BOŠNJACI KRŠĆANI

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Liga Rojalista

#351 Re: BOŠNJACI KRŠĆANI

Post by Liga Rojalista »

omađijaj me wrote:
Liga Rojalista wrote:
Bošnjaci se spominju od 11 stoljeća...Bosanac u historijografiji bosne ne postoji
Netačan navod. Bošnjaci postoje od 18. vijeka u Osmanskoj carevini kada se taj pojam javlja u Osmanskim dokumentima.
Bošnjani se javljaju u 11. vijeku

Bošnjani = Bošnjaci su jedno te isto.Ono što važi i za hrvate i srbe važi i za bošnjake jaraniko.Nećemo cjepidlačit bošnjacima ,a kad god se javlja negdje horvat i hirvat pisati hrvat ,ili rasanin i servian pisat srbin,nema duplih standarda.
Liga Rojalista

#352 Re: BOŠNJACI KRŠĆANI

Post by Liga Rojalista »

omađijaj me wrote:
Jest paša, a pogotovo vi ne ubijate u Križančevom selu, Trusini, Fojnici, Grabovici i Varešu.. A pogotovo protjerivanje stanovništva sa vjekovnih ognjišta.Time ti jačaš svoje nacionalno biće a za argumente imaš falsificiranu povijest bošnjačkih nacionalista. hihihi :lol:
Bošnjaci kršćani, velahavle, velahavle :thumbup:
Upoređivati to gore navedeno sa zličinima tkz.paradržave Herceg Bosne je ko upoređivati zločine poljaka nad njemcima u drugom svjetskom ratu.
omađijaj me

#353 Re: BOŠNJACI KRŠĆANI

Post by omađijaj me »

Liga Rojalista wrote:
Bošnjani = Bošnjaci su jedno te isto.Ono što važi i za hrvate i srbe važi i za bošnjake jaraniko.Nećemo cjepidlačit bošnjacima ,a kad god se javlja negdje horvat i hirvat pisati hrvat ,ili rasanin i servian pisat srbin,nema duplih standarda.
Jaraniko nećemo netočno navoditi a ni cjepidlačiti. Opet netačan navod. Horvat, hrvat je jedno te isto. Bošnjak je turski naziv za muslimane u Bosni i kao što sam već nekoliko puta naveo u prethodnim postovima u turskom jeziku ne postoji razlika između Bošnjanin, Bošnjak, Bosanac a to se uveliko razlikuje. Današnji Hrvati, Srbi i Bošnjaci potječu od Bošnjana što je KRUNSKa PRIPADNOST. Ti se cijelo vrijeme vrtiš oko 12. 13. 14. 15. stoljeća a pravi "problem" se krije u 19. st. nakon pojave nacionalnog proljeća i stvaranja nacija Hrvata, Srba, Bošnjaka. U 19. st. su Hrvati BiH odredili po vjerskom ključu da budu Hrvati jer dijele iste kulturne, vjerske i genološke korijene, Srbi su to isto uradili s tim da su se oni većinom doseljavali za vrijeme Osmanlija kao radna snaga, današnji Bošnjaci su se odbili nazvati Bošnjacima jer su sami sebe nazivali Pravim Turcima tako su i osnovali stranku Pravih Turaka u staroj Jugoslaviji. Žestoko su se odbijali zvati Bošnjcima. Već sam nekoliko izvora naveo u prethodnim postovima i to Bošnjačkih autora koji govore o tome, isto tako imaš i postove od drugih komentatora na tu temu odbijanja izjašnjavanja kao Bošnjak u muslimana.

Ti stalno jedno te isto pričaš a ne vidiš širu sliku. Znaš, ponekad je, da bi se znalo, potrebno pročitati više od udžbenika Historije srednje škole. Preporučujem ti enciklopediju bošnjačkih autora kao npr. prof. Imamović ako ne želiš vjerovati hrvatskim autorima kojima i ja ponekad ne vjerujem, jaraniko. :thumbup:
omađijaj me

#354 Re: BOŠNJACI KRŠĆANI

Post by omađijaj me »

Liga Rojalista wrote:
omađijaj me wrote:
Jest paša, a pogotovo vi ne ubijate u Križančevom selu, Trusini, Fojnici, Grabovici i Varešu.. A pogotovo protjerivanje stanovništva sa vjekovnih ognjišta.Time ti jačaš svoje nacionalno biće a za argumente imaš falsificiranu povijest bošnjačkih nacionalista. hihihi :lol:
Bošnjaci kršćani, velahavle, velahavle :thumbup:
Upoređivati to gore navedeno sa zličinima tkz.paradržave Herceg Bosne je ko upoređivati zločine poljaka nad njemcima u drugom svjetskom ratu.
Najgore je kad se ne zna počistiti ispred svoga dvorišta a čisti se u komšijskom.
http://www.miljenko.info/news_files/Svj ... vatima.pdf
Sad vidim da si ti neki debil-balavac sa kojim se ne može argumentirano raspravljati. Debil si bolan, uhvati se nogometa, šaha, nisi ti za historije bolan živ bio. A ovo što umanjuješ zločine ARBiH ću ti zapamtiti, pa se neću upuštati u raspravljanje sa idiotom koji te na kraju odvede na isti nivo. :kiss:
Pozdrav i sretan život
Liga Rojalista

#355 Re: BOŠNJACI KRŠĆANI

Post by Liga Rojalista »

omađijaj me wrote:
Liga Rojalista wrote:
Jaraniko nećemo netočno navoditi a ni cjepidlačiti. Opet netačan navod. Horvat, hrvat je jedno te isto. Bošnjak je turski naziv za muslimane u Bosni i kao što sam već nekoliko puta naveo u prethodnim postovima u turskom jeziku ne postoji razlika između Bošnjanin, Bošnjak, Bosanac a to se uveliko razlikuje. Današnji Hrvati, Srbi i Bošnjaci potječu od Bošnjana što je KRUNSKa PRIPADNOST. Ti se cijelo vrijeme vrtiš oko 12. 13. 14. 15. stoljeća a pravi "problem" se krije u 19. st. nakon pojave nacionalnog proljeća i stvaranja nacija Hrvata, Srba, Bošnjaka. U 19. st. su Hrvati BiH odredili po vjerskom ključu da budu Hrvati jer dijele iste kulturne, vjerske i genološke korijene, Srbi su to isto uradili s tim da su se oni većinom doseljavali za vrijeme Osmanlija kao radna snaga, današnji Bošnjaci su se odbili nazvati Bošnjacima jer su sami sebe nazivali Pravim Turcima tako su i osnovali stranku Pravih Turaka u staroj Jugoslaviji. Žestoko su se odbijali zvati Bošnjcima. Već sam nekoliko izvora naveo u prethodnim postovima i to Bošnjačkih autora koji govore o tome, isto tako imaš i postove od drugih komentatora na tu temu odbijanja izjašnjavanja kao Bošnjak u muslimana.

Ti stalno jedno te isto pričaš a ne vidiš širu sliku. Znaš, ponekad je, da bi se znalo, potrebno pročitati više od udžbenika Historije srednje škole. Preporučujem ti enciklopediju bošnjačkih autora kao npr. prof. Imamović ako ne želiš vjerovati hrvatskim autorima kojima i ja ponekad ne vjerujem, jaraniko. :thumbup:
Na ove izljeve uvreda koje si uputio meni lično i na miloševićko zločinačku SDS negaciju Bošnjaka kao naroda neću odgovarat jer znam koja ti je namjera.Namjera ti je da provociraš i uništiš temu,ali pogodi šta neće ti uspjet.Nadam se da će se moderacija pobrinuti za tebe "jaraniko".
omađijaj me

#356 Re: BOŠNJACI KRŠĆANI

Post by omađijaj me »

Liga Rojalista wrote:
Na ove izljeve uvreda koje si uputio meni lično i na miloševićko zločinačku SDS negaciju Bošnjaka kao naroda neću odgovarat jer znam koja ti je namjera.Namjera ti je da provociraš i uništiš temu,ali pogodi šta neće ti uspjet.Nadam se da će se moderacija pobrinuti za tebe "jaraniko".
Ne "jaraniko", tvoja negacija hrvatstva na posljednjim temama a pogovo na ovoj je samo jedna mladomuslimanska fašistička ideologija tvoga rahmetli uzora Alije. To je jedna SDA metoda kakava je upotrebljavana za vrijeme hrvatsko-bošnjačkih sukoba u prošlom ratu, zavadi hrvate, negiraj historiju i pravo koje polažu na njihovu maticu Bosnu i Hercegovinu i onda ih istjeraj a ove koji ostanu pobij. Ti si samo jedan mali miš koji misli da Hrvati nisu svjesni svoga postojanja i historije. Ti si jedan novokomponovani šovinist kojem je forum jedino mjesto gdje može iznositi svoje frustracije i kompleks manje vrijednosti. Namjera ti je da uništavaš ovaj podforum historije pokrećući kojekakve teme i sakrivajući svoje frustracije u njima, ali pogodi šta? Neće ti uspjeti "jaraniko". Nadam se da će se moderacija pobrinuti za tebe i tvoje teme premda mislim da je to davno trebalo biti jer si davno prekršio mjeru normalnog raspravljanja.
Ugodan život :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#357 Re: BOŠNJACI KRŠĆANI

Post by Chmoljo »

:-)
Locked