Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Locked
TheMule

#351 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by TheMule »

SkyLimit wrote:Oslobođen Vareš kao službeno prva operacija Armije RBiH, kasnije je izvedeno još operacija od kojih je Vozuća vrhunac, slomljene neke velike neprijateljske ofanzive, krenulo se u formiranje više ofanzivnih jedinica u rangu brigada itd.

Armija je procvjetala dolaskom Rasima.
Jedinice su formirane vec u ljeto 92. Delic nije imo veze s tim. I velike bitke su vodjene vec tada u rejonu Sarajeva.

Iskreno, iznenadjuje me tvoj rasizam (to ti je jedini argumenat protiv Sefera, i to otvoreno pises) a da nije sankcionisan od strane administracije. Sefer je nas kolko i Divjak i Siber i Vikic i Juka i Delic i Zajko.

Isto tako Focaci, Sarajlije, Sandzaklije, Podrinjci, itd, kakva su to imena i gluposti? Za svaku regiju mozes naci hrabrih i nehrabrih, jel' treba da se napominje kolko se ljudi po Sarajevu krilo od mobilizacije?
pirpa

#352 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by pirpa »

dosta je Sarajevo a i ostatak Bosne kostala ta politika razdora koju su vodili pojedini komadanti i politicari..jebo im mrtvi Rankovic najmilije...
agent_zero

#353 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by agent_zero »

Kakav crni Rasim vas spopao :-)
SkyLimit

#354 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by SkyLimit »

Neko je pitao zašto (neke) Sarajlije ne vole one iz istočne Bosne. Ja u tuzlanskoj regiji primjećujem problem što čini se oni ne vole mene(što im ne predstavlja problem da se svi dosele ovdje izgleda), treba i o tome pričati.

Kaže meni jedan moj vršnjak(u dvadesetim) iz Podrinja: "Ne volimo mi vas". Reko, što? Obori on glavu i kaže "znate vi". Reko, ne znam. Kaže, što nam niste pomogli kad smo se probijali iz Srebrenice, pamti se to. A ja onako iznenađeno, pa ja sam bio dijete tada, kakve ja veze imam sa tim? I ja sam, odbrusi on meni. Pričo' mu otac koji se probio, on sa majkom autobusom prevezen do slobodne teritorije. Pa onda kako su loše dočekani u Tuzli, pa...I onda što me posebno zaboljelo hraknuo je na borce iz mog kraja, "kakvi vi", baš zanimljivo kad saznaš od nekog sa strane da se ljudi iz tvog kraja uopće nisu ni borili a znaš da u tom tvom kraju praktično u tvojoj generaciji nema osobe čiji otac, amidža, dajdža...nije poginuo u Armiji RBiH.
Onda počne neku priču kako je Alija naredio da se Srebrenica ne brani i da ne smiju pucati na neprijatelja, i to mu otac "s lica mjesta" pričo'.

Mene pravo uznemirile njegove riječi, vjerovali ili ne, počelo me u prsima probadati. To su opasne konstatacije.
Počnem ja njemu polahko i uljudno objašnjavati kako je Srebrenica nominalno bila pod zaštitom UN - a, kako se vojska nije mogla razvijati u takvim uslovima okružene enklave, kako je bilo negativnih pojava tipa šverc i međusobni sukobi a da su ciljanim "razvlačenjem pameti" i velikosrbi svjesno doprinosili tim pojavama, kako su u komandi 28. divizije kad je krenuo napad bili uvjeravani od Holanđana(a i njima je tako rečeno) da će cijelo područje izvan grada biti izloženo snažnim zračnim udarima pa su iz tog razloga se povukli u grad i odustali od borbe(ali je činjenica da su svakako bili u takvom stanju da nisu ni vjerovali da bi se mogli borbom oduprijeti), međutim francuski general Bernard Janvier je iz nekog razloga blokirao te najavljene napade, ostalo je manje - više poznato.

Pa sam mu onda pričao o pokušaju deblokade Sarajeva iz juna 1995. i da se značajan dio najboljih snaga tuzlanske regije u vrijeme pada zaštićene zone UN -a još uvijek nalazio oko Sarajeva, a da su s druge strane oni koji nisu otišli na deblokadu istovremeno pokrenuli snažna dejstva u vlastitoj z/o radi razvlačenja snaga ili šta, da su pretrpjeli ozbiljne gubitke a prema vojnim pravilima na jedinicu koja pretrpi ozbiljne gubitke u jednom periodu se ne može ozbiljno računati, kako se pad Srebrenice prebrzo desio da bi se ozbiljnije reagovalo itd. Pa spominjao one pilote i doktore što izginuše u padu helikoptera, kako se i tako pokušavalo koliko se moglo pomoći Srebrenici i Žepi.

Onda kako se njegova priča podudara i ide na ruku velikosrpskoj politici i "Alija prodo' Srebrenicu" planski ubačenim smutnjama iza kojih stoji ozbiljna mašinerija koaj pokušava umanjiti i negirati genocid, i kako za ono što se dogodilo nije odgovoran niko drugi osim velikosrba i UN - a, prišivanje riječi "odgovornost" na bilo koga trećega je ništa drugo do skrećivanje pažnje od pravih krivaca.

I tako vidim ja da sam ga argumentima malo razuvjerio, nije više bio tako siguran u svoje riječi.

S druge strane, s obzirom da u svakom od nas ima barem malo zla, e to malo zlo u meni mi je govorilo da mu jednostavno i kratko cinično odbrusim: "Znaš, ako su i postojali kakvi planovi da se organizovanije reaguje u slučaju napada na Srebrenicu, oni su zasigurno podrazumjevali odlučnu odbranu same Srebrenice, niko nije računao na mogućnost da će se Mladić sa malo ojačanom ličnom pratnjom i par tenkova ušetati u grad, a to što se niste(ako on može govoriti u prvom licu, mogu mu i ja tako i odgovoriti) branili, e to nemojte izmišljati da vam je naredio Alija ili neko drugi, haotična ideja o neorganizovanoj koloni koja će se uputiti prema slobodnoj teritoriji je došla iz same Srebrenice i niodakle više. Ako bi se tražilo dodatne krivce za genocid dalje od velikosrba i UN - a, ne bi morali ići dalje od same Srebrenice."

Ja žrtve ne dijelim na "moje" ili "tvoje", drugim riječima ubijena djeca Sarajeva mi izazivaju ista osjećanja kao ona ubijena u mom kraju, sudbina logoraša u Prijedoru izazivaju ista osjećanja kao i sudbine zatočenih iz mog kraja i tako dalje. Ne moram onda naglašavati koliko Srebrenicu smatram svojom.

Međutim, apsolutno nije u redu što ovi iz Srebrenice i okolice a to znaju često raditi krive sve oko sebe za svoju nesrećnu sudbinu, uopće ne razmišljajući hoće li povrijediti nekoga svojim riječima. Da li to što je on iz kraja koji je nastradao i danas je u RS nekom daje moralno pravo da vrijeđa narod i omaložava (poginule) borce iz mog kraja koji se odbranio?

Ponekad kao da vidim žeđ za više krvlju kod pojedinaca iz navedenog područja. Da smo mi svi izginuli i da smo u RS, bili bi im dragi. Ovako s obzirom da ne dijelimo njihovu sudbinu kao da nam je minus to što smo se odbranili pa nas ne mogu osjećati "svojima".
Last edited by SkyLimit on 16/02/2017 00:13, edited 1 time in total.
KENJAC

#355 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

Ma ne moze vise niko nikog smislit. Bosanci Hercegovce , istocnobosanci ove zapadne, Krajisnici Sarajlije a da ne pricamo ono Srbi Bosnjake . Pa u jednom haustoru ne mozes nac pet familija da se slazu. Za utjehu , to nije nista u odnosu na Purgere i Dalmatince, a da ne pricam o Grobarima i Delijama. Mrznja dominira !
A meni jos niko ne rece koju to fundamentalnu novost uvede u redove ABiH gojazni oficir pa ga jedva docekaste. Ponavljam , radikalizacija Islama je jedina novost kako je debuljuco napravio karijeru od zarobljenika do Marsala ! Na stranu to sto je nesto najjadnije to sto su Sefera htjeli ubit ! Ta cinjenica govori dovoljno sama za sebe. Da su tu cista posla , to se trebalo rjesavat drugacije.
Ili mozda smatrate da je sasvim normalno , nekog ko misli drugacije , jednostavno ga ubit ?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#356 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by japin_mutapi »

KENJAC wrote: A meni jos niko ne rece koju to fundamentalnu novost uvede u redove ABiH gojazni oficir pa ga jedva docekaste. Ponavljam , radikalizacija Islama je jedina novost kako je debuljuco napravio karijeru od zarobljenika do Marsala !
organizovao armiju po pravilima i napravio efikasnu borbenu silu, stavio odmetnute komandante i jedinice pod kontrolu, uspostavio efikasan lanac komandovanja od vrha do dna što seferu nije pošlo za rukom ili nije htio

"radikalizacije islama"(valjda u armiji) nije bilo i to je obična laž
ako pod "radikalizacijom" ne smatraš nazivanje selama i to što je vojnicima arbih bilo dopušteno da praktikuju vjeru - to ne bi smio biti problem ni za koga
Last edited by japin_mutapi on 16/02/2017 11:10, edited 1 time in total.
KENJAC

#357 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

japin_mutapi wrote:[quote="KENJAC"
A meni jos niko ne rece koju to fundamentalnu novost uvede u redove ABiH gojazni oficir pa ga jedva docekaste. Ponavljam , radikalizacija Islama je jedina novost kako je debuljuco napravio karijeru od zarobljenika do Marsala !
organizovao armiju po pravilima i napravio efikasnu borbenu silu, stavio odmetnute komandante i jedinice pod kontrolu, uspostavio efikasan lanac komandovanja od vrha do dna što seferu nije pošlo za rukom ili nije htio

"radikalizacije islama"(valjda u armiji) nije bilo i to je obična laž
ako pod "radikalizacijom" ne smatraš nazivanje selama i to što je vojnicima arbih bilo dopušteno da praktikuju vjeru - to ne bi smio biti problem ni za koga[/quote]
Nikad te ne kontam jel se zezas ili ne? Ako je ovaj drugi slucaj , malo pogledaj na ju tubetu smotru ABiH pred vrhovnim komandantom , sinom svih Bosanaca i Hercegovaca! Ma , u ostalom.... Mislim da se zezas !
pirpa

#358 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by pirpa »

japin_mutapi wrote: organizovao armiju po pravilima i napravio efikasnu borbenu silu, stavio odmetnute komandante i jedinice pod kontrolu, uspostavio efikasan lanac komandovanja od vrha do dna što seferu nije pošlo za rukom ili nije htio
organizovao je on moj kurac...sistem komandovanja je postojao i te odmetnute grupe su se odmetnule jer su ih balije iz prvog korpusa zavaljivali po trebevicu..obecaju im podrsku pa ih u najgorem momentu ostave na cijedilu. koliko je puta Caco stizao do skoro vrha Trebevica a balije iz prvog korpusa ih zavaljivali...nije njima Caco smetao sto je odvodio ljude na kopanje i sto su nasi sugradjani nestajali zbog stanova, vec sto im je Caco smetao u njihovim talovima koje su imali sa Srbima. znali su oni ako Sarajevo prodise da ce prestati i pasti cijene svercovane robe..

Zavalise rahmetli Admira i onu djecu, samo zato sto im je Hebib mutio planove..pocevsi od 91god kad je zaustavio kamione sa oruzjem koji su isli za SAO krajinu pa sto je 92god. izdao naredbu da se opkole kasarne u Sarajevu...pa ga zvali Alija I . i Alija Delimustafic da ga ruze ka biva Hebib hoce da zapocne rat a balijske kolege iz JNA se vec uveliko bile ukopale oko Sarajeva..
radikalizacije islama"(valjda u armiji) nije bilo i to je obična laž
ako pod "radikalizacijom" ne smatraš nazivanje selama i to što je vojnicima arbih bilo dopušteno da praktikuju vjeru - to ne bi smio biti problem ni za koga
kako ba nije bilo, pa zar u Starom Gradu i prije Rasima nisu pojedine SDA balije govorile, nece ovde biti kaurina.
PM72

#359 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

pirpa wrote:
japin_mutapi wrote: organizovao armiju po pravilima i napravio efikasnu borbenu silu, stavio odmetnute komandante i jedinice pod kontrolu, uspostavio efikasan lanac komandovanja od vrha do dna što seferu nije pošlo za rukom ili nije htio
organizovao je on moj kurac...sistem komandovanja je postojao i te odmetnute grupe su se odmetnule jer su ih balije iz prvog korpusa zavaljivali po trebevicu..obecaju im podrsku pa ih u najgorem momentu ostave na cijedilu. koliko je puta Caco stizao do skoro vrha Trebevica a balije iz prvog korpusa ih zavaljivali...nije njima Caco smetao sto je odvodio ljude na kopanje i sto su nasi sugradjani nestajali zbog stanova, vec sto im je Caco smetao u njihovim talovima koje su imali sa Srbima. znali su oni ako Sarajevo prodise da ce prestati i pasti cijene svercovane robe..

Zavalise rahmetli Admira i onu djecu, samo zato sto im je Hebib mutio planove..pocevsi od 91god kad je zaustavio kamione sa oruzjem koji su isli za SAO krajinu pa sto je 92god. izdao naredbu da se opkole kasarne u Sarajevu...pa ga zvali Alija I . i Alija Delimustafic da ga ruze ka biva Hebib hoce da zapocne rat a balijske kolege iz JNA se vec uveliko bile ukopale oko Sarajeva..
radikalizacije islama"(valjda u armiji) nije bilo i to je obična laž
kako ba nije bilo, pa zar u Starom Gradu i prije Rasima nisu pojedine SDA balije govorile, nece ovde biti kaurina.
Nikad Caco nije stigao "skoro do vrha Trebevića" - ako ćemo realno.Nije ni blizu ali helem neise.Ko to misli onda mu je slaba topografija. :D Također,nisu ga "balije iz Prvog korpusa" zavaljivale jer je on svoje akcije oko trebevićke ceste pravio u vlastitoj režiji.

Također,niko nije stradao radi toga što im je Hebib mutio planove.Ne znam samo odakle ovakve konstrukcije i teorije.Avdin sin je bio dobrovoljac i nije ga komanda korpusa poslala pod Cacinu kamu.

nemojte se baviti glupostima i nebulozama.
pirpa

#360 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by pirpa »

PM72 wrote:
Nikad Caco nije stigao "skoro do vrha Trebevića" - ako ćemo realno.Nije ni blizu ali helem neise.Ko to misli onda mu je slaba topografija. :D Također,nisu ga "balije iz Prvog korpusa" zavaljivale jer je on svoje akcije oko trebevićke ceste pravio u vlastitoj režiji.
upravu si.. bolje da sam rekao do pansiona osmice, presjecanje putne komunikacije lukavica-pale ...hoces da kazes da nisu izradjzeni od prvog korpusa koji su im trebali pokrivati ljevi bok... je li im to nije obecana artiljerijska podrska...je li to hoces da kazes da nije rahmetli Crni isao u komandu prvog korpusa i govorio im da je nasao supljinu u liniji, gdje se moze provuci brigada..a oni kad mu nisu vjerovali, on otisao pa otkinuo smejrnu tablu i donio im u korpusu...
Također,niko nije stradao radi toga što im je Hebib mutio planove.Ne znam samo odakle ovakve konstrukcije i teorije.Avdin sin je bio dobrovoljac i nije ga komanda korpusa poslala pod Cacinu kamu.

nemojte se baviti glupostima i nebulozama.
stani malo...caco i ramiz neposlusni, hajduci bez sistema komandovanja a vamo profesionalci zaobisli protokol i otisli sami da hapse Cacu i ako se pola sarajevskih jedinica diglo na oruzje da ih hapse....

dovoljno mi je svjedocenje Hebiba i koga on krivi...
PM72

#361 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

Pročitaj ponovo šta sam napisao.

Presjecanje ceste na sat vremena nije osvajanje vrha Trebevića.Do vrha imaš još par sati hoda i to ako si u kondiciji.Također,kakva artiljerijska podrška je mogla biti u to doba? Haubica sa Žuči,tenk sa Ciglana i par minobacača sa Jarčedola? Koliko je to granata? Preko 10 ili 15?
Hadzi Lojo

#362 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Hadzi Lojo »

Informacija iz prve ruke, Caco je stizao do planinarskog doma Dobre Vode, za vrh ne znam!
Nama bi bilo bolje da smo imali nekog dobrog placenika nego obojicu gore navedenih generala.
Samo znam da su i Caco i Juka kao i mnogi drugi uklonjeni kako ne bi postali opasnost za izdajnike koji su vec od pocetka puhali u srspku tikvu.
Sada nam isti izdajnici zele da se rijese i Vikica, jer je on jedino ostao koji ima muda da povede narod !
PM72

#363 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

A znaš li ti gdje je planinarski dom Dobre vode? Vidim da ne znaš.
pirpa

#364 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by pirpa »

procitao sam ja..rekao si da je Caco izvodio akcije na svoju ruku a ja znam preko pojedinih ljudi iz prvog korpusa da im je Caco svaku akciju najavljivao, trazio podrsku i ucesce dirvezantski vodova prvog korpusa.. sve dok nije vidio da ga sabotiraju i tu je pukla saradnja sa prvim korpusom..

rekao si jos da je Avdin sin na svoju ruku otisao a momak rahmet mu dusi bio skoro pa portir i ko biva on samoincijativno otisao da hapsi komadanta koji je u to vrijeme bio strah i trepet za MUP.ovce

Smecari balijski dobijali cinove majora i brigadira na osnovu ubistva Cace ..dovoljno mi to govori kakva su to govna bila....sto ne pricaju u cije su se oni stanove po ciglanama useljavali i gdje su zavrsili srbi koji su stanovali u tim stanovima...
Edin H.

#365 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Edin H. »

Hadzi Lojo wrote: Samo znam da su i Caco i Juka kao i mnogi drugi uklonjeni kako ne bi postali opasnost za izdajnike koji su vec od pocetka puhali u srspku tikvu.
Aman jarabi :D

Da li si ti uopste ikada imao priliku da se upoznas i vodis diskusiju :D sa ta dva lika ili onako napamet pricas. :run:
PM72

#366 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

pirpa wrote:procitao sam ja..rekao si da je Caco izvodio akcije na svoju ruku a ja znam preko pojedinih ljudi iz prvog korpusa da im je Caco svaku akciju najavljivao, trazio podrsku i ucesce dirvezantski vodova prvog korpusa.. sve dok nije vidio da ga sabotiraju i tu je pukla saradnja sa prvim korpusom..

rekao si jos da je Avdin sin na svoju ruku otisao a momak rahmet mu dusi bio skoro pa portir i ko biva on samoincijativno otisao da hapsi komadanta koji je u to vrijeme bio strah i trepet za MUP.ovce

Smecari balijski dobijali cinove majora i brigadira na osnovu ubistva Cace ..dovoljno mi to govori kakva su to govna bila....sto ne pricaju u cije su se oni stanove po ciglanama useljavali i gdje su zavrsili srbi koji su stanovali u tim stanovima...
Caco je prve akcije na Trebeviću izveo u sopstvenoj režiji.Nikad korpus nije zvao niti mu je ko slao ispomoć.Nije dao nikom da mu se petlja iznad tranzita.Ne znam o kakvim "diverzantskim vodovima Prvog korpusa " pričaš jer to nije ni postojalo.

Avdin sin je bio pripadnik Vojne policije i bio je srčan i hrabar momak,rahmet mu duši.Nije otišao da hapsi Cacu "na svoju ruku" nego naređenjem nadređene komande.Babin mu patriotizam i zaustavljanje konvoja JNA na Bistriku 1991 sa tim nemaju veze.
Hadzi Lojo

#367 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Hadzi Lojo »

PM72 wrote:A znaš li ti gdje je planinarski dom Dobre vode? Vidim da ne znaš.
Osobno bi sa njim i jos cetvoricom vojnika.
PM72

#368 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

Hadzi Lojo wrote:
PM72 wrote:A znaš li ti gdje je planinarski dom Dobre vode? Vidim da ne znaš.
Osobno bi sa njim i jos cetvoricom vojnika.

jesi koliko sam i ja bio u Vijetnamu.Nemoj bar meni o Trebeviću i planinarskim domovima...
Hadzi Lojo

#369 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Hadzi Lojo »

Edin H. wrote:
Hadzi Lojo wrote: Samo znam da su i Caco i Juka kao i mnogi drugi uklonjeni kako ne bi postali opasnost za izdajnike koji su vec od pocetka puhali u srspku tikvu.
Aman jarabi :D

Da li si ti uopste ikada imao priliku da se upoznas i vodis diskusiju :D sa ta dva lika ili onako napamet pricas. :run:
Znao se sa obojicom jos dok je Caco sviro u onom restoranu na Grbavici. Solidna smo raja bili. Trebao ja njima a i oni meni.
Hadzi Lojo

#370 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Hadzi Lojo »

jesi koliko sam i ja bio u Vijetnamu.Nemoj bar meni o Trebeviću i planinarskim domovima...[/quote]

Reci mi koja se stijena nalazi u blizini doma Dobre Vode i kako se zove, da vidim znas li uopce taj teren?
PM72

#371 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

Hadzi Lojo wrote:jesi koliko sam i ja bio u Vijetnamu.Nemoj bar meni o Trebeviću i planinarskim domovima...
Reci mi koja se stijena nalazi u blizini doma Dobre Vode i kako se zove, da vidim znas li uopce taj teren?
Hadži lojo,
Ja sam dijete planinara.Član Želje još prije nego sam prohodao.Nemoj meni bacati ublehe.Vrati se na temu.
Hadzi Lojo

#372 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Hadzi Lojo »

Reci mi koja se stijena nalazi u blizini doma Dobre Vode i kako se zove, da vidim znas li uopce taj teren?[/quote]

Hadži lojo,
Ja sam dijete planinara.Član Želje još prije nego sam prohodao.Nemoj meni bacati ublehe.Vrati se na temu.[/quote]

Jos bolje, onda nam opisi detaljno tu lokaciju kad tako znas.
PM72

#373 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

Nema potrebe,Ja ne guglujem kao ti,ja sam to sve prešao nebrojeno puta.Samo prošle godine sam otišao do vrha tri puta ispod stijene...pa popio kahvu ispred razvaljenog Vase...a ti sad traži šta je vaso...
Hadzi Lojo

#374 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Hadzi Lojo »

PM72 wrote:Nema potrebe,Ja ne guglujem kao ti,ja sam to sve prešao nebrojeno puta.Samo prošle godine sam otišao do vrha tri puta ispod stijene...pa popio kahvu ispred razvaljenog Vase...a ti sad traži šta je vaso...
A ja sam zajedno sa Cacom bio tamo za vrijeme rata kako sam naveo i lijepo se moglo pored stijene izaci na vrh (taj dio je bio totalno nepokriven) ali nam niko nije htio dati potporu tako da je Caco odustao od kasnijeg izlaska na Vrh
pirpa

#375 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by pirpa »

PM72 wrote:
Caco je prve akcije na Trebeviću izveo u sopstvenoj režiji.Nikad korpus nije zvao niti mu je ko slao ispomoć.Nije dao nikom da mu se petlja iznad tranzita.Ne znam o kakvim "diverzantskim vodovima Prvog korpusa " pričaš jer to nije ni postojalo.
ti bas hoces da ja vjerujem tebi a ne covjeku koji je bio u vrhu komandnog lanca prvog korpusa.
kako ba nisu postojali dirvezantski vodovi...pa je li to samo 9 i 10bbr imala dirvezante..sta je sa ostalim Sarajevskim brigadama, pod cijom su to oni komandom bili ako ne pod komandom prvog korpusa...
Avdin sin je bio pripadnik Vojne policije i bio je srčan i hrabar momak,rahmet mu duši.Nije otišao da hapsi Cacu "na svoju ruku" nego naređenjem nadređene komande.Babin mu patriotizam i zaustavljanje konvoja JNA na Bistriku 1991 sa tim nemaju veze.
dobro eto nije bio rahmetli Admir MUP.ovac al kao sto kazes bio je VP...haj mi reci kojom logikom bi ga poslali nadredjeni komandiri da hapsi Cacu koji je prije tri mjeseca razoruzao sve policijske i vojne jedinice od starog grada do vjecne vatre..necemo spominjati da je vrhovnu komadu gadjao topom i drzao u okruzenju.. koliko je jedinica bilo angazovano u hapsenju Cace...zar stvarno mislis da im je cilj bio da posalju tu djecu da privedu cacu a vamo spremili najelitnije Sarajevske jedinice da ga hapse...

kao sto reko...poserem im se na cinove majora i brigadira...

P.S...ja sam mislio na kamione sa oruzjem koji su zaustavljeni u Mostaru i zbog kojih je Delimustafic zvao Avdu da ga naruzi...
Locked