Djelimično se slažem s tobom ... on je grozan, ona je divna,nasa wrote: Gledala sam ovo,grozno,a desava se u Dubaiju...
Djela koja izvode covjeka iz Islama
- fatamorgana
#351 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Last edited by fatamorgana on 23/11/2012 21:54, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#352 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
evo mu buraza
- fatamorgana
- nasa
-
kojeime
#355 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ma on je nju uzeo. A da li su se vjencali to je drugo pitanje.
Last edited by kojeime on 23/11/2012 21:55, edited 1 time in total.
- avicena
#356 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ne može se birati iz vjere po želji. To je sistem koji je u praksu proveo Muhammed a.s. u medinskoj državi pa ostaje i dalje to pitanje. Znaš li za slučaj kada je Poslaniku došao mladić tražeći da se nad njim izvrši kamenovanje, a Muhammed a.s. ga bukvalno preklinjao da se samo pokaje?odr0n wrote:
Ja ti mogu nabrojat ajete po kojima saudijci ni po čemu nisu pogriješili što se tiče navedenog.
- JoseMujica
#357 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
naravno da ne bi.....u nas ćafira se žena pita, a ne kupujenasa wrote: Ne bi ti mogao ni da se "moze"jer te zena ne bi pustila...
-
underwater
#358 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Tacno. Stvari su postavljene upravo tako.kojeime wrote:Saudijska Arabija je za islam ono sto je Vatikan za katolicizam. Mjera svega. Jer je to zamlja izvor islama i jer su tu najvece svetinje, pa se nekako logicno namece zakljucak da bi tu trebao biti najcistiji i originalni islam. Zato se kacimo toliko za stanje u Saudijskoj Arabiji. Mislim da to ne treba objasnjavati.avicena wrote:...U Maleziji i Indoneziji živi daleko više muslimanki nego u S. Arabiji...
SA je nas vatikan. A hodze establishirane u popove.
Jer tamo su samo Meka i Medina ... date od engleske na upravu jednoj porodici .....murtata ...koji su tu zemlju nazvali po svom dedi. I koji sire ludilo na sve muslimanske zemlje, pa i te koje si spomeno.
A Meka i Medina NISU muslimanska sveta zemlja.
Jedina sveta zemlja (tako atributirana u Kur'anu) je - Palestina.
I Mehdi kad dodje i dragi nam Dzizus kad se ponovo vrati i kad uspostave konacni hilafet - kraljevace iz Dzeruzalema.
I zasigurno se nece bavit pitanjima mozel zemsko vozit avto il nosit najlon carape.
- miskin
#359 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
???underwater wrote:Tacno. Stvari su postavljene upravo tako.kojeime wrote:Saudijska Arabija je za islam ono sto je Vatikan za katolicizam. Mjera svega. Jer je to zamlja izvor islama i jer su tu najvece svetinje, pa se nekako logicno namece zakljucak da bi tu trebao biti najcistiji i originalni islam. Zato se kacimo toliko za stanje u Saudijskoj Arabiji. Mislim da to ne treba objasnjavati.avicena wrote:...U Maleziji i Indoneziji živi daleko više muslimanki nego u S. Arabiji...
SA je nas vatikan. A hodze establishirane u popove.
Jer tamo su samo Meka i Medina ... date od engleske na upravu jednoj porodici .....murtata ...koji su tu zemlju nazvali po svom dedi. I koji sire ludilo na sve muslimanske zemlje, pa i te koje si spomeno.
A Meka i Medina NISU muslimanska sveta zemlja.
Jedina sveta zemlja (tako atributirana u Kur'anu) je - Palestina.
I Mehdi kad dodje i dragi nam Dzizus kad se ponovo vrati i kad uspostave konacni hilafet - kraljevace iz Dzeruzalema.
I zasigurno se nece bavit pitanjima mozel zemsko vozit avto il nosit najlon carape.
- HAVANA
#360 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
JoseMujica wrote:naravno da ne bi.....u nas ćafira se žena pita, a ne kupujenasa wrote: Ne bi ti mogao ni da se "moze"jer te zena ne bi pustila...
- avicena
#361 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
To nije bila ni u vrijeme Osmanlija o pogotovo nije danas. Koliko pravnih škola ima u islamu?kojeime wrote:Saudijska Arabija je za islam ono sto je Vatikan za katolicizam. Mjera svega. Jer je to zamlja izvor islama i jer su tu najvece svetinje, pa se nekako logicno namece zakljucak da bi tu trebao biti najcistiji i originalni islam. Zato se kacimo toliko za stanje u Saudijskoj Arabiji. Mislim da to ne treba objasnjavati.avicena wrote:...U Maleziji i Indoneziji živi daleko više muslimanki nego u S. Arabiji...
- nasa
#362 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Znam,ovaj dio s parama,zlatom,mercedesima niko ne primjenjujeJoseMujica wrote:naravno da ne bi.....u nas ćafira se žena pita, a ne kupujenasa wrote: Ne bi ti mogao ni da se "moze"jer te zena ne bi pustila...
- pussysmoke
#363 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
JoseMujica wrote:naravno da ne bi.....u nas ćafira se žena pita, a ne kupujenasa wrote: Ne bi ti mogao ni da se "moze"jer te zena ne bi pustila...
- fatamorgana
#364 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Pa mi ne ležimo na nafti k'o oni, mi ležimo na sećiji,nasa wrote:
Znam,ovaj dio s parama,zlatom,mercedesima niko ne primjenjuje![]()
- avicena
#365 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ehhh....da nema još sponzoruša.HAVANA wrote:JoseMujica wrote:naravno da ne bi.....u nas ćafira se žena pita, a ne kupujenasa wrote: Ne bi ti mogao ni da se "moze"jer te zena ne bi pustila...
![]()
- odr0n
#366 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ta će oni, zato mi ležimo na piramidama.fatamorgana wrote:Pa mi ne ležimo na nafti k'o oni, mi ležimo na sećiji,nasa wrote:
- nasa
#367 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ma,sve je ovo zesca suplja...poznajem ja dobro bosanske muskarce,cast izuzecima,da je nafte zasipali bi oni i to vise razne pjevaljke nego svoje zene,ali hajd' ko kokuzi moralisu...fatamorgana wrote:Pa mi ne ležimo na nafti k'o oni, mi ležimo na sećiji,nasa wrote:
Last edited by nasa on 23/11/2012 22:07, edited 1 time in total.
- Chisum
#368 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
JoseMujica wrote:evo mu buraza![]()
Pa gdje ih ovoliko usitni, jeb'o sve svoje..... Gdje radi? Na Telalima?
- fatamorgana
#369 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ma vidim ja, nešto me žulja još od rođenja,odr0n wrote:
Ta će oni, zato mi ležimo na piramidama.
- JoseMujica
#370 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
ma ovo mu oni firgoši u Italiji naproseChisum wrote:JoseMujica wrote:evo mu buraza![]()
Pa gdje ih ovoliko usitni, jeb'o sve svoje..... Gdje radi? Na Telalima?
- avicena
#371 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Imaš toga svake subote u jednoj kafani na Ilidži. Ja otišao iz znatiželje i naibretit se nisam mog'o.nasa wrote:...poznajem ja dobro bosanske muskarce,cast izuzecima,da je nafte zasipali bi oni i to vise razne pjevaljke nego svoje zene,ali hajd' ko kokuzi moralisu...![]()
- fatamorgana
#372 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Evo naso Dubai, pari oči ....
-
kojeime
#373 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Mudro zboris, svaka ti je Njegoseva.nasa wrote:Ma,sve je ovo zesca suplja...poznajem ja dobro bosanske muskarce,cast izuzecima,da je nafte zasipali bi oni i to vise razne pjevaljke nego svoje zene,ali hajd' ko kokuzi moralisu...fatamorgana wrote:Pa mi ne ležimo na nafti k'o oni, mi ležimo na sećiji,nasa wrote:
i muskarci i zene su svuda isti!
Svuda u svijetu musko hoce zna se, a zena hoce novac
Last edited by kojeime on 23/11/2012 22:17, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#374 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
evo korjena...kad se čoban iz geta dočepa para
taman arapski i naši čobani i američki srnci jesu mjera jedni za druge
taman arapski i naši čobani i američki srnci jesu mjera jedni za druge
- miskin
#375 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ma,sve je ovo zesca suplja...poznajem ja dobro bosanske muskarce,cast izuzecima,da je nafte zasipali bi oni i to vise razne pjevaljke nego svoje zene,ali hajd' ko kokuzi moralisu...i muskarci i zene su svuda isti!
Da se osvrnem neko gore napisa da Mekka i Medina nisu sveta mjesta u islamu, nego samo Kuds.
„... Zar im Mi ne pružamo priliku da borave u svetom i sigurnom mjestu (Mekka) gdje se, kao Naš dar, slivaju plodovi svakovrsni; međutim, većina njih ne zna." (Prijevod značenja En-Kasas, 57.),
„Ja sam primio zapovijest da se klanjam jedino Gospodaru ovoga grada (Mekka), kojeg je On učinio svetim..." (Prijevod značenja En-Naml, 91.)
Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem: „Allah je učinio ovo mjesto (Mekka) svetim onog dana kada je stvorio nebesa i zemlju, pa će ono biti sveto, po Allahovom naređenju sve do Sudnjega Dana. U njoj se ne smije sjeći drvo, ne smije se loviti, ne smije se uzimati nađena stvar - osim ako će se to obznaniti, ne smiju se čupati biljke ..." (Muslim, 1353.)