E-cigarete

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
zateznistub

#351 Re: E-cigarete

Post by zateznistub »

Pitar sa Kariba wrote: Ma ova je prilicno tanka cigara, nije lose jer je jeftina da se ne uvaljujes ako ti parenje nece odgovarati. Ja sam koristio ovakvu prvih sest mjeseci, al realno losa.
A koju ti sada koristis i ako moze slika da znam sta da trazim, ove tecnosti kazu moze svaka u svaku. Pa eto, ako znas i o njima baci koji info i gdje ima kupiti
stachu

#352 Re: E-cigarete

Post by stachu »

Ljudovi, jedno pitanje. Je li do mene, ali ja grijac mijenjam svaka 4 dana.
radiostar

#353 Re: E-cigarete

Post by radiostar »

e druze,

vezano za ove e-cigare, i ja sam poceo prije jedno mjesec i po i dobro ide, kupio sam u BBI EVOD i nije lose, ima nekih malih problemcica ali nije strasno.
nego reci mi koji je tacno taj Vamo V5 posto vidim da ima vise vrsta. kako cesto mijenjas te potrosne dijelove? ocarine li te ovi nasi ovdje i tako to?

Pozdrav
Bronco_Billy wrote:Ja sam na e cigari od 13/02 prosle godine, eto gotovo godinu dana. Prvih 10-15 dana sam i ja imao te simptome da mi se usta suse.
Prva baterija mi je bila obicna kupljena u Skenderiji, platio bateriju i CE4 clear + 50ml (neorginalne) dekang tecnosti oko 50 km.
Kasnije, kako sam dublje ulazio u svijet e cig. shvatio sam da su kod nas ove dzidze preskupe. Poslije 4-5 mjeseci od poljaka kupim Vision Spinner II (1600mah) a od prije par mjeseci koristim mehanicki mod Vamo V5 (fasttech) - fatalna razlika :D
Od tecnosti prvi izbor mi je MTBaker - Hawk Sauce i da nisam naletio na ovu tecnost cini mi se da bi odustao od e cigara :izet:
Sad uzimam bulk pakovanje 236ml i dodje jeftinije nego da se kod nas kupuju tecnosti po 10ml.
Osim ove, koristim KTS Marlboro i ponesto od joyetech-a.
Znaci clearomizere, zamjenske grijace i ostale stvari narucujte sa fasttech.com - topla preporuka, paketu treba nekih 3 sedmice da dodje. U prosjeku je jeftinije 3X a dostava besplatna.
Osim toga, pogledajte na youtube kako se radi dryburn tj. ciscenje grijaca, nema potrebe mjesecno kupovati 2 grijaca :thumbup:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#354 Re: E-cigarete

Post by Pitar sa Kariba »

@stachu Ma nešto mi je to pretjerano, jbg ja sa ponekim uz redovan "dry burn" znam i mjesec izgurati. Naravno ne daje pare kao prvih sedam dana ali zadovoljava.

Uglavnom ove baterije izgleda ne valjaju pet para, tank nije loš ali evo za tri mjeseca od kako sam kupio ovaj EMOW druga baterija mi otkazuje. Koristim orginalni punjač, kao i grijače. :twisted:
Image
stachu

#355 Re: E-cigarete

Post by stachu »

Ja sam sa baterijom o vise nego zadovoljan traje mi po 2 dana bez ikakvih problema, mene brinu ovi grijaci. Jednostavno prestane da grije i da daje paru nakon 3 do 4 dana. I kada zamjenim grijac opet radi bez problema. Ali mozda ja negdje grijesim sa grijacem pa brzo ode... Fkt nezzz...
stachu

#356 Re: E-cigarete

Post by stachu »

stachu wrote:Ja sam sa baterijom o vise nego zadovoljan traje mi po 2 dana bez ikakvih problema, mene brinu ovi grijaci. Jednostavno prestane da grije i da daje paru nakon 3 do 4 dana. I kada zamjenim grijac opet radi bez problema. Ali mozda ja negdje grijesim sa grijacem pa brzo ode... Fkt nezzz...
Da dodam, posto sam relativno novi u svijatu digitalne cigarete, ja mislim da na mojim grijacima ne moze dry burn kod mene su oni sa onim "spagama"..
Pitar sa Kariba

#357 Re: E-cigarete

Ma ne vjerujem da imaš šta pogriješiti sa grijačem, nije navoj mudrost kak`a :D . Ma može i kod tih grijača dry burn, ja sam radio kad sam takve koristio. Isperi od vodom pa osuši grijač ( ja svoj ubacim u mikrovalnu bez problema ) pa uradi dry burn. Kod tih sa dugom kanafom pokvari se okus jer se poslije osjeti zagoretina. Al eto ponekad može poslužiti.
El_Padrino

#358 Re: E-cigarete

Post by El_Padrino »

Evo da i ja napišem neko svoje iskustvo vezano za el. cigarete.

Dakle parioc sam od mjeseca Juna 2014. godine.. Na preporuku prijatelja odmah sam uzeo Kanger ProTank 3, naravno naručen iz poljske i uz nju sam dobio neku bateriju crnu dugu od 1200 mah, koja je dobro obavljala posao sve dok nije crkla. :)

Poslije nje sam uzeo Vision Spinner 2 od 1600 mah i moram priznat da sam u početku bio zadovoljan sa njom, ali kasnije sam primjetio ono o čemu sam čitao na netu a to je da Spinner 2 dosta "prži" grijače, odnosno da je njihova trajnost dosta manja iz nekog razloga.. Dakle usporedo sa 1. baterijom kod koje sam mijenjao grijač svakih 20 dana, kod SPinera sam mijenjao svakih 7-10 max.. Da napomenem da se radilo o originalnoj SPinerici koja je provjerena na netu..

Nakon dugo razmišljanja, odlučih se da se malo "bolje" opremim gleda baterije te sam kupio ITASTE SVD MOD, koji je po mojoj procjeni nešto najbolje što sam do sada koristio.. Iako je malo "veća" od mnogih baterija koje sam vidio iskreno bih je preporučio svima.. Prvenstveno mi se dopada to što na samoj bateriji postoji tzv. igranje sa voltažom tako da možete sebi štimati do bezsvijest sve dok ne nadjete onaj okus same cigare koji vam odgovara.. Takodjer da napomenem do da evo nakon 15 dana korištenja, grijač ne pokazuje znake slabosti odnosno samog okusa "izgoretine" što je meni veoma zahvalno. Koristim baterije od 900 mah, imam takve 2 pa uvijek je jedna na punjaču a druga se koristi.. Što se tiće trajnosti iste meni 900 mah izdrži pa sigurno nekih 12 sati s obzirom da dobar dio dana provedem pri računaru shodno poslu kojim se bavim.

Image

Od samih tekučina koristim pretežno nikotinske baze 12 16 18 mg koje nekad pomiješam sa voćnim okusima...Uglavnom uzimam bočice od 100ml jer je isplatnije.

Image

Sve arome nabavljam iz Poljske.

Iz ličnog iskustva mogu reći da problema sa apetitom nema, odnosno ne dolazi do povećanja. Jedino do čega je došlo jeste povećanje unosa tekučine što je kako vidim po iskustvima drugih sasvim normalna pojava.

Ukoliko ima neko pitanja stojim vam na raspolaganju...
El_Padrino

#359 Re: E-cigarete

Post by El_Padrino »

Sliver wrote:
Cije baze i arome koristis? Inawera baza 6EUR 100ml i 2EUR koncentrat arome 10ml, koristis samo 5%. sto kad sve saberes izadje ovako:
2x100ml baze 12EUR tj 24KM
1x10ml arome 2EUR tj 4KM
dostava 6EUR tj 12KM
UKUPNO: 210ml tecnosti 40KM ( 4KM za 20ml ) sto znaci ako narucite duplu kolicinu onda bude jos dosta jeftinije 420ml za 68KM jer je ista cijena dostave
Što se tiče same baze inače koristim Inawera,a trenutačna aroma je od V Juice. Pored V juice ponekad se nadje i Joyetech ili Dekang-ova beznikotinska aroma koja mi služi upravo da se razblaži baza.

Da napomenem da se Dekang ili Joyetech kupuju kod nas u gradu, čisto radi neke "probe" odnosno samog interesa za odredjenu aromu što naravno nije čest slučaj...

I da s ponosom napišem da sam uspio majku "prebacit" na virtualne cigarete nakon 30 godina pušenja.. U početku joj je bilo malo teško, te zaboravi punit bateriju te prazan "tank", al kako se uhodala sama ode i kupi grijač ili ode da kupi neke "egzotične" arome tipa kokos ili sl.
Pitar sa Kariba

#360 Re: E-cigarete

Sliver wrote:moj stari saborce po e-cigari, zar si jos uvijek na tim amaterskim? :D Hajde da se nadjemo, da ti pokazem caravelu, mozes koristiti te atomizere na njima. Imam dosta toga polovnog, super stanje, pa ako ti se svidi naruci sebi ili cemo skontati nesto. nije velika uvala do 50KM novo. Ako hoces jos dodatno ustedjeti, onda Kayfun. Isplati se nakon mjesec dana, u odnosu na koliko cesto moras mijenjati atomizere, clearomizere i ostale slicne pokusaje.
Majstore Slivere pomagaj ( k`o i do sada ) :D . Ma ja se vala patim sa opremom od kada sam počeo. Tamam pomislim da sam se "namirio", ono nešto crkne. Moram i ja preći na on-line kupovinu ne ide ovo više. Hajde da te zamolim/o kad uhvatiš vremena stavi kakve preporuke i linkove na temu. Svima bi nam valjalo. :thumbup:
El_Padrino

#361 Re: E-cigarete

Post by El_Padrino »

Prijatelju nebih puno da se miješam što se tiće same opreme ali sam voljan da se nadjemo u gradu, pa možeš uz kafu probati moju opremu pa ako ti se svidi lahko ćeš za ostalo...
Bronco_Billy

#362 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

Elektronski - lapsus :D

MTB je skup ako narucujes u manjim kolicinama, zato sam i rekao 236ml opciju koju imaju. Sa shippingom izadje 42$ + 16,5$ - standardni kupon = oko 54.5$ odnosno 92KM.
Ako kupujes ove tecnosti kod nas po standardnim cijenama, recimo 8KM - 10ml znaci 100ml kosta 80km.
Shvatam ja da je tesko u startu odvojiti 100KM, al gledano dugorocno na isplativnost - isplati se.
Najbolja isplativost je praviti svoje tecnosti al jbg ja nemam vremena za to.

Probao sam neke Inawera tecnosti, Gold Ducat, Tobacco C i jos neke - meni nisu legle nikako.

Sto se tice navoja na mod-u, uzeo sam adapter "510 to 510" pravo jeftin, a stiti originalni navoj tako da to rjesava problem. Elektronika je ok za sada, vidicemo.
Panasonic baterije 18650 :thumbup: Cak salju baterije sa fasttech-a i dosta su jeftinije http://goo.gl/EgQaaW , medjutim salju sa HONGKONG surface mail pa im treba 40-60 dana da stignu. Ja sam svoje uzeo od poljaka.
Danas stize Innokin iClear 30s, obzirom da je 16-ka odlicna nadam se da ce ovaj biti :thumbup:

Od RDA koristim Taifun GT i ako si ga probao reci mi jel Kayfun bolji?
damper

#363 Re: E-cigarete

Post by damper »

pozdrav PARIOCIMA-PARITELJIMA :izet:
poseban pozdrav ide forumašu SLIVERU na iscrpnom izvještaju njegovog iskustva sa PARENJEM :D ...
NISI NI SVJESTAN KOLIKO VREMENA I ŽIVACA SI SPASIO SA SVOJIM UPUTAMA........
inače sam prije godinu na poklon dobio obične e-cig iz penny plusa i iskreno koristio sam je otprilike dok se BRKOVI nisu zaprljali-potamnili....znači skoro nikako :-D ...... i onda sam je ostavio jer nisam imao volje da se bakčem sa tim.....
sve dok nisam otišao na ŠIŠU u kafić i pojavila se želja za PARENJEM .......kupim na brzinu još jednu u pennyju i cuclam je evo heftu....... :-D
MALO PROGUGLAM I NALETIM NA SVAŠTA NEŠTA.......
između ostalog i na ovaj forum :D
trenutno se dvoumim da li nešto naručiti on-line ili kupiti kod naših švercera.......
najbliži sam opciji da sve osim baterija naručim onlajn a da baterije malo kvalitetnije potražim ovdje kod nas u SA jer dostava baterija traje malo duže( 2 mjeseca ) ,barem sam tako čuo......
privlači me mehanički mod i zaista je veliki izbor na fasttechu,a i moje prijašnje iskustvo sa tom stranicom je pozitivno jer su relativno brzi-3 sedmice dostave :D
u opciji su kayfun,russian 91 ,i favorit "prometheus"....
u kombinaciji sa teslom,nemesisom ili caravelom.....
mada ne bih bježao ni od VAMO serije sa kayfunom jer mi se čini FENSI iako nije mehanika nego elektronika......čisto reda radi da se ima na polici ahahahaha šala mala......
sad jedno pitanje za vas--gdje u SA kupiti kvalitetne baterije 18xxx serije ........i koliko su :D
gdje u SA ima kupiti žice za mehaničke modove........
kakva i koliko je dostava sa poljske stranice e-dym........
unaprijed hvala i LP
Bronco_Billy

#364 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

Ja kad sam trazio baterije za mod, nasao sam kod nas na Vapor standu u bivsem Merkatoru. Bile su, koliko se sjecam IMR baterije al preskupe u svakom slucaju. 2 komada oko 55-60km. Elem, sva oprema kod nas je preskupa. Na istom tom standu nedavno gledam bas ovaj Vamo V5 oko 160-180km. Isti taj na fasttech-u kosta oko 40km. Slicna stvar je i za clearomizere/atomizere, grijace prodaju na komad po 5km sve "prodavnice" vapor opreme. Na fasttechu set od 5 grijaca mozes naci za 7-8km.
Ako si pocetnik moj ti je savjet, a i svih ostalih vjerovatno, da uzmes Vision Spinner bateriju promjenjive voltaze + neki clearomizer sa 510 nastavkom, recimo iClear 16.

http://ego2.pl/en/baterie/565-vision-sp ... grade.html
http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... learomizer
http://www.fasttech.com/products/3006/1 ... r-iclear16

Sva oprema iz Poljske stize kroz 7-10 dana a sa fasttech-a 3 sedmice i jace, kod poljaka je za nijansu skuplje - opet zavisi.
Ako hoces MOD, treba ti osim njega punjac baterija (nitecore i4 20€) + baterije oko 20€.
Ovako uzmes bateriju promjenjive voltaze (20€) koju ces uvijek koristiti bez obzira na MOD ako ga kasnije kupis.
Bronco_Billy

#365 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

Kako smo krenuli, najbolje bi bilo organizovati vaper druzenje u nekom lokalu zbog isprobavanja opreme i tecnosti :D
Bronco_Billy

#366 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

Sliver wrote:
Bronco_Billy wrote:Kako smo krenuli, najbolje bi bilo organizovati vaper druzenje u nekom lokalu zbog isprobavanja opreme i tecnosti :D
ko kaze da nismo, imam VAPE sastanaka vise nego nasi troglavi zajedno. juce sam isao na "prezentaciju" :D

E jbg red je da nas uputis da i mi znamo :izet:
Napisi nam kad bude sljedeci miting pa da dodjemo na edukaciju, taman da mi objasnis kako miksas bazu i aromu :mrgreen:
stachu

#367 Re: E-cigarete

Post by stachu »

Evo opet mi grijac otisao. A u cetvrtak ujutro novi stavio.
Fkt ne kontam.
U prosjeku trosim spremnik od 2ml dnevno.
damper

#368 Re: E-cigarete

Post by damper »

hm...........što više gledam to sam više zbunjen....šta odabrati
kad čovjeku daš 1 , 2 ili 3 onda je lako izabrati ali kad je pred njim hastal pun đakonija onda se pogubi :izet:
najvjerovatnije ću uzeti vamo v9 , keyfun lite , žicu , nitecore punjač i baterije sa fasttecha.......
ne znam baterije jeli trebaju sa ili baz pipka na vrhu.....mansečini bez,pa ako neko znaDE nek se javi :D
i koje baterije da uzmemnkoju marku,koju vrstu.......uzeo bih odmah dvije pa ih naizmjenično koristio :-)

pozdrav PARITELJI hahahahah
saabsa

#369 Re: E-cigarete

Post by saabsa »

Evo ja samo da se odjavim sa teme nakon 11 mjeseci digitale bez i jedne analogne , zadnjih mjesec dva sam lagano smanjivao parenje i od danas nit parim nit pušim :)
Sretno i ostalim :bih:
stachu

#370 Re: E-cigarete

Post by stachu »

saabsa wrote:Evo ja samo da se odjavim sa teme nakon 11 mjeseci digitale bez i jedne analogne , zadnjih mjesec dva sam lagano smanjivao parenje i od danas nit parim nit pušim :)
:thumbup: :thumbup:
Svaka cast. I mi sa tobom uskoro...
dajdza-ze

#371 Re: E-cigarete

Post by dajdza-ze »

saabsa wrote:Evo ja samo da se odjavim sa teme nakon 11 mjeseci digitale bez i jedne analogne , zadnjih mjesec dva sam lagano smanjivao parenje i od danas nit parim nit pušim :)
Cestitam. Evo ja sam usao duboko u trecu godinu parenja. Sam sebi govorim da polako smanjujem ali jbg.
Pitar sa Kariba

#372 Re: E-cigarete

:thumbup: :thumbup: :izet:
mokate

#373 Re: E-cigarete

Post by mokate »

Silver. Svaka čast na postu onom gore, da te pitam pošto sam iz unutrašnjosti i nisam nikada naručivao ništa preko interneta(da napomenem pušač sam BIO preko 30 godina, parim od 11 mjeseca 2013 godine, ma prava stvar i nije me briga šta drugi misle o tome, trenutno mi je najbitnija stvar tečnost, više volim ne duhanske arome) .Sve do sada sam kupovao u Sarajevu , i sve ok, ne kajem se. Može li se na tom sajtu iz Poljske naručiti gotove tečnosti, te što si ti preporučio, neduhanske, voćne i druge u manjem pakovanju, pa da bih ja na osnovu njih mogao poslije probati sam praviti iste ili ti slične. inače parim na VTR-u i spiner 2, a atomizeri su mi mini protank 2, aerotank. Namjeravam inače da naručim i taj nemesis, kayfun, ali da li kayfun daje toplu paru, ako daje toplu neću.I da koja žica ide uz kayu ako budem naručivao sa fasttecha, i šta bih još trebao naručiti po tvojoj prosudbi. Pitanja i mišljenja važe i za ostale. Hvala svima na forumu, Bronco, Pirat i ostalim . I da šta ti je to kick. :D
zateznistub

#374 Re: E-cigarete

Post by zateznistub »

Posto sm duduk u ovom polju a koristim eGo cigaru interesuje me sta je to "MOD" I sta je mehanicki a sta elektrosnki. De silver malo pojasni ziv bio.
zateznistub

#375 Re: E-cigarete

Post by zateznistub »

Sliver wrote:
zateznistub wrote:Posto sm duduk u ovom polju a koristim eGo cigaru interesuje me sta je to "MOD" I sta je mehanicki a sta elektrosnki. De silver malo pojasni ziv bio.
MOD iliti modifikacija originalne e-cigarete u svrhu unaprijedjenja i/ili preinake u nesto skladnije vlastitim potrebama.
Mehanicki ima tijelo u koje stavljas bateriju i mehanicki prekidac ( kontakt dva materijala koja sprovode struju ).
Elektronski ima tijelo za bateriju, ali je prekidac dugme koje je preko eketronske ploce stvara kontakt. elektronske ploce mogu biti sasvim jednsotavne, za akcije poput ostvari kontakt, onemoguci aktiviranje i sl, pa do malo slozenijih, koje mjere otpor atomizera, punocu baterije, napon, snagu, te i podeavanje parametara u skladu s mjerenjima.
Ima li to ovdje kupiti ili sam spao na narucivanje s vana, posto niti imam iskustva sa narucivanjem iz vana niti da budem posten, ne vjerujem plaho.

I ako ti nije zahmet, bači koju sliku da vidim kako to sve izgleda.

Hvala
Post Reply