)
Last edited by TheHound on 21/11/2014 15:47, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#369 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Hajde garancija na kilometre,svaka cast,kapa dolje.
Ali sta bi trebala znaciti garancija na porijeklo?
Da nije ukraden?
Da je auto iz Belgije,Njemacke,Svedske ili sa Marsa?
Na sta se tacno odnosi?
condy

#370 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

Garancija na porijeklo znači da je Kramar, kao firma to vozilo legalno kupila od stvarnog vlasnika iz određene evropske zemlje i da je završio svu pravnu proceduru i papirologiju prenosa vlasništva sa tog prethodnog vlasnika na firmu Kramar sa sjedištem u Ninbergu. To se još kaže " da je vozilo čisto ". Takva garancija je normalna stvar u normalnim država, ali kod nas se znalo dešavati, kad se vozilo kupuje od nepouzdanih dilera, prevaranata, da na stranoj granici ili stranoj državi pa čak i kod nas, oduzmu auto. Čak se to dešavalo nakon par godina vožnje auta, koje je bilo kod nas normalno registrirano jer se utvrdi nakon nekog vremena da je vozilo bilo ukradeno, ili ga nije prodao vlasnik ili je prepravljano nešto što se ne smije prepravljati npr. broj šasije, papiri od vozila i sl.
Ringhio

#371 Re: Citroen C5 All About

Post by Ringhio »

Ja sam kod Kramara uzeo upravo zbog sigurne kilometraze, sigurnog porijekla, i boljeg stanja vozila nego sto nude drugi trgovci. Mozda ima i boljih, ali ja ih nisam nasao.

To da su vozila izlupana, sastavljana iz 6 drugih, to ne pije vodu, meni je nudio trgovac da ako hocu mogu uzeti i auto koje nije " pripremljeno " za prodaju. Prvobitno sam dosao po sasvim drugo auto, koje je u mjedjuvremenu prodano, i trgovac mi je nudio auto drito sa labudice, po umanjenoj cijeni. Nisam htio jer mi se nije svidio paket opreme.

Sta spada u " sredjivanje " ?

Hemijsko ciscenje unutrasnjosti, sjedista, pod, plafon, gepek, detaljno pranje auta, poliranje / voskarenje, kako koga sta zakaci, farbanje ogrebotina sa plastika / lima, farbanje kocionih celjusti, i mazanje kojekakvim voskovima / silikonima guma i kedera oko vrata. Sminka klasicna, ali opet ne i zasminkavanje nezatrpanog mejta.

Niko te ne forsira da uzmes bas to, ides da proberes i da se opruzis onoliko koliko ti je dug jorgan, trgovci su voljni hodat za tobom i dan i noc, a opet te nece smarat i govorit kako je bolje ovo, kako je bolje ono, i kako je bas to auto vozio deda hirurg iz Njemacke.

Ja na svom citrosu nisam pronasao da su velike povrsine farbanje, farba je ujednacena svugdje, ima par mjesta koja su popunjena s onom olovcicom, jedna tackica na gepeku i par tackica na haubi, vremenom se pokazalo par tackica na shajbi od kamencica jer je sajba bila premazana necim pa se to kasnije ispralo i obznanilo ta sitna ostecenja.

Kad platis auto oni ga odvuku ponovo na pranje, usisavanje, namirisu ga, upicane i vozi misko. Pride dobio i litar rakije kao poklon, nake prsluke i trokut, prvu pomoc, sve dokumente od auta, registracije, carinske deklaracije i kojesta. Auto je iz Belgije, to mi je provjerio i prije no sto sam uzeo, nosi farsciklu sa sobom i tu mu stoje podatci od auta. Nisam vidio C5 iz Njemacke, ali vjerujem da tu nema neke razlike.

Ne kazem da je njihovo maslo za Ramazana, ali nisu ni dno kao sto se pokusava ovdje napisati.

Ja sa svojim zadovoljan.
em11r

#372 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Nije niko rekao da su oni dno dna nego su obicni sverceri kao i svi drugi, a ne kao sto ih se ovdje pokusava predstaviti kao dobrotvore kojI po inim eu zemljaMa traze bake advokate I hirurge koji su godinama cuvali auta u garazi, vozili nedeljom da bi usrecili nekog bosancerosa u blizoj buducnosti.

Ali oni imaju svoju temu pa kome se o kramaru prica bujrum

Ovo je Tema o C5
condy

#373 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

Kad je već tema o C5, šta je sa novim C5 ? Zbog čega toliko vremena treba Citroenu za novi model ?

Poprilično kasne za konkurenciom :)
citroen xm

#374 Re: Citroen C5 All About

Post by citroen xm »

Nedavno sam načuo da novi neće možda ni prije 2017-te.
em11r

#375 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

I meni svasta pada na pamet sto se tice stagnacije ne samo c5 nego I c4 c3 modela koji su vec stari. C5 se jos dobro prodaje jer je 2008 kada je izasao bio Daleko ispred konkurencije. "Marka" se poigrava I sa Ds-om I sa ttzistima van evropskog pa je svasta moguce, a po meni i to da novi c5 I ne doDje uopste nego da bude zamjenjen nekim modelom tipa ds5 ls.

Ono sto je Razocaravajuce je da se sve vise udaljavaju od hidraulIke u novim modelima. Kakav bi ds5 bio stroj da ima hydractive ufff
Post Reply