Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Filadendron9

#351 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Filadendron9 »

Ovaj je ostao na trotoaru, samo me zanima da li me moze uhvatiti ako sam ja bila u srednjoj traci, kao i koji im je domet.. Ja sam usporila za 100m od njih, a ne mislim da je to dovoljno...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#352 Re: mobilni radari tj kamere

Post by bitanga_sa_otesa »

mislim da je to onaj radar kroz koji moraju gledat i vide tacno auto koji najbrze vozi i zaustavljaju odmah...
vjerovatno ima neko bolje upoznat ovdje pa ce ti reci,ja nazalost nisam policajac....
shandrprcSA

#353 Re: mobilni radari tj kamere

Post by shandrprcSA »

Filadendron9 wrote:
shandrprcSA wrote:Ne ides u postu vec u saobracajnu policiju i tamo trazi da ti daju nalog

Molim te, budi ljubazan i jos mi reci gdje se nalazi sjediste saobracajne policije, pa da odem.

Mnogo hvala

preko puta kasarne Marsal Tito do Importane centra

http://goo.gl/maps/OFZ2G
shandrprcSA

#354 Re: mobilni radari tj kamere

Post by shandrprcSA »

bitanga_sa_otesa wrote:mislim da je to onaj radar kroz koji moraju gledat i vide tacno auto koji najbrze vozi i zaustavljaju odmah...
vjerovatno ima neko bolje upoznat ovdje pa ce ti reci,ja nazalost nisam policajac....
to su ovi bolan :D
Image

http://www.fmup.gov.ba/bs/vijest.php?id=168
bitanga_sa_otesa

#355 Re: mobilni radari tj kamere

prije 7 dana ja ih vidjeo navecer sa onim manjim ,samo 2 rupe ima ,jedan policajac gleda kroz to,drugi zaustavlja...nisam nikad pogledao kroz to tako da ne znam sta vidi:D
_mufljuz_

#356 Re: mobilni radari tj kamere

Post by _mufljuz_ »

ja sam dobio halal olsun od jedne EU policije - dakle nisam kaznjen - dobio poziv da se ocitujem tamo priznao gresku, samo upitao da mi se ne zavodi nigdje zbog papira za boravak - i stara drotovska lola mi izvadi formular da potpisem da nisam vozio ja nego neko drugi auto... :mrgreen:

slika auta je bila slikana (bez zaustavljanja) sa nekih 40-50 metara i to sam bio iza drugog auta ali se vidjele moje table i moj auto

uglavnom ova mlada sto pita kad moze ocekivat kaznu - nek prvo ode u policiju da pita ima li kakvih aferima a ne da im govori sta gdje i kako se nesto desilo.....

inace meni je americki sistem tito.... ovo ciganisanje sa evropskim postavljanjem maskiranih kamera mi ide na qrc....
u americi vidis drotovski auto, slikaju - ne slikaju - ides na sud - ako se pojavi dezurni drot i potvrdi nalaze (slike - dokaze) onda si guilty :mrgreen: ako ne - cak i sa dokazima - not guilty :lol: :mrgreen: ....

u americi ako je ogranicenje 50mph (80kmh) a svi pice 100kmh nema beda i samo garglaj kako gargla kolona i u slucaju da vozis sporije nego citav tok - samo ti se primakne State Trooper postavi te pored ceste - i dobijes mandantnu kaznu za sporu voznju - a i to mozes ili odmah da platis ili da ides na sud pa da vidis opet jesi l guilty ili nisi :mrgreen: (ukoliko se drot ne pojavi - not guilty :mrgreen: )
Last edited by _mufljuz_ on 03/05/2014 15:54, edited 1 time in total.
Filadendron9

#357 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Filadendron9 »

_mufljuz_ wrote:
uglavnom ova mlada sto pita kad moze ocekivat kaznu - nek prvo ode u policiju da pita ima li kakvih aferima a ne da im govori sta gdje i kako se nesto desilo.....

HHAHAHAH, još mi samo treba da kažem šta sam i gdje radila pa da me naknadno zapišu :)

Ništa, hvala na pomoći, a ja odoh šarmirati policajce :)
_mufljuz_

#358 Re: mobilni radari tj kamere

Post by _mufljuz_ »

Filadendron9 wrote:
_mufljuz_ wrote:

HHAHAHAH, još mi samo treba da kažem šta sam i gdje radila pa da me naknadno zapišu :)

Ništa, hvala na pomoći, a ja odoh šarmirati policajce :)
pa to ti kazem napravi se zgembo - ako bas zelis 100% da si nacisto ima li te u sistemu od tog i tog dana...
kakavdanakneiskustvu

#359 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

Filadendron9 wrote:
quarterback wrote:da, oko 7-10 dana, donijeti ce ti je postar

A mogu li u postu ja otici ranije i da mi je predaju? Ne bih bas da mi roditeljima na oci ide kazna :)

otiđi u policiju i traži da ti odmah izdaju nalog,potpišeš da prihvataš odgovornost i ne moraš žuriti sa plaćanjem,nećeš morati platiti 20 km takse ako ne platiš kaznu u roku od 8 dana
gidra

#360 Re: mobilni radari tj kamere

Post by gidra »

Filadendron9 wrote:

A mogu li u postu ja otici ranije i da mi je predaju? Ne bih bas da mi roditeljima na oci ide kazna :)
Nećeš dobiti kaznu. Mobilni radari (tj. radari na velikom tronošcu uz koje stoji policajac) koji se haman svaku noć mogu vidjeti negdje na potezu Ilidža-Čaršija-Ilidža ne mogu slikati. Provjereno :) .
Da su tebe naciljali i uhvatili sa radarom zaustavili bi te na licu mjesta i napisali kaznu, zato bez sekiracije.
kakavdanakneiskustvu

#361 Re: mobilni radari tj kamere

gidra wrote:
Filadendron9 wrote:

Nećeš dobiti kaznu. Mobilni radari (tj. radari na velikom tronošcu uz koje stoji policajac) koji se haman svaku noć mogu vidjeti negdje na potezu Ilidža-Čaršija-Ilidža ne mogu slikati. Provjereno :) .
Da su tebe naciljali i uhvatili sa radarom zaustavili bi te na licu mjesta i napisali kaznu, zato bez sekiracije.

zar bi je stigli zaustaviti ako je tronožac u pitanju?
bitanga_sa_otesa

#362 Re: mobilni radari tj kamere

ja sam vidjeo neku noc da su 2 auta zaustavili ,jednog furacha s opel astrom spustenom sa xenonima ispred mene zaustavili ,jurio lijevom trakom ,ja bio u srednjoj i policajac mene zaustavio da on skrene i rekao mi da nastavim kad je on prosao na prosirenje...
valter.ba

#363 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

Gdje ces bona ici :). Sjedi gdje jesi nemoj da te nagovore da se provaljujes. Radar na tronoscu sa kamerom ne moze slikati nocu. To je bio obicni radar I da te mislio zaustavljati to bi i uradio. Opusti se, nista od toga ;).

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
gidra

#364 Re: mobilni radari tj kamere

Post by gidra »

kakavdanakneiskustvu wrote:
gidra wrote:
Filadendron9 wrote:

zar bi je stigli zaustaviti ako je tronožac u pitanju?
naravno da bi, vazda i zaustavljaju u traci za skretanje desno. Ove patrole se često mogu vidjeti; ispod stacionarne kamere kod Sivog doma, kod Telekom inžinjeringa na Nedžarićima, kod Ase, kod bazena na Otoci, ispod pumpe Braće Mujić, pa na Butmirskoj kod Termi, i nekad su se znali sakriti na Stupu prije mosta kad se krene sa Ilidže ali ih je izgradnja petlje zeznula i nema ih odavno tu. Eto to su najčešće lokacije i na tim mjestima 100% kamere koje koriste ne slikaju.
shandrprcSA

#365 Re: mobilni radari tj kamere

Post by shandrprcSA »

gidra wrote: Nećeš dobiti kaznu. Mobilni radari (tj. radari na velikom tronošcu uz koje stoji policajac) koji se haman svaku noć mogu vidjeti negdje na potezu Ilidža-Čaršija-Ilidža ne mogu slikati. Provjereno :) .
:lol:

de mi reci sta je ovo sto sam zaokruzio :D
Image

prosle godine u Vilsu kod Tite bila neka prezentacija opreme saobracajne policije i ovaj radar je plijenu paznju znatizeljnih :D
gidra

#366 Re: mobilni radari tj kamere

Post by gidra »

shandrprcSA wrote:
gidra wrote: Nećeš dobiti kaznu. Mobilni radari (tj. radari na velikom tronošcu uz koje stoji policajac) koji se haman svaku noć mogu vidjeti negdje na potezu Ilidža-Čaršija-Ilidža ne mogu slikati. Provjereno :) .
:lol:

de mi reci sta je ovo sto sam zaokruzio :D
Image

prosle godine u Vilsu kod Tite bila neka prezentacija opreme saobracajne policije i ovaj radar je plijenu paznju znatizeljnih :D
Ja se u vrste radara ne razumijem :D . Pišem iz ličnog iskustva a imam i poznanike koji rade kao saobraćajci i na osnovu toga sam napisao ovo i znam da na glavnoj gradskoj džadi ne koriste radare koji slikaju. Ako te uhvate i zaustave te odmah na licu mjesta(ko se vozi redovno po gradu može i vidjeti zaustavljene automobile pored radara u traci za skretanje). Ovi radari se pretežno koriste u večernjim satima kad je frekvencija saobraćaja manja.
valter.ba

#367 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

Jeste ali si previdio jednu beznacajnu stvar, ne moze slikati nocu! Ovu istu kameru koriste u tamnoplavom vozilu Golf V, dakle ne vade je uopste iz vozila, sjede u autu I nanisane :). Ali po danu ;)

gidra

#368 Re: mobilni radari tj kamere

Post by gidra »

valter.ba wrote:Jeste ali si previdio jednu beznacajnu stvar, ne moze slikati nocu! Ovu istu kameru koriste u tamnoplavom vozilu Golf V, dakle ne vade je uopste iz vozila, sjede u autu I nanisane :). Ali po danu ;)

Viđao sam i to. Crni ili tamno plavi golf 5, dva drota se zavale i spavaju :D i baš velika kutija ispred vozača. Jedna golf petica se često može vidjet na Butmirskoj cesti(brza cesta) iz pravca S.Kolonije prema Ilidži, kod one nekakve betonare.
insomnia78

#369 Re: mobilni radari tj kamere

Post by insomnia78 »

A blic?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
bitanga_sa_otesa

#370 Re: mobilni radari tj kamere

evo sad prosao i pored bitumenke radar i zaustavljaju na prosirenje ,mali je radar nije kao onaj na slici sa kamerom pored....
M@RKO

#372 Re: mobilni radari tj kamere

Post by M@RKO »

gidra wrote:
valter.ba wrote:Jeste ali si previdio jednu beznacajnu stvar, ne moze slikati nocu! Ovu istu kameru koriste u tamnoplavom vozilu Golf V, dakle ne vade je uopste iz vozila, sjede u autu I nanisane :). Ali po danu ;)

Viđao sam i to. Crni ili tamno plavi golf 5, dva drota se zavale i spavaju :D i baš velika kutija ispred vozača. Jedna golf petica se često može vidjet na Butmirskoj cesti(brza cesta) iz pravca S.Kolonije prema Ilidži, kod one nekakve betonare.
Dakle po danu ne moraju zaustaviti, moze doci cestitka i bez da su me zaustavili?
Naime neki dan na Vilsonovom, na kraju su bili bas u toj petici, a ja sam prosao tipa 65, nikakva brzina, ali koliko se sjecam na Vilsu je ogranicenje 50? Tako da mozda ocekujem kaznu ovih dana :-)
quarterback

#373 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

ne, da
mene je nesto uslikalo negdje izmedju viteza i travnika (nije onaj fiksni kod semafora), niko me nije zaustavio, samo mi dosla cestitka

jednom poslije kada sam prilazio lasvi vidim na tronoscu radar sakriven iza reklame, tipovi malo dalje u golfu odmaraju i cekaju da se nabere cestitki
quarterback

#374 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

ne znam druze, pisalo je da sam vozio 52, dakle negdje je bilo 40 koje nisam vidio, a nisam vidio ni radar nigdje...
kakavdanakneiskustvu

#375 Re: mobilni radari tj kamere

quarterback wrote:ne znam druze, pisalo je da sam vozio 52, dakle negdje je bilo 40 koje nisam vidio, a nisam vidio ni radar nigdje...

40 je ograničenje čini mi se kod tog semafora,kod skretanja za n. travnik
Post Reply