Latvija - Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat ?

Poll ended at 11/06/2013 12:21

Pobjeda Latvije
29
12%
Neriješeno
17
7%
Pobjeda BiH
200
81%

Total votes: 246

garankich2013

#351 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

MOSALJOZE wrote:Lulić kada je bio primoran igrati beka u Laciju to je bilo mučno gledat.Nije on baš toliko loš bio,ali ni blizu koristan kao naprijed.
Treba se cijela nasa lijeva strana ugledat na Mujdzu kolko covjek moze pretrcat od naseg gola i nazad zamanta ti se dok gledas.Sila cojek. Lulic sto vise naprijed :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#352 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

hebga neko beka mora igrati...Lulić je jedno vrijeme igrao tu poziciju lijevi bek/krilni bek...Salihović je igrao lijevo krilo svojevremeno...al eto prije je opet Salihović igrao lijevog beka a Lulić krilo u repki

Sušić nešto ne voli meljati puno, a Zukanović je beton bio na lijevom beku protiv Grka...to je stvarno igrač koji me je najpozitivnije iznenadio...Zuka protiv Slovenije u prijateljskoj i Zuka protiv Grka ko da se u putu sreli nisu...sad u ovom mom oduševljenju leži i opasnost da imamo nestabilnog igrača...al da ne kakim...vidićemo...elem mislim da će Sušić ostaviti Zukanovića na lijevom beku....Luliće je gotovo uvijek lijevo krilo

mislim da jedino Zahirovića može mijenjati Salihovićem, ali i ne mora realno...dobro je Salihagu imati i na klupi da osvježi sredinu jakim igračem koji može promjeniti tempo igre ako ustreba ili ako Pjanić ili Medunjanin ili Zahirović podbace jer Salih more na svaku od ovih pozicija jer je polivalentan igrač, borben, dobar tehničar i zna dat loptu
Last edited by JoseMujica on 24/05/2013 22:20, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#353 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

garankich2013 wrote:
MOSALJOZE wrote:Lulić kada je bio primoran igrati beka u Laciju to je bilo mučno gledat.Nije on baš toliko loš bio,ali ni blizu koristan kao naprijed.
Treba se cijela nasa lijeva strana ugledat na Mujdzu kolko covjek moze pretrcat od naseg gola i nazad zamanta ti se dok gledas.Sila cojek. Lulic sto vise naprijed :bih:
Mujdza je strašno dobar u Frajburgu.I ako su se mjenjali treneri on je uvijek bio standardan,bez obzira na sve.Ono što nije dobro je to što Mujdza ima česte povrede.Nisu to neke velike povrede(osim onaj lom protiv Francuske).Dosta ima problema sa ledjima,i to je ono što ga koči,a inače jako korektno igra u repki.
garankich2013

#354 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

MOSALJOZE wrote:
garankich2013 wrote:
Mujdza je strašno dobar u Frajburgu.I ako su se mjenjali treneri on je uvijek bio standardan,bez obzira na sve.Ono što nije dobro je to što Mujdza ima česte povrede.Nisu to neke velike povrede(osim onaj lom protiv Francuske).Dosta ima problema sa ledjima,i to je ono što ga koči,a inače jako korektno igra u repki.

Onaj konj mu slomio kost ovaj nastavio igrat ko da nista nije bilo
MOSALJOZE

#355 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

Čini mi se da je Evra ili Maluda
garankich2013

#356 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

JoseMujica wrote:hebga neko beka mora igrati...Lulić je jedno vrijeme igrao tu poziciju lijevi bek/krilni bek...Salihović je igrao lijevo krilo svojevremeno...al eto prije je opet Salihović igrao lijevog beka a Lulić krilo u repki

Sušić nešto ne voli meljati puno, a Zukanović je beton bio na lijevom beku protiv Grka...to je stvarno igrač koji me je najpozitivnije iznenadio...Zuka protiv Slovenije u prijateljskoj i Zuka protiv Grka ko da se u putu sreli nisu...sad u ovom mom oduševljenju leži i opasnost da imamo nestabilnog igrača...al da ne kakim...vidićemo...elem mislim da će Sušić ostaviti Zukanovića na lijevom beku....Luliće je gotovo uvijek lijevo krilo

mislim da jedino Zahirovića može mijenjati Salihovićem, ali i ne mora realno...dobro je Salihagu imati i na klupi da osvježi sredinu jakim igračem koji može promjeniti tempo igre ako ustreba ili ako Pjanić ili Medunjanin ili Zahirović podbace jer Salih more na svaku od ovih pozicija jer je polivalentan igrač, borben, dobar tehničar i zna dat loptu

Ti si ja mislim prvi pametni na ovom forumu koji je reko da treba Zukanovic na LB :thumbup: Ja bi Zahirovica ostavio na klupi kad smo kompletni msm kad igra i Miske jer onda moze Salihovic uletit na tu poziciju msm moze ono i sad al' bi bili previse ofanzivni ko' sto bi Pape reko
garankich2013

#357 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

MOSALJOZE wrote:Čini mi se da je Evra ili Maluda

Maluda,nije dobio ni zuti karton ako sam dobro upucen.
garankich2013

#358 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

Pape se sad mozda kaje sto je reko protvi slovaka i grka u gostima sa jednim napadacem

Jedina dobra utakmica koju smo tako igrali je BIH France 1 : ?
JoseMujica

#359 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

i sad je rano mislit o Slovacima...ko živ a ko mrtav do oktobra
garankich2013

#360 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

JoseMujica wrote:i sad je rano mislit o Slovacima...ko živ a ko mrtav do oktobra
I to sto kažes ... Meni je samo zelja da vidim na Kosevu aBd neku jaku repku u augustu il da mi igramo u van sto bi volio Engleze ili Talijane vise nego ista
JoseMujica

#361 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

čekaj da se završio ovo kolo i vidi situacija na tabeli...vjerovatno će se tražiti protivnik koji podsjeća na Slovake...prebitan je taj dvomeč da bi se drugačije razmišljalo
garankich2013

#362 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

JoseMujica wrote:čekaj da se završio ovo kolo i vidi situacija na tabeli...vjerovatno će se tražiti protivnik koji podsjeća na Slovake...prebitan je taj dvomeč da bi se drugačije razmišljalo
Na Slovacku me podsjeca mozda Poljska,Česka Ukrajina BJELORUSIJA al mi smo ipak sad VELKI i treba da igramo protiv velikh :-D
garankich2013

#363 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

Da dam svoje sluzbeno misljenje za Oman

----------------------Fejzic--------------------------

Mujdza---------------Spaha--------------------Pandza-----------------------Zukanovic

Medunjanin-------------------------------Pjanic-------------------Salihovic----------------Lulic

-------------------------------Stevanovic----------------------------------

------------------------------------------------------ Ibisevic

PRESS: Dzeko i Begovic na odmoru reko Pape ko ne dobije priliku protiv Latvjie dobija protiv Omana 100%
JoseMujica

#364 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

pa stavi onda i ovog jadnog Višću dok ga ljubitelji Maminjovog guze nisu objesili :lol: :lol:

A Pape je pozvao 22 igrača od 23 moguća
garankich2013

#365 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

JoseMujica wrote:pa stavi onda i ovog jadnog Višću dok ga ljubitelji Maminjovog guze nisu objesili :lol: :lol:

A Pape je pozvao 22 igrača od 23 moguća
Njega sam ubacio u sastav protiv u-21 u sledeci petak
horion_bosona

#366 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by horion_bosona »

nemoj te Pandzu gurati u prvih 11, momak nije odigrao utakmice jos od septembra, neozbiljno je... svima je jasno da su i Lulic i Salihovic na lijevom beku, iznudjena rjesenja i improvizacija... Zukanovic jeste dobro odigrao protiv Grcke, medjutim protiv brzih krila nema sanse, jer je klasicni stoper...

za Latviju nece biti problem, ali za ozbiljnije protivnike moramo imati adekvatno rjesenje na toj poziciji... valjda ce ljudi iz Saveza uspjeti srediti Kolasinca, do augusta i prijateljske u tom terminu, da bi se na njega moglo racuna za dvomec protiv Slovaka... (nisam siguran koliko ce njegov nastup za U21 Njemacke usporiti promjenu sportskog drzavljanstva)

Pape nije sklon eksperimentisanju, a uostalom za to nije ni mjesto ni vrijeme... u odnosu na zadnju utakmicu Zukanovic stoper, Salihovic l.bek... uz maksimalno angaziran pristup 0:2, mozda bude jos koji gol... :-D
Kemal Malovčić

#367 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Kemal Malovčić »

Pape zna.
garankich2013

#368 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

Kemal Malovčić wrote:Pape zna.

ne sam safete heheh
JoseMujica

#369 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

tako je Moke!

horion nema šanse da Kolašinac završi pasoš do avgusta,a kamo li da još i sportsko promjeni do tad....realno ti ovo kažem
garankich2013

#370 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

horion_bosona wrote:nemoj te Pandzu gurati u prvih 11, momak nije odigrao utakmice jos od septembra, neozbiljno je... svima je jasno da su i Lulic i Salihovic na lijevom beku, iznudjena rjesenja i improvizacija... Zukanovic jeste dobro odigrao protiv Grcke, medjutim protiv brzih krila nema sanse, jer je klasicni stoper...

za Latviju nece biti problem, ali za ozbiljnije protivnike moramo imati adekvatno rjesenje na toj poziciji... valjda ce ljudi iz Saveza uspjeti srediti Kolasinca, do augusta i prijateljske u tom terminu, da bi se na njega moglo racuna za dvomec protiv Slovaka... (nisam siguran koliko ce njegov nastup za U21 Njemacke usporiti promjenu sportskog drzavljanstva)

Pape nije sklon eksperimentisanju, a uostalom za to nije ni mjesto ni vrijeme... u odnosu na zadnju utakmicu Zukanovic stoper, Salihovic l.bek... uz maksimalno angaziran pristup 0:2, mozda bude jos koji gol... :-D
Ja nebi Pandzu stavio u tim i da je igro cijelu sezonu
garankich2013

#371 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

JoseMujica wrote:tako je Moke!

horion nema šanse da Kolašinac završi pasoš do avgusta,a kamo li da još i sportsko promjeni do tad....realno ti ovo kažem
Poznavajuci traljavost nase administracije tesko da to bude do SP 2014 GOTOVO
JoseMujica

#372 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

nije to...vjerovatno bi tu savez štele ganjao i to....problem ti je što je za dobijanje našeg državljanstva procedura zahebana i na kraju treba Vijeće ministara da odobri to. Hadžić je dobio državljanstvo u februaru, a ako se neko sjeća kada je tačno krenula priča o njemu kao potencijalnom reprezentativcu bilo bi dobro da napiše jer bi onda okvirno znali koliko traje ova procedura dobijanja bh državljanstva:

Ja bi volio da znam prvo da li je Kolašinac uopšte predao papire? znam da je neka priča bila iće on u Bosnu pa predati...ali da li je uopće to učinio? :?
garankich2013

#373 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by garankich2013 »

JoseMujica wrote:nije to...vjerovatno bi tu savez štele ganjao i to....problem ti je što je za dobijanje našeg državljanstva procedura zahebana i na kraju treba Vijeće ministara da odobri to. Hadžić je dobio državljanstvo u februaru, a ako se neko sjeća kada je tačno krenula priča o njemu kao potencijalnom reprezentativcu bilo bi dobro da napiše jer bi onda okvirno znali koliko traje ova procedura dobijanja bh državljanstva:

Ja bi volio da znam prvo da li je Kolašinac uopšte predao papire? znam da je neka priča bila iće on u Bosnu pa predati...ali da li je uopće to učinio? :?
Kolasinac je reko za Avaz da tek dolazi izvadit pasos u Capljinu pa dok preda papire procedura koja dugo traje jedino da potkupi pola vlade to bi se brzo rijesilo.
Kemal Malovčić

#374 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Kemal Malovčić »

To jest u hercegovinu.
horion_bosona

#375 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by horion_bosona »

JoseMujica wrote:tako je Moke!

e jbg, kontam taj je proces zapocet, odradjene neke pripremne radnje da dobije u sto kracem mogucem roku bh drzavljanstvo kad se pojavi, pa da se moze krenuti sa zahtjevom prema UEFA-i...

medjutim da li je moguce da njegov eventualni nastup za U21 Njemacku na EP, dodatno uspori promjenu sportskog drzavljanstva?
jasno mi je da time nece biti nikakvih formalnih prepreka, medjutim na taj nacin se samo usloznjava proces promjene sportskog drzavljanstva...
Last edited by horion_bosona on 24/05/2013 23:34, edited 1 time in total.
Locked