Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Eborg

#351 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Eborg »

A Iskra Bugojno? :mrgreen:
karanana

#352 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by karanana »

a leotar trebinje?
El_comadante

#353 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by El_comadante »

Tomahawk11 wrote:Cuj navijao bi za Juventus, City :-) ne bi ti u to doba znao gdje se nalazi Manchester, a ne da postoji fudbalski klub?
Nekad je bolje prvo malo razmisliti, pa onda napisati. Ne valja uvijek na prvu.
A i prica je bezveze pravo. Cuj da si se rodio '46. :mrgreen:
A i nije to tema, da ne dubimo dalje. Tema je BH Telećom PL BiH :D
@karanana, nisam siguran da Rudar moze dati gol Sarajevu. Onaj njihov trener na poluvremenu rece da mu fali citav tim, neki problemi oko registracije igraca.
falilo im je igrača protiv Olimpika a do utakmice sa Sarajevom imaju dovoljno vremena da prijave igrače...
ultima_palabra

#354 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

BlueBlood wrote:Mozda ce glupo zvucati,al nesto mi naumpade :mrgreen: jel neko primjetio da svi klubovi sto su igrali Yu ligu a sada ovu nasu osim Želje imaju nijanse crvene boje? Sarajevo,Celik,Velez,Sloboda,Borac... ??? :-)
Pa dobro, u socijalizmu je crveno bilo popularno, ništa neobično.
Eborg

#355 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Eborg »

A Velež, Sloboda i Borac osnovani mnogo prije Drugog svjetskog rata. :) Ima tu politike doduše, nisu radničko-socijalističke ideje došle na ove prostore tek 1940-tih, bilo je revolucionara i boraca za radnička prava i ranije. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#356 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tomahawk11 »

Sta je onda sa Benficom, Liverpoolom, Bayernom, Romom? Je li reprezentacija Yuge igrala u crvenim dresovima?
ultima_palabra

#357 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Ma ne mislim ja da je to nešto negativno, dapače... ako klub ili sam osnivač/predsjednik nije bio ideološki podoban nakon '45. najlakše se bilo oprati tako da mu daš neko revolucionarno ime i staviš crvenu boju dresa.

Naravno to nije slučaj za sve te klubove.
BlueBlood

#358 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BlueBlood »

Tomahawk11 wrote:Sta je onda sa Benficom, Liverpoolom, Bayernom, Romom? Je li reprezentacija Yuge igrala u crvenim dresovima?
:roll:

kakve veze imaju ti klubovi sa ExYu ?! :lol: Govorim o poznatijim BH klubovima... bezveze,nesto mi naumpalo :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#359 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tomahawk11 »

BlueBlood wrote:
Tomahawk11 wrote:Sta je onda sa Benficom, Liverpoolom, Bayernom, Romom? Je li reprezentacija Yuge igrala u crvenim dresovima?
:roll:

kakve veze imaju ti klubovi sa ExYu ?! :lol: Govorim o poznatijim BH klubovima... bezveze,nesto mi naumpalo :mrgreen:
Nemaju, ali imaju slicnu boju dresa (nijanse crvene, kako ti rece), koji je onda njihov motiv? Ehh, ova vrucina, pa nam naumpada svasta nesto :mrgreen: Ja bih na Bali, recimo :)
Eborg

#360 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Eborg »

Vala ne znam da je to bio slučaj i kod jednog kluba. Svi oni koji su učestvovali u NDH ligama, odnosno na neki drugi način bili nacionalno obilježeni su ugašeni i ostali takvi do 1992. god. (Slavija, Zrinjski, SAŠK, Đerzelez itd.).

Kao što sam i rekao, Velež, Borac i Sloboda su nastali kao radnički klubovi više ili manje bliski socijalističkoj ideologiji davno prije Drugog svjetskog rata. Čelik i Sarajevo su samo nastavak predratne fudbalske tradicije u tim gradovima.
Charuga
Globalni moderator

#361 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Malo po malo i skrenuste sa teme podobro. Ne bi bilo lose da se organizuje jedan povratak na temu ... 8-)
Eborg

#362 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Eborg »

Pa kad nam ne date pravo ime lige kao naziv teme! I ovaj forum postao komercijala! :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#363 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Eborg wrote:Pa kad nam ne date pravo ime lige kao naziv teme! I ovaj forum postao komercijala! :mrgreen:
Bice bice, samo polako ... ;-)
ganjeta

#364 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

Lagao bi kad bi rek'o da mi nije drago što je klub iz nekog sela prošao dalje, realno. Ko bi trpio divove hejjj, divovi :-) . Sve dok mi budemo prcali jedni druge je li veći blam primiti 6. golova od konobara, ispasti od Zete ili primiti 6. komada od Maribora u dvije tekme, crno nam se piše. Ne može me niko ubjediti da je Maribor bolji od Želje za 4. gola ili da je Zeta bolja od kona, ali opet ga ispušimo jedni i drugi, o Borcu i Širokom neću granati, isti qrac samo drugo pakovanje.

Ova naša liga u ovom formatu je mudo od ovce, rezultati u Evropi pokazali ove godine, a i prethodnih pokazuju redovno. Dok se ne skrati liga, nećemo na zelenu granu i uvjek će nam se dešavati ovakvi blamovi, da te jebote neko selo izbaci. Uvjek će se naći neko iznenađenje kao Šerif ili Levski, ali dugoročno gledano, krompir.

Mnogi misle da je do mentaliteta, jedan od razloga da, ali glavni uzrok je loša liga, mali broj kavalitetnih utakmica. Sad kakva god da je liga, Željo je institucija tu, najtofejniji klub, ali jebo više i to, ja ću pratiti i hodati po raznim vukojebinama jer sam navikao, ali obični čovjek neće ni na tv-u gledati, jer nema šta vidjeti.

Ne znam, ali me baš neki crnjak opalio, nema svjetla na kraju tunela, ne nazire se!
Last edited by ganjeta on 10/08/2012 03:03, edited 1 time in total.
phillie

#365 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by phillie »

Sto te komsije uhakase :D al svaka ti je na mjestu.
ganjeta

#366 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

Ma jok to, mogle su samo poraviti dan :D . Zbog nekih meni dragih ljudi volio bi da su prošli ( lafo :razz: ) iskreno, ali dosta je bilo izdrkavanja branioci časti, kako se ne brukaju i slična sranja.

Djeca nam se smiju, moj Reufe.... :run:
todd_smith

#367 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by todd_smith »

kada pocnes sa "Lagao bi kad bi rek'o da mi nije drago što je klub iz nekog sela prošao dalje, realno. Ko bi trpio divove hejjj, divovi" gubis pravo da drzis pridike o tome kako se trebamo svi popraviti :-)
Lakat Jebić

#368 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Lakat Jebić »

todd_smith wrote:kada pocnes sa "Lagao bi kad bi rek'o da mi nije drago što je klub iz nekog sela prošao dalje, realno. Ko bi trpio divove hejjj, divovi" gubis pravo da drzis pridike o tome kako se trebamo svi popraviti :-)
sto, zato sto nije nista slagao?
todd_smith

#369 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by todd_smith »

ne, nego je kontradiktorno napisano

prosle sezone je bilo "zajebancija" da je tim za kojeg navijate skoro u rangu sa Real Madridom :-) i sad odjednom liga je mudo od ovce

ne kazem ja sad da je ovo STRIKTNO za navijace Zelje, uvijek imas sa obje strane, ali ne mogu ozbiljno shvatiti postove nekoga ko se raduje ispadanju BH tima i onda se okrene i zali se o BH fudbalu
Charuga
Globalni moderator

#370 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Najbolje sad ovde opletite pricu o Evropi. Ovo je tema o domacem fudbalu i neka ostane na tome!
sumirprimus

#371 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by sumirprimus »

slusam neku noc komentatora na rts,kad jep artizan ispo,i fino covjek kaze,spor nam je fudbal,zato sto tako treniramo,moramo promijenit sve u korijenu da bi bili konkurentniji,i kad sami sebi priznamo da ov ako ne ide,i prestanemo se lagat koliko smo jaki,oonda tek moze nesto bit i u evropi...
tako nekako...hocu reci,nije ba vise sramota ni za jedan bh klub ispast ni od jedne ekipe u evropi...
ganjeta

#372 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

todd_smith wrote:kada pocnes sa "Lagao bi kad bi rek'o da mi nije drago što je klub iz nekog sela prošao dalje, realno. Ko bi trpio divove hejjj, divovi" gubis pravo da drzis pridike o tome kako se trebamo svi popraviti :-)
Popuši jednu Zetu, lakše će ti biti :zzzz: .

Jah, trebao sam malo moralisati, da bi mi ti rek'o da imam pravo na nešto...

Ultima je neki dan dobro rek'o : Evropa nekom otvori oči, nekom zamaže.

Pa bolan 99% postova je išlo takvim redosljedom kad je Željo ispao od Maribora. Za početak, branioci časti glavnog grada :lol: pokušajte da se popravite nekim trofejom pa onda sve ostalo. Kakva god ova liga bila Željo je prekucava uzduž i poprijeko, za razliku od vas ali nije to ono što me zadovoljava, jel to teško skontati? Dok god ne bude bar 8. jakih utakmica da vidiš gdje si, dešavaća nam se blamaže slične onim sinoćnim. Opet kažem uvjek će se desiti neki bljesak tipa Levski ili Šerif...ali dugoročno, crno nam se piše ako se liga ne smanji.
Charuga
Globalni moderator

#373 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Neko je spominjao Rudar i nedostatak igraca ali izgleda da je situacija drugacija u odnosu na utakmicu sa Olimpicom:

Rudar Prijedor će za razliku od prošlog susreta protiv Olimpica biti jači za Borislava Topića, Veljka Vukovića, Denisa Bajalicu, Vladimira Karalića i Nemanju Kokanovića. Za ove igrače je kompletirana dokumentacija i oni su registrovani, pa će trener Stojnić moći da računa na njih za utakmicu protiv Sarajeva.

Mada ovo opet nista ne znaci, ovi gore nasi su i dalje favoriti, bez obzira na utakmicu u Podgorici i umor igraca.
ultima_palabra

#374 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Neko je spominjao Rudar i nedostatak igraca ali izgleda da je situacija drugacija u odnosu na utakmicu sa Olimpicom:

Rudar Prijedor će za razliku od prošlog susreta protiv Olimpica biti jači za Borislava Topića, Veljka Vukovića, Denisa Bajalicu, Vladimira Karalića i Nemanju Kokanovića. Za ove igrače je kompletirana dokumentacija i oni su registrovani, pa će trener Stojnić moći da računa na njih za utakmicu protiv Sarajeva.

Mada ovo opet nista ne znaci, ovi gore nasi su i dalje favoriti, bez obzira na utakmicu u Podgorici i umor igraca.
Nikad se ne zna... "ofanzivni" Baja može prirediti iznenađenje :mrgreen:
vryzas

#375 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Zavisi hoce li im ovo ispadanje biti sok terapija i kakav ce biti mentalni sklop na narednoj utakmici. Mi smo pali na ovom ispitu u Travniku!
Jbg. zaheban fakultet :D
Locked