Egipcani protestuju protiv serijata

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#351 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by JoseMujica »

zato će biti bogati kad umru i pređu na dugi svijet koji je protu slika postojećeg :D
htcxone

#352 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by htcxone »

elcaliente wrote:Moje misljenje je da ove Arapske zemlje sjeverne Afrike trebaju ili kolonizaciju ili diktatora.
Dok je Francuska vladla ovim zemljama , bile su toliko koliko sredzene imale su administraciju, ekonomiju i sigurnost koja je funkcionisala.
Sta imaju sada, kako su postali nezavisni sami su sebe unazadili za 20 godina. Evo sada kako nema cvrste ruke Mubaraka ekonomija im propada, korupcija vlada sve vise i vise ( ne kazem da je prije nije bilo), eh sada ako uvedu ustav po serijatu sa turizmom se mogu oprostiti. A turizam je jedino sto ih jos malo drzi u zivotu.
Ne razumijem narod koji sam sebi sjece granu na kojoj sjedi. I onako su sirotinja i sada sami od sebe prave jos vecu sirotinju.
ljudi par mjeseci tu i vec je ekonomija propala :lol: :lol: how yes no

nego, nisu ni oni toliko naivni da zakonom drzavnim (koji ima korijene u serijatu, dakle nece biti vjerovatno 100% šerijat) ugase turizam :)

@mujica

ja ti ponavljam , homoseksualnost se prije par desetina godina smatrala bolešću i ti ljudi su išlo kod hećima na 13. sprat da ih preispita i da se liječe... to je ČINJENICA, a uz to, sto ti kazes neka svako radi sta hoce iza svojih vrata, naravno, al mi nikad neće gradom praviti neke parade ponosa, i opet, kao sto ti kazes neka mene ne prisljavaju i neka mi djecu ne diraju i ne uce ih da su istospolni brakovi nesto normalno kad nisu :shock: jer porodica postoji da se poslije te porodice ostave djeca, odgojena i skolovana koja vode prosperitetu, a iz tih brakova nefunkcionalnnih se ne moze roditi potomak niti moze normalno dijete izaći iz te kuce... i to je ČINJENICA

i ne brine mene to oko žena sto ce ih biti vise :D meni jedna dostta, i onako je žena više nego muškaraca na svijetu pa tako da se ne brinem da cu vec naći sebi podobnu

da zavrsimo sa ovom raspravom oko necijih prava, dakle
egipatski narod izabrao predsjednika i njegovu stranku koji su u planu najacili ovakav zakon
egipatski narod svrggnuo sa vlasti ove bivse kriminalce
egipatski narod (i kopti i muslimani) ujedinjeni protestvovali

I sad bi vi da im objasnite kako sta valja i ne valja a u nasoj avliji 5x gore !
6 miliona krscana zivi u šerijatskim zemljama i uzivaju jednaka prava kao i muslimani (tako je po islamu) i te zemlje su 300x obrazovanije, ekonomski jače itd nego nasa zemlja a mi se brinemo o njima i njihovim pravima :thumbup:
JoseMujica wrote:zato će biti bogati kad umru i pređu na dugi svijet koji je protu slika postojećeg :D
not true :)
Svako dobije kako je posijao :)
elcaliente

#353 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by elcaliente »

@josem.
Ako se odluce za put totalnog serijata, netreba im onda pomagti ni humanitarnom, neka furaju svoje i cao, neka imaju princip.

@htcxone
Kao prvo i njima i Tunisu se turzam vise nego prepolovio. Nisu uspjeli iskoristiti ni krizu Grcke, nego im je kajmak pokupila ispred nosa Turska i Hrvatska.
Ali ne pricam ja sada samo o ovim zadnjim godinu dvije, eto pogledaj sve te zemlje Magreba, koliko su se razvile sa Francuzima i Englezima a koliko su se same razvile od samostalnosti.
htcxone

#354 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by htcxone »

elcaliente wrote:@josem.
Ako se odluce za put totalnog serijata, netreba im onda pomagti ni humanitarnom, neka furaju svoje i cao, neka imaju princip.

@htcxone
Kao prvo i njima i Tunisu se turzam vise nego prepolovio. Nisu uspjeli iskoristiti ni krizu Grcke, nego im je kajmak pokupila ispred nosa Turska i Hrvatska.
Ali ne pricam ja sada samo o ovim zadnjim godinu dvije, eto pogledaj sve te zemlje Magreba, koliko su se razvile sa Francuzima i Engelzima a koliko su se same razvile od samostalnosti.
@elcaliente
jel ti fakat mislis da se zemlja u serijatu ne moze razvijati ekonomskii? :lol:
ja ti kazem pogledaj druge zemlje (ne kazem sve jer ima tonu "demokratskih" zemalja koje crkavaju od gladi) gdje je serijat i zive 400x bolje nego mi!
pa nisu ni oni ludi da sami sebi pucaju u glavu

da turizam se prepolovio zbog nemira u tim zemljama jer su napokon otjerani američki pijuni!
a sta ce biti to ne znas ni ti ni ja... BDW ja znam ljude koji su ljetos bili u tunisu eno ih zivi i zdravi, kazu prelijepo im bilo ;-)

šta je hrvatska pokupila' :shock: turska jeste, turska je RAZVALILA ove godine al hrvatska... malo sutra ;)
sumirprimus

#355 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by sumirprimus »

da,a da im nije tih mrskih amerikanaca sa godisnjom pomoci,vratili bi se drito u doba faraona... :roll:
elcaliente

#356 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by elcaliente »

htcxone wrote:
elcaliente wrote:@josem.

@htcxone
Ali ne pricam ja sada samo o ovim zadnjim godinu dvije, eto pogledaj sve te zemlje Magreba, koliko su se razvile sa Francuzima i Engelzima a koliko su se same razvile od samostalnosti.
@elcaliente
jel ti fakat mislis da se zemlja u serijatu ne moze razvijati ekonomskii? :lol:
ja ti kazem pogledaj druge zemlje (ne kazem sve jer ima tonu "demokratskih" zemalja koje crkavaju od gladi) gdje je serijat i zive 400x bolje nego mi!
pa nisu ni oni ludi da sami sebi pucaju u glavu

da turizam se prepolovio zbog nemira u tim zemljama jer su napokon otjerani američki pijuni!
a sta ce biti to ne znas ni ti ni ja... BDW ja znam ljude koji su ljetos bili u tunisu eno ih zivi i zdravi, kazu prelijepo im bilo ;-)

šta je hrvatska pokupila' :shock: turska jeste, turska je RAZVALILA ove godine al hrvatska... malo sutra ;)
Mozes li mi navesti zemlje u kojima vlada serijat i da su ekonomski razvijene a da nemaju nafte? Odnosno da imaju iste uslove kao Egipat.
Koliko ja znam iz novina i vijesti da je ovo bila rekordna godina turizma u Hr kao i u Turskoj.
Last edited by elcaliente on 10/12/2012 13:16, edited 1 time in total.
htcxone

#357 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:da,a da im nije tih mrskih amerikanaca sa godisnjom pomoci,vratili bi se drito u doba faraona... :roll:
kome amerika daje pomoć a da ne uzme duplo :shock: :shock: :run:
sumirprimus

#358 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by sumirprimus »

htcxone wrote:
sumirprimus wrote:da,a da im nije tih mrskih amerikanaca sa godisnjom pomoci,vratili bi se drito u doba faraona... :roll:
kao npr?
eto reicmo daju i izraelu,pa vidi izraela a vidi egipta...kako kod koga pare završe,i šta uradi s istim :-)
nepotizam,korupcija,neuredjenost drustva, i tako to :)
htcxone

#359 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:
htcxone wrote:
kao npr?
eto reicmo daju i izraelu,pa vidi izraela a vidi egipta...kako kod koga pare završe,i šta uradi s istim :-)
nepotizam,korupcija,neuredjenost drustva, i tako to :)
i onda mi navedeš izrael :lol: :lol: :lol:
jeste, samo je stvar sto cionisti koji su stvorili izrael drze oko 75% ekonomije u americi, boooooooooo povuku svoj novac i vozdra america, isto tako plaćaju predsjednike kampanje tako da pobjedi onaj ko im najvise odgovara :) dakle, salju pare sami sebi :)

ajd navedi te zemlje kojima ameriCa daje a ne uzima ...

@citao sam ja u novinama da je medvedev rekao da su van zemaljci među nama i da nece da kaze koliko je broj :mrgreen: :mrgreen:
pitaj hrvate koji zive od toga na obalama jel bilo tako sjajno ?
pa da nema nafte ekonomski razvoj bi se bazirao na nekoj drugoj grani, to isto kao da pitas ZEMLJU KOJA JEDINA MOZE PROIZVODITI GRAH NA SVIJETU "šta bi vi da nema graaha" :lol: :lol: pa da nema graha proizvodili bi nesto drugo-...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#360 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

JoseMujica wrote:vidiš u tome i jeste problem ti hoćeš da budeš musliman po svome pravu, a pederu bi branio da bude peder i nedaš mu to njegovo pravo. Isto ko da će taj peder letati samo za tvojom guzicom, a faktički ti kao hetero trebaš biti sretan da ih je više jer je samim time više čoka u igri za tebe :D

Kada liberali govore o ljudskim pravima onda govore o univerzalnim pravima za sve da budu ono što hoće da budu. Kad o tome pričaju vjerski zadojeni onda ta prava reduciraju samo za sebe i svoju "braću", a uskraćuju ih svima drugima, pa i sestrama.
Ma jasta.

I kriminalci da budu kriminalci, pedofili da budu pedofili, kurave da budu kurave,(slucajno mi na um padose samo ovi).

Svako da bude ono sto hoce. :-)
htcxone

#361 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by htcxone »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
JoseMujica wrote:vidiš u tome i jeste problem ti hoćeš da budeš musliman po svome pravu, a pederu bi branio da bude peder i nedaš mu to njegovo pravo. Isto ko da će taj peder letati samo za tvojom guzicom, a faktički ti kao hetero trebaš biti sretan da ih je više jer je samim time više čoka u igri za tebe :D

Kada liberali govore o ljudskim pravima onda govore o univerzalnim pravima za sve da budu ono što hoće da budu. Kad o tome pričaju vjerski zadojeni onda ta prava reduciraju samo za sebe i svoju "braću", a uskraćuju ih svima drugima, pa i sestrama.
Ma jasta.

I kriminalci da budu kriminalci, pedofili da budu pedofili, kurave da budu kurave,(slucajno mi na um padose samo ovi).

to sam i ja rekao, reći će da je pedofilija genetski urođena i da je to normalna pojava u drustvu i onda cu morati djetetu unajmiti tjelohranitelja da ga vodi u skolu
htcxone

#362 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by htcxone »

Ma jasta.

to sam i ja rekao, reći će da je pedofilija genetski urođena i da je to normalna pojava u drustvu i onda cu morati djetetu unajmiti tjelohranitelja da ga vodi u skolu
sumirprimus

#363 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by sumirprimus »

ovo su teorije zavjere, u tom ne želim sudjelovati...
uostalom,amerika se najviše boji kine a ne cionista apropos dugova ... :)
jao htccc lupas kao maksim... koja druga grana u pustinji??datule,deve,pecanje škoripina,zmija????
htcxone

#364 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:ovo su teorije zavjere, u tom ne želim sudjelovati...
jao htccc lupas kao maksim... koja druga grana u pustinji??datule,deve,pecanje škoripina,zmija????
ne znam koja, sumnjam da ćeš ikad otkriti :)
nisu teorije zavvjere, jednostavno staviš kompanije u ameerici, onda uzmeš prezimena vlasnika, pomnožiš,sabereš i dobiješ finu cifru ;-)
cindrlimindrli

#365 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by cindrlimindrli »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ma jasta.

Svako da bude ono sto hoce
Civilizovano drustvo ne povlaci jednakost izmedju kriminalca i homoseksualca, jedno je kaznjivo drugo nije.
Imati slobodu izbora ne znaci uvodjenje anarhije i bezakonja, mijesate babe i zabe.
sumirprimus

#366 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by sumirprimus »

htcxone wrote:
sumirprimus wrote:ovo su teorije zavjere, u tom ne želim sudjelovati...
ne znam koja, sumnjam da ćeš ikad otkriti :)
nisu teorije zavvjere, jednostavno staviš kompanije u ameerici, onda uzmeš prezimena vlasnika, pomnožiš,sabereš i dobiješ finu cifru ;-)
sad bih ti rekao jao draga antonija,kao onomad lagumdzija voditeljici :-)
OK,jeste u pravu si! :thumbup: 100%
JoseMujica

#367 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by JoseMujica »

Ma jasta.

nije to napisano...niko se ne zalaže za slobodu kriminala ili legalizaciju pedofilije, a glede kurava mnogo je zdravije da kurava bude legalno kurava nego da glumi "poštenu" a i dalje ostane kurava u duši i djelu......a kada već tako zlonamjerno misliš tako onda ti želim da u narednom životu budeš žensko djete u Afganistanu ili peder u Pakistanu.
sumirprimus

#368 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by sumirprimus »

kako se homoseksualcima,onako ko po diflotu prišije pedofilija...
onako usput,tiho skoro pa nečujno,nema rečenice da ne kažu pa ako mogu "pederi" mogu onda i pedofili...
zanimljivo :)
htcxone

#369 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:kako se homoseksualcima,onako ko po diflotu prišije pedofilija...
onako usput,tiho skoro pa nečujno,nema rečenice da ne kažu pa ako mogu "pederi" mogu onda i pedofili...
prije 20-ak godina to se smatralo BOLESTI i jedno i drugo tako da :)
sumirprimus

#370 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by sumirprimus »

htcxone wrote:
sumirprimus wrote:kako se homoseksualcima,onako ko po diflotu prišije pedofilija...
prije 20-ak godina to se smatralo BOLESTI i jedno i drugo tako da :)
prije 40-50.tak,drug moj a tad i oko tog vremena smatralo se i da crnci u amrecici nemaju pravo glasa,prije 100 godina da zene nemaju pravo glasa,prije 400 500, da je zemlja ravna ploha,al vidi cuda,nauke,dokaza,neoborivih :)
ili trazite argumente,ok,onda vi nadjite neki dokaz,potrvdu klasifikaciju oblesti gdje vam je homosekualnost poremecaj naseljedni/steceni,bolest i tako :)
to moze samo neko totalno neuk,neupucen ili zlonamjeran,kako god okrenes,zao i naopak :)
elcaliente

#371 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by elcaliente »

@htcxone

kakav ti je ovo odgovor, jeli ti to ozbiljno mislis ili se zajebavas?
Pa serijat samo vlada povrsinski tamo gdje je nafta, jer jedino tako mogu drzati narod pod kontrolom.
Eto Arapi su u zadnje vrijeme bas poznati po ekonomiji, istrazivanju i inzinjerima. Pa oni dok su zivjeli open minded, bili prvi na svijetu po svemu do matematike do medicine. Znaci dok su zivjeli islam sa vremenom. Kada su okrenuli radikalizaciji vrijeme ih je pregazilo.
Oni sami sebe nemogu prehraniti a kamo li nesto drugo, bez nafte su donji. Vratiti ce se nomadskom zivotu.
Evo ti primjer Egipta, delta Nila je sve manje i manje plodna, jer se Nil smanjuje a oni bez obzira na sve sve vise i vise grade u tom podruciju a kanalizaciju i dalje ravno u Nil izpustaju. Bio sam u Kairu 2004 godine, Bosna je poslije rata, znaci 96 godine za njih Amerika bila.
I sada ti hoces da kazes da oni mogu zatvoreni prezivjeti, pa veci dio njih nezna sta je WC solja i tekuca voda u kuci.Pumpaju vodu na velikim cesmama i nose u kanisterima a zice od struje i telefona im vise po ulicama kao da sam ih ja uceni ekonomista razveo. I sve to u glavnom gradu, zamisli kako im je onda tamo gdje turisti ne zalaze.
JoseMujica

#372 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by JoseMujica »

a tek da otvorimo raspravu o Fatihovim sklonostima prema....

ili da upitamo koliko je godina imala najmlađa žena.....

naravno to bi bilo zlonamjerno :-) jer svako barkanje u dogme je zlo, a kad kroz dogmu negirate drugima i puku egzistenciju onda je to dobro...jer tako Almighty crvenkapica traži

i opet da ponovim na ljudska prava zovete samo kad ste vi u pitanju i vaša braća i odbrana dogme, dok istovremeno ista prava negirate svakome ko ne privata vaše tumačenje svijeta i libo ga tuki za vaše bajke.

Al da se vratimo temi..narod Egipta je izabrao Braću i Mursija demokratskim putem (ne po šerijatu niti je Mursi sišao s neba) i po standardima demokracije Mursi mora odgovarati tom narodu. Sad šta se dešava je da Mursi i Braća žele da promjene pravila političke igre i tu je otvoreno natezanje koje teško da će na dobro po Egipćane..al eto nadam se da se varam
sumirprimus

#373 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by sumirprimus »

JoseMujica wrote:a tek da otvorimo raspravu o Fatihovim sklonostima prema....

ili da upitamo koliko je godina imala najmlađa žena.....

naravno to bi bilo zlonamjerno :-) jer svako barkanje u dogme je zlo, a kad kroz dogmu negirate drugima i puku egzistenciju onda je to dobro...jer tako Almighty crvenkapica traži

i opet da ponovim na ljudska prava zovete samo kad ste vi u pitanju i vaša braća i odbrana dogme, dok istovremeno ista prava negirate svakome ko ne privata vaše tumačenje svijeta i libo ga tuki za vaše bajke.

Al da se vratimo temi..narod Egipta je izabrao Braću i Mursija demokratskim putem (ne po šerijatu niti je Mursi sišao s neba) i po standardima demokracije Mursi mora odgovarati tom narodu. Sad šta se dešava je da Mursi i Braća žele da promjene pravila političke igre i tu je otvoreno natezanje koje teško da će na dobro po Egipćane..al eto nadam se da se varam
majke mi,podjoh napisati,samo da znaš...
a opet kontam,dovoljno mi je što sam cionist,ne treba mi i ovo za vjeru :lol: :evil:
btw,fino rečeno :thumbup:
htcxone

#374 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by htcxone »

elcaliente wrote:@htcxone

kakav ti je ovo odgovor, jeli ti to ozbiljno mislis ili se zajebavas?
Pa serijat samo vlada povrsinski tamo gdje je nafta, jer jedino tako mogu drzati narod pod kontrolom.
Eto Arapi su u zadnje vrijeme bas poznati po ekonomiji, istrazivanju i inzinjerima. Pa oni dok su zivjeli open minded, bili prvi na svijetu po svemu do matematike do medicine. Znaci dok su zivjeli islam sa vremenom. Kada su okrenuli radikalizaciji vrijeme ih je pregazilo.
Oni sami sebe nemogu prehraniti a kamo li nesto drugo, bez nafte su donji. Vratiti ce se nomadskom zivotu.
Evo ti primjer Egipta, delta Nila je sve manje i manje plodna, jer se Nil smanjuje a oni bez obzira na sve sve vise i vise grade u tom podruciju a kanalizaciju i dalje ravno u Nil izpustaju. Bio sam u Kairu 2004 godine, Bosna je poslije rata, znaci 96 godine za njih Amerika bila.
I sada ti hoces da kazes da oni mogu zatvoreni prezivjeti, pa veci dio njih nezna sta je WC solja i tekuca voda u kuci.Pumpaju vodu na velikim cesmama i nose u kanisterima a zice od struje i telefona im vise po ulicama kao da sam ih ja uceni ekonomista razveo. I sve to u glavnom gradu, zamisli kako im je onda tamo gdje turisti ne zalaze.
SUPER, A KO JE VLADAO SVIH OVIH GODINA TAMO I POD CIJEOM KOMANDOM? :) (mislim na egipat)

povrsinski vlada šerijat? malo sutra, to ti je trazenje opravdanja al ;)
zasto mislis da sada nece doci taj "open mind" period?
I u pravu si kad je doslo do podjela tu je poceo pad ali isto tako ne znam koliko si upoznat/a koliko je naucnika ubijeno u islamskim zemljama od strane americkih i izraelskih tajni službi? proguglaj malo;)
posto znam dosta ljudi iz tog dijela svijeta reci cu ti da dosta njih ide na zapada samo zbog nekih stvari koje dole nisu dozvoljene ... alkohol, kockanje,vanbračni sex , kod žena je to način oblačenja, noćni žibvot itd jer je to sve dostupno vidjeti na internetu i oni to žele...koliko je (ne)moguće to zadržati je već pitanje al sto se ostalog tiče ako im nije bolje nego ostalima, sigurno im nije ni gore!

@mujica koji je to dokaz da je homoseksualnost normalna stvar? ajde da vidim taj DOKAZ nauke :)
sumirprimus

#375 Re: Egipcani protestuju protiv serijata

Post by sumirprimus »

ili si pomiješao mene i mujicu,il ga nisi skontao,on o pedofiličarima,a ja o homićima, :lol: :lol: :thumbup:
Post Reply