Edhem Bičakćić i BNS All About

Post Reply
glock17

#351 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by glock17 »

Aqua_S wrote:niko se nije naučen rodio :wink: ali samo mi objasni nešto, jel stvarno misliš da ti neko vjeruje da si se navodno slučajno našao u tom društvu "stručnjaka i intelektualaca" i da si tako ushićen dobio nagon da se registruješ na forum i pišeš pozitivno o BNS-u? za nijansu ti je priča manji atak na inteligenciju od priče koju je prosipala banovana ti kolegica @političarka.
Pa vidi nekako ne vjerujem u slučajnosti, mislim da se sve stvari dešavaju sa nekim razlogom pa tako i ovo... A to dali mi neko vjeruje ili ne u opšte me ne zanima niti imam namjeru nekoga u nesto ubjedjivati. Mozemo razmjeniti misljenja a mislim da ovaj forum upravo tome i služi. A što se tice BNS-a neki od tih ljudi iz tog društva pripadaju toj stranci, meni fakat nikad nije bilo vazno iz koje stranke covjek dolazi samo nek ima moralnu vertikalu i nek je strucnjak i profesionalac u svom poslu ma ko god da on bio... Aqua_S pokazi mi da si ti strucnjak u politici ili u nekom poslu gdje ce moj glas imati uticaj vjeruj mi imas ga ma ko god da ti bio! a banovana politicarka mi nije kolegica :roll:
babuka10

#352 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by babuka10 »

vidim neki dan u mahalama letke ove stranke i pise nesto 7.oktobar/rujan hahahahahahha
nova_korisnica

#353 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by nova_korisnica »

Ok, da se drugacije izrazim: kakva rjesenja su ti naveli za probleme koje su konstatovali? Ili je samo na konstatacijama ostalo?

Samo da znas, mnogi stranacki ljudi su jaaaako razgovorljivi narocito tokom predizborne kampanje...
glock17

#354 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by glock17 »

babuka10 wrote:vidim neki dan u mahalama letke ove stranke i pise nesto 7.oktobar/rujan hahahahahahha
hahahha a i ja sam... cirkus... jedino adekvatno rijesenje je smjena izbornog staba a i to ne moze ublaziti nacinjenu stetu...
Aqua_S

#355 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Aqua_S »

glock17 wrote:
babuka10 wrote:vidim neki dan u mahalama letke ove stranke i pise nesto 7.oktobar/rujan hahahahahahha
hahahha a i ja sam... cirkus... jedino adekvatno rijesenje je smjena izbornog staba a i to ne moze ublaziti nacinjenu stetu...
E nemoj tako, pa to su "uvaženi stručnjaci i intelektualci", ustvari prebjeglice, iz SDA i SzaBiH...a Edi očito zagustilo za višak neregularnih para, pa ih odlučio oprati preko BNS-a i kampanje.
glock17

#356 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by glock17 »

nova_korisnica wrote:Ok, da se drugacije izrazim: kakva rjesenja su ti naveli za probleme koje su konstatovali? Ili je samo na konstatacijama ostalo?

Samo da znas, mnogi stranacki ljudi su jaaaako razgovorljivi narocito tokom predizborne kampanje...

Pa imali su par zanimljivih prijedloga, recimo rjesenje grijanja u Sarajevu... Cijelo Sarajevo bi se moglo grijati iz TE Kakanj potrebno bi bilo napraviti infrastrukturu tj. cjevovod do Sarajevskih toplana samim tim bi bio olaksan zivot gradjana. Negdje su nasli podatak da najpovoljnije grijanje u BiH ima Tuzla i da se grije na takav nacin... Ljudi koji su ovo govorili su bili u energetskom sektoru nebi valjda napamet ovo pricali da je neizvodljivo...
nova_korisnica

#357 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by nova_korisnica »

glock17 wrote:
nova_korisnica wrote:Ok, da se drugacije izrazim: kakva rjesenja su ti naveli za probleme koje su konstatovali? Ili je samo na konstatacijama ostalo?

Pa imali su par zanimljivih prijedloga, recimo rjesenje grijanja u Sarajevu... Cijelo Sarajevo bi se moglo grijati iz TE Kakanj potrebno bi bilo napraviti infrastrukturu tj. cjevovod do Sarajevskih toplana samim tim bi bio olaksan zivot gradjana. Negdje su nasli podatak da najpovoljnije grijanje u BiH ima Tuzla i da se grije na takav nacin... Ljudi koji su ovo govorili su bili u energetskom sektoru nebi valjda napamet ovo pricali da je neizvodljivo...
A to ce finansirati.....cime?
Nemoj me pogresno shvatii, ali meni se to svodisve na pricu: u svijetu postoji milijardu gladnih ljudi! Mislim da ih trebamo nahraniti! I slicno...

Ako imaju konkretan plan, sa finansijskim okvirom onda ok, postujem! Ako ne, to je samo suplja...

Btw, meni jednom jedan stari ciko bio spomenuo kako termalni izvori na ilidzi bi bili dovoljni da se ilidza grije pomocu toga (ko ne i cijelo sarajevo)...eto jos jedan prijedlog :D
glock17

#358 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by glock17 »

nova_korisnica wrote:
glock17 wrote:

Nemoj me pogresno shvatii, ali meni se to svodisve na pricu: u svijetu postoji milijardu gladnih ljudi! Mislim da ih trebamo nahraniti! I slicno...

Ako imaju konkretan plan, sa finansijskim okvirom onda ok, postujem! Ako ne, to je samo suplja...

Btw, meni jednom jedan stari ciko bio spomenuo kako termalni izvori na ilidzi bi bili dovoljni da se ilidza grije pomocu toga (ko ne i cijelo sarajevo)...eto jos jedan prijedlog :D
Vjeruj mi da su cak ulazili u u tehnicke detalje u koje se ja bas i ne razumijem tako da su i odokativno izracunali koliko bi taj projekat kostao... a postali bi neovisni sto se tice grijanja nebi zavisili od Rusa ili sta ti ja znam vec od koga da nam zatvaraju plin kad god se njima to cejfne pored nasih... Izvozimo struju a gradjani placaju tolike racune za grijanje fakat je to malo ne logicno... A ubjedjen sam da se to dugorocno isplati i da bi gradjani podrzali taj projekat.
korisnik_ca

#359 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by korisnik_ca »

glock17 wrote:

Ovo sa grijanjem i TE Kakanj je dobra ideja. Koliko je izvodiva ne znam.

Problem je što je Edhem previše istrošen kao političar da ga neko ozbiljno shvati. Šta je radio 4 godine??

Na ovom AlJazeera linku bivši premijer govori o zapošljavanju najboljih, a ne najpodobnijih. Za nekog iz SDA to je ironija i takvo licemjerstvo da je to nevjerovatno. Cijela SDA je društvo nekoliko familija, na vrhu piramide Izetbegovići, ostali su ispod (Edhem je tu bio, možda više nije).

Da li vi klonovi (Fočak, političarka i ova kubura) stvarno možete da kažete da neko iz SDA može da kaže zapošljavaćemo najbolje, a ne najpodobnije. Valjda svi znamo način rada i razmišljanja u SDA ili nam se učinilo.
glock17

#360 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by glock17 »

korisnik_ca wrote:
glock17 wrote:

Ovo sa grijanjem i TE Kakanj je dobra ideja. Koliko je izvodiva ne znam.

Problem je što je Edhem previše istrošen kao političar da ga neko ozbiljno shvati. Šta je radio 4 godine??

Na ovom AlJazeera linku bivši premijer govori o zapošljavanju najboljih, a ne najpodobnijih. Za nekog iz SDA to je ironija i takvo licemjerstvo da je to nevjerovatno. Cijela SDA je društvo nekoliko familija, na vrhu piramide Izetbegovići, ostali su ispod (Edhem je tu bio, možda više nije).

Da li vi klonovi (Fočak, političarka i ova kubura) stvarno možete da kažete da neko iz SDA može da kaže zapošljavaćemo najbolje, a ne najpodobnije. Valjda svi znamo način rada i razmišljanja u SDA ili nam se učinilo.
100% si u paravu sto se tice stranke SDA, mislim da ti ljudi zagovaraju stav ako nisi sa nama onda si protiv nas... hajmo biti objektvini, pogledajmo neke premijere sad koji su bili poslusni pomenutoj stranci. Oni sada imaju svoju Imperiju, poslovne prostore u trgovackim centrima, nekretnine, supruge vozaju naj novije dzipove i tako dalje, inkasirali su svoju poslusnost, svoje bogatstvo zaradili na krvlju sehida da Bogda im za lijeka trebalo... Posto si spomenula Edhema B. on je izasao iz takvog okruzenja, ima ono sto je naslijedio... (Pazi Bog mi je svjedok da sada ne stajem ni u ciju odbranu ko god otima naroda nek mu to bude zadnje pa makar bio i moj rodjeni brat) ako pogledamo njegovu biografiju i njegove predake naci cemo ljude koji su bili gradonacelnici ovog grada i koji su uvijek imali. Robijati za svoje ideje nije ni malo lahko i cijenim te ljude... Za razluku od nekih koji kazu u kriticnim situacijama da su slucajni prolaznici... Kako da te taj covjek igdje vodi??? Uz duzno postovanje

http://www.youtube.com/watch?v=vQq2-NxCLb0
neZnamIme

#361 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by neZnamIme »

nova_korisnica wrote:
glock17 wrote:

Nemoj biti smjesna nece sigurno iz svojih dzepova,kao sto niko ne radi!

Evo ja imam prijedlog,posto se ovi trenutno vodeci nisu sjetili da to urade uporedo sa Auto-putem 5C
lijepo bi bilo evo da kumujemo tom projektu i damo mu ime 4C (dvije Cijevi iz Kakanja,dvije iz Sarajeva)
Projekat je dobar(vazi i za termalne vode) i nije za ove na vlasti jer se boje tate-Dodika,referenduma i otcjepljenja mozda i rata a uzelo se!
neZnamIme

#362 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by neZnamIme »

Oni to ne mogu reci jer to nemaju u sebi!
Vecinom su to ljudi iz ruralnih sredina,odisu malogradzanstinom.....

Ej sta mi na um pade, pa Edo je Sarajlija izgleda???
neZnamIme

#363 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by neZnamIme »

100% si u paravu sto se tice stranke SDA, mislim da ti ljudi zagovaraju stav ako nisi sa nama onda si protiv nas... hajmo biti objektvini, pogledajmo neke premijere sad koji su bili poslusni pomenutoj stranci. Oni sada imaju svoju Imperiju, poslovne prostore u trgovackim centrima, nekretnine, supruge vozaju naj novije dzipove i tako dalje, inkasirali su svoju poslusnost, svoje bogatstvo zaradili na krvlju sehida da Bogda im za lijeka trebalo... Posto si spomenula Edhema B. on je izasao iz takvog okruzenja, ima ono sto je naslijedio... (Pazi Bog mi je svjedok da sada ne stajem ni u ciju odbranu ko god otima naroda nek mu to bude zadnje pa makar bio i moj rodjeni brat) ako pogledamo njegovu biografiju i njegove predake naci cemo ljude koji su bili gradonacelnici ovog grada i koji su uvijek imali. Robijati za svoje ideje nije ni malo lahko i cijenim te ljude... Za razluku od nekih koji kazu u kriticnim situacijama da su slucajni prolaznici... Kako da te taj covjek igdje vodi??? Uz duzno postovanje

http://www.youtube.com/watch?v=vQq2-NxCLb0
Ha ahahahahahhaha e hvala ti za ovaj link:
Ispade on slucajni prolaznik sta li? hahhahahah extra
neZnamIme

#364 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by neZnamIme »

Trazeci na net-u odakle je Edhem nasao sam da je Sarajlija (tasko da ce on na vlast)
I za one koji traze neka od rijesenja staro-nastale situacije u BIH

http://balkans.aljazeera.net/makale/edh ... kih-poteza
glock17

#365 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by glock17 »

neZnamIme wrote:Trazeci na net-u odakle je Edhem nasao sam da je Sarajlija (tasko da ce on na vlast)

Covjek koji je odrastao u harmonicnoj porodici gdje je imao sve na dohvat ruke... Sve je odbacio jer je vjerovao u svoje ideje i robijao za iste..
PA SE :

O S U Đ U J U

OPTUŽENI IZETBEGOVIĆ ALIJA NA KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 14 /ČETRNAEST/ GODINA.

OPTUŽENI BEHMEN OMER NA KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 15 /PETNAEST/ GODINA.

OPTUŽENI ČENGIĆ HASAN NA JEDINSTVENU KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 10 /DESET/ GODINA.

OPTUŽENI KASUMAGIĆ ISMET NA JEDINSTVENU KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 10

/ DESET/ GODINA.

OPTUŽENI BIČAKČIĆ EDHEM NA KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 7 / SEDAM / GODINA.

OPTUŽENI ŽIVALJ HUSO NA KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 6 / ŠEST / GODINA.

OPTUŽENI BEHMEN SALIH NA KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 5 /PET / GODINA.

OPTUŽENI SPAHIĆ MUSTAFA NA KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 5 /PET / GODINA.

OPTUŽENI LATIĆ DŽEMAL NA KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 6 / ŠEST/ GODINA I 6 / ŠEST/ MJESECI.

Cisto sumnjam da bi od nas neko to sad uradio, polazim od sebe jos pogotovo ako zivis u blagostanju...
FOČANSKI PROPISI

#366 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by FOČANSKI PROPISI »

Aqua_S wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
eh moj @FP i govno je "nešto", zar ne? :lol: :lol:
Preformulisat ću:
Mi nudimo ništa,a šta imate vi,konkretno?
FOČANSKI PROPISI

#367 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by FOČANSKI PROPISI »

glock17 wrote:
neZnamIme wrote:Trazeci na net-u odakle je Edhem nasao sam da je Sarajlija (tasko da ce on na vlast)

Covjek koji je odrastao u harmonicnoj porodici gdje je imao sve na dohvat ruke... Sve je odbacio jer je vjerovao u svoje ideje i robijao za iste..
PA SE :

O S U Đ U J U

OPTUŽENI IZETBEGOVIĆ ALIJA NA KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 14 /ČETRNAEST/ GODINA.

OPTUŽENI ČENGIĆ HASAN NA JEDINSTVENU KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 10 /DESET/ GODINA.

/ DESET/ GODINA.

OPTUŽENI LATIĆ DŽEMAL NA KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 6 / ŠEST/ GODINA I 6 / ŠEST/ MJESECI.

Cisto sumnjam da bi od nas neko to sad uradio, polazim od sebe jos pogotovo ako zivis u blagostanju...
Edhem Bičakčić nikada nije izdao.
Ni ideju ni prijatelja.
Uvijek je mislio svojom glavom,za razliku od mnogih koji se ovdje pojavljuju.
Zato:
KRAJNJE JE VRIJEME (Rujan)
Da idu sa teme ili nam kažu šta i kako oni ?
Skijaš

#368 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Skijaš »

FOČANSKI PROPISI wrote:
glock17 wrote:

PA SE :

O S U Đ U J U

/ DESET/ GODINA.

Edhem Bičakčić nikada nije izdao.
Ni ideju ni prijatelja.
Uvijek je mislio svojom glavom,za razliku od mnogih koji se ovdje pojavljuju.
Zato:
KRAJNJE JE VRIJEME (Rujan)
Da idu sa teme ili nam kažu šta i kako oni ?
Nisi ni ti bio nešto pretjerano konstruktivan na temama o drugim strankama
ZA LJEPŠU ILIDŽU

#369 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by ZA LJEPŠU ILIDŽU »

i Vi ste neka žešća sirovina!Pa nismo u prvom osnovne da ispravljamo greške!Ali bitno je da ste pročitali letak, poslužio je svojoj namjeni!Sad bar znate da je gosp.Edhem Bičakćić na čelu renomirane stranke u usponu koja će ako bogda ,uskoro ,biti jedna od vodećih u BiH.Vidim da i ostale hvata panika pa zato i komentari te vrste , ali bez pravih argumenata.Pa bujrum kome smeta neka otvoreno navede razloge! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Alfons Kauders

#370 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Alfons Kauders »

Ne mogu da vjerujem da ovaj komad budale ima stranku...

I jos da je nekim cudom nabrao 17 stranica na forumu. Nece dobiti toliko glasova.

Doduse, ipak je Dzeni nenadjebiva
ZA LJEPŠU ILIDŽU

#371 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Alfons Kauders wrote:Ne mogu da vjerujem da ovaj komad budale ima stranku...

I jos da je nekim cudom nabrao 17 stranica na forumu. Nece dobiti toliko glasova.

Vi imate vjerojatno auto-ono je Vaše!Stranka se formira ili se ljudi udruže kako hoćeš.Edhem je samo predsjednik do kada nemam pojma ,a sigurno ne tako dugo kao predsjednik SDP BiH .Citiram:
"Osim izbora Edhema Bičakčića, za zamjenika predsjednika izabran je Seid Karić, za potpredsjednike Joško Jenko, Senad Hodžić i Slaviša Mrkajić, i još 11 članova Predsjedništva stranke.
Također je izabran Glavni odbor koji broji 45 članova, kao i Nadzorni odbor i Sud časti koji broje po pet članova. "
ZA LJEPŠU ILIDŽU

#372 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

gosp. Edhem Bičakćić je primjetio snagu koja je u BOSANSKOHERCEGOVAČKOJ NARODNOJ STRANCI te je KRAJNJE VRIJEME da pogotovo oni koji do sada nisu izlazili na izbore, konačno izađu i daju glas za BiH narodnu stranku.Ja sam otvoren simpatizer a gdje ste Vi , gdje lutate, tumarate još uvjek ili ste još uvjek u zabludi-bujrum-izjasnite se već jednom?!
Ma sta mi kazes

#373 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Ma sta mi kazes »

Aqua_S wrote:niko se nije naučen rodio :wink: ali samo mi objasni nešto, jel stvarno misliš da ti neko vjeruje da si se navodno slučajno našao u tom društvu "stručnjaka i intelektualaca" i da si tako ushićen dobio nagon da se registruješ na forum i pišeš pozitivno o BNS-u? za nijansu ti je priča manji atak na inteligenciju od priče koju je prosipala banovana ti kolegica @političarka.

Ma sta ga briga da li mu neko vjeruje ili ne! Pametan covjek :wink:
Ma sta mi kazes

#374 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Ma sta mi kazes »

Lud i ponosan wrote:
Alfons Kauders wrote:Ne mogu da vjerujem da ovaj komad budale ima stranku...

Od tih 17 stranica, FOCANSKI PROPISI (Edo junior) je popunio 14... Nisam se previse bavio utvrdjivanjem identiteta, ali vjerujem da je i Edhem licno prisutan u odredjenom obliku, jer cisto sumnjam da bi neko drugi, osim clanova porodice, podrzavao ovog kleptomana... I njegovo porodicno Udruzenje zvano BNS.

Lose si informisan prijatelju. ;-)
Aqua_S

#375 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Aqua_S »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Aqua_S wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
eh moj @FP i govno je "nešto", zar ne? :lol: :lol:
Preformulisat ću:
Mi nudimo ništa,a šta imate vi,konkretno?
ne moraš me persirati, mislim da si čak i stariji od mene a i na forumu smo, a ako u meni vidiš neku političku opciju ili pravno lice onda si pogrješio..
Last edited by Aqua_S on 14/09/2012 10:39, edited 1 time in total.
Post Reply