Ako si do sada bila po strani bolje ti je ne fataj se u kolo,pomanitaćešdenisa BL wrote:Man of steel wrote:Dok čitava država bruji o šutanju lopte i fudbalskim utakmicama, danas je "šestorka" u Briselu postigla dogovor na štetu države Bosne i Hercegovine!
Presuda "Sejdić-Finci" koja je zadirala u srž ustavno-pravnog uređenja BiH i koja je trebala pokrenuti pozitivne promjene danas je iskorištena kako bi se zabetoniralo etničko čišćenje u R.S-u i kako bi se uveo treći entitet na mala vrata.
U genocidnom entitetu se ništa promjeniti neće dok će sa druge strane Hrvati dobiti svoje izborne jedinice tako da će u Federaciji 10 bošnjačkih glasova imati istu težinu kao 1 hrvatski.
Narod i Bog će vam suditi prokleti izrodi!
p.s.
Ne mogu se oteti dojmu da se termin održavanja sastanka u Briselu i postizanje dogovora namjerno i planski uskladilo sa održavanjem utakmica(BiH-Grčka,Hrvatska-Srbija) kao dimna zavjesa za ovu veleizdaju.
Nemo da vjerujem da u ovoj našoj BiH još postoji ovoliki broj ljudi koji nas dijele na korpuse.
Živim u Banja Luci i iskreno boli me uho kako se zove entitet, nemam nikakav problem niskim.
Nisam nikada glasala ali se pitam zašto toliko galame kada se nešto neko dogovori. Non stop se potencira da nema napretka a vidim i kada se neko dogovori opet nevalja.
Pitam samu sebe u šta smo se pretvorili ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Nesporazum u Briselu!
- area51
#351 Re: Izdaja u Briselu!
- DiplomataSaSela
#352 Re: Izdaja u Briselu!
ma kakvo vise vjerovanje bilo kome...vise sam sebe pitam...sve se ovo moze objasniti i na tvoj nacin i na sda-ov...to je prooblem sto u stvari i ne znamo tacno sta tamo pise...helem cekacemo da vidimo...svakako tri godine stoji sve...vivaldi wrote:ja ti ne kazem da ti trebas bilo kome vjerovati ili ne vjerovati kada nesto kaze, ali ono sto je normalno je da sam razmislis glavom o onome sto neko prica ili govori. Ti ovdje samo ponavljas ono sto je dzafke rekao.DiplomataSaSela wrote:pa eto dodik je izjavio da je dobio sto je trazio covic isto,to znaci da je za BiH to "dobro pravo"...sejdici i finciji naravno kandidovace se samo u SA kantonu jer nigdje drugo nece dobiti nijedan glas...mada ih nisu puno ni pominjali,ocito da je sve bilo u vezi hrvata,sta znaci dvije izborne jedinice ako bude deset kutija i svaka vrijedi isto elektora...u jednoj pola miliona glasova u drugoj 30.000...nije mi jasno za brcko,niko ga i ne pomenu ili treba da ide u rs...jos nek uvedu u mostaru jednu izbornu jedinicu i eto entiteta...malo pomalo...
citav sporazum se sveo na to da hrvati sebi biraju svog clana predsjednistva, a da se pritom ispostuje sejdic i finci.
i ne znam sta je tu problem? ako srbi biraju sebi svakakve barabe u predjesjednostvo, ako to isto rade i bosnjaci pa koji klinac je onda drama ako se to omoguci i hrvatima?
dodik je dobio sto je trazio zato sto ovaj put nista nije ni trazio - umjesto srpskog clana predsjensitva iz rs-a u predsjednitvo ce ici onaj ko dobija najvise glasova u rs-u (a to ce svakako biti srbin). mile sit - finci na broju.
sto se tice elektora, pa to ti je bilo prakticno i do sada - 2002 godine siljadzic je imao 65 hiljada glasova vise od covica pa je covic usao u predsjednistvo, a hare popusio jer je suljo osvojio 15-20 hiljada vise od njega. vidis da ni do sada nisu glasovi jednako vazili.
jebiga problem je sto je i sda kumovala svemu tome - godinama se po potrebi njihovi clanovi izjasnjavaju ko muslimani, a ne bosnajci da bi mogli popuniti kvote iz reda ostalih. to im naravno nije smetalo iako je suljo to trebao zabraniti jer se znalo da se od toga ne moze nista profitirati sem 1 dobre plate, a moze ti se obiti o glavu jer pokazujes rupe u sistemu pa te onda zadesi ovakav "service pack".
sto se tice brckog to ce biti vjerovatno ko i do sada ili nesto slicno
- MuaDib
#353 Re: Izdaja u Briselu!
Poslije kakofonije, opet će nam doći evropski šamar. A vi možete do sutra palamuditi.
SDA je blagoslovila MZ da nam pravi državu, a sad se pravi blentava i tjera MZ iz BiH.
Zato, oni odlaze sa scene, a dolaze nove snage, koje stupaju na scenu vrlo brzo, pod američkim i evropskim patronatom.
SDA je blagoslovila MZ da nam pravi državu, a sad se pravi blentava i tjera MZ iz BiH.
Zato, oni odlaze sa scene, a dolaze nove snage, koje stupaju na scenu vrlo brzo, pod američkim i evropskim patronatom.
-
jugoslovennakvadrat
#354 Re: Izdaja u Briselu!
Samo se vi svađajte, ja uživam na kvadrat kad se svađate i u svađi svoje pozicije slabite a srpske jačate.
- DiplomataSaSela
#355 Re: Izdaja u Briselu!
jugosloven ovde se niko ne svadja...svi bi volili istu BiH ko onu nekunoc u Zenici...samo eto pricamo...nego reci ti nama jel ko nasekiro gospodina fahrajugoslovennakvadrat wrote:Samo se vi svađajte, ja uživam na kvadrat kad se svađate i u svađi svoje pozicije slabite a srpske jačate.
-
jugoslovennakvadrat
#356 Re: Izdaja u Briselu!
Fahro je dobar kao u uvijek!DiplomataSaSela wrote:jugosloven ovde se niko ne svadja...svi bi volili istu BiH ko onu nekunoc u Zenici...samo eto pricamo...nego reci ti nama jel ko nasekiro gospodina fahrajugoslovennakvadrat wrote:Samo se vi svađajte, ja uživam na kvadrat kad se svađate i u svađi svoje pozicije slabite a srpske jačate.
- vivaldi
#357 Re: Izdaja u Briselu!
ne znam ni ja sta pise, ali znam da su svi rekli, a dzafketovi argumenti su najslabiji jer sam ga sinoc slusao na bht kada je spominjao te subjedinice i pricao kako je asimetricno rjesenje - ali evo kao sto sam ti naveo, asimetrija je bila oduvijek, ali ga to novinar nije pitao i jos je rekao da je trebalo ici u pravcu gradjanskog, a ne nacionalnog (iako je on iz nacionalne stranke, ali nema veze).
u sustini to gradjansko jeste dobra prica, ali je neizvodiva jer bi to znacilo ukidanje i entiteta i kantona i biranje 1 predsjednika ko i u drugim zemljama, ali svima je savrseno jasno da od toga jos dugo nema nista i ako to nije uradjeno u dejtonu, ako to nisu uradili svi pritisci, svi visoki predstavnici i usa ambasadori, onda to je apsolutno suludo ocekivati od sjedica i fincija.
iako je za mene suljo jedan od najnamazanijih politicara u bih mislim da je ovdje napravio zajeb jer se zakacio sa briselom nepotrebno, a jos najavljuje i neke tuzbe protiv evrope i bezveze navlaci epitet "remetilackog" faktora sto je do sada bio iskljucivo miletov exluzivitet,
u sustini to gradjansko jeste dobra prica, ali je neizvodiva jer bi to znacilo ukidanje i entiteta i kantona i biranje 1 predsjednika ko i u drugim zemljama, ali svima je savrseno jasno da od toga jos dugo nema nista i ako to nije uradjeno u dejtonu, ako to nisu uradili svi pritisci, svi visoki predstavnici i usa ambasadori, onda to je apsolutno suludo ocekivati od sjedica i fincija.
iako je za mene suljo jedan od najnamazanijih politicara u bih mislim da je ovdje napravio zajeb jer se zakacio sa briselom nepotrebno, a jos najavljuje i neke tuzbe protiv evrope i bezveze navlaci epitet "remetilackog" faktora sto je do sada bio iskljucivo miletov exluzivitet,
-
jugoslovennakvadrat
#358 Re: Izdaja u Briselu!
Što više stranaka i cijepkanja na političke frakcije i partije u bošnjačkom političkom korpusu to bolje! Veći je pluralizam i stepen demokratske svijesti!Zdravije je društvo i stanje nacije.Ništa nemam protiv da bude jedna politička stranka na jednog čovjeka, za svakog čovjeka jedna stranka ili barem dvije!Što da ne?To bolje!Neka svaki čovjek bude sam za sebe politčka partija sa svojim programom i ideologijom!
- %tacno*
#359 Re: Izdaja u Briselu!
u izdajnike...denisa BL wrote:
Nemo da vjerujem da u ovoj našoj BiH još postoji ovoliki broj ljudi koji nas dijele na korpuse.
Živim u Banja Luci i iskreno boli me uho kako se zove entitet, nemam nikakav problem niskim.
Nisam nikada glasala ali se pitam zašto toliko galame kada se nešto neko dogovori. Non stop se potencira da nema napretka a vidim i kada se neko dogovori opet nevalja.
Pitam samu sebe u šta smo se pretvorili ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
ali ne svi...pronadji uljeza
- DiplomataSaSela
#360 Re: Izdaja u Briselu!
to me malo i buni...ne bi se bezze zalijeto...svjestan je da ne dobiva nista niti moze sa eu na kraj...al eto posto ne vjerujem vise nikom strah me sta je slijedece...vivaldi wrote:
-
jugoslovennakvadrat
#361 Re: Izdaja u Briselu!
Tačno, samo sloga nas može spasiti.Ovi su zaluđeni šovinizmom, svaki dogovor ili sporazum smatraju kao nešto izdajničko.Po onoj narodnoj "sjelo ruglo na sred puta pa se ruga".Moramo se nekada i sporazumjevati pa govorimo svi jednim jezikom.Pa i Alija Izetbegović je razgovoarao i u ratu sa Krajišnikom i Karadžićem, pa i Republiku Srpsku nam ostavio u amanet kao svoju političku zaostavštvinu a mi sada ko ne treba da se dogovaramo jer se eto SDA ko ljuti.A sve živo su dali Republici Srpskoj i to Alijinom rukom i potpisom i politikom.%tacno* wrote:denisa BL wrote:
-
bolivia
#362 Re: Izdaja u Briselu!
Ljudi uozbiljite se. Pa nakon četvorogodišnjeg rata i jedva postignutom Daytonskom sporazumu kojem genijalcu je pala ideja na pamet ideja da će drugom narodu birati predstavnike. Naravno to je palo nekim drugorazrednim sluzbenicima međunarodne zajednice i hegemonistčkom dijelu bošnjačkog naroda, kao i vrlo malom djelu nekih utopista koji dolaze iz svih naroda.
Brusellska diplomacija je uočila promašaje Inzika i njegovih službenika i sada ispravljaju problem.
Još primjećujem jednu notornu neistinu koja se pominje skoro u svim postovima a to je "da ovakav način izbora omogućava HDZ u da ima svog člana u predsjedništvu".
On omogučava da moj narod ima onog člana kojeg oni izaberu (pa makar bio to Zeljko Komsic, Jakob Finci, Milorad Dodik, Dragan Čović... bilo ko a ne nužno HDZ kako govori zaluđena masa).
Od kud sada velika začuđenost sarajevske javnosti meni zbilja nije jasno?
Brusellska diplomacija je uočila promašaje Inzika i njegovih službenika i sada ispravljaju problem.
Još primjećujem jednu notornu neistinu koja se pominje skoro u svim postovima a to je "da ovakav način izbora omogućava HDZ u da ima svog člana u predsjedništvu".
On omogučava da moj narod ima onog člana kojeg oni izaberu (pa makar bio to Zeljko Komsic, Jakob Finci, Milorad Dodik, Dragan Čović... bilo ko a ne nužno HDZ kako govori zaluđena masa).
-
jugoslovennakvadrat
#363 Re: Izdaja u Briselu!
Bolivia nego da se mi normalni dogovoaramo, mislim normalni muslimani da se dogovoraju sa Hrvatima i Srbima a ove političke fanatike da ignorišemo?Može li?
-
gorgonzola
#364 Re: Izdaja u Briselu!
Ma SDA bi najradije da biraju i srbima i hrvatima predstavnika u predsjednistvu. Fataju se politike svog idola milosevica kad je imao svoje ljude iz kosova i vojvodine u pedsjednistvu Yu.
- Man of steel
#365 Re: Izdaja u Briselu!
bolivia wrote:Ljudi uozbiljite se. Pa nakon četvorogodišnjeg rata i jedva postignutom Daytonskom sporazumu kojem genijalcu je pala ideja na pamet ideja da će drugom narodu birati predstavnike. Naravno to je palo nekim drugorazrednim sluzbenicima međunarodne zajednice i hegemonistčkom dijelu bošnjačkog naroda, kao i vrlo malom djelu nekih utopista koji dolaze iz svih naroda.
A ti i tvoj narod bi i jare i pare!??
Dobili ste čistu Hrvatsku preko naših leđa pa bi sa trećinom Bosne i stomak da nabacite, a?
I još se čudite što se Sarajevo protivi tome ???
Ne pokušavaj mi bacati prašinu u oči sa majorizacijom i ugrozbi, barem na forumu se ne moramo pretvarati!!
- %tacno*
#366 Re: Izdaja u Briselu!
Potpisali ste tako e sada sto vam se to ne dopada, haj ispocetka. Nemere.bolivia wrote:Ljudi uozbiljite se. Pa nakon četvorogodišnjeg rata i jedva postignutom Daytonskom sporazumu kojem genijalcu je pala ideja na pamet ideja da će drugom narodu birati predstavnike. Naravno to je palo nekim drugorazrednim sluzbenicima međunarodne zajednice i hegemonistčkom dijelu bošnjačkog naroda, kao i vrlo malom djelu nekih utopista koji dolaze iz svih naroda.
Birajte i vi drugima ko vam brani. Sta se sve Bosancima/Bosnjacima ne svidja pe ne vidim nesto MZ a pogotovo kurvinjsku EU da trci da nam pomogne kao nekome. Dok ste zakmecali preko Sejdic-Finci ispravljaju se neke ''nepravde''.
- %tacno*
#367 Re: Izdaja u Briselu!
kakva je situacija u manjem entitetu???gorgonzola wrote:Ma SDA bi najradije da biraju i srbima i hrvatima predstavnika u predsjednistvu. Fataju se politike svog idola milosevica kad je imao svoje ljude iz kosova i vojvodine u pedsjednistvu Yu.
-
Bodkin
#368 Re: Izdaja u Briselu!
zato sto je raja vec prihvatila kao gotovo da se hrvati mogu zavaliti svaki put za ovu poziciju i sad problem. dalje, na forumu mozes vidjeti da treba biti cilj zavaliti hrvate jer ih je najmanje i izvodljivo je.jebiga neprijatelji drzave, secesionisti i tako dalje. kad uzmes sve to u obzir skontas gdje je problemvivaldi wrote:ja ti ne kazem da ti trebas bilo kome vjerovati ili ne vjerovati kada nesto kaze, ali ono sto je normalno je da sam razmislis glavom o onome sto neko prica ili govori. Ti ovdje samo ponavljas ono sto je dzafke rekao.DiplomataSaSela wrote:pa eto dodik je izjavio da je dobio sto je trazio covic isto,to znaci da je za BiH to "dobro pravo"...sejdici i finciji naravno kandidovace se samo u SA kantonu jer nigdje drugo nece dobiti nijedan glas...mada ih nisu puno ni pominjali,ocito da je sve bilo u vezi hrvata,sta znaci dvije izborne jedinice ako bude deset kutija i svaka vrijedi isto elektora...u jednoj pola miliona glasova u drugoj 30.000...nije mi jasno za brcko,niko ga i ne pomenu ili treba da ide u rs...jos nek uvedu u mostaru jednu izbornu jedinicu i eto entiteta...malo pomalo...
citav sporazum se sveo na to da hrvati sebi biraju svog clana predsjednistva, a da se pritom ispostuje sejdic i finci.
i ne znam sta je tu problem? ako srbi biraju sebi svakakve barabe u predjesjednostvo, ako to isto rade i bosnjaci pa koji klinac je onda drama ako se to omoguci i hrvatima?
dodik je dobio sto je trazio zato sto ovaj put nista nije ni trazio - umjesto srpskog clana predsjensitva iz rs-a u predsjednitvo ce ici onaj ko dobija najvise glasova u rs-u (a to ce svakako biti srbin). mile sit - finci na broju.
sto se tice elektora, pa to ti je bilo prakticno i do sada - 2002 godine siljadzic je imao 65 hiljada glasova vise od covica pa je covic usao u predsjednistvo, a hare popusio jer je suljo osvojio 15-20 hiljada vise od njega. vidis da ni do sada nisu glasovi jednako vazili.
jebiga problem je sto je i sda kumovala svemu tome - godinama se po potrebi njihovi clanovi izjasnjavaju ko muslimani, a ne bosnajci da bi mogli popuniti kvote iz reda ostalih. to im naravno nije smetalo iako je suljo to trebao zabraniti jer se znalo da se od toga ne moze nista profitirati sem 1 dobre plate, a moze ti se obiti o glavu jer pokazujes rupe u sistemu pa te onda zadesi ovakav "service pack".
sto se tice brckog to ce biti vjerovatno ko i do sada ili nesto slicno
-
jugoslovennakvadrat
#369 Re: Izdaja u Briselu!
gorgonzola wrote:Ma SDA bi najradije da biraju i srbima i hrvatima predstavnika u predsjednistvu. Fataju se politike svog idola milosevica kad je imao svoje ljude iz kosova i vojvodine u pedsjednistvu Yu.
Dobra procjena!
Sve pljuju po Miloševiću a služe se Miloševićevskim metodama! Vjerovatno mu se podsvjesno dive pa ga kopiraju.
-
Bodkin
#370 Re: Izdaja u Briselu!
to je drugi problem. zazivala se EU godinama, a nikome da padne na pamet da EU moze pogurati one anamoMuaDib wrote:Poslije kakofonije, opet će nam doći evropski šamar. A vi možete do sutra palamuditi.
-
gorgonzola
#371 Re: Izdaja u Briselu!
%tacno* wrote:Potpisali ste tako e sada sto vam se to ne dopada, haj ispocetka. Nemere.bolivia wrote:Ljudi uozbiljite se. Pa nakon četvorogodišnjeg rata i jedva postignutom Daytonskom sporazumu kojem genijalcu je pala ideja na pamet ideja da će drugom narodu birati predstavnike. Naravno to je palo nekim drugorazrednim sluzbenicima međunarodne zajednice i hegemonistčkom dijelu bošnjačkog naroda, kao i vrlo malom djelu nekih utopista koji dolaze iz svih naroda.
Birajte i vi drugima ko vam brani. Sta se sve Bosancima/Bosnjacima ne svidja pe ne vidim nesto MZ a pogotovo kurvinjsku EU da trci da nam pomogne kao nekome. Dok ste zakmecali preko Sejdic-Finci ispravljaju se neke ''nepravde''.
Onda nemojte kukati u mostaru kad vas hrvati uzimaju lopatom. Vi bi u mostaru jedno a u federaciji drugo. A to je ono sto samo sda odgovara.
-
palermo
#372 Re: Izdaja u Briselu!
zašto ne može sa EU na kraj ? Može, pokazali su mu i Dodik i Čović.....i mislim u tome i jeste problem, EU je jasno priznala da što si tvrdoglaviji oni su popustljiviji......ne vidim ja ovdje nikakav rizik za Sulju, štaviše...DiplomataSaSela wrote:to me malo i buni...ne bi se bezze zalijeto...svjestan je da ne dobiva nista niti moze sa eu na kraj...al eto posto ne vjerujem vise nikom strah me sta je slijedece...vivaldi wrote:
- Man of steel
#373 Re: Izdaja u Briselu!
Nikad SDA nije govorila ni radila na tome da se Hrvatima biraju predstavnici!gorgonzola wrote:Ma SDA bi najradije da biraju i srbima i hrvatima predstavnika u predsjednistvu. Fataju se politike svog idola milosevica kad je imao svoje ljude iz kosova i vojvodine u pedsjednistvu Yu.
Čak su ih prozivali i optuživali zbog toga jer su bili protiv Komšića kao člana predsjedništva.
Jedini koji su to radili i zagovarali su upravo oni koji se ovim dogovorom danas sebi bukvalno seru u usta, a svi dobro znamo ko su!
-
bolivia
#374 Re: Izdaja u Briselu!
Man of steel wrote:bolivia wrote:Ljudi uozbiljite se. Pa nakon četvorogodišnjeg rata i jedva postignutom Daytonskom sporazumu kojem genijalcu je pala ideja na pamet ideja da će drugom narodu birati predstavnike. Naravno to je palo nekim drugorazrednim sluzbenicima međunarodne zajednice i hegemonistčkom dijelu bošnjačkog naroda, kao i vrlo malom djelu nekih utopista koji dolaze iz svih naroda.
A ti i tvoj narod bi i jare i pare!??
Dobili ste čistu Hrvatsku preko naših leđa pa bi sa trećinom Bosne i stomak da nabacite, a?
I još se čudite što se Sarajevo protivi tome ???
Ne pokušavaj mi bacati prašinu u oči sa majorizacijom i ugrozbi, barem na forumu se ne moramo pretvarati!!
Moje porijeklo je herceg bosansko a ne dalmatinsko ili zagorsko, tako da mi dobivamo nase kuci a ne u gostima u susjednoj drzavi. Dobili ste nezavisnost preko nasih leđa, jer su Srbi bili protiv. Da mi nismo izasli na referendum nista od drzave BiH,
- Alfons Kauders
#375 Re: Izdaja u Briselu!
E to?Man of steel wrote:Nikad SDA nije govorila ni radila na tome da se Hrvatima biraju predstavnici!gorgonzola wrote:Ma SDA bi najradije da biraju i srbima i hrvatima predstavnika u predsjednistvu. Fataju se politike svog idola milosevica kad je imao svoje ljude iz kosova i vojvodine u pedsjednistvu Yu.
Čak su ih prozivali i optuživali zbog toga jer su bili protiv Komšića kao člana predsjedništva.
Jedini koji su to radili i zagovarali su upravo oni koji se ovim dogovorom danas sebi bukvalno seru u usta, a svi dobro znamo ko su!
SDA nikad, bas nikad nije to radila? Nije imenovala ni kandidovala nijednog predstavnika iz reda drugog naroda?
Ja se sjecam nekih, mora da grijesim...