Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

citroen xm

#351 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by citroen xm »

klixo wrote:Ne mozes porediti Citroen ni sa Audiem ni sa BMWom ni sa Mercedesom.Ne moze , taman da mu je ferrarijev motor ne moze.Zato sto je to i dalje samo citroen i nista vise.Imas slican primjer u fudbalu... Dosao seik sa lovom , ulozio 800 milki u klub(M.City) i osvojili jednu titulu za tri sezone...I misle da su veci klub od Uniteda. Jesu ,al kad stranka Eska Omerbasica osvoji izbore.A tu pricu da Audi nije premium klasa okaci macku o rep.

Hehehehehe kad ti klixo tako kažeš, vjerujem da je tako. To je aksioma. A u poređenju Citroena i Audija safudbalskim klubovima, upravo je Audi taj Mančester City.

A za ove nevjerne poput Emka, nisam ja nikada rekao da oni ne valjaju, ali nisu vala ni bolji od ostalih. A profesorova tvrdnja da su najbolja auta na svijetu je tragikomična.

A ako je u redu da jedna ekskluzivna marka kao što je Bentli nastaje na platformi i sa dizel motorom VW-a onda neka nam se obistini ono proročanstvo Maja i neka ode sve do đavola.
Qler

#352 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Qler »

Vala bas, audi je kao city, dosle pare pa sad kontaju da su izmislili auto industriju....
golfiista

#353 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by golfiista »

Stvarno ti sa citroenom, moraš li se pokaki.i na svaku temu,...ne kontam fakat,. :?
Industrialyzer

#354 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

Qler wrote:Vala bas, audi je kao city, dosle pare pa sad kontaju da su izmislili auto industriju....

Ja sam to poredjenje koristio kod Lexusa i mislim da City=Lexus nekako vise odgovara ;-)
golfiista

#355 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by golfiista »

Po meni, mercedes mi je nekako za, uslovno rečeno, starije, ozbiljnije ljude. Jednostavno, ti automobili su dizajnom predodređeni za takve ljude, kvalitet je nesporan ( mada ako se sjetimo e klase iz devedesetih :-) :-) ..enterijer se meni lično ne sviđa...
Audi je posljednji ušao u društvo luksuznih automobila, ali ono što rade danas jeste izvrsno..enterijer je daleko ispred svih, vanjski dizajn tu i tamo ( pogotovu posljednje generacije modela liče kao jaje jajetu, što je, po meni, pogrešno ), dok se o kvaliteti ne bi trebalo mnogo trošiti riječi, jer ako uzmete kvalitetu jednog Golfa, pa tog istog Golfa još bolje upakujete, može li bolje?
BMW mi je primus inter pares, besprijekoran kvalitet, odličan dizajn kako vani tako i unutra, jednostavno oduševljava...Jedina stvar jeste imidž vozača koji voze BMW automobile...

Kada bi birali između ova tri automobila, što god odabrali ne bi ste pogriješili to je sigurno..moj odabir bi bio ono što mi žena kaže ;)
citroen xm

#356 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by citroen xm »

Kakio ne kakio, ja nisam prvi upetljao Citroena u ovu temu.
golfiista

#357 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by golfiista »

citroen xm wrote:Kakio ne kakio, ja nisam prvi upetljao Citroena u ovu temu.
to nije razlog da postaš deset postova koji nemaju veze sa istom :roll:
staradis

#358 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by staradis »

Rekoh da opet upitam.Koliko vas posjeduje automobil ovih marki haha

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
citroen xm

#359 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by citroen xm »

golfiista wrote:

Dakle istina je samo ono što ti kažeš i ostali ljubitelji švapskih auta?

A volio bih da saznam šta nema veze sa istinom od ovoga što sam rekao, pa da više ne lažem sam sebe i narod okolo. Eto ako ti nije teško navedi te neistine.
citroen xm

#360 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by citroen xm »

staradis wrote:Rekoh da opet upitam.Koliko vas posjeduje automobil ovih marki haha

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2

Ja trenutno dva Audija, a Mercedese i Citroene posjedovao. BMW nisam nikada.
golfiista

#361 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by golfiista »

citroen xm wrote:
golfiista wrote:

Dakle istina je samo ono što ti kažeš i ostali ljubitelji švapskih auta?

A volio bih da saznam šta nema veze sa istinom od ovoga što sam rekao, pa da više ne lažem sam sebe i narod okolo. Eto ako ti nije teško navedi te neistine.

Nije stvar u tome da li je nesto istina ili nije, to o čemu ti govoriš nije za ovu temu.
citroen xm

#362 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by citroen xm »

Ovo je automobilska tema, a ja ne pričam o građevinama i poljoprivredi.
ime123

#363 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by ime123 »

citroen xm wrote: A ako je u redu da jedna ekskluzivna marka kao što je Bentli nastaje na platformi i sa dizel motorom VW-a onda neka nam se obistini ono proročanstvo Maja i neka ode sve do đavola.
A sta to fali VW platformi ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Nije vazno da li 2 auta imaju istu platformu, vazno je kakva je platforma,a o VW nema sumnje.
Uostalom ko da bi Bentley sam mogao bolju platformu napravit.
A za dizel motore, danasnji dizeli su dosta napredovali, i ima ljudi koji ih preferiraju.
Industrialyzer

#364 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

Nije vazno da li VW i Audi imaju istu platformu ali ako ce Audi A8 i Bentley imati istu platformu to nije normalno i nije dobro nikako. Ti sto ne vidis dalje od VW-a i V12 TDI motor ti je oslicna stvar za jednu svetinju kakva je Bentley onda je bolje da ne dolazis u podforum gdje ima ljudi koji vole auta ;-)
ime123

#365 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by ime123 »

Industrialyzer wrote:Nije vazno da li VW i Audi imaju istu platformu ali ako ce Audi A8 i Bentley imati istu platformu to nije normalno i nije dobro nikako. Ti sto ne vidis dalje od VW-a i V12 TDI motor ti je oslicna stvar za jednu svetinju kakva je Bentley onda je bolje da ne dolazis u podforum gdje ima ljudi koji vole auta ;-)
Kakvi ste vi strucnjaci, sve znate. Sta ste se navezali na tu platformu, sumnjam da uopce znate sta predstavlja platforma. A o tome odlucuju ljudi pametniji i od tebe i od mene sto se tice auta. Tvoj je izbor hoces li ga kupit il neces.
drndalo

#366 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by drndalo »

golfiista wrote:dok se o kvaliteti ne bi trebalo mnogo trošiti riječi, jer ako uzmete kvalitetu jednog Golfa, pa tog istog Golfa još bolje upakujete, može li bolje?

Jedina stvar jeste imidž vozača koji voze BMW automobile...

moj odabir bi bio ono što mi žena kaže ;)
1. Reci da se salis !? Moze bolje od Golfa!
2. Imidz vozaca VW-a grupe je za razliku od BMW-a...? Posebno kod nas... Sve nuklearni fizicari i violoncelisti ?
3. Dobar fol... :thumbup:
Cafe Camargue

#367 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Cafe Camargue »

Industrialyzer wrote:Ako naprave Bentley sa TDI motorom to auto ce izgubiti svaki smisao svog postojanja.
Isto kao što je i Porsche izgubio smisao svog postojanja.
Proizvode nikad brža auta, a prodaja nikad bolja. I zato Porsche AG svojim radnicima (njih blizu 15.000) na kraju godine podjeli po 9000 EUR-a bonusa, nako. Višak iz dobiti. :)

Lijepo je bit petrolhead, lijepo je držat se tradicije... al je još ljepše spojit ugodno s korisnim, i na kraju godine brojat nule.
citroen xm

#368 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by citroen xm »

ime123 wrote:
Kakvi ste vi strucnjaci, sve znate. Sta ste se navezali na tu platformu, sumnjam da uopce znate sta predstavlja platforma. A o tome odlucuju ljudi pametniji i od tebe i od mene sto se tice auta. Tvoj je izbor hoces li ga kupit il neces.
Ti ljudi koji odlučuju su željni samo profita i jebe ih se za ime. Ja Bentlija svakako neću kupiti bio on VW ili čistokrvni Bentli jer o tim parama za auto mogu samo sanjati, ali činjenica je da se tim srozava ime Bentli na najniže grane. VW platforma kakva god da je ne zaslužuje da se nađe u bentliju kao ni TDI motor.
Industrialyzer

#369 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

Cafe Camargue wrote:
Industrialyzer wrote:Ako naprave Bentley sa TDI motorom to auto ce izgubiti svaki smisao svog postojanja.
Isto kao što je i Porsche izgubio smisao svog postojanja.
Proizvode nikad brža auta, a prodaja nikad bolja. I zato Porsche AG svojim radnicima (njih blizu 15.000) na kraju godine podjeli po 9000 EUR-a bonusa, nako. Višak iz dobiti. :)

Lijepo je bit petrolhead, lijepo je držat se tradicije... al je još ljepše spojit ugodno s korisnim, i na kraju godine brojat nule.

Malo je drugacije sa Porscheom, oni su dobili novi model koji ima dizel motor, ali zamisli da je 911 sa TDI motorom :-?

Jedan Mulsanne ne smije imati dizel motor, Continental GT ne smije imati dizel motor. Ako vec moraju neka prave neki drugi model kao sto je Porsche uradio ali ove dvije zvijeri moraju imati benzinskog monstruma pod haubom, pa majku mu ne prodaju se oni u milionskim primjercima da bi nesto bitno uticali na okolinu :roll:
citroen xm

#370 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by citroen xm »

Problem je što nemaju više ni monstruma. Skresan je na 8 cilindara.
Udri Miću po glaviću

#371 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Udri Miću po glaviću »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... C1b8aaf0XQ#!

Idemo hejteri,opletite kako ne valja :lol: :lol:

Kralj,ostaje kralj :D
TheDocToR

#372 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by TheDocToR »

off-topic: Pišam se na citroen i na sva francuska auta, isto mislim i o japanskim vozilima.

On-topic: Kada bi imao para za neke od tri navedene marke, to bi bio tezak izbor, jer su sve tri vrh.
Ali prevaguje na Audi...
ime123

#373 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by ime123 »

citroen xm wrote: Ti ljudi koji odlučuju su željni samo profita i jebe ih se za ime. Ja Bentlija svakako neću kupiti bio on VW ili čistokrvni Bentli jer o tim parama za auto mogu samo sanjati, ali činjenica je da se tim srozava ime Bentli na najniže grane. VW platforma kakva god da je ne zaslužuje da se nađe u bentliju kao ni TDI motor.
Hajde ne pisi vise gluposti, ti znas srozaval se ime Bentleya. Bentley i svaka kompanija u okviru VAG je kompanija za sebe, ali samo su uvezani u vecu mrezu VW AG korporacije sto samo moze doprinijeti vecem kvalitetu i boljim autima. Al neee oni su svi retardirani al zato je Citroen gigant.

Bentley ce biti auto za prestiz bio benzinski motor u njemu il bio dizel, i to uostalom nije trkace auto. V12 TDI ima 500 konja i moze zadovoljiti sve potrebe koje bi vozac Bentleya zahtjevao.
Qler

#374 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Qler »

kad bently napravi dizela izgubit ce simbol prestiza i pljunut ce na svu svoju slavu i istoriju i vise nece biti to taj bently a bosnjo ce kupiti jednog i hvaliti se po mahali ocam 7 litara po gradu...
johntra

#375 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by johntra »

TheDocToR wrote:off-topic: Pišam se na citroen i na sva francuska auta, isto mislim i o japanskim vozilima.

On-topic: Kada bi imao para za neke od tri navedene marke, to bi bio tezak izbor, jer su sve tri vrh.
Ali prevaguje na Audi...
on topic: pišam se ja na tvoj izbor...
Post Reply