Liga Rojalista wrote:
Bošnjani = Bošnjaci su jedno te isto.Ono što važi i za hrvate i srbe važi i za bošnjake jaraniko.Nećemo cjepidlačit bošnjacima ,a kad god se javlja negdje horvat i hirvat pisati hrvat ,ili rasanin i servian pisat srbin,nema duplih standarda.
Jaraniko nećemo netočno navoditi a ni cjepidlačiti. Opet netačan navod. Horvat, hrvat je jedno te isto. Bošnjak je turski naziv za muslimane u Bosni i kao što sam već nekoliko puta naveo u prethodnim postovima u turskom jeziku ne postoji razlika između Bošnjanin, Bošnjak, Bosanac a to se uveliko razlikuje. Današnji Hrvati, Srbi i Bošnjaci potječu od Bošnjana što je
KRUNSKa PRIPADNOST. Ti se cijelo vrijeme vrtiš oko 12. 13. 14. 15. stoljeća a pravi "problem" se krije u 19. st. nakon pojave nacionalnog proljeća i stvaranja nacija Hrvata, Srba, Bošnjaka. U 19. st. su Hrvati BiH odredili po vjerskom ključu da budu Hrvati jer dijele iste kulturne, vjerske i genološke korijene, Srbi su to isto uradili s tim da su se oni većinom doseljavali za vrijeme Osmanlija kao radna snaga, današnji Bošnjaci su se odbili nazvati Bošnjacima jer su sami sebe nazivali Pravim Turcima tako su i osnovali stranku Pravih Turaka u staroj Jugoslaviji. Žestoko su se odbijali zvati Bošnjcima. Već sam nekoliko izvora naveo u prethodnim postovima i to Bošnjačkih autora koji govore o tome, isto tako imaš i postove od drugih komentatora na tu temu odbijanja izjašnjavanja kao Bošnjak u muslimana.
Ti stalno jedno te isto pričaš a ne vidiš širu sliku. Znaš, ponekad je, da bi se znalo, potrebno pročitati više od udžbenika Historije srednje škole. Preporučujem ti enciklopediju bošnjačkih autora kao npr. prof. Imamović ako ne želiš vjerovati hrvatskim autorima kojima i ja ponekad ne vjerujem, jaraniko.