Punice i Svekrve

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Not My Idea

#351 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

@Irma, ona tebe persira? e vala svasta :-)
Irm@

#352 Re: Punice i Svekrve

Post by Irm@ »

e zamisli..hajd sto ja nju persiram to je normalno i mislim da joj nikad necu ni moci Ti..ali kad sam shvatila da ona mene persira.. :shock:
Not My Idea

#353 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

To nikad u zivotu nisam cula. Mislim, obzirom da tvoje godine...
Ono baska ti porucuje da je izmedju vas velika distanca i ona zeli da tako i ostane.
Sretno ti s njom. Drzim fige. :)
Irm@

#354 Re: Punice i Svekrve

Post by Irm@ »

Ma slabo ce tu biti sreca od pomoci :-D
ja nju zovem: zmija, zmijae femininum :-D :D
ustvari njen problem je sto je on mene odabrao a nije me ona nasla svom sincicu (nije jedinac) :D nekoliko puta je ona njemu tokom veze spominjala kcerke nekih porodicnih prijatelja i sl.. :roll:
male_okice

#355 Re: Punice i Svekrve

Post by male_okice »

Irm@ wrote:Ma slabo ce tu biti sreca od pomoci :-D
ja nju zovem: zmija, zmijae femininum :-D :D
ustvari njen problem je sto je on mene odabrao a nije me ona nasla svom sincicu (nije jedinac) :D nekoliko puta je ona njemu tokom veze spominjala kcerke nekih porodicnih prijatelja i sl.. :roll:
OMG koji bezobrazluk :shock: neka je ona njemu mama 100x ali kad cujem tako u top i ispali. Iskoristi to slobodno protiv nje....posto ona tebe takodjer persira super znaci da se vec stvorila distanca...zadrzi je max tako i ti ces biti mnogo srecnija.
otherside

#356 Re: Punice i Svekrve

Post by otherside »

e moja Irma...majka je majka...ne ocekuj da ce on tvoju mamu, ma koliko ona bila pazljiva i dobra s njim, vise voljeti i paziti nego svoju. zato pazi da ne pretjeras u isticanju kontrasta izmedju tvoje i njegove majke jer bi ti se to jednog dana moglo razbiti o glavu.
kad postanes majka sve ce ti se samo kazati :wink: cudne su te emotivno-genetske poveznice :D
u tvom slucaju je mozda ta komunikativna distanca najbolje sto se moglo desiti :wink:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#357 Re: Punice i Svekrve

Post by Truba »

uh kad ovo sve skupa čitam skontam da je najbolje se distancirati od sviju osim od svog bračnog druga

i onda kad ti sin/kćer/zet/snaha donese tvog unuka za 35 godina na čuvanje od 3 sata da odu na oproštajni koncert roling stonsa

kažeš ne mogu čuvati gledam novi film Uwe Bowla :roll:
:lol:
novi.dan.nova.nafaka

#358 Re: Punice i Svekrve

Post by novi.dan.nova.nafaka »

male_okice wrote:
Irm@ wrote:ja nju zovem: zmija, zmijae femininum :-D :D
OMG koji bezobrazluk :shock: neka je ona njemu mama 100x ali kad cujem tako u top i ispali. Iskoristi to slobodno protiv nje
Koji pokvaren savjet - stidi se!
Irminom mužu supruga može biti bilo koja žena na svijetu, majka je samo jedna! Svako ko je roditelj ima pravo da dijete koje je godinama odgajao, hranio, mazio, pazio itd, savjetuje kojim putem da ide, pa tako i kojeg bračnog druga odabrati. Savjetovati, ne i odlučivati o njemu. Ti hoćeš reći da ja nemam pravo sutra svom djetetu ukazati na to da je pogriješio što želi za suprugu uzeti djevojku sumnjivog morala, drsku ili neodgojenu osobu !?!?
Ja bih se svog sina odrekao u slučaju da ne daj Bože vidim da ga je njegova žena okrenula protiv njegove majke. Majka je 3 puta preča nego otac (barem za one koji imalo vjeruju u Boga i Onaj svijet), a kamoli tek tamo neki neznanac, koji dođe da živi sa tvojim djetetom...
mušema

#359 Re: Punice i Svekrve

Post by mušema »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
male_okice wrote:
Irm@ wrote:ja nju zovem: zmija, zmijae femininum :-D :D
OMG koji bezobrazluk :shock: neka je ona njemu mama 100x ali kad cujem tako u top i ispali. Iskoristi to slobodno protiv nje
Irminom mužu supruga može biti bilo koja žena na svijetu, majka je samo jedna! Svako ko je roditelj ima pravo da dijete koje je godinama odgajao, hranio, mazio, pazio itd, savjetuje kojim putem da ide, pa tako i kojeg bračnog druga odabrati. Savjetovati, ne i odlučivati o njemu. Ti hoćeš reći da ja nemam pravo sutra svom djetetu ukazati na to da je pogriješio što želi za suprugu uzeti djevojku sumnjivog morala, drsku ili neodgojenu osobu !?!?
Ja bih se svog sina odrekao u slučaju da ne daj Bože vidim da ga je njegova žena okrenula protiv njegove majke. Majka je 3 puta preča nego otac (barem za one koji imalo vjeruju u Boga i Onaj svijet), a kamoli tek tamo neki neznanac, koji dođe da živi sa tvojim djetetom...
Uh, koje pametovanje od novidannovanafaka! Sumnjam da je Irmina svekrva htjela savjetovati, ta ja bas htjela odlucivati.. Malo bolje procitaj text. A taj tvoj dole zakljucak je presmijesan, i samo ne znam po cemu si zakljucila da ona to govori, ili da je djevojka sumnjivog morala.. Postoje majke koje su POSESIVNE, pa se tesko odvajaju od svojih sincica, a sve mi se cini da si i ti takva... Pozdrav
miki.ba

#360 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

Ovom temom cini mi se vlada PMS.....malo malo pa neko zakuha. :lol: :lol: :lol:
duboka_misao

#361 Re: Punice i Svekrve

Post by duboka_misao »

ovo je najlaksa formula na svijetu:
tvoja mama kaze presolila si rucak - daje dobronamjeran savjet i opazanje
njegova mama kaze presolila si rucak _mrzi te i zeli da ti unisti zivot
otherside

#362 Re: Punice i Svekrve

Post by otherside »

duboka_misao wrote:ovo je najlaksa formula na svijetu:
naravoucenije: ne kuhaj....nikad! :D
novi.dan.nova.nafaka

#363 Re: Punice i Svekrve

mušema wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
male_okice wrote:OMG koji bezobrazluk :shock: neka je ona njemu mama 100x ali kad cujem tako u top i ispali. Iskoristi to slobodno protiv nje
Uh, koje pametovanje od novidannovanafaka! Sumnjam da je Irmina svekrva htjela savjetovati, ta ja bas htjela odlucivati.. Malo bolje procitaj text. A taj tvoj dole zakljucak je presmijesan, i samo ne znam po cemu si zakljucila da ona to govori, ili da je djevojka sumnjivog morala.. Postoje majke koje su POSESIVNE, pa se tesko odvajaju od svojih sincica, a sve mi se cini da si i ti takva... Pozdrav
1. Da si ti bolje pročitala post skontala bi da sam muško, a ne žensko.
2. Ja ne govorim samo za konkretan slučaj, već generalno šta bi trebao princip. Čuj, sumnjaš šta je Irmina svekrva htjela nešto. Ti na osnovu pretpostavke ložiš forumašicu da se okrene protiv majke svog voljenog supruga. Ma krasno. :-)
Ako će mi supruga biti preča od moje majke, i ako ću suprugi dozvoliti da mi moju majku ponižava, "spušta" ili šta već, kao što je masa slučajeva da neodgojena i primitivna snaha ponižava svekrvu koja je manje školovana od nje ili šta već, e onda neka me Bog radi toga kazni, jer niti ne zaslužujem bolje....
@miki :thumbup:
frameni

#364 Re: Punice i Svekrve

Post by frameni »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Ako će mi supruga biti preča od moje majke, i ako ću suprugi dozvoliti da mi moju majku ponižava, "spušta" ili šta već, kao što je masa slučajeva da neodgojena i primitivna snaha ponižava svekrvu koja je manje školovana od nje ili šta već, e onda neka me Bog radi toga kazni, jer niti ne zaslužujem bolje....

Slazem se sa vecinom napisanog osim sa "masa slučajeva da neodgojena i primitivna snaha" :roll: Kako bi reagovao da tvoja majka ponizava tvoju suprugu?Da li bi isto tako stao na majkinu stranu ili na stranu supruge?
mušema

#365 Re: Punice i Svekrve

Post by mušema »

1. Da si ti bolje pročitala post skontala bi da sam muško, a ne žensko.
2. Ja ne govorim samo za konkretan slučaj, već generalno šta bi trebao princip. Čuj, sumnjaš šta je Irmina svekrva htjela nešto. Ti na osnovu pretpostavke ložiš forumašicu da se okrene protiv majke svog voljenog supruga. Ma krasno. :-)
Ako će mi supruga biti preča od moje majke, i ako ću suprugi dozvoliti da mi moju majku ponižava, "spušta" ili šta već, kao što je masa slučajeva da neodgojena i primitivna snaha ponižava svekrvu koja je manje školovana od nje ili šta već, e onda neka me Bog radi toga kazni, jer niti ne zaslužujem bolje....
@miki :thumbup:[/quote]

Ne mislim da sam nigdje pogrijesila u prethodnom postu, osim kod određivanja tvog spola.. Sorry zbog toga..Ne razlikujemo se ti i ja puno u razmisljanju, samo sto sam ja govorila za konkretan slucaj, a ne generalno, pa se tu naisla razilazenja u misljenju.. Ako njegova majka ne valja i te kako se treba okrenuti protiv nje i ne dati joj da primirise njihovoj kuci. Govorim iz iskustva, jer znam brak koji se raspao zbog svekrve, pa je dijete na kraju najvise ispastalo (upravo zato sto je otac od djeteta vidio samo svoju majku, a zenu i dijete napustio, odnosno, izbacio iz kuce).. Opet konkretan slucaj, ne generalizovanje..
Ako je srece i ako su svi "normalni", onda ne vidim da uopse bude problema, ali ne trebas uvijek stavljati majku ispred zene, niti obratno. Treba se vidjeti ko je upravu, pa prema tome dalje postupati. :)
novi.dan.nova.nafaka

#366 Re: Punice i Svekrve

frameni wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Ako će mi supruga biti preča od moje majke, i ako ću suprugi dozvoliti da mi moju majku ponižava, "spušta" ili šta već, kao što je masa slučajeva da neodgojena i primitivna snaha ponižava svekrvu koja je manje školovana od nje ili šta već, e onda neka me Bog radi toga kazni, jer niti ne zaslužujem bolje....
Slazem se sa vecinom napisanog osim sa "masa slučajeva da neodgojena i primitivna snaha" :roll: Kako bi reagovao da tvoja majka ponizava tvoju suprugu?Da li bi isto tako stao na majkinu stranu ili na stranu supruge?
Ne bih joj to dozvolio da radi. Međutim, isto tako, treba sjesti sa svima i razgovarati. I razgovarati. I razgovarati.
Ono što mi je upalo u oči na prvu jeste "savjet" tipa: "ma ko nju ****, pokaži ti njoj". Mislim, čekaj malo, pa sutra će ti se to isto vratiti, Bog ti pamet dao. Ja pričam iz perspektive i roditelja i djeteta. Nemam tako veliku djecu, ali ih odgajam da slušaju majku, jer im je ona najpreča, čak i od mene. Koja majka želi loše svom djetetu ? Ako ništa, saslušaj je. Ako se i ne slažeš sa njom, na lijep joj način reći da nije u pravu.
"...Bog naređuje da roditeljima dobročinstvo činite, i da kad jedno ili oboje od njih kod tebe ostare, ne kažeš im ni uhh. i ne podvikni na njih, i obraćaj im se riječima poštovanja punim"
Ono, ne moraš biti neki vjernik da bi razumio poentu teksta ispod:
http://mojummet.com/forum/25-fikh/996-d ... 6&start=18
mušema wrote: Ako njegova majka ne valja i te kako se treba okrenuti protiv nje i ne dati joj da primirise njihovoj kuci. Govorim iz iskustva, jer znam brak koji se raspao zbog svekrve, pa je dijete na kraju najvise ispastalo (upravo zato sto je otac od djeteta vidio samo svoju majku, a zenu i dijete napustio, odnosno, izbacio iz kuce).. Opet konkretan slucaj, ne generalizovanje..
Ako je srece i ako su svi "normalni", onda ne vidim da uopse bude problema, ali ne trebas uvijek stavljati majku ispred zene, niti obratno. Treba se vidjeti ko je upravu, pa prema tome dalje postupati.
Mislim, spusti lopticu na zemlju malo - ti govoriš o nečijoj majci. Dakle, ti bi bez dijaloga nekoga ispalila tek tako. Pa kako onda da ti sutra ne očekuješ isto tako ispaljivanje !?
Majku i ženu ne poredim, to su dvije različite ljubavi. Ali ako bih baš morao birati ne daj Bože, onda se ja ne bih dvoumio. Hvala Bogu pa je moja supruga zlatna, mojoj majci nikad ništa prigovorila, niti je moja mama njoj. Svaka zna svoje mjesto. I kažem ti, isto tako gledam na svoje dijete - ako će moj sin zapostaviti svoju majku radi tamo neke žene, e pa Bože moj, nije ni brak sveto slovo. A vi žene pamet u glavu, naučite nekad i glavu pogeti, pogeti nekad ušima (sve ima svoju granicu), a ne odmah ko' kakav kabadahija - 'ta će meni ona pričati, znam ja bolje od nje...
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 02/10/2012 10:16, edited 1 time in total.
miki.ba

#367 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

mušema wrote: Ne mislim da sam nigdje pogrijesila u prethodnom postu, osim kod određivanja tvog spola.. Sorry zbog toga..Ne razlikujemo se ti i ja puno u razmisljanju, samo sto sam ja govorila za konkretan slucaj, a ne generalno, pa se tu naisla razilazenja u misljenju.. Ako njegova majka ne valja i te kako se treba okrenuti protiv nje i ne dati joj da primirise njihovoj kuci. Govorim iz iskustva, jer znam brak koji se raspao zbog svekrve, pa je dijete na kraju najvise ispastalo (upravo zato sto je otac od djeteta vidio samo svoju majku, a zenu i dijete napustio, odnosno, izbacio iz kuce).. Opet konkretan slucaj, ne generalizovanje..
Ako je srece i ako su svi "normalni", onda ne vidim da uopse bude problema, ali ne trebas uvijek stavljati majku ispred zene, niti obratno. Treba se vidjeti ko je upravu, pa prema tome dalje postupati. :)
Koliko je meni poznato tu vecinom niko nije u pravu.
Rasprava se pocinje onda kada obije strane smatraju da su u pravu, i veoma je teško nekoga ubjediti u suprotno, zato treba raditi na smirivanju strasti.
Bambi_na_kofeinu

#368 Re: Punice i Svekrve

Post by Bambi_na_kofeinu »

Meni se nekako u praksi čini da muškarac koji nema poštovanja prema svojoj majci nije ni neki muž, pa vi vidite :D
radenska

#369 Re: Punice i Svekrve

Post by radenska »

.
Last edited by radenska on 22/10/2012 20:50, edited 1 time in total.
novi.dan.nova.nafaka

#370 Re: Punice i Svekrve

Bambi_na_kofeinu wrote:Meni se nekako u praksi čini da muškarac koji nema poštovanja prema svojoj majci nije ni neki muž, pa vi vidite :D
Pa ako neće poštovati svoju majku, osobu koju bi trebao najviše u životu cijeniti i voljeti, kako će voljeti suprugu i majku svoje djece, ili bilo koga drugog. Da ne kažem da će joj pomoći u "ženskim" poslovima itd...
Nije džaba rečeno: "Najbolji od vas su oni koji su najboli prema svojim ženama". ;-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#371 Re: Punice i Svekrve

Post by ladyblue18 »

male_okice wrote:
OMG koji bezobrazluk :shock: neka je ona njemu mama 100x ali kad cujem tako u top i ispali. Iskoristi to slobodno protiv nje....posto ona tebe takodjer persira super znaci da se vec stvorila distanca...zadrzi je max tako i ti ces biti mnogo srecnija.
Ne, ovaj tvoj komentar je bezobrazluk.

Irma je pametna djevojka i sumnjam da bi ikada i pomislila na ovako nesto.
Cuj iskoristi protiv nje...ja jos ne vidjeh da je rat izmedju svekrve i snahe zavrsio u korist ove druge.
Mama je jedna, ne zavaravajte se da ces vas momak/muz pustit da se tako ponasate prema materi mu, jer to bi znacilo samo jedno, da lik nema ni trunke postovanja prema zeni koja ga je rodila a to bas nije nesto sto se ignorise.
Irma radi ono sto je najbolje moguce, distancirala se ali nije pokazala nepostovanje prema gospodji. :mrgreen:
I kao sto neko rece, nekada je distanca najbolje sto se moze desiti, i ja mislim da je Irmi po pitanju toga, upala kasika u med. :mrgreen:
Not My Idea

#372 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

otherside wrote:e moja Irma...
u tvom slucaju je mozda ta komunikativna distanca najbolje sto se moglo desiti :wink:
:thumbup:

I puno ti ljudi zavisi na toj distanci...to da ona tebe persira je too much, al bolje za tebe. Od pocetka znate na cemu ste.
mp3problem

#373 Re: Punice i Svekrve

Post by mp3problem »

.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:11, edited 1 time in total.
astrid

#374 Re: Punice i Svekrve

Post by astrid »

duboka_misao wrote:ovo je najlaksa formula na svijetu:
,,,i mijesa se u sve :roll:
Kad citam ovo ovdje ..svekrva ni jedna nije dobra,a snahe zlatne :oops:
Snaha sam 21 godinu,pa iz tog ugla mogu reci da nije sve crno i bijelo.Bilo je losijih ali vise lijepih trenutaka,uz malo volje moze se naci kompromis.Ja volim svoju mamu najvise na svijetu ali i moj suprug voli svoju.Zelim da on postuje moju mamu,ali i on zeli da ja postujem njegove roditelje.Nece mi kruna sa glave pasti ako odem kod njih uputim koju lijepu rijec.U mnogim stvarima sa ne slazem sa svekrvom,ali ne pravim od toga dramu..kazem svoje misljenje i guram dalje,rijec po rijec ,doslo bi do svadje :roll: Da li bi voljele da se vasi muzevi svadjaju sa vasim majkama?
To su dvije razlicite ljubavi ,samo sto se zena druga uvijek moze naci,cak i zavoljeti,a majka je samo jedna.
Kao sto vec rekoh...Snaha sam ali i majka 2 odrasla sina.Mnogo bi me boljelo kad bi moje snahe okrenule sinove protiv mene.
Cholina_Lokica

#375 Re: Punice i Svekrve

Post by Cholina_Lokica »

Po prici bi rekao da su sve zene divne, ne histerisu zbog gluposti, a sa druge strane svekrve/majke koje nisu uopce opsesivne svojom djecom i savrseno prihvataju da imaju svoju porodicu, te da trebaju popustit :-)
Post Reply