Eeee, da imamo nekog početnog kapitala, dalo bi se to i odraditi ovdje...sarayewo wrote:Ja imam osjecaj da bi kod nas pravo upalilo nesto na fazon Starbucksa, odnosno kako neko pomenu Central Perk-a iz Prijatelja.
Znaci klasicni coffee shop, gdje ces imati razne kafe, latte, moche, frape-e i te zezancije + neke sendvice, bagels, muffins itd.
Mislim da je onaj Spazzio u Radicevoj najblizi tom fazonu i vazda je pun, mada nije skroz u toj mjeri.
Unutra kako neko rece internet, mozda par onih desktopa za gratis koristenje ko nije donio racunar, besplatan wifi, neka lagana muzika, udoban namjestaj - fotelje, kauci, tu i tamo pokoja stolica.
Jebiga, Starbucks u Evropi npr. naplacuje oko 5 eura za tall Mochu, koja ti je dva shota espressa, malo cokoladnog sirupa unutra, mlijeko i slag - sve skupa ni 1 KM materijala... Pa nabavis one sirupe, pa pravis recimo mochu sa mentom koja ima isti ukus ko one After Eight's cokoladice...
Zamisli, owners ti, ja i Denga hehehe
P.S. Mmmmmmmmmmmm Mocha... I nije 5€ već 4,70€
P.P.S. Neka se niko ne uvrijedi ali u današnje vrijeme je kafić/restoran bez wi-fi isto kao bez wc-a... Nije valjda da toliko plitko razmišljate pa mislite da će u taj vaš kafić/restoran dolaziti samo lokalci? U ovom gradu hvala Bogu uvijek ima turista, hoće neki Englez ili Senegalac
P.P.P.S. Evo kultnog Central Perka: