[Djevojka] Plaćanje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
duminjo

#351 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by duminjo »

WildRedRose wrote:zensko sam- volim placati svoje, cak cu i momku platiti, samo da se ne osjecam duznom
volim pocastiti i momka i prijatelje, i porodicu. Platu kad dobijem potrosim expresno :lol:

na kraju, po mom misljenju, zensko koje se bar ne ponudi (iskreno, ne sa rukama u dzepovima) da plati bar svoje, je mala sponzorusica i samo 'kalja' zenski rod :evil: hvala, zdravo! :D
hajmo na pivu
ZV Keli

#352 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by ZV Keli »

ladyblue18 wrote:Mene stvarno zanima kako ljudi u ratu, ni hljeba, ni hrane, ni para nisu imali, pa skolovase djecu, pa ih prehranise, pa ih izvedose na put, i ne razvedose se...
A danas, a kmeee nema para, a ne moze se u podstanare, a ne moze se u brak tako, a ne moze se radjati, sve jer nema para.
Sta 15-20 godina uradi od ljudi.
Ko hoce nadje nacin ko ne zeli nadje razlog.
ZV Keli

#353 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by ZV Keli »

Ray wrote:
zauzeti username wrote:@Ray
Nije istina. Nove generacije su pametnije od starih. Školovanije. Imaju više nego što su stari ikad imali. Ali su mnogo lijeni i imaju velika očekivanja. Ovo se posebno odnosi na djevojke ali to je specifikum društva. Ni to neće zadugo potrajati jer dolaze nove generacije momaka taman "po mjeri" čime će i djevojke dobiti šta zaslužuju skupa sa takvim momcima.
CIjenim tvoj optimizam,ali se ne slazem s tobom...Sinoc sam imao priliku,da pogledam genijalan dokumentarac,napravljen od strane omladine vezano za danasnju omladinu....Napravljena je spontana anketa sta mladi misle o Jugoslaviji i kako danas zive,i sta starije generacije misle o tome...Vecina i mladih i starih je reklo da je prije bilo bolje nego sad,a vecina starih se slozilo sa recenicom da danasnja omladina pati za Jugoslavijom,kao ono nostalgija iako nisu zivjeli u tom periodu...Citiram: "Vecina danasnje omladine je neaktivna,pasivna...Lakse je sjediti na kafi,i ne raditi nista po pitanju stanja drzave i kukati,a onda odlaze u svoj neki svijet sa Drugom Titom,gdje je sve bilo idealno,i pate za tim periodom,iako nisu zivjeli u njemu...A kada pomisle na stanje u drzavi i svijetu u kojem zive - ne,bolje je na kafi sjediti"...

Mozda danasnja omladina i jest pametnija i naprednija,nego ona unazad 30tak godina - ali je pasivnija i nemaju vise volje haman ni za zivotom,nit' brakom nit normalnom vezom,ponasanjem...Zato i moral pada,i sve pada danas :)
Tema je ok ali nemojte je politikom pokvariti,grijesis da vecina omladine zeli SFRJ bas radi svih genocida koji su se desili nakon raspada,da je bilo dobro za vrijeme Tita vjerovatno jeste ali ne sto je previse omladina bila pametna tada vec sto je Amerika tada i sakom i kapom dijelila Evropi plus sto se radilo u toj Jugoslaviji i nikome nije bilo nista tako reci ofirno da radi a danas bi svi bili direktori i slicno pa zato i jestep ola milion na birou a ima mjesta da se zaposle nego im ispod ponosa...
Kinaski

#354 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Kinaski »

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
Kemal Malovčić

#355 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Kemal Malovčić »

187 wrote:Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
:lol: :lol: :lol:

sve si reko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
WildRedRose

#356 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by WildRedRose »

duminjo wrote:
WildRedRose wrote:zensko sam- volim placati svoje, cak cu i momku platiti, samo da se ne osjecam duznom
volim pocastiti i momka i prijatelje, i porodicu. Platu kad dobijem potrosim expresno :lol:

na kraju, po mom misljenju, zensko koje se bar ne ponudi (iskreno, ne sa rukama u dzepovima) da plati bar svoje, je mala sponzorusica i samo 'kalja' zenski rod :evil: hvala, zdravo! :D
hajmo na pivu
ti placas :lol: :lol: :lol:
alchak.ba

#357 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by alchak.ba »

cuj placat svoje :roll:
Mustang1

#358 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Mustang1 »

Meni nikada zensko nije platilo niti ce :D Ponudi se uvijek nisam nikada izasao da zensko ne ufati za novcanik cak se i svadjam cesto ali platit nece :D
honky tonk

#359 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by honky tonk »

ooopaaa dzentlmen! :D :thumbup:
alchak.ba

#360 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by alchak.ba »

Bubalo1 wrote:Meni nikada zensko nije platilo niti ce :D Ponudi se uvijek nisam nikada izasao da zensko ne ufati za novcanik cak se i svadjam cesto ali platit nece :D
ma desilo se.....
VeriBizi

#361 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by VeriBizi »

Treba mi partner, ne sponzor. Nek' bude gentleman u drugim stvarima koje se ne mogu platiti.
burek_in_space

#362 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by burek_in_space »

Nikad joj onog cenera necu halalliti, shto mi je klepila :roll:
WildRedRose

#363 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by WildRedRose »

alchak.ba wrote:

cuj placat svoje :roll:
:run:
i_ja_na_forumu

#364 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by i_ja_na_forumu »

da mi ne da drugi il treci put da platim, neb me vise vidio :D

nekad ja, nekad on.. npr.on plati kafu, ja ono sto jedemo i sl.

al ja ne bih mogla da mi neko vazda placa..
duminjo

#365 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by duminjo »

WildRedRose wrote:
duminjo wrote:

hajmo na pivu
ti placas :lol: :lol: :lol:
prvu turu :mrgreen:
Delirium

#366 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Delirium »

ja nadjem neku da me sponzorira, student jbg :roll:
alchak.ba

#367 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by alchak.ba »

i_ja_na_forumu wrote:da mi ne da drugi il treci put da platim, neb me vise vidio :D

nekad ja, nekad on.. npr.on plati kafu, ja ono sto jedemo i sl.

al ja ne bih mogla da mi neko vazda placa..
mogli bi i na ručak
SovinMali

#368 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by SovinMali »

sherbett wrote:ja ne volim da mi se sve plaća, ima situacija u kojima ima da plati, al ja volim da imam svoje i da vadim. Radim a imam i tatu, fala Bogu 8)
Trebal ti momak :-)
Arturo B

#369 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Arturo B »

westica wrote:
ladyblue18 wrote:
miki.ba wrote:
Fakat ne razumijem pa zar se novcem dokazuje kolko nam je stalo.
U svijetu takvih damica da. :mrgreen: Tj one dokazuju sta traze. :wink:

Hebote vakat kad djevojka ocekuje da je lik zadivi placanjem, nekidan je jedna napisala isto da svaka djevojka voli skupe poklone, dijamante i auta... :mrgreen:
ja ne znam je li ovo upuceno meni, ali da jesam "damica" i da logicno mi je da muskarac na prvim sastancima placa... ja sam u dugoj vezi u kojoj on nije imao para i znam da sam prvu godinu skoro uvijek ja placala i nikad mi to nije smetalo, zapravo bilo mi je sasvim normalno ali poenta je kad mi je nakon tako nekoliko mjeseci zabavljanja rekao da je prodao svoj ruter da bi mogao izaci sa mnom naravno da sam bila zadivljena

Jesi sigurna da je prodao svoj ruter?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#370 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by -LIBERO- »

U 90% slucajeva ja platim. U pocetku, ne sve :D , pokusavaju da i one ulete sa placanjem, ili barem dijelom placanja..ali vremenom shvate da od toga najcesce nema nista. Cak i kada sjedim u drustvu sa drugaricama, a posto najcesce medju prvima napustam mjesto gdje sjedimo jer sam jako cesto u nekoj "frci-trci" :roll: , cesto i drugaricama platim sta su pile(poznanicama NE, drugaricama DA..cisto da se zna razlika :D ). Nemam pojma, jednostavno sam tako navikao da odreagujem i da se postavim od nekih prvih izlazaka pa evo sve i do sada.
Not My Idea

#371 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Not My Idea »

@libero, jesi napravio dovoljno mjesta u inboxu? :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#372 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by -LIBERO- »

Not My Idea wrote:@libero, jesi napravio dovoljno mjesta u inboxu? :mrgreen:
Vidim... :D :lol:
sherbett wrote:
..ali kad drugarica ponudi da plati, onda je u redu da i ti to dopustiš..
Najcesci scenario. Posto skoro pa redovno :roll: moram medju prvima ici, samo kazem- ja moram ici..odem do sanka, platim za sebe i jako cesto i drugaricama koje su sjedile sa nama. Jedino ako ih ima bas 5-6 onda i ne bas :lol: . Ali eto ono, ako je bila drugarica-dvije-tri ;-)

Mada desava se i situacija kada neko izleti prije sa placanjem, pa plati turu za cijeli sto..tada nema nista bitno za ovu pricu i temu :D , zato to i ne spominjem, to se podrazumjeva.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#373 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by -LIBERO- »

Pa dobro sada..nisam ja bas od tih macho alfa muzijaka :D . Ovaj moj odnos po ovom pitanju je cisto eto tako, nacin na koji se odnosim prema tome. Bez tendecioznog ponasanja, bez bahatog potenciranja toga, a kamo li neke prisile i slicno.
SundanceKid

#374 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by SundanceKid »

Bubalo1 wrote:Meni nikada zensko nije platilo niti ce :D Ponudi se uvijek nisam nikada izasao da zensko ne ufati za novcanik cak se i svadjam cesto ali platit nece :D
honky tonk wrote:ooopaaa dzentlmen! :D :thumbup:
@honky tonk
Bojim se da mijesas malo stvari. Dzentlmen je momak koji ponese cvijet, pridrzi vrata, pomogne djevojci sa koferima ili kesama, momak lijepih manira, itd itd... Dakle bojim se da ti pogresno imenujes stvari, pa da ti pomognem - trebalo je stajati "opaaaa sponzooooooor!" ;) Da bi se neko tako razdragano odredio kao dzentlmen potrebno je ipak vise od toga da curi stalno placa pice. U protivnom bi sve osobe profila "kockasta glava u Mercedesu" bile gentlemani...

Last edited by SundanceKid on 11/09/2012 02:49, edited 1 time in total.
honky tonk

#375 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by honky tonk »

SundanceKid wrote:
honky tonk wrote:ooopaaa dzentlmen! :D :thumbup:
@honky tonk
Bojim se da mijesas malo stvari. Dzentlmen je momak koji ponese cvijet, pridrzi vrata, pomogne djevojci sa koferima ili kesama, momak lijepih manira, itd itd... Dakle bojim se da to pogresno imenujes stvari, pa da ti pomognem - trebalo je stajati "opaaaa sponzooooooor!" ;) Da bi se neko tako razdragano odredio kao dzentlmen potrebno je ipak vise od toga da curi stalno placa pice. U protivnom bi sve osobe profila "kockasta glava u Mercedesu" bile gentlemani...

razmisli da se ne radi mozda o ironiji prije nego prokomentarises neciji komentar. ne uzimaj sve za ozbiljno-ovo je forum ;-)
Post Reply