Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Moderator: anex
- drug_profi
#351 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Onda ti se isplati i neki IN paket, koji ukljucuje elektronsko bankarstvo.
Ako placas mjesecne racune, el.bankarstvom je provizija 0,30 (na racun u Intesi) ili 0,60 (na racun u drugoj banci). Prostom racunicom, na 5-6 racuna ustedis mjesecnu tarifu za paket.
Solo elektronsko bankarstvo bez paketa je, mislim, 3 KM mjesecno. Aplikacija jednostavna za koristiti.
U boljim paketima imas ukljuceno i zivotno osiguranje koje nije stedno osiguranje, vec samo osiguranje koje pokriva tvoje dugove do 5.000 KM u slucaju tvoje smrti. Ako je dug manji, razlika se isplacuje tvojim nasljednicima.
Imas takodjer i 500 KM osiguranje od internet prevare ili zloupotrebe.
Dalje u paketima imas i pomoc na cesti (kao BiHAMK) u cijeloj Europi (i u zemljama izvan EU). Mislim paketi su solidni, mada jesu malo skuplji u odnosu na druge banke. ALi moze se napraviti racunica da ti se to isplati.
Prvo, ne placas godisnju Visa clanarinu, imas te ustede na placanju racuna elektronskim bankarstvom, i imas tu pomoc na cesti koja vrijedi nekih 30-tak maraka godisnje. Ukljuceno ti je onih 2,50 za vodjenje racuna takodjer.
Znaci npr. uzmes onaj skuplji paket od 13,50 mjesecno. Tu uracunas npr. 2,50 za vodjenje racuna, 1 KM za godisnju clanarinu, 2,50 za pomoc na cesti, i ako platis 7-8 racuna po 0,30 ili 0,60 umjesto po 1,50 na salteru, imas pokrivenu cijenu paketa, a gratis ti dodju ta osiguranja, koja ce ti ako nista biti jedna sekiracija manje.
I ne radim za Intesu majke mi. Mislim cak da je Unicredit bolja opcija, ali hajd, sve je to u pet deka. Imaju i oni svojih mana.
Ako placas mjesecne racune, el.bankarstvom je provizija 0,30 (na racun u Intesi) ili 0,60 (na racun u drugoj banci). Prostom racunicom, na 5-6 racuna ustedis mjesecnu tarifu za paket.
Solo elektronsko bankarstvo bez paketa je, mislim, 3 KM mjesecno. Aplikacija jednostavna za koristiti.
U boljim paketima imas ukljuceno i zivotno osiguranje koje nije stedno osiguranje, vec samo osiguranje koje pokriva tvoje dugove do 5.000 KM u slucaju tvoje smrti. Ako je dug manji, razlika se isplacuje tvojim nasljednicima.
Imas takodjer i 500 KM osiguranje od internet prevare ili zloupotrebe.
Dalje u paketima imas i pomoc na cesti (kao BiHAMK) u cijeloj Europi (i u zemljama izvan EU). Mislim paketi su solidni, mada jesu malo skuplji u odnosu na druge banke. ALi moze se napraviti racunica da ti se to isplati.
Prvo, ne placas godisnju Visa clanarinu, imas te ustede na placanju racuna elektronskim bankarstvom, i imas tu pomoc na cesti koja vrijedi nekih 30-tak maraka godisnje. Ukljuceno ti je onih 2,50 za vodjenje racuna takodjer.
Znaci npr. uzmes onaj skuplji paket od 13,50 mjesecno. Tu uracunas npr. 2,50 za vodjenje racuna, 1 KM za godisnju clanarinu, 2,50 za pomoc na cesti, i ako platis 7-8 racuna po 0,30 ili 0,60 umjesto po 1,50 na salteru, imas pokrivenu cijenu paketa, a gratis ti dodju ta osiguranja, koja ce ti ako nista biti jedna sekiracija manje.
I ne radim za Intesu majke mi. Mislim cak da je Unicredit bolja opcija, ali hajd, sve je to u pet deka. Imaju i oni svojih mana.
- _coRey_
#352 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
jel mogu preko telefona dobiti onaj kod za paypal ili moram do poslovnice
-
isx
#353 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Imas li m-intesa? Ako imas mozes.
-
IcedFlame
#354 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Nemam m-Intesa, a dobio sam bez problema tu informaciju. Detaljno te propitaju i daju kôd putem telefona.
- dadoka84
#355 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Neki dan sam bio u banci i ugasio štedni račun i e banking. Naknada za zatvaranje e banking usluge je 15KM... Nisu normalni fakat. Žale se ljudi na šalteru prije mene jer su ovi podigli određene naknade.
- drug_profi
#356 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Dala im Federacija. U RS naknade na gasenje racuna, raniju otplatu kredita, odjavljivanje usluga, nisu zakonite. Sve su besplatne.
Jos jedan podatak koji kazuje da su nasi konstitutivni zastitnici interesa u stvari zastitinici tudjih interesa.
Jos jedan podatak koji kazuje da su nasi konstitutivni zastitnici interesa u stvari zastitinici tudjih interesa.
- dadoka84
#357 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Nisam to znao... Meni je gore kako pošalju obavjest o izmjeni uslova poslovanja. Kao navedene izmjene imate na našoj stranici. Na stranici nema naravno ništa, već objave novi cjenovnik, pa onda upoređujem da vidim šta se promjenilo. Obično povećaju naknade za sve i svašta.drugi profil wrote:Dala im Federacija. U RS naknade na gasenje racuna, raniju otplatu kredita, odjavljivanje usluga, nisu zakonite. Sve su besplatne.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#358 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
poceli su velikodusno slati opet ponude za kredite
a ostalo mi samo 5 rata od 43
266 maruni
sada mi nude 12000
na 86 mjeseci ili koliko vec 189 rata 
samo bih 4000 vratio

a ostalo mi samo 5 rata od 43
266 maruni
sada mi nude 12000
samo bih 4000 vratio
-
channel10
#359 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Sta u Intesi uzimaju kod zatvaranja kredita pored naknade od 1 posto od ostatka glavnice? Navodno neku kamatu? Zna li neko o cemu se radi?drugi profil wrote:Dala im Federacija. U RS naknade na gasenje racuna, raniju otplatu kredita, odjavljivanje usluga, nisu zakonite. Sve su besplatne.
- drug_profi
#360 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Ne znam brate. Mijenjaju svaka tri mjeseca te naknade. Evo ti link pa potraži.channel10 wrote:Sta u Intesi uzimaju kod zatvaranja kredita pored naknade od 1 posto od ostatka glavnice? Navodno neku kamatu? Zna li neko o cemu se radi?drugi profil wrote:Dala im Federacija. U RS naknade na gasenje racuna, raniju otplatu kredita, odjavljivanje usluga, nisu zakonite. Sve su besplatne.
http://www.intesasanpaolobanka.ba/userf ... 2_2017.pdf
-
channel10
#361 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Gledao sam cjenovnik usluga i na osnovu njega se treba platiti 1 posto neotplacene glavnice, a u banci kazu da treba platiti nekih 150 KM vise i na moje pitanje zašto, kaze kamata. Ne rece na sta, pa mi nije jasno sta je.
-
zrakomlat
#362 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Ako nije tekuća rata uplaćena za mjesec u kojem se kredit zatvara, naplatiće ti i kamatu od te rate. Da nije to?channel10 wrote:Gledao sam cjenovnik usluga i na osnovu njega se treba platiti 1 posto neotplacene glavnice, a u banci kazu da treba platiti nekih 150 KM vise i na moje pitanje zašto, kaze kamata. Ne rece na sta, pa mi nije jasno sta je.
-
channel10
#363 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Nije sigurno jer je kamata veca od tih 150 KM. Nemate pojma koliko me kopka tih 150, a nacekat cu se dok saznam jer cekam odobrenje od banke za prebacivanje hipoteke na drugu banku.
- drug_profi
#364 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Imaš potpuno pravo da zahtjevaš da ti se detaljno pojasni, ako treba i 10 puta, dok ne shvatiš šta je to.channel10 wrote:Nije sigurno jer je kamata veca od tih 150 KM. Nemate pojma koliko me kopka tih 150, a nacekat cu se dok saznam jer cekam odobrenje od banke za prebacivanje hipoteke na drugu banku.
-
channel10
#365 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Samo sam onako brzinski je pitao koliko treba jos platiti pored ostatka glavnice i tako mi rece. Pitao za tu razliku, kaze tako ovdje pise, pa rekoh sta je to, kaze kamata. Na tome se zavrsilo ali cu naravno opet pitati i traziti pojasnjenje.drugi profil wrote:Imaš potpuno pravo da zahtjevaš da ti se detaljno pojasni, ako treba i 10 puta, dok ne shvatiš šta je to.channel10 wrote:Nije sigurno jer je kamata veca od tih 150 KM. Nemate pojma koliko me kopka tih 150, a nacekat cu se dok saznam jer cekam odobrenje od banke za prebacivanje hipoteke na drugu banku.
Koliko znam, kod zatvaranja kredita se placa samo naknada u visini obrade istog kredita kad se dizao. Kod mene je to 1 posto. Nigdje nikakve kamate nema niti bi trebalo biti.
Jedino da me ne pokusava nesto preveslati i izvuci sto vise novca, pa zato ovdje i pitam da nema neki bankarski sluzbenik ili neko ko je vec zatvarao kredit u nekoj od banaka.
- drug_profi
#366 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Plaća se mislim naknada kao i kod otvaranja (loš zakon koji štiti banke, a ne građane koji biraju i finansiraju vlast koja te zakone donosi).
Kamata na preostali dug se briše, a vraća se samo preostala glavnica.
Nemoj da smetneš sa uma da su po mom mišljenju (a isti dojam mi je došao i od drugih ljudi) radnici ISP banke prilično needukovani, te vrlo često ne znaju detalje o svojim proizvodima, ili ti ih namjerno prešute.
Meni su naprimjer tvrdili da ne mogu promijeniti uslove kredita (nakon što mi je službenik u neznanju ili namjerno zamijenio kredit sa jako povoljnom kamatom, drugim sa 3% većom). A ja im kažem ja sam klijent, ja mogu sad ovog časa zatvoriti ovdje kredit sa kreditom iz druge banke, kao i sve račune. Nađite način kako ću promijeniti uslove kredita.
I onda kao može samo da odobri kreditni odbor, napišite molbu. Rekoh ne zanima me molba, mogu samo ultimativni zahtjev napisati.
I bi kako sam rekao. I nisam blefirao majke mi, niti sad izmišljam.
A sve kao produkt neznanja ili čega već, od strane službenika.
Kamata na preostali dug se briše, a vraća se samo preostala glavnica.
Nemoj da smetneš sa uma da su po mom mišljenju (a isti dojam mi je došao i od drugih ljudi) radnici ISP banke prilično needukovani, te vrlo često ne znaju detalje o svojim proizvodima, ili ti ih namjerno prešute.
Meni su naprimjer tvrdili da ne mogu promijeniti uslove kredita (nakon što mi je službenik u neznanju ili namjerno zamijenio kredit sa jako povoljnom kamatom, drugim sa 3% većom). A ja im kažem ja sam klijent, ja mogu sad ovog časa zatvoriti ovdje kredit sa kreditom iz druge banke, kao i sve račune. Nađite način kako ću promijeniti uslove kredita.
I onda kao može samo da odobri kreditni odbor, napišite molbu. Rekoh ne zanima me molba, mogu samo ultimativni zahtjev napisati.
I bi kako sam rekao. I nisam blefirao majke mi, niti sad izmišljam.
A sve kao produkt neznanja ili čega već, od strane službenika.
-
channel10
#367 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Nije to druze neznanje, nego njihov bezobrazluk (mada sam se u pocetku mislio je li ova glupa ili se samo pravi glupa). Pokusavaju zajebati na sve moguce nacine, a napraviti se blesavim. Kao ono pogrijesili. Imam ja stosta napisati ovdje, ali cu sacekati da se sve zavrsi. Pogotovo oko tih molbi, pravljenja grbavim itd.
Kako god skontam, onih 150 KM bi moglo biti 1 posto kamata kojih je ostalo, a to ne smiju naplatiti. U redu 1 posto od ostatka glavnice, to ima u cjenovniku i to kod vecine kredita naplacuju pa i kod hipotekarnog, a ovo drugo jok. Najgore je sto oni sve to stopaju i zavlace ljude, da im ljudi ostave sto vise para. To je najveci problem. Uglavnom napisat cu sve kasnije, kad se zavrsi.
Hajde ako neko sazna sta bi mogla biti ova razlika sto ide preko 1 posto ostatka glavnice, neka napise ovdje i da li uopste imaju ista vise pravo naplatiti preko tih 1 posto.
Kako god skontam, onih 150 KM bi moglo biti 1 posto kamata kojih je ostalo, a to ne smiju naplatiti. U redu 1 posto od ostatka glavnice, to ima u cjenovniku i to kod vecine kredita naplacuju pa i kod hipotekarnog, a ovo drugo jok. Najgore je sto oni sve to stopaju i zavlace ljude, da im ljudi ostave sto vise para. To je najveci problem. Uglavnom napisat cu sve kasnije, kad se zavrsi.
Hajde ako neko sazna sta bi mogla biti ova razlika sto ide preko 1 posto ostatka glavnice, neka napise ovdje i da li uopste imaju ista vise pravo naplatiti preko tih 1 posto.
- drug_profi
#368 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Druze, trazi da ti jasno pokazu u cjenovniku usluga ili ugovoru o kreditu, gdje to pise.
Ako nigdje ne pise, ne smiju ti naplatiti. Zaprijeti im Agencijom za bankarstvo.
Ako ti se da iščitaj i ovaj zakon: http://www.fba.ba/images/zakoni_banke/Z ... ga_bos.pdf
Ako nigdje ne pise, ne smiju ti naplatiti. Zaprijeti im Agencijom za bankarstvo.
Ako ti se da iščitaj i ovaj zakon: http://www.fba.ba/images/zakoni_banke/Z ... ga_bos.pdf
- dadoka84
#369 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Meni su prilikom odobrenja kredita rekli da ce biti interkalarne kamate... nekih cca 50KM. Kad je došla obavjest o 530KM nije mi dobro bilo.
-
channel10
#370 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
To sam i mislio, ali ne mogu nista dok se sve ne zavrsi.drugi profil wrote:Druze, trazi da ti jasno pokazu u cjenovniku usluga ili ugovoru o kreditu, gdje to pise.
Dado, pa kako su ti to nastimali dan uplate rate? Jesu li ti odmah naplatili iz sredstava kredita ili?
- Truba
#371 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
meni bilo 17 marunidadoka84 wrote:Meni su prilikom odobrenja kredita rekli da ce biti interkalarne kamate... nekih cca 50KM. Kad je došla obavjest o 530KM nije mi dobro bilo.
- Truba
#372 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
ma to su sve muljatori koji znaju psihologijuchannel10 wrote:To sam i mislio, ali ne mogu nista dok se sve ne zavrsi.drugi profil wrote:Druze, trazi da ti jasno pokazu u cjenovniku usluga ili ugovoru o kreditu, gdje to pise.
Dado, pa kako su ti to nastimali dan uplate rate? Jesu li ti odmah naplatili iz sredstava kredita ili?
krenuo ja podignuti kamate da si platim more
druga banka
sekunda je falilo da sve ostavim u banci da potpisem i odem sretan
i onda pitam ja a kako cu na more
s kojim parama
i isplatise mi tu sicu
- Toffee karamela
#373 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Da ne otvaram zasebnu temu, može li mi neko reći koliko dana traje transfer novca uplaćenog u našoj pošti na račun neke banke? Je li normalno kašnjenje od 3+dana? Meni se čini da su oni opasno počeli mutiti s parama koje im prolaze kroz ruku, zadržavaju novac i predugo.
- drug_profi
#374 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Situacija danas...
Hoću da platim rezervaciju za more, nekih 35 eura. Ono Swift, IBAN tralala.
Kaze mogu samo ako imam devizni racun. Nemam, daj da otvorim. Kaze treba: pa poce nabrajati papire.
Rekoh, sve to vi već imate jer kod vas imam dva kredita, tri kartice i nema papira koji mi već niste tražili. Kaže takva su pravila . novi račun novi papiri.
Okrenem se i odem.
Istovremeno prije par dana aplicirao za Sberbank Master (Pika kartica). Ljudi mi trazili samo da donesem ovjerenu platnu listu i da im posaljem mailom ili donesem mjesecni izvod iz banke u kojoj primam platu. CIPS, mjenicu i sve ostalo ce oni nabaviti.
Hoću da platim rezervaciju za more, nekih 35 eura. Ono Swift, IBAN tralala.
Kaze mogu samo ako imam devizni racun. Nemam, daj da otvorim. Kaze treba: pa poce nabrajati papire.
Rekoh, sve to vi već imate jer kod vas imam dva kredita, tri kartice i nema papira koji mi već niste tražili. Kaže takva su pravila . novi račun novi papiri.
Okrenem se i odem.
Istovremeno prije par dana aplicirao za Sberbank Master (Pika kartica). Ljudi mi trazili samo da donesem ovjerenu platnu listu i da im posaljem mailom ili donesem mjesecni izvod iz banke u kojoj primam platu. CIPS, mjenicu i sve ostalo ce oni nabaviti.
- Truba
#375 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
da
cudni su s tim papirima
cudni su s tim papirima