Može li religija pomoći državi BiH ?!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
nasa

#351 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

elcaliente wrote:Dakle mozemo zakjuciti bi se svaka osoba koja ima imalo "dina" u sebi, stidjela glasati npr za SDA jer se ponasanje te stranke kosi sa svim vrijednostima vjere ISLAM.
Ali ok, SDA je politicka stranka njima je posao da lazu i kradu, mene vise brine ponasanje islamske zajednice kao institucije, zar se toliko kriminal i pohlepa se rasirila u toj instituciji da nema ni jednoj jedinog hodze koji bio digao glas protiv situacije i rekao svojim "ovcicama" da ne glasaju za SDA.
Ne samo da nema ni jednog hodze u vrhu islamske zajdenice nego ja do sada nisam cuo ni za jednog hodzu u nekom dzematu da je na dzumi dok vazi spomenuo stranku SDA u negativnom kontekstu. Nevjerovatno je da su svi toliko podkupljeni.
Nastavak sutra ,kasno...
....ali ima mjesta za razmatranje i koliko je ispravno....mada sam vec dosta i napisala ,vjerske i gradjanske duznosti u BiH tesko se mogu spojiti u jedno kada je u pitanju politika....
LN svima

PSBog nema bradu jer nije musko ,to smo davno rijesili , a nije ni covjek :mrgreen:
amazon

#352 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

nasa wrote:
elcaliente wrote:Dakle mozemo zakjuciti bi se svaka osoba koja ima imalo "dina" u sebi, stidjela glasati npr za SDA jer se ponasanje te stranke kosi sa svim vrijednostima vjere ISLAM.
Ali ok, SDA je politicka stranka njima je posao da lazu i kradu, mene vise brine ponasanje islamske zajednice kao institucije, zar se toliko kriminal i pohlepa se rasirila u toj instituciji da nema ni jednoj jedinog hodze koji bio digao glas protiv situacije i rekao svojim "ovcicama" da ne glasaju za SDA.
Ne samo da nema ni jednog hodze u vrhu islamske zajdenice nego ja do sada nisam cuo ni za jednog hodzu u nekom dzematu da je na dzumi dok vazi spomenuo stranku SDA u negativnom kontekstu. Nevjerovatno je da su svi toliko podkupljeni.
Nastavak sutra ,kasno...
....ali ima mjesta za razmatranje i koliko je ispravno....mada sam vec dosta i napisala ,vjerske i gradjanske duznosti u BiH tesko se mogu spojiti u jedno kada je u pitanju politika....
LN svima

A nije ni zensko, znaci nema spol..a sto je rijec muskog roda..sto nije Bozica..
PSBog nema bradu jer nije musko ,to smo davno rijesili , a nije ni covjek :mrgreen:
Ugljesa_

#353 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

Cistokrvnim indijancima ne raste brada, nikako, o cemu je muhamed razmisljao kad je rekao to za bradu?
jel to indijanci ne mogu biti pravi muslimani i Muskarci? :D
amazon

#354 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

nasa wrote:
Nastavak sutra ,kasno...
LN svima

A, sta je onda..objasni nam to..
Kroksica

#355 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

amazon wrote:
Pa nemam kvake gore povis c :-D
Helenejse, ti odmah nesto pogano a moje namjere su bile ciste. Lijepa, odrzavana brada je, po meni, znak muskosti. Nastranu sto Nivea tvrdi suprotno.

LN Naso. :kiss:
nasa

#356 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

Bog nema spol jer nije covjek,islamski,nije ni musko ni zensko.....
amazon

#357 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

Ne mogu citirati, moracu ovako..nije musko, nema bradu, nije zensko, vec sta je onda..
Kroksica

#358 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

amazon wrote:Ne mogu citirati, moracu ovako..nije musko, nema bradu, nije zensko, vec sta je onda..
Ne kontam.
miskin

#359 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Ugljesa_ wrote:Cistokrvnim indijancima ne raste brada, nikako, o cemu je muhamed razmisljao kad je rekao to za bradu?
Kada vam nešto zabranim toga se prođite a kada vam nešto naredim uradite to koliko ste u mogućnosti." (Buharija i Muslim), rekao je Poslanik, a rekao je Allah: Allah nikoga ne opterećuje preko mogućnosti njegovih

:-D
Ugljesa_

#360 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

amazon wrote:Ne mogu citirati, moracu ovako..nije musko, nema bradu, nije zensko, vec sta je onda..
Hermafrodit? Puz?
amazon

#361 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

Kroksica wrote:
Ne kontam.
Ma mislio sam ova nasa kaze za Boga, nije musko, nije zensko, nema bradu..znaci, nije sa naseg planeta..
nasa

#362 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

Ne znamo,za nas nedokuciv na ovom svijetu ali nije covjek niti nesto slicno sto ima spol....niti ima ljudske potrebe...
Kroksica

#363 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

amazon wrote:
Kroksica wrote:
Ne kontam.
Ma mislio sam ova nasa kaze za Boga, nije musko, nije zensko, nema bradu..znaci, nije sa naseg planeta..
HAhahahahHAHAHAHAHA! Pa joj!
odr0n

#364 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by odr0n »

nasa wrote:Bog nema spol jer nije covjek,islamski,nije ni musko ni zensko.....
Analiziraj gramatički pa ćeš vidjeti u koji rod jasno spada. :)

Btw. Podsjeti me na ovog/u. :lol:
Image
miskin

#365 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Ništa nije kao On! On sve čuje i sve vidi. (Eš-Šura, 11.)
Ugljesa_

#366 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

miskin wrote:
Ugljesa_ wrote:Cistokrvnim indijancima ne raste brada, nikako, o cemu je muhamed razmisljao kad je rekao to za bradu?
Kada vam nešto zabranim toga se prođite a kada vam nešto naredim uradite to koliko ste u mogućnosti." (Buharija i Muslim), rekao je Poslanik, a rekao je Allah: Allah nikoga ne opterećuje preko mogućnosti njegovih

Znaci opet more kako hoces, de ovako al i ne moras. Mene bocka brada znaci ja ne moram. (u slucaju da postanem uvezni clan jelte)

A ako je bog neodredjen, nedokuciv i sl zasto mu stalno pridajete ljudske osjecaje i osobine? Zasto se cesto kaze on?
fatamorgana

#367 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

nasa wrote:
Ne znamo,za nas nedokuciv na ovom svijetu ali nije covjek niti nesto slicno sto ima spol....niti ima ljudske potrebe...
A da li je bog religiJozan? :D
nasa

#368 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

Odron ne mozete podsjetiti na to musko-zensko jer sam napisala da nije covjek,nije kao nista nama poznata itd.
Odoh spavati :run:

Edit On,MI,Ja...sve se to koristi u Kur'anu ali u Islamu Bog je jasan da nije covjek....dajemo docaravajuce osobine,a sasvim jasno da ne znamo sve o Bogu....
Last edited by nasa on 12/01/2013 02:01, edited 1 time in total.
miskin

#369 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Code: Select all

A ako je bog neodredjen, nedokuciv i sl zasto mu stalno pridajete ljudske osjecaje i osobine? Zasto se cesto kaze on?
ne pridajemo Mu ih mi, nego se On tako opisao, u Kur'anu, gdje je spomenuo svoja imena i svoje osobine, a spoznaja Njega se najbolje radi kroz njegove sifate
Ugljesa_

#370 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

nasa wrote:Odron ne mozete podsjetiti na to musko-zensko jer sam napisala da nije covjek,nije kao nista nama poznata itd.
sto u kur'anu pise on?
amazon

#371 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

nasa wrote:Odron ne mozete podsjetiti na to musko-zensko jer sam napisala da nije covjek,nije kao nista nama poznata itd.
A nemoj sad, sad je najzanimljivije :D
fatamorgana

#372 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Onda liči na ona bića iz Star Dreka?
Kroksica

#373 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

Ugljesa_ wrote:
miskin wrote:

Znaci opet more kako hoces, de ovako al i ne moras. Mene bocka brada znaci ja ne moram. (u slucaju da postanem uvezni clan jelte)

Zato sto u nasem jeziku ne postoji rod Uzvisenog bica. Posto zivimo u svijetu gdje je muskarac superiorniji, onda se i imenica bog svrstava u imenicu muskog roda.
Avetinho

#374 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Avetinho »

miskin wrote:

Code: Select all

ne pridajemo Mu ih mi, nego se On tako opisao, u Kur'anu, gdje je spomenuo svoja imena i svoje osobine, a spoznaja Njega se najbolje radi kroz njegove sifate
Nisi ti nikad citao izvornu Snjeguljicu i sedam patuljaka.
amazon

#375 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

fatamorgana wrote:
nasa wrote:
A da li je bog religiJozan? :D
Ne vjerujem, on se nikom ne klanja..
Post Reply