otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shalla

#351 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by shalla »

sarayewo wrote:Ja imam osjecaj da bi kod nas pravo upalilo nesto na fazon Starbucksa, odnosno kako neko pomenu Central Perk-a iz Prijatelja.

Znaci klasicni coffee shop, gdje ces imati razne kafe, latte, moche, frape-e i te zezancije + neke sendvice, bagels, muffins itd.

Mislim da je onaj Spazzio u Radicevoj najblizi tom fazonu i vazda je pun, mada nije skroz u toj mjeri.

Unutra kako neko rece internet, mozda par onih desktopa za gratis koristenje ko nije donio racunar, besplatan wifi, neka lagana muzika, udoban namjestaj - fotelje, kauci, tu i tamo pokoja stolica.

Jebiga, Starbucks u Evropi npr. naplacuje oko 5 eura za tall Mochu, koja ti je dva shota espressa, malo cokoladnog sirupa unutra, mlijeko i slag - sve skupa ni 1 KM materijala... Pa nabavis one sirupe, pa pravis recimo mochu sa mentom koja ima isti ukus ko one After Eight's cokoladice...
Eeee, da imamo nekog početnog kapitala, dalo bi se to i odraditi ovdje...
Zamisli, owners ti, ja i Denga hehehe :mrgreen:

P.S. Mmmmmmmmmmmm Mocha... I nije 5€ već 4,70€ :lol:

P.P.S. Neka se niko ne uvrijedi ali u današnje vrijeme je kafić/restoran bez wi-fi isto kao bez wc-a... Nije valjda da toliko plitko razmišljate pa mislite da će u taj vaš kafić/restoran dolaziti samo lokalci? U ovom gradu hvala Bogu uvijek ima turista, hoće neki Englez ili Senegalac :mrgreen: da vidi gdje su mu (u odnosu na trenutnu lokaciju) katedrala, Begova džamija, McDonalds blabla, hoće da vidi kako će doći do vodopada Skakavac i sl, fino sjedne i oplete po netu uz neku dobru Mochu ili sl... Ja u posljednjih par godina proputovah Evropu uzduž i poprijeko i mogu samo reći hvala Bogu na wirelessu, gdjegod sam prispio sa suprugom znali smo u svakom trenutku gdje je šta, koja nam metro ili bus linija treba do određenog mjesta i sl... Ili recimo treba da odgovorim na neki mail a pegla mi sad vraćati se kući ili u kancelariju, fino brate pošalji mail iz tog kafića uz ispijanje dobre kafe...Nadam se da shvatate poentu ;-)

P.P.P.S. Evo kultnog Central Perka:
Image
photo

#352 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by photo »

i jos da dodam: odrzavaj nivo kvaliteta pica koje prodajes. ako pocnes sa, recimo lavazza kafom, drzi se nje. gade mi se kafici koji pocnu sa dobrom kafom a kasnije se prebace na vispak jer je jeftinija. meni je bitan kvalitet kafe a ne da pijem kiselinu obojenu u crno. isto tako, neka konobari prave nes kafu sa mlijekom, ne vodom.

kafic koji odrzava ovaj kvalitet ce biti prepoznat kao mjesto gdje je dobra kafa.

dodaj jos wifi, konobare (muski ili zenski, nebitno je) koji su kulturni, ljubazni, drze poslovnu distancu (ne mislim da su hladni kao led prema musterijama, OK je malo se zezati ali da znaju postaviti granicu ko je zbog cega u tom kaficu), da konobari/ce imaju zdrave zube (ne zezam se), obuceni pristojno i imaces stalne musterije koje ces vremenom poceti zvati imenom.
muhanata

#353 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by muhanata »

photo wrote:odrzavaj nivo kvaliteta pica koje prodajes. ako pocnes sa, recimo lavazza kafom, drzi se nje. gade mi se kafici koji pocnu sa dobrom kafom a kasnije se prebace na vispak jer je jeftinija. meni je bitan kvalitet kafe a ne da pijem kiselinu obojenu u crno. isto tako, neka konobari prave nes kafu sa mlijekom, ne vodom.
Potpisujem :thumbup:

Najgore mi je kad tražim kafu sa mlijekom, donesu mlijeko sa mrvicom kafe, tražim ness donesu mi 3 u 1 :-)
Ili eventualno od jedne kafe naprave tri i td. :-)
photo

#354 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by photo »

ima u dubrovniku jedan kafic (ne znam kako se zove) ali je vlasnica napravila odlican interijer: nasla je jedan hotel koji se revnovirao i iz smeca pokupila sve kade (nekih 10tak). rasjekla je kade sa jedne strane, obradila rubove (da se ne posjeces), navarila noge, prelakirala ih, stavila neke jastuke unutra i ti prakticno sjedis u kadi (ne bi vjerovao koliko je udobno). stolovi su napravljeni od bubnja iz ves masine (postavljeni nogari na stranu gdje je otvor za stavljanje vesa a na gornjoj strani su postvaljeni nosaci sa staklenom povrsinom koja je okrugla, kao sto, ostri rubovi bubnja su obradjeni da se ne mozes posjeci). na slican nacin su napravljene i barske stolice te stolovi za njih. jos malo sarenih boja po zidovima, wifi i kafic je non stop pun. a da ne spominjem turiste koji ga non stop fotkaju sto je jako dobar vid reklame (ode tuzlak kuci i pokazuje raji kakav kafic postoji pa ovi kada dodju u sarajevu odu vidjeti isti i eto ti novih musterija)
Edin H.

#355 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Edin H. »

Ma kakav Sturbucks ili Cafee Costa, Sarajevu definitvno nedostaje coffe shop poput onih u Amsterdamu! :oops:
pakica_

#356 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by pakica_ »

photo wrote:ima u dubrovniku jedan kafic (ne znam kako se zove) ali je vlasnica napravila odlican interijer: nasla je jedan hotel koji se revnovirao i iz smeca pokupila sve kade (nekih 10tak). rasjekla je kade sa jedne strane, obradila rubove (da se ne posjeces), navarila noge, prelakirala ih, stavila neke jastuke unutra i ti prakticno sjedis u kadi (ne bi vjerovao koliko je udobno). stolovi su napravljeni od bubnja iz ves masine (postavljeni nogari na stranu gdje je otvor za stavljanje vesa a na gornjoj strani su postvaljeni nosaci sa staklenom povrsinom koja je okrugla, kao sto, ostri rubovi bubnja su obradjeni da se ne mozes posjeci). na slican nacin su napravljene i barske stolice te stolovi za njih. jos malo sarenih boja po zidovima, wifi i kafic je non stop pun. a da ne spominjem turiste koji ga non stop fotkaju sto je jako dobar vid reklame (ode tuzlak kuci i pokazuje raji kakav kafic postoji pa ovi kada dodju u sarajevu odu vidjeti isti i eto ti novih musterija)
ovo zvuci zanimljivo, al' bas! :D nesto kao fazon onog "for sale pub" u budimpesti.. ne mislim isti fazon, nego nesto originalno i krcato.. 5 puta sam pokusavala naci mjesto u for sale pubu i svih 5 puta je bio pun! :(
♥ Julianna ♥

#357 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ♥ Julianna ♥ »

E što bi ga pila kafu kadi :-)

P.S i Šta fali da ima wifi? Ko da će to nekoga spriječiti da surfa dok kafeniše. Ja se lično obradujem kad znam da ima, jer je ako ništa, brža konekcija nego preko interneta u pretplati. Popunim vrijeme ako nešto ili nekoga čekam ili provjerim nešto što mi treba na licu mjesta ...što da ne. Druga je stvar što su ljudi postali debili, pa se moraju tuspasiti na fejsbuk.
Last edited by ♥ Julianna ♥ on 19/10/2012 13:59, edited 1 time in total.
Not My Idea

#358 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Not My Idea »

♥ Julianna ♥ wrote:E što bi ga pila kafu kadi :-)
:lol: vala bas :lol:

Stoje li te kade na nekim nogama? Ako ne, onda sta svijet radi sa svojim nogama..? :D i kako je stala i debela udobna spuzva u kadu i opet se moze sjest... :? :lol:
♥ Julianna ♥

#359 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ♥ Julianna ♥ »

Pa ja, daj da malo izribam ledja il oribam pete kad sam već tu :lol:
photo

#360 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by photo »

:lol: :lol:
hajde procitajte post opet, mozda vam neke stvari postanu jasnije

da ne idem off topic ali ovo je klasicna stvar u bih, kakav god prijedlog das, nadje se neko ko ce ga oblatiti i ismijati.
♥ Julianna ♥

#361 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ♥ Julianna ♥ »

Pa daj malo se relaks..petak je. Take a photo :-D
Logovan

#362 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Logovan »

photo wrote:ima u dubrovniku jedan kafic (ne znam kako se zove) ali je vlasnica napravila odlican interijer: nasla je jedan hotel koji se revnovirao i iz smeca pokupila sve kade (nekih 10tak). rasjekla je kade sa jedne strane, obradila rubove (da se ne posjeces), navarila noge, prelakirala ih, stavila neke jastuke unutra i ti prakticno sjedis u kadi (ne bi vjerovao koliko je udobno). stolovi su napravljeni od bubnja iz ves masine (postavljeni nogari na stranu gdje je otvor za stavljanje vesa a na gornjoj strani su postvaljeni nosaci sa staklenom povrsinom koja je okrugla, kao sto, ostri rubovi bubnja su obradjeni da se ne mozes posjeci). na slican nacin su napravljene i barske stolice te stolovi za njih. jos malo sarenih boja po zidovima, wifi i kafic je non stop pun. a da ne spominjem turiste koji ga non stop fotkaju sto je jako dobar vid reklame (ode tuzlak kuci i pokazuje raji kakav kafic postoji pa ovi kada dodju u sarajevu odu vidjeti isti i eto ti novih musterija)
:-) :lol: Prvi put čujem za ovo...

Jako originalno. :thumbup:
Not My Idea

#363 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Not My Idea »

Ahaa, evo sad vidim da je navarila noge :mrgreen:

Ma, uopce ne pljujem, samo pokushavam zamislit kako to izgleda. Zvuci fora i sigurno i jest. Jbg, nekom je bitan wifi u kaficu, meni je bitna udobna stolica.
illuminated

#364 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by illuminated »

jedan je lik negdje (cini mi se u Ceskoj) napravio kafic u kojem model zeljeznice donosi narudzbu. Na svakom je stolu po jedna stanica. Oni utovare voz i samo mu unesu stanicu, i on svira kroz radnju i stane pored stola gdje treba. Gosti sami "istovare" s voza robu :)

http://www.stinkypalace.com/train-pleas ... e-my-beer/

turisti dolaze iz svih strana svijeta da se slikaju tu i da popiju pivo...
sarayewo

#365 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by sarayewo »

bez_suplje wrote:
sarayewo wrote:Ja imam osjecaj da bi kod nas pravo upalilo nesto na fazon Starbucksa, odnosno kako neko pomenu Central Perk-a iz Prijatelja.

Znaci klasicni coffee shop, gdje ces imati razne kafe, latte, moche, frape-e i te zezancije + neke sendvice, bagels, muffins itd.

Mislim da je onaj Spazzio u Radicevoj najblizi tom fazonu i vazda je pun, mada nije skroz u toj mjeri.

Unutra kako neko rece internet, mozda par onih desktopa za gratis koristenje ko nije donio racunar, besplatan wifi, neka lagana muzika, udoban namjestaj - fotelje, kauci, tu i tamo pokoja stolica.

Jebiga, Starbucks u Evropi npr. naplacuje oko 5 eura za tall Mochu, koja ti je dva shota espressa, malo cokoladnog sirupa unutra, mlijeko i slag - sve skupa ni 1 KM materijala... Pa nabavis one sirupe, pa pravis recimo mochu sa mentom koja ima isti ukus ko one After Eight's cokoladice...
dobar prijedlog ima li neko da postavi klip ovog kafica iz prijatelja ili eventualno sliku
Pa googlaj malo brate... Central Perk, Starbucks, Costa Coffee, Coffee Company, PJ's Coffee... Ima takvih kafana po svijetu koliko hoces.

@shalla - evo ako nam @bez_suplje ne pokupi ideju, idemo u biznis...
Industrialyzer

#366 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Industrialyzer »

Image

Evo jedna dobra slika Central Perk-a iz Prijatelja. Fakat odlicno izgleda 8-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#367 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by -LIBERO- »

Organizovani nered ;-) :thumbup:

p.s za pokretaca teme ako zeli, u pola cijene projekat :mrgreen: :dance: :thumbup:
Logovan

#368 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Logovan »

Industrialyzer wrote:Image

Evo jedna dobra slika Central Perk-a iz Prijatelja. Fakat odlicno izgleda 8-)
Bilo bi stvarno špica sjediti na ovoj fotelji. :dance: :D
insomnia78

#369 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by insomnia78 »

Znate u cemu je ustvari furka sa ovim wi-fijem, to su ovi nasi furaci i furacice koji imaju dati milju za telefon al nemaju dvije marke kredita a kamoli da na net ulaze preko 3g mreze.
I posto je glupo imati "pametni" telefon bez interneta kad ti se takav borac ima priliku nakaciti dzaba a jos uz put trebe mogu gledati njegov ultra sexy telefon to ti je to.
On ce ti cjediti kafu pola dana i furati po netu.

s' moje sokocalo
pakica_

#370 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by pakica_ »

insomnia78 wrote:Znate u cemu je ustvari furka sa ovim wi-fijem, to su ovi nasi furaci i furacice koji imaju dati milju za telefon al nemaju dvije marke kredita a kamoli da na net ulaze preko 3g mreze.
I posto je glupo imati "pametni" telefon bez interneta kad ti se takav borac ima priliku nakaciti dzaba a jos uz put trebe mogu gledati njegov ultra sexy telefon to ti je to.

s' moje sokocalo
:lol: :lol: :lol:
zivio her Šika :D
likid

#371 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by likid »

zatvori kafić odmah ako nećeš u njemu dilat drogu i dovodit pjevaljke
kojeime

#372 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by kojeime »

insomnia78 wrote:Znate u cemu je ustvari furka sa ovim wi-fijem, to su ovi nasi furaci i furacice koji imaju dati milju za telefon al nemaju dvije marke kredita a kamoli da na net ulaze preko 3g mreze.

s' moje sokocalo
Sjecam se kada je SIM kartica kostala 300KM a mobiteli bili vecini misaona imenica. Tada su ljudi koji nisu imali novca za mobitel i sim karticu ljubomorno davali komentare u stilu "Divi papka stavio mobitel na sto u kafani da svi vide da ga ima." Ne prodje mnogo, spustise se cijene i isti ti likovi dodjose u situaciju da mogu kupiti mobitel, karticu i placati racune i gle cuda, i oni pocese stavljati mobitele na sto u kafani. Ali to vise nije bilo vazno jer su tada svi vec imali mobitele. I, naravno, one komentare vise nisu davali.

Dok drugi nesto radi sto ja necu ili bih ali ne mogu pa sam ljubomoran, on je papak i ja ga ismijavam, kada ja iz bilo kojeg razloga ja pocnem to isto raditi, onda postoji milion razloga zasto je to dobro, a ono sta sam prije govorio ode u zaborav. Principijelan smo narod, nema sta. Nasa posla.
insomnia78

#373 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by insomnia78 »

Jah eto ja to pricam iz ljubomore.
Mene bolan nervira sto debili od usta odvajaju za telefon a onda dodje na forum plakati kako mu senzor za blizinu ne upali odmah svjetlo na displeju pa ne stigne prekinuti vezu odmah i potrosi 0,001 kf kredita vise.
E takvi nikad ne pale 3g mrezu nego samo daj dzabaluka, i sta mislis kolko bi on imo prometa od takvih likova koji jedva izdvoje dvije marke za kafu i to samo da bi dosli i skinuli koju aplikaciju sa marketa

s' moje sokocalo
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#374 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by PipiDugaDevetka »

Kafana i kafić gdje ne mogu popiti ovaj domaći sokić, nije za mene:
Image
Edge

#375 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Edge »

Sve neki notorni alkosi, mogu popit dvije gajbe pive, flašu vodke i 6 red bullova. Možete al u kurcu.
Post Reply