Australian open 2013

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
XI JINPING

#351 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

Bodkin wrote:
Leopold_IV wrote:
XI JINPING wrote: Možda ne bi bilo loše otovriti posebnu temu za "čarobnjaka",pa razglabajte do mile volje o svjetskom broju 2
kad smo vec kod neotvorenih tema, sigurno na B92 ima vec otvorena tema o Djokovicu pa tamo sa puno vecim brojem VJERNIH navijaca mozete uzivati u tenisu bez spominjanja kojekakvih sporednih teniskih likova.
U cemu je problem? Hoces da komentarises o tenisu ali nekako bez djokice? Islo bi da nije br.1 :D

Tapatalk
@Leopold
Moje izvinjenje,pročitao sam ovaj iznad Bodkinov post ne gledajući šta se ti gore napisao.
On je kriv :mrgreen:
Nivri

#352 Re: Australian open 2013

Post by Nivri »

Idemo Roger. Gazi boraniju :mrgreen:
KENJAC

#353 Re: Australian open 2013

Post by KENJAC »

Leopold_IV wrote:
Bodkin wrote: Jebiga..ima jako puno ljudi kojima je tenis poceo sa djokovicem :)
Tapatalk
milo mi je :roll:
nadam se da im jos nije kasno prosiriti vidike...
Ej aj da jednom razjasnimo jel starije koka ili jaje. Ja sam na primjer misljenja da skoro svi , mozda jedan ili dva, izuzetka su tenis poceli pratit , ne dolaskom Djokovica, nego pojavom njegovih navijaca. Dakle jos kasnije. I, najmanji motiv njihovog interesovanja za tenis je tenis kao takav. Tu su da bi mogli da omalovazavaju i vrijedjaju (nekad zaista jadno) i eventualno uz pomoc Svetog GUUGLA pokupe par podataka i onda prosipaju muda za bubrege ovuda. Trijes i nesto godina zivjeh u Sarajevu i znao sam samo jednog momka koji je pratio tenis tih godina. A sad gle cuda ... sve predratni ljubitelji Samprasa, Lendla itd itd. Nije nikakav problem bodriti svoje ali ste zaista pretjerali sa tim stavom "Mi znamo sve i svasta, a Novakovi navijacu su nista drugo nego cetnici" Dajte ba ne lazite sami sebe!
kisni indijanac

#354 Re: Australian open 2013

Post by kisni indijanac »

svi kinezi, mrš u japan :mrgreen:
ultima_palabra

#355 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

KENJAC wrote:
Leopold_IV wrote:
Bodkin wrote: Jebiga..ima jako puno ljudi kojima je tenis poceo sa djokovicem :)
Tapatalk
Ej aj da jednom razjasnimo jel starije koka ili jaje. Ja sam na primjer misljenja da skoro svi , mozda jedan ili dva, izuzetka su tenis poceli pratit , ne dolaskom Djokovica, nego pojavom njegovih navijaca. Dakle jos kasnije. I, najmanji motiv njihovog interesovanja za tenis je tenis kao takav. Tu su da bi mogli da omalovazavaju i vrijedjaju (nekad zaista jadno) i eventualno uz pomoc Svetog GUUGLA pokupe par podataka i onda prosipaju muda za bubrege ovuda. Trijes i nesto godina zivjeh u Sarajevu i znao sam samo jednog momka koji je pratio tenis tih godina. A sad gle cuda ... sve predratni ljubitelji Samprasa, Lendla itd itd. Nije nikakav problem bodriti svoje ali ste zaista pretjerali sa tim stavom "Mi znamo sve i svasta, a Novakovi navijacu su nista drugo nego cetnici" Dajte ba ne lazite sami sebe!
Šta te briga, ti si počeo pratiti otkako je Brena upoznala Bobu :lol: Nije ni čudo što nisi poznavao nikog ko prati jedan gospodski sport.
kisni indijanac

#356 Re: Australian open 2013

bili su sjajan mix par u tenisu brena i boba :mrgreen:
Leopold_IV

#357 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

@ kenjac...
olabavi...opet skreces temu u nezeljenom pravcu...
KENJAC

#358 Re: Australian open 2013

Post by KENJAC »

Joj ultima sto me neugodno iznenadi. A ja konto ti kontas!
ultima_palabra

#359 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Sve je meni jasno... napolju 21.vijek, a nekima samo boj na Kosovu na pameti :roll:
Banksy

#360 Re: Australian open 2013

Post by Banksy »

KENJAC wrote:
Trijes i nesto godina zivjeh u Sarajevu i znao sam samo jednog momka koji je pratio tenis tih godina.
A sad gle cuda ... sve predratni ljubitelji Samprasa, Lendla itd itd.
Slabo si ti živio u Sarajevu.
Trijes i nesto godina zivjeh u Sarajevu i znala sam brdo ljudi koji su pratili i igrali tenis tih godina.
A sad ... Dolaskom Djokovića i sličnih turbo likova, više ga i ne prate.
kisni indijanac

#361 Re: Australian open 2013

Banksy wrote:
KENJAC wrote:
Trijes i nesto godina zivjeh u Sarajevu i znao sam samo jednog momka koji je pratio tenis tih godina.
A sad gle cuda ... sve predratni ljubitelji Samprasa, Lendla itd itd.
Slabo si ti živio u Sarajevu.
Trijes i nesto godina zivjeh u Sarajevu i znala sam brdo ljudi koji su pratili i igrali tenis tih godina.
A sad ... Dolaskom Djokovića i sličnih turbo likova, više ga i ne prate.
odličan termin....
necko_hz

#362 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Plexicushion je ove godine brži nego prethodnih godina, to je i Federer primijetio, a i odokativnom metodom je lako zaključiti. Almagro je u prva dva seta lupao vinere iz svake pozicije, Ferrer bukvalno nije znao šta ga je snašlo, niti je mogao išta uraditi po tom pitanju.

Mislim da i Federer i Murray imaju poprilične šanse protiv Đokovića u finalu. Andy pogotovo.
XI JINPING

#363 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

KENJAC wrote:
Leopold_IV wrote:
Tapatalk
Ma ignoriši,uživaj u trtenutcima koje nam Novak servira
Neka mu bog podari zdravlja i sreće
I,neka taraje :dance:
Last edited by XI JINPING on 22/01/2013 16:50, edited 2 times in total.
tabija

#364 Re: Australian open 2013

Post by tabija »

necko_hz wrote:Plexicushion je ove godine brži nego prethodnih godina, to je i Federer primijetio, a i odokativnom metodom je lako zaključiti. Almagro je u prva dva seta lupao vinere iz svake pozicije, Ferrer bukvalno nije znao šta ga je snašlo, niti je mogao išta uraditi po tom pitanju.

Mislim da i Federer i Murray imaju poprilične šanse protiv Đokovića u finalu. Andy pogotovo.
I ja sam to primjetio, kontam jbt je li ovo US open ili AO... :shock:
Mozda ce to kompenzirat na Americi, vidjecemo :D
Jameka

#365 Re: Australian open 2013

Post by Jameka »

shake69 wrote:Slusao Wilandera o sansama Chardy protiv Murray.
'Taj covjek je ovdje dosao sasvim s drugim pristupom tenisu, ima dobar BH slice i ocekujem pet setova', veli slavni Svedjanin. :shock:
Nije se jednom provalio Mats a ja ne vjerujem da Francuz moze ozbiljnije zaprijetiti izuzev nekog nadahnuca u jednom TB. Vise ne.
Ma lik lupa maksimalno. Njemu je Li Na favorit protiv ovakve Sharapove. :lol: Protiv koje, realno, ni Serena nece biti favorit. 8-)

Ganja covjek iznenadjenja.
necko_hz

#366 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

tabija wrote:I ja sam to primjetio, kontam jbt je li ovo US open ili AO... :shock:
Vala su haman dovedeni na isti nivo. :-)

A nemojte molim vas da iko ikad više prozove WTA tour cirkusom, a da pritome isti nadimak ne iskoristi za ATP.
Pa onaj Almagro je neviđena p***a. Ono teniski auditorij nije vidio nikada, da se onoliko neko može prepasti pobjede i dopustiti da strah i nesigurnost savladaju kontrolu i samopouzdanje koju je imao u trenucima kada je servirao za meč i imao 30-00 na svoj servis ?! :roll: Ono je katastrofa, nadmašio je sam sebe, a baš sam se radovao njegovom susretu sa Novakom u polufinalu.

Od Ferrera očekujem da skine gače, kao što to redovno i radi kada se susretne sa nekim iz TOP 4. DaBogda mu Novak utrpao 3 bagela, pa nek nastavi glumiti mentalnu gromadu Almagru i ostaloj kompaniji. Duša me boli kada skontam da će on za koji dan zauzeti 4. poziciju na ATP listi, iako je razlika između njega i ostatka TOP 3, pet svjetlosnih godina. :-)
shake69

#367 Re: Australian open 2013

Post by shake69 »

necko_hz wrote:
tabija wrote:I ja sam to primjetio, kontam jbt je li ovo US open ili AO... :shock:
Vala su haman dovedeni na isti nivo. :-)

A nemojte molim vas da iko ikad više prozove WTA tour cirkusom, a da pritome isti nadimak ne iskoristi za ATP.
Pa onaj Almagro je neviđena p***a. Ono teniski auditorij nije vidio nikada, da se onoliko neko može prepasti pobjede i dopustiti da strah i nesigurnost savladaju kontrolu i samopouzdanje koju je imao u trenucima kada je servirao za meč i imao 30-00 na svoj servis ?! :roll: Ono je katastrofa, nadmašio je sam sebe, a baš sam se radovao njegovom susretu sa Novakom u polufinalu.

Od Ferrera očekujem da skine gače, kao što to redovno i radi kada se susretne sa nekim iz TOP 4. DaBogda mu Novak utrpao 3 bagela, pa nek nastavi glumiti mentalnu gromadu Almagru i ostaloj kompaniji. Duša me boli kada skontam da će on za koji dan zauzeti 4. poziciju na ATP listi, iako je razlika između njega i ostatka TOP 3, pet svjetlosnih godina. :-)
Nemoj tako, pretjerujes, 'hordash'! :) Ipak David zasluzuje respekt jer u posljednjih pet GS ima tri SF i jedan QF. Nebitno sto nije u stanju napraviti taj posljednji korak da se bori za titulu, iako me ne bi iznenadilo da se i to dogodi ove godine jer je jasno da covjek drzi isti, visoki nivo igre vec skoro dvije godine.
XI JINPING

#368 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

Davida jebe to što mora napraviti dva a ne jedan korak,da je jedan pa hajde ali dobiti 2 igrača iz top 4 u 3 dana a do sad nije nikad nikoga dobio ni jednom :-) .Djeluje nemoguće,mada ...nikad se ne zna
Ali ako je iko zaslužio GS od ovih što ga do sada nisu uzeli onda je to David
ultima_palabra

#369 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Eh da je Wawrinka dobio Noleta, sad bi David bio jednom nogom u finalu :D Ako bi još u finalu bio Murray a ne Federer, imao bi neke šanse u finalu.

A ne znam šta se imate ljutiti na Ferrera zato što je Almagro imbecil :-? Kao da bi on uradio više u polufinalu...
XI JINPING

#370 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

ultima_palabra wrote:Eh da je Wawrinka dobio Noleta, sad bi David bio jednom nogom u finalu :D Ako bi još u finalu bio Murray a ne Federer, imao bi neke šanse u finalu.

A ne znam šta se imate ljutiti na Ferrera zato što je Almagro imbecil :-? Kao da bi on uradio više u polufinalu...
Teško,Marej je ipak klasa za Davida.Nažalost :(
necko_hz

#371 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

@Shake

Mogu ga poštovati zbog nevjerovatne borbe, želje, htijenja da ide dalje, da napreduje, da ne postoji izgubljeni poen za njega i slično, ali njegov tenis, pojavu i pristup igri protiv TOP favorita ne mogu i ne želim. Gdje je ta borbenost, taj spartanski duh i gladijatorski mentalitet protiv Novaka, Rogera i Nadala ?! Pa taj pred polufinalni meč sa Nadalom na RG-u izjavi da ne zna šta da radi i da nevjeruje da može proći dalje. :-) Ama da si Kirsten Braasch, a ne igrač koji je 5. na svijetu, to ne smiješ izjavljivati.

Njegovo probijanje ka samom svjetskom vrhu dovoljno govori u kakvoj se banani nalazi svjetski tenis, te kakvo je stanje van TOP 4. Njemu je Almagro noćas u prva 2-i po seta održao takvu tenisku lekciju, da je gospodin 'Fair play' haman počeo lomiti rekete kao Safin birvaktile i tražiti izgovore u svemu i svačemu, tako što se okomio na dječake i djevojčice koji skupljaju loptice. :-) Koliko se ljudi promijene kada im ne ide onako kako bi oni željeli, to je čudo jedno. :-)

Da je ostatak toura iole konstantniji i kvalitetniji, vidio bi on ta 3 GS polufinala malo morgen. Ovako pored raspalog Tsonge, p'*****tina poput Gasqueta i Almagra, Delpa koji podhitno treba ići na saljevanje strave, Tipsarevića koji ima više predatih nego dobijenih mečeva, neortodoksnog Berdycha koji ne zna jel došo il pošo, i nije tako teško biti 4. na svijetu. Samo nek se Nadal vrati i da ga skine odatle što prije.
Reisova

#372 Re: Australian open 2013

Post by Reisova »

Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:Teško je probiti Đokovićevu odbranu na sporom betonu, skoro nemoguće to raditi 3 seta... zato mislim da ni Federer nema puno šanse. Jedino Murray sa odgovarajućim miksom defanzive, ofanzive, varijacija i sa obzirom da je konačno razbio GS prokletstvo i to upravo protiv Đokice, ima dobre šanse.

Nole jeste zvijer u fizičkom pogledu, ali onakav meč protiv Wawrinke mora nekada doći na naplatu... u gladijatorskom meču kakav je svaki dvoboj sa Murrayem, rezervoar bi mu mogao ostati prazan kao u 5.setu finala USO.
:thumbup:
Slazem se za sve napisano.

U finalu i ja smatram da Murray ima vece sanse od Rogera s obzirom na brzinu podloge i fizicki intenzitet tenisa ali kao što su nas prethodne godine naučile Rogera se ne smije otpisivati, nikad.

Bio je itekako otpisan 2011 na USO (koef 3,40 na kladionicama !!!) pa je na podjednako sporom betonu USO imao 2 mec lopte protiv Djokovica...
Te iste godine je prekinuo Djokovicev niz od 40 i kusur pobjeda, u momentima kada je Djokovic igrao najbolji tenis ikad i kada mu je samopouzdanje bilo do neba (ne vjerujem da bi ga 2011 ni Nadal dobio na RG).

Ako se Rogeru posloze kockice i odigra na gornjoj granici svojih trenutnih mogucnosti..sve je moguce.
Apsolutno se NE SLAŽEM baksuzi Tconga i Berdih su teniseri koji su znali iznenaditi i izbaciti Rodžera i dan danas ne mogu im halaliti ona cetvrtfinala... :x I u redu okey bili boli i trebali su proci ali onda popuse foru u nastavku i razvale ih maksimalno. Tako da se nadam da Rodžer uspjeti da prodje Tcongu i onda da gledamo ekstra mec sa Maray-em. Kako god se zavrsi to ce biti ekstra mec. Ali sto jes' jes' stvarno tezak zrijeb za Rodžera stvarno
nema smisla :mrgreen:
XI JINPING

#373 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

Reisova wrote:
Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:Teško je probiti Đokovićevu odbranu na sporom betonu, skoro nemoguće to raditi 3 seta... zato mislim da ni Federer nema puno šanse. Jedino Murray sa odgovarajućim miksom defanzive, ofanzive, varijacija i sa obzirom da je konačno razbio GS prokletstvo i to upravo protiv Đokice, ima dobre šanse.

Nole jeste zvijer u fizičkom pogledu, ali onakav meč protiv Wawrinke mora nekada doći na naplatu... u gladijatorskom meču kakav je svaki dvoboj sa Murrayem, rezervoar bi mu mogao ostati prazan kao u 5.setu finala USO.
:thumbup:
Slazem se za sve napisano.

U finalu i ja smatram da Murray ima vece sanse od Rogera s obzirom na brzinu podloge i fizicki intenzitet tenisa ali kao što su nas prethodne godine naučile Rogera se ne smije otpisivati, nikad.

Bio je itekako otpisan 2011 na USO (koef 3,40 na kladionicama !!!) pa je na podjednako sporom betonu USO imao 2 mec lopte protiv Djokovica...
Te iste godine je prekinuo Djokovicev niz od 40 i kusur pobjeda, u momentima kada je Djokovic igrao najbolji tenis ikad i kada mu je samopouzdanje bilo do neba (ne vjerujem da bi ga 2011 ni Nadal dobio na RG).

Ako se Rogeru posloze kockice i odigra na gornjoj granici svojih trenutnih mogucnosti..sve je moguce.
Apsolutno se NE SLAŽEM baksuzi Tconga i Berdih su teniseri koji su znali iznenaditi i izbaciti Rodžera i dan danas ne mogu im halaliti ona cetvrtfinala... :x I u redu okey bili boli i trebali su proci ali onda popuse foru u nastavku i razvale ih maksimalno. Tako da se nadam da Rodžer uspjeti da prodje Tcongu i onda da gledamo ekstra mec sa Maray-em. Kako god se zavrsi to ce biti ekstra mec. Ali sto jes' jes' stvarno tezak zrijeb za Rodžera stvarno
nema smisla :mrgreen:
Što je težak žrijeb za Rodžera,matere ti ? Ok polufinale ali do polufinala... sve go kloc 8-)
shake69

#374 Re: Australian open 2013

Post by shake69 »

@Deng Si Jaopnig, pa nije isto u ranoj fazi turnira dobiti jednog Njikalaja , finalistu turnira prethodne sedmice, pa pobjednika Sidneja (Tomica), pa bombardera Raonica a do finala te jos cekaju Tsonga i Murray i igrace koji nisu ozbiljnija prijetnja i na slabijim turnirima!? Gori zrijeb od Federerovog na ovogodisnjem AO je tesko i zamisliti ako pogledas ranking, formu i podlogu na kojoj se igra. Dodje li do finala, Roger ce biti blagi favorit, po meni mada ima dva vrlo teska zadatka u naredna tri dana.
XI JINPING

#375 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

shake69 wrote:@Deng Si Jaopnig, pa nije isto u ranoj fazi turnira dobiti jednog Njikalaja , finalistu turnira prethodne sedmice, pa pobjednika Sidneja (Tomica), pa bombardera Raonica a do finala te jos cekaju Tsonga i Murray!? Gori zrijeb je tesko i zamisliti ako pogledas ranking, formu i podlogu na kojoj se igra. Dodje li do finala, Roger ce biti blagi favorit, po meni mada ima dva vrlo teska zadatka u naredna tri dana.
Je li ti Njikalaja uzimaš za ozbiljno ili se šališ ? :lol: Raonić ? :lol:
Ajde Conga ali objektivno Berdih je jači igrač da ne govorimo o Delpu.
Pa ne možeš doći do 1/2 a da te kolo prije toga ne zapadne neko iz top 8.
Locked