Vjera/nevjera - sta je bolje?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
dobar osjecaj

#351 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by dobar osjecaj »

The One and Only wrote:Namjerno banalizujete problem sa svinjetinom i svodite to samo na stvar odvojenog prostora za spremanje u frižideru. Nije to tako prosto. Sa svinjetinom idu razne situacije u životu koje su neugodne. Princip u braku bi trebao biti da se nađe neka kohezija između partnera gdje će biti što manje trenja. Ako se forsira individualnost do daske, brak će se neminovno raspasti.

Onda je proslijedila tu paštetu ocu koji je isto počeo jesti. Ustanem u momentu i otrčim do svoje porodice. Eto, to su ateisti, vole oni isticati svoju različitost isto kao hrvati i srbi svoju nacionalnost u Bosni. Vole likovati da ne vjeruju u Boga i raditi stvari namjerno suprotno od vjernika iako ne moraju.

Tako bi bilo i sa mojom dragom. Hipotetička situacija recimo, neka večera sa mojom familijom u restoranu gdje se može naručiti i svinjetina, svi moji i ja naručimo teletinu ispod sača a draga moja krmeće škembiće. To bi bila katastrofa u nastajanju. :blento: :run:
Mislim da nisi nista losiji u plasticnoj banalizaciji s ovim primjerima. S normalnim ljudima jeste bas tako prosto i nije nista vise od odvajanja hrane u frizideru ili na tanjiru. S budalama se desavaju scene dokazivanja kakvu si opisao s tom djevojcicom. Pride sto je i nepristojna s tim lizanjem poklopca u restoranu hotela. Budale isticu svoju razlicitost na takav nacin. Normalni ljudi se ne opterecuju takvim budalastinama.
Tako bi bilo s tvojom "dragom" samo ako sebi za zivotnog saputnika izaberes budalu koja ima raznolike probleme od odgoja, preko manjka pristojnosti do gluposti.
Meni je svejedno sta ljudi oko mene jedu, mom suprugu nije i ako kuha rucak s nekim dodacima sa svinjskim mesom meni napravi nesto drugo. Vecu dramu on pravi oko toga da meni nesto ne bi zasmetalo nego sto je meni uopste bitno sta cemo rucati. Dakle, s normalnim ljudima su nemoguce scene kakve opisujes iz tog hotela i od kojih strahujes u scenama koje zamisljas s nekom hipotetickom nepozeljnom dragom.
Ramzess Veliki

#352 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Ramzess Veliki »

Opet imam pitanje - a šta ako mlada ne jede krmetinu i ne pije ali te mariše gdje god stigne? :oops:
Ramzess Veliki

#353 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Ramzess Veliki »

Znam da mi neće niko odgovoriti ozbiljno, jednako kao i na prvo pitanje pa ... nemojte se ni truditi ... :sad:
The One and Only

#354 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by The One and Only »

Na ovoj temi su se potvrdili slični obrasci razmišljanja. Ne kažem da su svi ateisti takvi ali ih ima i takvih. Alkohol ne strši ko svinjetina, mada za neku vjersku priliku bi stršio itekako.
klixoris

#355 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by klixoris »

The One and Only wrote:Na ovoj temi su se potvrdili slični obrasci razmišljanja. Ne kažem da su svi ateisti takvi ali ih ima i takvih. Alkohol ne strši ko svinjetina, mada za neku vjersku priliku bi stršio itekako.
Je li tako navedeno u Kur'an-u ili si ti licno "odvagao" sta vise strsi ? :)
Last edited by klixoris on 30/06/2015 16:03, edited 1 time in total.
JThomas

#356 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by JThomas »

cuga nema halal substitut. to je jedini razlog zašto je svinjetina kamen spoticanja, a cuga nije.
klixoris

#357 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by klixoris »

JThomas wrote:cuga nema halal substitut. to je jedini razlog zašto je svinjetina kamen spoticanja, a cuga nije.
Kako nema supstituta za cugu ? Pa imaju razni sokovi, cajevi, voda... :-D
JThomas

#358 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by JThomas »

pa imaju. ali ne funkcionišu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#359 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by _BataZiv_0809 »

Ima li za seks kakav halal supstitut
The One and Only

#360 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

I ovo "traženje rupa u zakonu da bi se opravdao vlastiti nemoral" je odlika mnogih ateista. Nekom vjerniku koji je maksimalno posvećen bi smetalo sve a i ne bi se našao u situaciji da ulazi u brak sa nevjernicom.
Queen_of_hearts

#361 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Queen_of_hearts »

The One and Only wrote:Namjerno banalizujete problem sa svinjetinom i svodite to samo na stvar odvojenog prostora za spremanje u frižideru. Nije to tako prosto. Sa svinjetinom idu razne situacije u životu koje su neugodne. Princip u braku bi trebao biti da se nađe neka kohezija između partnera gdje će biti što manje trenja. Ako se forsira individualnost do daske, brak će se neminovno raspasti.

Kada sam bio mali putovao sam na more u Hrvatsku sa svojom i još jednom porodicom koji su bili prijatelji mojih roditelja. Jednog jutra ja za doručak u hotelu odlučim sjesti sa tom porodicom umjesto sa svojom jer su me pozvali da doručkujem s njima. Oni su porijeklom iz Vlasenice i tamo im je pola familije pobijeno od četnika. Međutim ja uze jednu paštetu sa švedskog stola i taman da krenem jesti sjetih se da provjerim sastav. Čitam svinjska mast toliko i toliko procenata, svinjsko meso toliko i toliko. Ja sav uzrujan okrenem se ovoj kćerki i govorim joj šta sam vidio, ona se nasmija i kaže aaaa ozbiljno de meni da vidim, uze paštetu i poče lizati poklopac preda mnom. Onda je proslijedila tu paštetu ocu koji je isto počeo jesti. Ustanem u momentu i otrčim do svoje porodice. Eto, to su ateisti, vole oni isticati svoju različitost isto kao hrvati i srbi svoju nacionalnost u Bosni. Vole likovati da ne vjeruju u Boga i raditi stvari namjerno suprotno od vjernika iako ne moraju.

Tako bi bilo i sa mojom dragom. Hipotetička situacija recimo, neka večera sa mojom familijom u restoranu gdje se može naručiti i svinjetina, svi moji i ja naručimo teletinu ispod sača a draga moja krmeće škembiće. To bi bila katastrofa u nastajanju. :blento: :run:
Meni ovo tako prizemno :-?
Ne pasteta i konzumiranje svinjetine,vec tvoje vidjenje ,pamcenje i cjelozivotna trauma od istog.
Kako je ono "mudro" uvuklo vlasenicu i cetnike u pricu o ateistima i njihovim prehrambenim navikama.....
" e to su vam oni......." jedu svinjetinu ,a vecina sunarodnjaka im muslimani ........mos mislit :-)
hej .........jedu svinjetinu,a znaju da je to njihovim sunarodnjacima muslimanima zabranjeno .
Tvoja fiksacija svinjetinom je tragicna do te mjere da kad covjek pogleda koliko razmisljas o tome ,stice dojam da je za tebe jedenje svinjetine provokacija -"jedes preda mnom,znas da ne smijem,a rado bi " ! ;-)
madner

#362 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by madner »

Koliko si ti obziran prema vegeterancima? Da li pazis da ne jedes meso pred njima ili te boli briga? :D
JThomas

#363 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by JThomas »

upravo je obratno, vjernici traže rupe i opravdanja, kao ti zašto je svinjetina gadna a cuga nije. zašto bih ja tražio opravdanja ako uopšte ne vjerujem da mi ima neko nad glavom? šta ne smatram moralnim neću ni uraditi. ili ću možda popustiti i uraditi, pa se kajati, ali u čemu da tražim rupe kad ne vjerujem?
Last edited by JThomas on 30/06/2015 16:14, edited 1 time in total.
The One and Only

#364 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Queen_of_hearts wrote:

Kada sam bio mali putovao sam na more u Hrvatsku sa svojom i još jednom porodicom koji su bili prijatelji mojih roditelja. Jednog jutra ja za doručak u hotelu odlučim sjesti sa tom porodicom umjesto sa svojom jer su me pozvali da doručkujem s njima. Oni su porijeklom iz Vlasenice i tamo im je pola familije pobijeno od četnika. Međutim ja uze jednu paštetu sa švedskog stola i taman da krenem jesti sjetih se da provjerim sastav. Čitam svinjska mast toliko i toliko procenata, svinjsko meso toliko i toliko. Ja sav uzrujan okrenem se ovoj kćerki i govorim joj šta sam vidio, ona se nasmija i kaže aaaa ozbiljno de meni da vidim, uze paštetu i poče lizati poklopac preda mnom. Onda je proslijedila tu paštetu ocu koji je isto počeo jesti. Ustanem u momentu i otrčim do svoje porodice. Eto, to su ateisti, vole oni isticati svoju različitost isto kao hrvati i srbi svoju nacionalnost u Bosni. Vole likovati da ne vjeruju u Boga i raditi stvari namjerno suprotno od vjernika iako ne moraju.

Meni ovo tako prizemno :-?
Ne pasteta i konzumiranje svinjetine,vec tvoje vidjenje ,pamcenje i cjelozivotna trauma od istog.
Kako je ono "mudro" uvuklo vlasenicu i cetnike u pricu o ateistima i njihovim prehrambenim navikama.....
" e to su vam oni......." jedu svinjetinu ,a vecina sunarodnjaka im muslimani ........mos mislit :-)
hej .........jedu svinjetinu,a znaju da je to njihovim sunarodnjacima muslimanima zabranjeno .
Tvoja fiksacija svinjetinom je tragicna do te mjere da kad covjek pogleda koliko razmisljas o tome ,stice dojam da je za tebe jedenje svinjetine provokacija -"jedes preda mnom,znas da ne smijem,a rado bi " ! ;-)
Ne smeta mi kod običnih ljudi koji nisu involvirani u moju porodicu. :)
klixoris

#365 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by klixoris »

JThomas wrote:pa imaju. ali ne funkcionišu.
Pa napoje te ! Isto kao sto te i "non krmetina" zasiti :-D

Poenta je da vecina "vjernika" koji ovdje vaze, kako po forumu tako i u RL, ne znaju bil piskili il' kakili. Kroje religiju onako kako njima odgovara, pa tako i ovaj primjer gdje je "alkohol manji haram od krmetine", sto je totalna besmislica. Zna se sta i kako pise u Kur'anu, i jasno je da ne moze bit' jasnije. :thumbup:
_BataZiv_0809 wrote:Ima li za seks kakav halal supstitut
Ima ! Zove se Desanka Sakic :D
Last edited by klixoris on 30/06/2015 16:17, edited 1 time in total.
The One and Only

#366 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

madner wrote:Koliko si ti obziran prema vegeterancima? Da li pazis da ne jedes meso pred njima ili te boli briga? :D
Pa pazio bih vjerovatno, možda se i prilagodio situaciji. :)
madner

#367 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by madner »

Kako bi se prilagodio?
Oni naruce salatu, travu ili sta vec brste i sta bi ti? Krisom jeo?
The One and Only

#368 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

madner wrote:Kako bi se prilagodio?
Oni naruce salatu, travu ili sta vec brste i sta bi ti? Krisom jeo?
Sa njima salatu a poslije jeo ko čovjek haha. :)
madner

#369 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by madner »

Pa u restoranu si, poslje su tu drugi biljozderi.

Hoces li odustati od mesa i postati 10 dana vegeterijanac ili ces ipak nesto pojest? :D
The One and Only

#370 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

madner wrote:Pa u restoranu si, poslje su tu drugi biljozderi.

Hoces li odustati od mesa i postati 10 dana vegeterijanac ili ces ipak nesto pojest? :D
Pretpostavljam da bi situacija u kojoj jedem sa vegetarijancima bila samo jednom, ako bi se ponavljalo onda bih jeo normalno. :)
Ramzess Veliki

#371 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Ramzess Veliki »

The One and Only wrote:
madner wrote:Koliko si ti obziran prema vegeterancima? Da li pazis da ne jedes meso pred njima ili te boli briga? :D
A kako bi se odnosio sa ubijeđenim vjernicima koji vjeruju u Tantrizam?
madner

#372 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by madner »

Pa eto i oni su se navikli da jedu pastete sa muslimanima. :D
The One and Only

#373 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

madner wrote:Pa eto i oni su se navikli da jedu pastete sa muslimanima. :D
Moraš priznati da je to bila provokacija, posebno kad je vidjela kako ja reagujem i da govorim to, uze uz osmijeh i pojede.
The One and Only

#374 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Ramzess Veliki wrote:
The One and Only wrote:
A kako bi se odnosio sa ubijeđenim vjernicima koji vjeruju u Tantrizam?
Šta je to, je li se to jede? :D
madner

#375 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by madner »

Pa isto kao sto je meni smjesno da neko ne jede meso i govori kako su to ziva bica. Meso ko meso, sto bi njih zanimalo sto ti imas problem sa pastetom?
Locked