POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Huremika

#351 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

azurna_obala wrote:
Huremika wrote:Sad sam došla iz općine N.Sarajevo, još uvijek ništa, pojma nemaju da li će danas biti, i pojma nemaju kakvi dokumenti trebaju, dakle totalna neinformiranost!!
pa će biti u zadnji čas donesi papire...naravno, ako se prođe :roll: :roll:

Na kraju se popis neće ni održati... :idea:
Ma kakvi.... užas! Još kaže:Odakle vam informacija da će se papiri vaditi 2-3 dana!? Jok eto, vadit ćemo papire do popisa!
Ljuba Moljac

#352 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Ljuba Moljac »

S obzirom na efikasnost i brzinu, pare od popisa ce te dobiti 2057. godine :mrgreen:
shmizlica

#353 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by shmizlica »

kako je sve organizovano i ne bi trebao :-)
i_ja_na_forumu

#354 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

evo u jablanici i banja luci izbacili konacan spisak i na oba spiska pise:

Kandidati koji su izabrani za instruktažu nalaze se na Konačnoj listi i obavezni su da u periodu od 27. do 30.avgusta
/kolovoza Popisnoj komisiji/povjerenstvu grada/općina podnesu neovjerene kopije sledećih dokumenata (uz dostavljanje na uvid
orginalnih dokumenata), : Ličnu/Osobnu kartu, Diplomu o završenoj školi, Uvjerenje od zavoda za zapošljavanje (ukoliko
dokazuje nezaposlenost); Indeks (za studente); Dokaz da je kandidat bio borac/branitelj, invalid rata, civilna žrtva rata, član
poginulog borca/branitelja.
2. Instruktaža za općinske instruktore održat će se u period od 06. do 10.09. Popisna komisija/povjerenstvo će obavijestiti
kandidate o mjestu održavanja instruktaže .
3. Instruktaža za popisivače održat će se u period od 16. do 20.09. Popisna komisija/povjerenstvo će obavijestiti kandidate o
mjestu održavanja instruktaže.
4. Kandidat je obavezan da na instruktažu donese broj tekućeg računa (aktivnog) i naziv banke kod koje je račun otvoren

znaci, sve ove dokumente bi trebali da imamo vec..
Potočna pastrmka

#355 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

"znaci, sve ove dokumente bi trebali da imamo vec.."

Kako ćeš imati, kad ne znaš jesi li primljen ? :?

Ima li šta za Novi grad ?
Izgleda samo Trnovo i Stari grad izbacili podatke.
malena1981

#356 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by malena1981 »

odgodi covjek god.odmor da bi bio tu 25. kad izadje spisak da moze dostaviti potrebnu dokumentaciju, onda spiskova neka ni 28. i jos na str.neke od opcina procitam da je obavezno biti prisutan 2-4.9. radi preuzimanja popisne dokumentacije za obuku i da se mora biti u stalnom kontaktu sa popisnom komisijom akoim se samo jednom ne javis na tel brisu te sa spiska...to bi by the way znacilo popis :run:
i_ja_na_forumu

#357 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

Potočna pastrmka wrote:"znaci, sve ove dokumente bi trebali da imamo vec.."

pa imas valjda svakako kod sebe licnu kartu, i diplomu..
Potočna pastrmka

#358 Re: POsao-Popis stanovnistva

Pa da, ko je nezaposlen može sve to uraditi, a ko radi i dobio je posao popisivača ili instruktora će malo teže uvijek biti slobodan. :-)
Potočna pastrmka

#359 Re: POsao-Popis stanovnistva

i_ja_na_forumu wrote:
Potočna pastrmka wrote:"znaci, sve ove dokumente bi trebali da imamo vec.."

pa imas valjda svakako kod sebe licnu kartu, i diplomu..
Imam i jedno i drugo, ovjereno. :)
DON_eARL

#360 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

OBAVJEŠTENJE

ZA KANDIDATE KOJI SU SE PRIJAVILI ZA SUDJELOVANJE U POPISU

STANOVNIŠTVA 2013. GODINE

Konačna lista općinskih instruktora i popisivača je na oglasnoj ploči i web stranici općine Ilidža trebala biti objavljena u srijedu, 28.08.2013. godine, nakon što ista bude potvrđena od strane statističkih institucija.

Kako u općini Ilidža nedostaje popisivača određene etničke strukture, a u cilju zadovoljenja zakonom propisanog minimuma, statističke institucije kontaktiraju prijavljene kandidate koji su izjavili da žele raditi u drugoj općini.

Popisna komisija općine Ilidža još uvijek nije dobila spisak kandidata iz etničke strukture koja nedostaje, te nije u mogućnosti pridružiti ove kandidate već kreiranoj konačnoj listi i objaviti istu.

Konačna lista općine Ilidža će biti objavljena odmah po davanju saglasnosti od strane Agencije za statistiku BiH i Federalnog zavoda za statistiku.

POPISNA KOMSIJA OPĆINE ILIDŽA
Ovih dokumenta što se tiče, jel studenti trebaju pored LK i indexa i kopiju srednjoškolske diplome ili ne?
i_ja_na_forumu

#361 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

DON_eARL wrote:
OBAVJEŠTENJE

ZA KANDIDATE KOJI SU SE PRIJAVILI ZA SUDJELOVANJE U POPISU

STANOVNIŠTVA 2013. GODINE

Konačna lista općinskih instruktora i popisivača je na oglasnoj ploči i web stranici općine Ilidža trebala biti objavljena u srijedu, 28.08.2013. godine, nakon što ista bude potvrđena od strane statističkih institucija.

Kako u općini Ilidža nedostaje popisivača određene etničke strukture, a u cilju zadovoljenja zakonom propisanog minimuma, statističke institucije kontaktiraju prijavljene kandidate koji su izjavili da žele raditi u drugoj općini.

Popisna komisija općine Ilidža još uvijek nije dobila spisak kandidata iz etničke strukture koja nedostaje, te nije u mogućnosti pridružiti ove kandidate već kreiranoj konačnoj listi i objaviti istu.

Konačna lista općine Ilidža će biti objavljena odmah po davanju saglasnosti od strane Agencije za statistiku BiH i Federalnog zavoda za statistiku.

Ovih dokumenta što se tiče, jel studenti trebaju pored LK i indexa i kopiju srednjoškolske diplome ili ne?
treba, jer pise da treba dokaz o zavrsenoj skoli.. znaci LK, diploma i index.. kopiraj prvu str. i tamo gdje ti je ovjeren zadnji semestar
foxy13

#362 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by foxy13 »

Meni su danas rekli, ako ste stavili "VSS" onda morate imati diplomu da to dokažete. Ako nemate diplomu, neka ste student, ne poklapa vam se dokumentacija i aplikacija, i bićete "eliminisani". Istina ili ne, ne znam. Podignite na fakultetima uvjerenje da ste student tog i tog fakulteta, ako može neka na uvjerenju napišu i koliko vam je ostalo do diplome, a treba vam i diploma srednje škole. Diplome (srednje škole) možete podići u studentskim službama, ali obično morate ostaviti neki dokument kao dokaz da ćete vratiti diplomu, pa računajte i s tim.
lavorpunvode

#363 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

i_ja_na_forumu wrote:
DON_eARL wrote: Ovih dokumenta što se tiče, jel studenti trebaju pored LK i indexa i kopiju srednjoškolske diplome ili ne?
treba, jer pise da treba dokaz o zavrsenoj skoli.. znaci LK, diploma i index.. kopiraj prvu str. i tamo gdje ti je ovjeren zadnji semestar
pita za srednjoskolusku diplomu. ako si student, ne treba ti srednjoskolska diploma nego ti samo treba kopija indexa :wink:
gidra

#364 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gidra »

za Ilidžance

i_ja_na_forumu

#365 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

lavorpunvode wrote:
i_ja_na_forumu wrote:
DON_eARL wrote: Ovih dokumenta što se tiče, jel studenti trebaju pored LK i indexa i kopiju srednjoškolske diplome ili ne?
pita za srednjoskolusku diplomu. ako si student, ne treba ti srednjoskolska diploma nego ti samo treba kopija indexa :wink:
moguce.. ali mislim da ti treba i diploma iz srednje ako si student..opet kazem nisam sigurna.. ali bolje i da ima za svaki slucaj nego da fali neki dokument
lavorpunvode

#366 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

i_ja_na_forumu wrote:
lavorpunvode wrote: pita za srednjoskolusku diplomu. ako si student, ne treba ti srednjoskolska diploma nego ti samo treba kopija indexa :wink:
moguce.. ali mislim da ti treba i diploma iz srednje ako si student..opet kazem nisam sigurna.. ali bolje i da ima za svaki slucaj nego da fali neki dokument
ne treba, jer je srednjoskolska diploma na fakultetu na studentskoj, znaci morao bi je uzeti na revers i gnjaviti se i sa tim samo da bi nebuloze dokazivao, jer je valjda logicno da ne bi bio student da na fakultetu nemaju potvrdu da si uredno zavrsio srednju skolu.
DON_eARL

#367 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

i_ja_na_forumu wrote:
lavorpunvode wrote: pita za srednjoskolusku diplomu. ako si student, ne treba ti srednjoskolska diploma nego ti samo treba kopija indexa :wink:
Nekom logikom ako se ide, ne možeš imati index, ako nisi upisan na fakultet. A na fakultet se ne možeš upisati, ako nemaš diplomu o završenoj srednjoj školi.

Potvrdu o studiranju trenutno teško ko može dobiti, bar na UNSA, jer je ISSS down. :-)

Nazvat ću ujutro opštinu, pa ćemo da vidimo šta oni kažu. :D
foxy13

#368 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by foxy13 »

Meni su danas u opštini Ilidža rekli da nikakva potvrda ne može dokazati da imate VSS, osim diplome. Logično, ne bi imao indeks da nisi student, sve što ste napisali stoji. Doslovno su mi rekli (pošto meni ostaje samo odbrana diplomskog): "Pa možete Vi da nikad ne diplomirate." Mislim da samo više komplikuju, da bi neko možda i odustao, ili donio nepotpunu dokumentaciju.
hordash

#369 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by hordash »

i_ja_na_forumu wrote:evo u jablanici i banja luci izbacili konacan spisak i na oba spiska pise:

Kandidati koji su izabrani za instruktažu nalaze se na Konačnoj listi i obavezni su da u periodu od 27. do 30.avgusta
/kolovoza Popisnoj komisiji/povjerenstvu grada/općina podnesu neovjerene kopije sledećih dokumenata (uz dostavljanje na uvid
orginalnih dokumenata), : Ličnu/Osobnu kartu, Diplomu o završenoj školi, Uvjerenje od zavoda za zapošljavanje (ukoliko
dokazuje nezaposlenost); Indeks (za studente); Dokaz da je kandidat bio borac/branitelj, invalid rata, civilna žrtva rata, član
Je li ovo treba obavezno ili samo oni koji su u prijavi napisali?
Huremika

#370 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

hordash wrote:
i_ja_na_forumu wrote:evo u jablanici i banja luci izbacili konacan spisak i na oba spiska pise:

Je li ovo treba obavezno ili samo oni koji su u prijavi napisali?
Mislim da je samo za one koji su u prijavi naveli.
vuneni

#371 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by vuneni »

foxy13 wrote:Meni su danas u opštini Ilidža rekli da nikakva potvrda ne može dokazati da imate VSS, osim diplome. Logično, ne bi imao indeks da nisi student, sve što ste napisali stoji. Doslovno su mi rekli (pošto meni ostaje samo odbrana diplomskog): "Pa možete Vi da nikad ne diplomirate." Mislim da samo više komplikuju, da bi neko možda i odustao, ili donio nepotpunu dokumentaciju.
Pa tebi i jeste nepotpuna dokumentacija.Bez obzira sto ti je ostao samo diplomski ti si i dalje SSS.
Ako si u prijavi naveo/la da si VSS samo sebi pravis komplikacije,nije ti tu onda niko kriv iz općine.

pozz
Huremika

#372 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Da li je izašlo nešto u op. N. Sarajevo???
perfect_guy

#373 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

Huremika wrote:Da li je izašlo nešto u op. N. Sarajevo???
sutra
lozze

#374 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

ima li nekih info za opcinu centar sarajevo?
basta boje sljeza

#375 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by basta boje sljeza »

lozze wrote:ima li nekih info za opcinu centar sarajevo?
u Općini Centar se ne zna ko pije, a ko plaća.. Jutros mi teta reče biće objavljeno danas na stranici Agencije za statistiku i na oglasnoj ploči Bizinis centra, danas oko pola 4 zovem Biznis centar kaže čiko Komisija je liste poslala Agenciji čeka se da oni potvrde te liste i da se objave i prema njegovim informacijama do kraja sedmice će biti... Ja sada ne znam šta da mislim.. Igraju nam se sa živcima :evil:
Post Reply