Veza s drugom nacijom ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- babo_reuf
#351 Re: Veza s drugom nacijom ?
Nastranu što je brak zastarjela institucija i što ga treba izbjegavati, ovo je stvarno malo više glupa i dosadna tema, jer se stalno ponavlja...
Nisam protiv miješanja, ali van Balkana, jer je ovdje bio rat i stradanje bošnjačkog naroda. Imam manju tzv. etničku distancu prema Hrvaticama iz Hrvatska, još manju prema Slovenkama, a što idemo dalje nema problema, nismo ratovali i nema mržnje.
Još je gluplje o ovoj temi sa ženama raspravljati, ja znam Srebreničanku u Njemačkoj, jedina preživjela masakr sa majkom, ubili joj oca i braću, koja ima momka čiji je otac bio u srpskoj vojsci i komšije za njega kažu da nije štedio Bošnjake. Kad može to, može onda svaka perverzija i zlo na svijetu...
Ili što Njegoš kaže još prije 150 godina,
Ćud je ženska smiješna rabota!
Ne zna žena ko je kakve vjere;
stotinu će promijenit vjerah
da učini što joj srce žudi.
Nisam protiv miješanja, ali van Balkana, jer je ovdje bio rat i stradanje bošnjačkog naroda. Imam manju tzv. etničku distancu prema Hrvaticama iz Hrvatska, još manju prema Slovenkama, a što idemo dalje nema problema, nismo ratovali i nema mržnje.
Još je gluplje o ovoj temi sa ženama raspravljati, ja znam Srebreničanku u Njemačkoj, jedina preživjela masakr sa majkom, ubili joj oca i braću, koja ima momka čiji je otac bio u srpskoj vojsci i komšije za njega kažu da nije štedio Bošnjake. Kad može to, može onda svaka perverzija i zlo na svijetu...
Ili što Njegoš kaže još prije 150 godina,
Ćud je ženska smiješna rabota!
Ne zna žena ko je kakve vjere;
stotinu će promijenit vjerah
da učini što joj srce žudi.
- jedna tamo
#352 Re: Veza s drugom nacijom ?
istina!
žensko sam i vidim da su žene totalno nedosljedne svojoj vjeri, dok muškarci mogu pričati vako nako al kad se treba ženit zna on šta će.....
tako da su žene katastrofa po tom pitanju.....
žensko sam i vidim da su žene totalno nedosljedne svojoj vjeri, dok muškarci mogu pričati vako nako al kad se treba ženit zna on šta će.....
- horion_bosona
#353 Re: Veza s drugom nacijom ?
kakav šovinizam prema nama muškarcima... pa to je strašno, povrijedila si mi muškost, razmišljam da te prijavim moderacijijedna tamo wrote:istina!
bio sam sa djevojkama iz reda sva tri konstitutivna naroda i sa barem jednom nesretnicom iz reda ostalih (neke nisam detaljno ni pitao, budala previdio tako ozbiljnu stvar)... ali kad bih mogao birati cjeloživotnu partnericu, to bi sigurno bila pripadnica neke egzotične etničke manjine... naime imam tetka, starog švalera koji je povalio sve što mu je došlo šaka, on kaže da su najvatrenije Ciganke, pardon Romkinje (ubi me ova politička korektnost)... to dakle govori čovjek sa iskustvom, koji je čak gu*io crnkinju u Hamburgu
- insomnia78
#354 Re: Veza s drugom nacijom ?
Čak, buahaha
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
- alkalna_baterija
#356 Re: Veza s drugom nacijom ?
Nije bitna nacija, sve dok je ista vjera. 
-
Great Cornholio
#357 Re: Veza s drugom nacijom ?
Nacija i vjera nisu isto, meni lično nije bitno ko je koje nacije, ali nikada ne bih mogao živjeti s nekim ko se ponaša suprotno onome u šta ja vjerujem da je ispravno, suprotno onome za što vjerujem da Bog to od nas želi. Ne bih mogao živjeti sa ženom koja pije alkohol,koja se drogira, koja puši, ili koja bi sutra naše dijete učila kako je normalno nekoga kamenovati, bičevati, nekome zbog krađe sjeći ruke, tjerati dijete da ide u crkvu/ džamiju ako to dijete ne želi, tjerati mene da slavim nekakve svece, prinosim žrtve, govorim da je normalno da neki ljudi žive u celibatu, da su normalni homoseksualni brakovi i još neke stvari koje pripadnici raznih vjerskih zajednica, ili oni koji uopšte ne vjeruju u Boga, smatraju normalnim ili obavezom koju nam je Bog zadao. Zbog svega nabrojanog ja nisam religiozan, nisam član niti jedne vjerske zajednice jer se ni sa jednom ne slažem u potpunosti, ali uprkos tome što većina njih, po mom mišljenju, u pogrešnom svjetlu prikazuju Boga, ja mu i pored toga vjerujem, vjerujem da On postoji i da od nas želi samo ono što je dobro za nas i istovremeno i za Njega.jedna tamo wrote:istina!
- TDK-90
#358 Re: Veza s drugom nacijom ?
U "vezi" a pogotovu u braku ima samo jedna nacija ili jedna vjera, ne postoji miješanje , uvijek se neko odrekne "sebe" podredi se drugom.
Još nigdje nisam vidio u masi tih mješovitih veza da su obe strane principjelne i drže do "svoga "
Ime nekoga ne čini pripadnikom neke vjere a danas je kod muslimana sve ostalo na imenu - mada često ni ime nije vezano za muslimansku tradiciju.
Još nigdje nisam vidio u masi tih mješovitih veza da su obe strane principjelne i drže do "svoga "
Ime nekoga ne čini pripadnikom neke vjere a danas je kod muslimana sve ostalo na imenu - mada često ni ime nije vezano za muslimansku tradiciju.
- elma89_
#359 Re: Veza s drugom nacijom ?
Ne slazem se da zena "ne zna za vjeru".Moja najbolja jaranica je albanka i zaljubila se u albanca,i njegovi su iz muslimanske porodice ali su se nekad prije 10 godina pokrstili i postali jehovini svjedoci.Vjera im je bila sve.Ali on se odrekao svega toga,postao musliman..da bi ozenio moju prijateljicu.I vise znam ovakvih slucajeva nego da zena ostavi svoje i prihvati njegovo
- animals
#360 Re: Veza s drugom nacijom ?
I tebi je to ispravnoelma89_ wrote:Ne slazem se da zena "ne zna za vjeru".Moja najbolja jaranica je albanka i zaljubila se u albanca,i njegovi su iz muslimanske porodice ali su se nekad prije 10 godina pokrstili i postali jehovini svjedoci.Vjera im je bila sve.Ali on se odrekao svega toga,postao musliman..da bi ozenio moju prijateljicu.I vise znam ovakvih slucajeva nego da zena ostavi svoje i prihvati njegovo
-
whitelegend07
#361 Re: Veza s drugom nacijom ?
MLogo glupa tema. A evo i zašto...
Hodam ja tako, recimo, gradom i ugledam neku djevojku, koja mi se svidi na prvu. Mogu li ja njoj na čelu pročitati vjeru? Naciju? Gluposti.
Ako se ti njoj sviđaš, ako se ona tebi sviđa, ako se volite, ako ti odgovara KAO ČOVJEK, ako ti njoj odgovaraš KAO ČOVJEK, zar je bitno kako se zove??? Kako se ti zoveš??? Kome je to bitno, nek' se ubije sokom iz narandže. Odmah.
Bio sam u dugogodišnjoj vezi sa djevojkom, kako vi kažete, druge nacije, vjere i nit' je njoj to smetalo, nit' meni. Moji nisu ništa prigovarali, niti imaju pravo. Moj život, moja djevojka. Da je i ciganka, nije njihova stvar.
A opet, moja sestra je, recimo, imala prijateljicu kojoj se na poslu svidio jedan kolega, ali je morala prekrižiti njega iz svojih kombinacija, jer je saznala da se momak zove Dušan. Ne zbog nje, nego zbog roditelja, koji su joj, pazi sad, IZRIČITO ZABRANILI da ima ikakvog kontakta sa nemuslimanima. WTF?? Ali tako je.
Ima svega, ali za mene to nije ni prihvatljivo, a još manje shvatljivo. Dijelim ljude na dobre i loše, na ljude i neljude.
Hodam ja tako, recimo, gradom i ugledam neku djevojku, koja mi se svidi na prvu. Mogu li ja njoj na čelu pročitati vjeru? Naciju? Gluposti.
Ako se ti njoj sviđaš, ako se ona tebi sviđa, ako se volite, ako ti odgovara KAO ČOVJEK, ako ti njoj odgovaraš KAO ČOVJEK, zar je bitno kako se zove??? Kako se ti zoveš??? Kome je to bitno, nek' se ubije sokom iz narandže. Odmah.
Bio sam u dugogodišnjoj vezi sa djevojkom, kako vi kažete, druge nacije, vjere i nit' je njoj to smetalo, nit' meni. Moji nisu ništa prigovarali, niti imaju pravo. Moj život, moja djevojka. Da je i ciganka, nije njihova stvar.
A opet, moja sestra je, recimo, imala prijateljicu kojoj se na poslu svidio jedan kolega, ali je morala prekrižiti njega iz svojih kombinacija, jer je saznala da se momak zove Dušan. Ne zbog nje, nego zbog roditelja, koji su joj, pazi sad, IZRIČITO ZABRANILI da ima ikakvog kontakta sa nemuslimanima. WTF?? Ali tako je.
Ima svega, ali za mene to nije ni prihvatljivo, a još manje shvatljivo. Dijelim ljude na dobre i loše, na ljude i neljude.
- Svakodobro!
#362 Re: Veza s drugom nacijom ?
Hahahah nije šovinistički nimalo, hahahahha.whitelegend07 wrote:MLogo glupa tema. A evo i zašto...
-
whitelegend07
#363 Re: Veza s drugom nacijom ?
Ma nemam ja, druže, ništa protiv cigana(roma, jel'?
), fakat nemam, narod k'o narod.
Al' to napisah u zanosu, da dočaram, da detaljnije i podrobnije objasnim svoj stav. 
-
opremdobro30
#364 Re: Veza s drugom nacijom ?
E moji, katolici, muslimani, pravoslavci.Svi se lafo deklarišete kao vjernici, bogobojazni ljudi itd, a ako je od sve te sile pravih "vjernika" (vjernika koji žive život onako kako uči njihova vjera, a ne parcijalno i licemjerno uzimaju ono što im se iz učenja dopada a ono što ne lagano maknu sa strane) 0,1% ja lagano stavljam svoje genitalije na giljotinu.Znači, kad kad kod odabira bračnog partnera (partnerice) uzimate kriterij religiju onda prvo razmislite jeste li vi istinski vjernici ili ste deklarativni vjernici koji poste kad treba a rade milijun stvari koje vjera brani i ne preporučuje.Odbaciti ljubav zbog vjerske pripadnosti je po mom mišljenju žešća glupost i osobina zaostalih sredina i umno ograničenih ljudi.
Na ovim prostorima se bošnjaštvo (hrvatstvo, srpstvo) dokazuje busanjem u prsa i isticanjem muslimanstva (katoličanstva, pravoslavlja).
Na ovim prostorima se bošnjaštvo (hrvatstvo, srpstvo) dokazuje busanjem u prsa i isticanjem muslimanstva (katoličanstva, pravoslavlja).
-
Objektivni navijac
#365 Re: Veza s drugom nacijom ?
Cemu ova nepotrebna diskriminacija prema : magaricama,kozama,ovcama,konjima i ostalimGreat Cornholio wrote:Molimbogumila wrote:LOL. hvala![]()
Mi Ostali nemamo problema sa diskriminacijom po nacionalnoj osnovi, niti neku naciju posebno favoriziramo, bitno nam je da je neko Čovjek, preko ostalog možemo "preći"
- JThomas
#366 Re: Veza s drugom nacijom ?
i upravo zato se savjest pere preko nebitnih stvari i onih kojih se lako pridržavati.opremdobro30 wrote:E moji, katolici, muslimani, pravoslavci.Svi se lafo deklarišete kao vjernici, bogobojazni ljudi itd, a ako je od sve te sile pravih "vjernika" (vjernika koji žive život onako kako uči njihova vjera, a ne parcijalno i licemjerno uzimaju ono što im se iz učenja dopada a ono što ne lagano maknu sa strane) 0,1% ja lagano stavljam svoje genitalije na giljotinu.Znači, kad kad kod odabira bračnog partnera (partnerice) uzimate kriterij religiju onda prvo razmislite jeste li vi istinski vjernici ili ste deklarativni vjernici koji poste kad treba a rade milijun stvari koje vjera brani i ne preporučuje.Odbaciti ljubav zbog vjerske pripadnosti je po mom mišljenju žešća glupost i osobina zaostalih sredina i umno ograničenih ljudi.
-
Kama Preksutra
#367 Re: Veza s drugom nacijom ?
.
Last edited by Kama Preksutra on 15/09/2013 18:03, edited 1 time in total.
- horion_bosona
#368 Re: Veza s drugom nacijom ?
živjela međukulturna i međuetničaka "horizontalna interakcija"!

- dječak sa šibicama
#369 Re: Veza s drugom nacijom ?
E pa jarane, ako ozenis krscanku, ne gine ti drzanje krmceta za noge, rep, glavu, zicagu, tamo oko 29 novembraGreat Cornholio wrote:Ja vala ne bih mogao živjeti s muslimankom, pa da me tjera da držim kurban za noge dok ga kolju, što sam klao, klao sam
Ja jednom bio na tom svinjokolju, sta ces zadesio se i sad ne mozes pobjeci, a musko, pozamasan, nije red da ne pripomognem oko drzanja. Jos imam traume, samo cu to reci.
-
kakavdanakneiskustvu
#370 Re: Veza s drugom nacijom ?
dječak sa šibicama wrote:E pa jarane, ako ozenis krscanku, ne gine ti drzanje krmceta za noge, rep, glavu, zicagu, tamo oko 29 novembraGreat Cornholio wrote:Ja vala ne bih mogao živjeti s muslimankom, pa da me tjera da držim kurban za noge dok ga kolju, što sam klao, klao sam![]()
Ja jednom bio na tom svinjokolju, sta ces zadesio se i sad ne mozes pobjeci, a musko, pozamasan, nije red da ne pripomognem oko drzanja. Jos imam traume, samo cu to reci.
i ja,ne volim taj peksinluk,to blato
-
Kama Preksutra
#371 Re: Veza s drugom nacijom ?
A u avanturu ?poticaj wrote:Gledam da se držim one stare: "Beri cvijeće oko sebe". Lično, ne bih se nikad upuštala u vezu s nekim ko je druge vjere od moje (moje lično pravo i argumenti za to), nacija je već diskutabilna, ako nam je ista vjera - naciju bih mogla nekako i prelomiti...
.
- elma89_
#372 Re: Veza s drugom nacijom ?
I ja sam takva poticaj,nije do mene ali sam tako odgojena,automatski odbacujem Ako ime nije nase....Za drugu nacije ,pa recimo nebi ni to...mozda postoje 2 nacije koje su moje vjere i smatram ih slicnim nama ,ovo ostalo never. 
-
Kama Preksutra
#373 Re: Veza s drugom nacijom ?
Last edited by Kama Preksutra on 15/09/2013 18:05, edited 1 time in total.
- horion_bosona
#374 Re: Veza s drugom nacijom ?
i ubereš li makar kitu cvijeća?poticaj wrote:Gledam da se držim one stare: "Beri cvijeće oko sebe". Lično, ne bih se nikad upuštala u vezu s nekim ko je druge vjere od moje (moje lično pravo i argumenti za to), nacija je već diskutabilna, ako nam je ista vjera - naciju bih mogla nekako i prelomiti...
.
takav stav za mene je barbarski primitivan, za takve ljude nemam poštovanja, niti ga tražim za sebe od njih, jer znam s kim imam poslaelma89_ wrote:I ja sam takva poticaj,nije do mene ali sam tako odgojena,automatski odbacujem Ako ime nije nase....Za drugu nacije ,pa recimo nebi ni to...mozda postoje 2 nacije koje su moje vjere i smatram ih slicnim nama ,ovo ostalo never.
srećom mene su drugačiji ljudi rodili i odgojili, pa sam imao priliku pomirisati raznog cvijeća, a bome i ubrati
-
Kama Preksutra
#375 Re: Veza s drugom nacijom ?
Davno mi je ova elma bila sumljiva
imala je još takvih primitivnih postova