theTruePath wrote:Sehid ima vise znacenja,citaj pametnjakovic
Koja? Ili je to neka rijec iz bosnjackog jezika? Ja je nisam ucio u skoli?
theTruePath wrote:Sehid ima vise znacenja,citaj pametnjakovic
po tebi u bosni nema mjesta za zelenu zastavu?animals wrote:
Na pocetku mozda dok nije postrojena ona brigada pod zelenom zastavom, a to nema veze sa BIH..
ti i nisi mnogo sta ucio, da jesi znao bi da bosnjaci govore bosanskim jezikom, a bosnjacki jezik ne postoji...nickelson wrote:theTruePath wrote:Sehid ima vise znacenja,citaj pametnjakovic
Ja sam bio pripadnik ABIH i borio sam se za BiH.salihh wrote:ti bio pripadnik armije? borio se? za sta?nickelson wrote:
Da je zelio bosnu bili bi poginuli borci a posto su sehidi onda su se borili za vjeru
Jel to u jeziku stanovnika BIH, izvorna rijec, sehid..nisam znao da je to rijec Bosanskog porijekla sa vise znacenja..theTruePath wrote:Sehid ima vise znacenja,citaj pametnjakovic
i da si, gluho bilo, pao u toj borbi, da li bio pali borac ili sehid?nickelson wrote:
Ja sam bio pripadnik ABIH i borio sam se za BiH.
salihh wrote:ti i nisi mnogo sta ucio, da jesi znao bi da bosnjaci govore bosanskim jezikom, a bosnjacki jezik ne postoji...nickelson wrote:theTruePath wrote:Sehid ima vise znacenja,citaj pametnjakovic
Pali borac. Kakav sehid nisam se borio za islam.salihh wrote:i da si, gluho bilo, pao u toj borbi, da li bio pali borac ili sehid?nickelson wrote:
Ja sam bio pripadnik ABIH i borio sam se za BiH.
To je vjerska zastava, i nema veze sa drzavom, koja je multi kulti..salihh wrote:po tebi u bosni nema mjesta za zelenu zastavu?animals wrote:
Na pocetku mozda dok nije postrojena ona brigada pod zelenom zastavom, a to nema veze sa BIH..
izvorna rijec? zasto bi neka rijec morala biti bosanskog porijekla da bi se koristila? pa jezik nam je pun rijeci stranog porijekla...animals wrote:Jel to u jeziku stanovnika BIH, izvorna rijec, sehid..nisam znao da je to rijec Bosanskog porijekla sa vise znacenja..theTruePath wrote:Sehid ima vise znacenja,citaj pametnjakovic
i u cemu je problem?nickelson wrote:
Pali borac. Kakav sehid nisam se borio za islam.
Jesu ali za sehid nikad nisam cuo. I sta je prijevod te rijeci i cija je rijec?salihh wrote:izvorna rijec? zasto bi neka rijec morala biti bosanskog porijekla da bi se koristila? pa jezik nam je pun rijeci stranog porijekla...animals wrote:Jel to u jeziku stanovnika BIH, izvorna rijec, sehid..nisam znao da je to rijec Bosanskog porijekla sa vise znacenja..theTruePath wrote:Sehid ima vise znacenja,citaj pametnjakovic
Tada nisu postojali Bosnjaci, vec samo muslimani..pa je logika, da onaj koji je stvarao drzavu svi njeni naroda, morao da i tom narodu da brigadu pod njegovim imenom..
salihh wrote:i u cemu je problem?nickelson wrote:
covjek uci dok je ziv... a bosna je i prije ovoga zadnjeg rata bila puna sehitluka...nickelson wrote:...
Jesu ali za sehid nikad nisam cuo. I sta je prijevod te rijeci i cija je rijec?
animals wrote:Tada nisu postojali Bosnjaci, vec samo muslimani..pa je logika, da onaj koji je stvarao drzavu svi njeni naroda, morao da i tom narodu da brigadu pod njegovim imenom..
Pa mozes li mi prevesti i cija je to rijec?salihh wrote:covjek uci dok je ziv... a bosna je i prije ovoga zadnjeg rata bila puna sehitluka...nickelson wrote:...
Jesu ali za sehid nikad nisam cuo. I sta je prijevod te rijeci i cija je rijec?
mislim da se borba prvenstveno vodila za puki opstanak, onda za odbranu drzave, a potom i vjere...nickelson wrote:salihh wrote:i u cemu je problem?nickelson wrote:
Problem je u tome sto je drzavni i vjerski zelio da se borimo za vjeru, a drzava je bila samo izgovor za svijet.
siguran sam da ze ti google dati mnogo vise informacija...nickelson wrote:
Pa mozes li mi prevesti i cija je to rijec?
Koristi se u BIH odavno ako si iz BIH onda si cuo za sehitluke,koji ovdje postoje otkad i islamanimals wrote:Jel to u jeziku stanovnika BIH, izvorna rijec, sehid..nisam znao da je to rijec Bosanskog porijekla sa vise znacenja..theTruePath wrote:Sehid ima vise znacenja,citaj pametnjakovic
[/quote]Ma i to sto kazes
Ma TruePath kome se ba pravdaš? Nek upiše "tečaj" . hahahah
Otkud znas da nisu? I odkud znas da su osudivani na smrt u svojim drzavama?animals wrote: Ako se vec smijes. poznato ti je da ovi u partizanima sigurno nisu napadajuci uzvikivali Alahu Ekber..i nisu imali jedinicu popunjenu iz muslimanski bratski zemalja, sa ljudima koji su u svojim drzavama bili osudjeni na smrt..