Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Immortal Technique

#351 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Immortal Technique »

F&N wrote:
Immortal Technique wrote::?

@F&N

A jbg. momcino ne zivimo svi u sarajevu da mozemo doci na utakmice.

A gdje zivim, zivim u problemima jaro pa mi nije bilo dobro u posljednje vrijeme u zivotu, ne zelim se sad pravdati ili pricati o privatnim stvarima jer ovde tome nije mjesto.

Svi prizeljkuju godinama puno kosevo i onda se nadju neki padobranci poput vas koji nisu zadovoljni ni sa cim i uvjek im nesto smeta. Takvi smo mi bosnje, trazimo kod svakoga dlaku u jajetu a najmanje se svojim zivotom bavimo.

P.S Mozda se i kunto i panto pocnu interesovati za nas fudbal, jer upravo tome sluzi ovakva utakmica.
halali ako te sta uvrijedih

Jarane smeta mi, mnogo mi smeta to sto Sarajevo dok nije imalo para zadnjih 2, 3 godine, dok se pokusavalo i marljivo radilo da bi se doslo do ovog sada gdje smo, je bilo ignorisano od svih vas osim nas bolesnika, ovdje koji smo znali kad je ko prno u klubu i svoj novac odvajali za karte i tako pomagali da ne izdahne ovaj nash DIV kako ga volite zvati...
Ostali, ne kazem da si ti eto ti si imao problema u zivotu i nisi tu kako skontah, nisu kurcem mrdnuli, cak sta vise gadilo im se Sarajevo i PLBiH, prepustili su Sarajevo sebi i nama da ga cupamo...
I dobar dio ovih sto ce doci protiv Gladbaha su pljuvali prvobitno i ovu upravu i direktora i Ibrakovica, a sad bi im najradije poljubili cmar...
Gadi mi se nas mentalitet da se prati samo neshto shto je IN i shto je uspjeshno, a ako kad zapne ili ne bude islo kako svi zele, ostavi ga samog...
I zato mi se gadi bagra dijasporska, sminkersko sarajevska, ac milna- real madrid- fc bajer "hordasi", i svi oni koji "prate samo najbolji fudbal" a koji ce doci jer poBogu igra se sa bundesligasem...

Eto sta je moja furstracija...

Pa cak da je vecina ovih izrazavala deklarativnu podrsku Sarajevu na forumu, ili povremenu od derbija do derbija drugacije bi bilo...

Sarajevo opet igra dobru evropsku utakmicu, vrijeme je da se sal izvuce iz budzaka...

eto sta me iritira i ko me nervira
Nista lega, samo opusteno :thumbup:

Da se razumjemo, ja nisam diasporac. Zivim u krajini i prije 3 god. sam poceo navijti i dolaziti na utakmice sarajeva kad god sam mogao jbg, znao sam zadnje pare potrositi za put za sarajevo, prije nego da uzmem sebi nesto, majcu, hlace, tel. ili sta ti ja znam. Zivio sam i u zenici 1 god. i tu sam prvi put prisustvovao na jednoj utakmici u nasoj ligi, stim da tad nisam bio bas oprjedjeljen ni za jednu ekipu. Danas mi je srce bordo obojeno (Od 2011 :-D ), samo sto sam imao malo veci problema pa se nisam zanimao skoro ni za sta krajem prosle i pocetkom ove god. ali sad je sve ok :)

Svidja mi se taj jbn. osjecaj gdje 90 min. navijas i zaboravis na sve, znaci boli te rac za sve okolo.

Ne volim ni ja ljude ili ti ga strance koji dodju i slikaju se tamo vamo za fb ili koji su samo tu zato sto je trenutno IN kako ti kazes ali to nije samo kod nas tako, nego je svugdje taj fazon. Znaci to nije moja namjera, ja volim klubove koji se bore svojim mogucnostima, iako sarajevo sad ima tan-a ja ne volim pre bogate, naftasko, sejkovse-umjetne klubove niti se sarajevo moze uporediti sa istim. npr. navijam i za onu drugu borussiju samo zato sto su drugcije postavljeni od ovih ostali klubova.

Jednostavno ne mogu prisustvovati na sve jednoj utakmici a vjeruj da zivim u sa. bio bi da ne kazem na svakoj utakmici ali bio bi pocesto na tribini. Pozz
todd_smith

#352 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by todd_smith »

ti dodji kad mozes, uvijek bujruma imas :thumbup:
Logovan

#354 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Logovan »

todd_smith wrote:Kakav je poster u ovom Avazovom? Da ne uzimam dzaba, necu pare da im dajem bezvze
Razočaravajući, mogli su se bolje potruditi.
nebitan lik

#355 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by nebitan lik »

Krajisnik kad se nema para bordo braca ce uvijek pogutat kad zapne bujrum imas pm pa posalji slobodno
__Phoenix__

#356 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by __Phoenix__ »

Treća faza bit će vezana za rekonstrukciju Koševa, a ozbiljno razmišljamo o izgradnji vlastitog stadiona.
Razmišljajući o ovome još neki dan, shvatio sam da izgradnja novog stadiona može biti samo u blizini postojećeg, a to je ispod Poljina negdje...

Iako bih rado da se modernizira AFH, atletska staza će uvijek biti boljka svih navijačkih skupina.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#357 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by -LIBERO- »

Licno mislim da ce se ici na neku varijantu koncesija pa modernizacija Koseva.
A da je ovo sve cesce pominjanje izgradnje novog stadiona, samo pozicioniranje i kupovina pregovarackog kredita, bas za tu koncesuju, i kasniju nadogradnju.
Nemam insajderskih info, niti nesto slicno, samo pokusavam citati 'izmedju redova'.
Butmiran

#358 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Butmiran »

Treba se kurčiti maksimalno,srušiti Koševo i napraviti neki moderan stadion i onda još jedan manji za potrebe atletičara. :D
__Phoenix__

#359 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by __Phoenix__ »

Možda nešto za atletski klub Sarajevo, ali nema prostora čini mi se...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#360 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by bordo gandalf »

__Phoenix__ wrote:
Treća faza bit će vezana za rekonstrukciju Koševa, a ozbiljno razmišljamo o izgradnji vlastitog stadiona.
Razmišljajući o ovome još neki dan, shvatio sam da izgradnja novog stadiona može biti samo u blizini postojećeg, a to je ispod Poljina negdje...

Iako bih rado da se modernizira AFH, atletska staza će uvijek biti boljka svih navijačkih skupina.
Moze se atletska ukopati da bude jos jedan red tribina
__Phoenix__

#361 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by __Phoenix__ »

bordo gandalf wrote:
__Phoenix__ wrote:

Moze se atletska ukopati da bude jos jedan red tribina
Ne znam fali li sjedišta, meni je čak nekad i višak, jer je zapad uvijek manje više prazan, zbog atletske i kanala napravi se ogromna razdaljina do samog terena/ o golu da ne pričamo. Ako bi se pokrivalo, to bi bio poduhvat, ogromno je...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#362 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by bordo gandalf »

Pa ako bi stazu ukopavali onda bi vjerovatno i zapad malo "rezali" jer je on najvisi
MeSko Hz

#363 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by MeSko Hz »

Jel se ikad spominjalo da će se koševo proširiti , da će imati veće tribine , onako pitam čisto me zanima :D
Dino777

#364 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Dino777 »

Ma sta ce ti vece kad je prosjek neke 2-3 miljje,izuzev kad gostuje Borussia i sl
TOM SCHOLZ

#365 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by TOM SCHOLZ »

Koševu ne treba proširenje kapaciteta nego zamjena starih stolica na sjeveru,istoku i jugu,te natkrivanje istočne tribine.Hebo i grupnu fazu evropske lige ako je ne možemo igrati na svom stadionu. :skoljka:
Megiddo

#366 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Megiddo »

Ovakav stadion bih želio našem FK Sarajevu. Ovaj ima oko 21.000 sjedećih mjesta. Na wikipediji piše da je koštao oko milijardu čeških kruna, a kad pretvorimo u eure je to 36 miliona eura. Inače radi se o stadionu Slavije iz Praga.

Image
Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#367 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by -LIBERO- »

Planovi za modernizaciju stadiona...

http://www.klix.ba/sport/nogomet/hoce-l ... /150307009
Mračajski proto

#368 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Mračajski proto »

Tresla se gora, rodio se mokri čvor. :D
__Phoenix__

#369 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by __Phoenix__ »

Megiddo wrote:Ovakav stadion bih želio našem FK Sarajevu. Ovaj ima oko 21.000 sjedećih mjesta. Na wikipediji piše da je koštao oko milijardu čeških kruna, a kad pretvorimo u eure je to 36 miliona eura. Inače radi se o stadionu Slavije iz Praga.

Image
Sve je to super, i hotel, i pristojno naselje, tržni centar u blizini, samo što u slučaju Haseta postoje dva uzajamna problema, obavezna atletska staza što ne ide u prilog navijačima, i nemogućnost izmještanja stadiona bilo gdje drugo da se napravi pravi, ipak, Koševo je Koševo.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#370 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by -LIBERO- »

Mokri cvorovi su rodjeni....i to par desetina njih. :D Zato, dosta ambiciozno ovo djeluje, da ne kazem nesto vise od toga...ali, ko zna.
Mračajski proto

#371 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Čuj atletska ne odgovara navijačima. :lol: To bi odgovaralo onim idiotima što svako malo ulijeću.
Last edited by Mračajski proto on 07/03/2015 12:29, edited 1 time in total.
ibizza

#372 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by ibizza »

Kada su Kusta i Dino u pitanju, nista me ne moze iznenaditi :D
__Phoenix__

#373 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by __Phoenix__ »

Mračajski proto wrote:Čuj atletska ne odgovara navijačima. :lol: To bi odgovaralo onim idiotima što svako malo ulijeću.
?
Mračajski proto

#374 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Ne možeš ''svariti'' ili šta?
Logovan

#375 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Logovan »

ibizza wrote:Kada su Kusta i Dino u pitanju, nista me ne moze iznenaditi :D
U stanju su da poboljšaju svaki segment kluba. :izet:
Post Reply