ne prijaviš se tamoKonjanik wrote:mozel mi neko objasnit ,ako radis u federaciji npr. u opstini stari grad a kupis stan i zivis na dobrinji I u ist.sarajevu? .da li imate problem sa regulisanjem radnog statusa i zdravstvenog statusa u federaciji s obzirom da je pretpostavka da imas papire odnosno licnu registrovanu u Ist sarajevu? koje su administrativne peglancije u tim slucajevima ?
Istočno Sarajevo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#351 Re: Istočno Sarajevo
- Jedinstvo_Manchester
#352 Re: Istočno Sarajevo
zdravstvena zaštita ti je po mjestu prebivališta, tako da gubiš privilegije u Kantonu Sarajevo.Konjanik wrote:mozel mi neko objasnit ,ako radis u federaciji npr. u opstini stari grad a kupis stan i zivis na dobrinji I u ist.sarajevu? .da li imate problem sa regulisanjem radnog statusa i zdravstvenog statusa u federaciji s obzirom da je pretpostavka da imas papire odnosno licnu registrovanu u Ist sarajevu? koje su administrativne peglancije u tim slucajevima ?
-
radostan dan
#353 Re: Istočno Sarajevo
pobrkao si me sa drugom bevcom, provjeri kod administracije ak pak meni ne vjeruješ.CungaLunga wrote:
Dojam je od ranije, odkad si sa Felipeom tipkao o lijepom ozrenskom kraju![]()
Pa i ne mozes se mijenjati, kad ti je "puno kume" u Lukavici, u centru nemas sanse![]()
Mogu li da predlozim Trnovo? Planine i sume, medjedi i lisice, just like home
neću centar, ja sam skroman dečko, igram samo na sigurno.
šta mi bolan ti predažeš, kad sam imao viziju ko milan tarot na 12. strani - samo pratite lovatore kad počnu kupovati kuće po trnovu.
znam da to sad izgleda smiješno, ali živi bili pa vidjeli. samo dok neko javi ovim seljacima na vlasti da aristokracija ne živi u centru nego u suburbiji.
Last edited by radostan dan on 14/02/2013 22:46, edited 2 times in total.
-
Micaha
#354 Re: Istočno Sarajevo
Hahaharadostan dan wrote:jesam. zovi turu.
- drndalo
#355 Re: Istočno Sarajevo
U pravu si, na Poljinama svakako vise nema lokacija...radostan dan wrote: znam da to sad izgleda smiješno, ali živi bili pa vidjeli. samo dok neko javi ovim seljacima na vlasti da aristokracija ne živi u centru nego u suburbiji.![]()
- Truba
#356 Re: Istočno Sarajevo
sinoć luksor pun
također i art
morao sam se skrasiti u pivnici sedmica
i piti nes klasik
morao sam se skrasiti u pivnici sedmica
i piti nes klasik
-
varijabilni
#357 Re: Istočno Sarajevo
odeš li u "kontru" ikad?Black swan wrote:sinoć luksor puntakođer i art
morao sam se skrasiti u pivnici sedmica![]()
i piti nes klasik
- Truba
#358 Re: Istočno Sarajevo
jok dje je to

-
varijabilni
#359 Re: Istočno Sarajevo
izmedju spasovdanske i kružnog toka, bijele zgrade s lijeve strane. tačno preko puta ove zgrade što je svježe ustakljenja crnim staklima.Black swan wrote:jok dje je to![]()
- Chisum
#360 Re: Istočno Sarajevo
_terminaš_ wrote:Oj majko šta je ovo?falcon_iv wrote: Evo rendera objekta koji ce se graditi na raskrnici...
![]()
![]()
Kak'a je ovo nakarada?
-
radostan dan
#361 Re: Istočno Sarajevo
mene lično ne interesuje, nego me karanana zamolio da priupitam, kakve su koke vikendom u 23.00, jesu li povozite, vrijedi li ulagati u njih do 02.00 - 02.30?
-
sumirprimus
#362 Re: Istočno Sarajevo
set za novi spot osmana haĐića,titanik vol.2...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#363 Re: Istočno Sarajevo
Turbo-folk arhikteture????Chisum wrote:_terminaš_ wrote:Oj majko šta je ovo?falcon_iv wrote: Evo rendera objekta koji ce se graditi na raskrnici...
![]()
![]()
Kak'a je ovo nakarada?
-
radostan dan
#364 Re: Istočno Sarajevo
djeluje mi močno i neobićno.
- respo
#365 Re: Istočno Sarajevo
komi hocemo u lukavicuBlack swan wrote:jok dje je to![]()
- drndalo
#366 Re: Istočno Sarajevo
Ako mozete ulagat' bas svih pola sata, jos vam neke i pivu plate...radostan dan wrote:mene lično ne interesuje, nego me karanana zamolio da priupitam, kakve su koke vikendom u 23.00, jesu li povozite, vrijedi li ulagati u njih do 02.00 - 02.30?
-
radostan dan
#367 Re: Istočno Sarajevo
misliš? dal su dobre duše, valjda će se neko javiti da elaborira...
- drndalo
#368 Re: Istočno Sarajevo
Dusevne jasta radi...
- CSKA
#369 Re: Istočno Sarajevo
Nikad prezaliti i oprostiti lokalnim vlastima u I.S. kada je bio prijedlog od Kantonalne vlade da trola prolazi tamo,a ovi odbili.Glupa SDS-ovska politika razdvajanja naroda je opet dosla do izrazaja.
-
radostan dan
#370 Re: Istočno Sarajevo
jebala te trola, iskopaćemo mi metro, samo da se probije tunel na čemernu i eto mehanizacije na izvršenje. 2014. tamo negdje u septembru.
- Truba
#371 Re: Istočno Sarajevo
kakva ba trola
bez tramvaja do krupca ne razgovaramo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#372 Re: Istočno Sarajevo
Izdajice. (vitalnih nacionalnih interesa, naravno)respo wrote:komi hocemo u lukavicuBlack swan wrote:jok dje je to![]()
- slucajni prolaznik
#373 Re: Istočno Sarajevo
Probijanjem tunela ispod Vraca na Grbavici II do novonazvane Putnikove ulice, negdje do ispod novog groblja, rasteretio bi se saobracaj kroz centralni dio Sarajeva, a ako bi jos bila izgradjena mrezna infrastruktura i trolejbusnom linijom spojeno Sarajevo sa I. Sarajevom, naglo bi bio uvecan promet u svakom smislu.Black swan wrote:kakva ba trola
Mislim da je u ovom trenutku isplativija i brza izgradnja trolejbusne mreze unutar I. Sarajeva i njeno spajanje sa ostatkom Grada, nego tramvajizacija Hrasnice, koja ce, najvjerovatnije, ostati samo dobra ideja jos nekoliko decenija.
-
nisam_ni_ja
#374 Re: Istočno Sarajevo
Šef Delegacije EU sa predstavnicima ambasada obišao gradilište gondole Pale - Jahorina

Šef Delegacije EU Peter Sorensen, ambasador Slovenije Andrej Graseli i zamjenik ambasadora Italije u BiH Stefano Stuci danas su sa načelnikom opštine Pale Miodragom Kovačevićem i direktorom firme Majnex Veljkom Golijaninom obišli gradilište gondole Pale - Jahorina "Jahorina Express".
Golijanin je upoznao delegaciju sa svime što je do sada urađeno, a to je preko 50% projekta.
"Pribavili smo svu potrebnu dokumentaciju, sve dozvole, najteži posao izgradnje gondole je završen, sada slijedi betoniranje temelja za stubove i njihovo postavljanje. Gondola će biti od višestrukog značaja za lokalnu zajednicu. Međustanicom na Ravnoj planini ćemo otvoriti nove prostore za turističke sadržaje, a izgradnjom gondole ćemo proširiti skijaške staze na Jahorini. Gondola će riješiti problem parkinga na planini i dati posebnu ekološku notu po ugledu na zapadnoevropske zimske turističke centre", izjavio je Golijanin.
Šef Delegacije EU Peter Sorensen je izjavio da je gondola od izuzetnog značaja za razvoj turizma.
"Bitno je da planina i turizam žive bar devet mjeseci u godini. Važno je proširiti sadržaje koji se nude turistima i važno je boriti se za svakog turistu ponaosob", izjavio je Peter Sorensen prilikom posjete gradilištu gondole.
Radovi na izgradnji gondole Pale - Jahorina su preko zime zaustavljeni. Nastavak izgradnje se očekuje na proljeće. Do sada je u cjelosti probijena i prokrčena trasa gondole i izgrađen je veliki dio prilaznih puteva za postavljanje stubova i kasnije održavanje gondole na izuzetno nepristupačnim terenima od polazne stanice gondole do Jahorine, u dužini od 10 km.

Šef Delegacije EU Peter Sorensen, ambasador Slovenije Andrej Graseli i zamjenik ambasadora Italije u BiH Stefano Stuci danas su sa načelnikom opštine Pale Miodragom Kovačevićem i direktorom firme Majnex Veljkom Golijaninom obišli gradilište gondole Pale - Jahorina "Jahorina Express".
Golijanin je upoznao delegaciju sa svime što je do sada urađeno, a to je preko 50% projekta.
"Pribavili smo svu potrebnu dokumentaciju, sve dozvole, najteži posao izgradnje gondole je završen, sada slijedi betoniranje temelja za stubove i njihovo postavljanje. Gondola će biti od višestrukog značaja za lokalnu zajednicu. Međustanicom na Ravnoj planini ćemo otvoriti nove prostore za turističke sadržaje, a izgradnjom gondole ćemo proširiti skijaške staze na Jahorini. Gondola će riješiti problem parkinga na planini i dati posebnu ekološku notu po ugledu na zapadnoevropske zimske turističke centre", izjavio je Golijanin.
Šef Delegacije EU Peter Sorensen je izjavio da je gondola od izuzetnog značaja za razvoj turizma.
"Bitno je da planina i turizam žive bar devet mjeseci u godini. Važno je proširiti sadržaje koji se nude turistima i važno je boriti se za svakog turistu ponaosob", izjavio je Peter Sorensen prilikom posjete gradilištu gondole.
Radovi na izgradnji gondole Pale - Jahorina su preko zime zaustavljeni. Nastavak izgradnje se očekuje na proljeće. Do sada je u cjelosti probijena i prokrčena trasa gondole i izgrađen je veliki dio prilaznih puteva za postavljanje stubova i kasnije održavanje gondole na izuzetno nepristupačnim terenima od polazne stanice gondole do Jahorine, u dužini od 10 km.

-
idimidodjimi
#375 Re: Istočno Sarajevo
kad moze carsija-trebevic, moze i pale-jahorina...jos samo tramBaj da se uvede, metropola...