Obrazovanje i veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
uspjeh

#351 Re: Obrazovanje i veze

Post by uspjeh »

drugacetvrtina wrote: Koliko vam je, i da li je uopce bitno obrazovanje prilikom odabira partnera/ partnerke? I zasto jeste ili nije?
Nivo obrazovanja utiče na odabir partnera/ke. Što neka osoba ima viši nivo obrazovanja to je jebizovnija ("more sexy" bi rekli Englezi).

Naravno, ne treba zaboraviti ni ostale faktore koji čine atraktivnost neke osobe:
- Stil života (puši, pije, uživa u ...)
- Prirodna ljepota (ono kako izgleda potpuno bez šminke i odjeće)
- Inteligencija i znanje (koliko brzo shvata, da li je stručnjak u nekoj oblasti)
- Maniri/međuljudski odnosi (kako se ponaša, kako komunicira sa svojim okruženjem)
Phia

#352 Re: Obrazovanje i veze

Post by Phia »

Posto obrazovanje ne znaci automatski kultura, odgoj, postovanje drugog, dobrota i ambicija da se od zivota nesto korisno napravi to je totalno irelevantna tacka..zapravo zavisi sta ko trazi od osobe. Obrazovanje je cesto garancija za novac..kome je on najbitniji u zivotu..
xxx999

#353 Re: Obrazovanje i veze

Post by xxx999 »

Samo djevojke sa fakultetom kod mene dolaze u obzir. Nema lezati kuci ima da radi kao i ja da zajedno doprinosimo. :D
nirvana79

#354 Re: Obrazovanje i veze

Post by nirvana79 »

možda bi bolje bilo temu preformulisati ko bolje guzi :dance: ovi sa SSS ili VS :lol:
hhaarree

#355 Re: Obrazovanje i veze

Post by hhaarree »

nirvana79 wrote:možda bi bolje bilo temu preformulisati ko bolje guzi :dance: ovi sa SSS ili VS :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Muhamed Đakmić

#356 Re: Obrazovanje i veze

Post by Muhamed Đakmić »

nirvana79 wrote:možda bi bolje bilo temu preformulisati ko bolje guzi :dance: ovi sa SSS ili VS :lol:
E to je to :thumbup: 8-)
backtoblack

#357 Re: Obrazovanje i veze

Post by backtoblack »

drugacetvrtina wrote:Ne znam da li je ova tema vec bila ili ne (ne da mi se toliko traziti ).
Koliko vam je, i da li je uopce bitno obrazovanje prilikom odabira partnera/ partnerke? I zasto jeste ili nije?
Bitno mi je iz razloga što želim da osoba sa kojom sam, s obzirom da u takve stvari ulazim sa ozbiljnim namjerama, ''stoji na svojim nogama'', obrazovanje je danas najbitnije, KNJIGA i samo KNJIGA! :D
krater

#358 Re: Obrazovanje i veze

Post by krater »

backtoblack wrote:
drugacetvrtina wrote:Ne znam da li je ova tema vec bila ili ne (ne da mi se toliko traziti ).
Koliko vam je, i da li je uopce bitno obrazovanje prilikom odabira partnera/ partnerke? I zasto jeste ili nije?
Bitno mi je iz razloga što želim da osoba sa kojom sam, s obzirom da u takve stvari ulazim sa ozbiljnim namjerama, ''stoji na svojim nogama'', obrazovanje je danas najbitnije, KNJIGA i samo KNJIGA! :D
A dobar posao ? :mrgreen:
backtoblack

#359 Re: Obrazovanje i veze

Post by backtoblack »

krater wrote:
backtoblack wrote:
A dobar posao ? :mrgreen:
Sad ovo već ide u smjeru POSAO, AUTO, PUNO LOVE, a? Nisam mislila na to kada sam pisala ovo gore, bitno mi je da osoba zna da je u svijetu u kakvom mi danas živimo obrazovanje najvažnije, da želi postići nešto i ići naprijed, a da li će i koliko će, to ovisi o mnogo faktora :D
Googlerica

#360 Re: Obrazovanje i veze

Post by Googlerica »

obrazovanje-ovisi od lokacije i smijera :)
ali obrazovnje je vezano za posao,ne eksluzivno za vezu,ali je pozljeno imati obrazovanu osobu :)
Hopkins

#361 Re: Obrazovanje i veze

Post by Hopkins »

Ja prvo pitam sta je mlada po struci

Sent from my B1-710 using Tapatalk
Hopkins

#362 Re: Obrazovanje i veze

Post by Hopkins »

I kurve i pjevacice s koride imaju bruku para

Sent from my B1-710 using Tapatalk
motorna_pila

#363 Re: Obrazovanje i veze

Post by motorna_pila »

Jebes knjigu kad je on na birou, sa VSS.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
motorna_pila

#364 Re: Obrazovanje i veze

Post by motorna_pila »

insomnia78 wrote:
blugirl wrote:Blago receno: presudno. Ako mislis ozbiljno. A zaj.... se mozes i sa SSS
Ma ja bitno je nek je fakultetski obrazovan, po mogucnosti magistar. Nema veze recimo sto nema posla, auta, stana i zivi sa starcima.
Bolji je opet od nekog ko nema faxa al radi dobar poso, ima auto, svoj stan.

s' moje sokocalo
:thumbup:
Troll_Happens

#365 Re: Obrazovanje i veze

Post by Troll_Happens »

Mora imat fakultet ili neku visuu skolu i da nije lijena i prljava. Kako ona tako i kuca/stan u kom zivi. Ako to nestima moze biti jeb. Angelina odvalio bih je od sebe za sva vremena.... :zjev:
Ujedam

#366 Re: Obrazovanje i veze

Post by Ujedam »

direktni wrote:Lijepo je biti obrazovan, al' mnogo su bitnije neke druge stvari za vezu ili brak (ima ih kijamet).
Fino si to rekao :-D
Walther

#367 Re: Obrazovanje i veze

Post by Walther »

Eurosa wrote:Ne mora uopste bitiobrazovan koliko i ja ali mora raditi koliko i ja radim, ili se truditi bar.Kad ja mogu x sahata dnevno,moze vala i on. :)
Obrazovanje obavezno, diploma nije. Neki ljudi ce biti papani i sa 150 diploma. Kad svaka prica zavrsi i pocne sa sta je kupila/obukla/vidjela dodje mi da se upucam.
BadCopy

#368 Re: Obrazovanje i veze

Post by BadCopy »

Ispade vi svi noci provodite pricajuci o atomskoj fizici.,romanima i nobelovcima.
U sustini je da ga zemo dobro slozi a zena dobro skuha

Od zla oca od gore matere
tagomago

#369 Re: Obrazovanje i veze

Post by tagomago »

ili obrazovanje i napredovanje (u struci ili profitabilnom hobiju, svejedno) ili samostalno poduzetništvo, treće opcije nema kad neko pređe izvjesne godine, iskrena ambicioznost krasi svakog insana, pasivnost za život i o životu je terminalni studij ogoljenja persone te nije privlačna.
Walther

#370 Re: Obrazovanje i veze

Post by Walther »

tagomago wrote:ili obrazovanje i napredovanje (u struci ili profitabilnom hobiju, svejedno) ili samostalno poduzetništvo, treće opcije nema kad neko pređe izvjesne godine, iskrena ambicioznost krasi svakog insana, pasivnost za život i o životu je terminalni studij ogoljenja persone te nije privlačna.
To se inace zove preseravanje osim ako ne govorimo o kadru svjetskog kvalitetu.... a nesto sumnjam da o tome govorimo.
tagomago

#371 Re: Obrazovanje i veze

Post by tagomago »

Walther wrote:
tagomago wrote:ili obrazovanje i napredovanje (u struci ili profitabilnom hobiju, svejedno) ili samostalno poduzetništvo, treće opcije nema kad neko pređe izvjesne godine, iskrena ambicioznost krasi svakog insana, pasivnost za život i o životu je terminalni studij ogoljenja persone te nije privlačna.
To se inace zove preseravanje osim ako ne govorimo o kadru svjetskog kvalitetu.... a nesto sumnjam da o tome govorimo.
može ti biti preseravanje koliko hoće, ali to je puka realnost; zašto bi nekome ko je ambiciozna osoba (ne govorim o laktanju tipičnom za nas, već onako, radišnost prije svega), koja nastoji sebe usavršiti u onome što misli da treba i može, bila privlačna pasivno-letargična osoba, lezi hljebu da te jedem, a uz to nije-moj-hljebparazit? ne može biti. ambicioznost nema veze sa količinom zarađenog novca nego prvenstveno željom da se od života nešto načini a da to nije fejsbučno predstavljanje i zabavljanje uže i šire populacije. nigdje ne rekoh da obrazovanje mora biti formalno-akademsko, stupnjevito, sa titulama, neka bude neformalno, neka se tiče nekog specifičnog područja, što da ne. o uslovima ne bih; najopjevaniji mit jeste da ovdašnja mladež ne može naći posao, naći izvor finansiranja. true, ali jer ovdašnja mladež ne zna šta želi od sebe. odnosno zna - ne želi ništa.
addy_sa

#372 Re: Obrazovanje i veze

Post by addy_sa »

da li se dosadasnja rasprava moze povrsno rezimirati :
-za sex sss
-za "vodanje" i eventualnu zajednicu vss

:D
JThomas

#373 Re: Obrazovanje i veze

Post by JThomas »

"ambicija" kod nas = vidjela žaba gdje se konji kuju. u nas je karijera stručni saradnik u ministarstvu, a mladi uspješni biznismen onaj kojem otac ostavi firmu.
petunija

#374 Re: Obrazovanje i veze

Post by petunija »

JThomas wrote:"ambicija" kod nas = vidjela žaba gdje se konji kuju. u nas je karijera stručni saradnik u ministarstvu, a mladi uspješni biznismen onaj kojem otac ostavi firmu.
:thumbup:
tagomago

#375 Re: Obrazovanje i veze

Post by tagomago »

addy_sa wrote:da li se dosadasnja rasprava moze povrsno rezimirati :
-za sex sss
-za "vodanje" i eventualnu zajednicu vss

:D

ne nužno. :mrgreen:
ja opet naglašavam, nije poenta u akademskoj diplomi ili tituli, nego u tome šta osoba hoće. eno pun biro vss, a hiperprodukcija ne prestaje. treba biti kreativan. dosjetljiv.
JThomas wrote:"ambicija" kod nas = vidjela žaba gdje se konji kuju. u nas je karijera stručni saradnik u ministarstvu, a mladi uspješni biznismen onaj kojem otac ostavi firmu.
ne znam zašto kategorišemo na osnovu spola? posve je nebitno je li pasivna muška ili ženska osoba. osim ako ne ganjamo predrasude.
Post Reply