Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

mene je sramota priznati da sam tek sada pogledao ovaj film

Image

nakon skoro 700 pregledanih horrora mogu reći samo da je ovo jedan od najstrašnijih i najzeznutijih horora koje sam pogledao... nema priče odmah se kreće na zanat :) nije ni sekunde dosadan
naježio sam se jedno desetak puta
morao sam zaustavljati film da se vratim u realnost jer sam se toliko udubio i saživio sa likovima u filmu da sam bukvalno drhtao kada sam očekivao da recimo dama u bijelom iskoči
znam da će se pojaviti sve znam ... spreman sam ... ali opet se trznem kao malo dijete 8)

joj ljepote :) nisam se odavno ovako isprepadao
CORE

Post by CORE »

Dark Water (2005)
Toozla

Post by Toozla »

pitt wrote:Ovaj odoh gledati u subotu. Kazu nije los :D

Image
......sta je pticice.... :D ....gdje je komentar nakon sto si pogledao film.....zbunjujuce, ha..... :D :D :D
stickitout

Post by stickitout »

Obavezno pogledati kad budete u prilici!

Film se zove "Overcoming", dokumentarac o profesionalnom biciklistickom timu CSC tokom Tour de France-a 2003.

Malo opsirnije je opisano na ovom linku:http://www.e.bell.ca/filmfest/2005/film ... asp?id=200
pitt

Post by pitt »

uhhhh sto ce se komi obradovati :D:D:D

Aeon Flux http://www.aeonflux.com/

Charlize je bomba :D:D

Image
Drugarica

#356 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima..

Post by Drugarica »

The_Fluid wrote: Bitno je podijelite uzhitak dobrog filma i sa drugim Sarajevo-X forumashima. :)
Braveheart - glumi Mel Gibson

film filmova, bar za mene! mada mislim da ne postoji niko ko ga vec nije gledao bar dva puta. Odgledala sam ga 14 puta, cak napamet znam pola filma :)
najbolja je scena gdje Mel/William kaze...

I am William Wallace! And I see a whole army of my country men, here, in defiance of tyranny. You've come to fight as free men, and free men you are. What will you do with that freedom? Will you fight?

Against that? No, we'll run, and we'll live.

Aye, fight and you may die, run, and you'll live... at least a while. And dying in your beds, many years from now, would you be willin' to trade ALL the days, from this day to that, for one chance, just one chance, to come back here and tell our enemies that they may take away our lives, but they'll never take... OUR FREEDOM!
Altsa

Post by Altsa »

Image

film u kojem su prikazane eksplicitne scene sexa. film je inace poprilicno degutantan i ostavlja jedan mucan ugodaj.
ne mogu bas reci da je za preporuku ali ga treba pogledati.
dinash

Post by dinash »

degutantan? zasto? jer su "prikazane eksplicitne scene sexa"? sex degutantan? otkad?

8) :D
Altsa

Post by Altsa »

dinash wrote:degutantan? zasto? jer su "prikazane eksplicitne scene sexa"? sex degutantan? otkad?

8) :D
govorimo o filmu a ne o sexu. citaj malo bolje. :lol: :lol: :lol: :lol:
alek

Post by alek »

kralj ubu, ceski
:D :D to je sjajan film :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

the machinist :? samo da vidite koliko je cristian bale smršao :-?
alek

Post by alek »

mraVOjed wrote:samo da vidite koliko je cristian bale smršao :-?
takvi su filmovi najbolji :?
boogy

Post by boogy »

Oldboy

http://www.mandiapple.com/snowblood/oldboy.htm

prilično interesantan film
MayaSA

Post by MayaSA »

"The Notebook"

http://www.imdb.com/title/tt0332280/

Nisu ludo poznati glumci i nije nesto sto bi samo od sebe punilo kina, ali je film nabijen emocijama, ima zanimljivu tematiku i meni se strasno svidio. Preporucujem. :)
rumenko

Post by rumenko »

e sto juce gledah film....toplo vam ga preporucujem ...fakat...
en_jackal

Post by en_jackal »

kralj ubu, ceski
Very Happy Very Happy to je sjajan film Very Happy
gdje si nasao taj film????
ima jos jedan ceski Very Happy "osnovna skola"...govori direktor skole na razglas ucenicima, veceras u nasem gradu igra predstava idiot..., ko zeli vidjeti idiota neka dodje u moju kancelariju Very Happy i podigne karte...parafraziram Very Happy Very Happy
sverak.....heheh...sjecam se te scene.........ako me pamcenje sluzi dobro...ja mislim da je film bio nominiran za oskara...
alek

Post by alek »

nisam nasla, desio mi se :? jedne gluhe veceri na hrt-u :D
mukkii

Post by mukkii »

Image

Boziji Grad(Cidade de Deus) - Epska prica Fernanda Meirelesa o trgovini drogom, ratu bandi, izgaranju u ambiciji i nasilnim odmazdama u najozloglasenijoj faveli Rio de Janeira. Zasnovan na stvarnim dogadjajima, "Boziji grad" otkriva mracnu stranu brazilskog ulicnog zivota sa strasnom i eksplozivnom energijom.
MayaSA

Post by MayaSA »

Gledala ovaj film sinoc. Odlican. :) Mozda malo tezak, ali kvalitetan.
_MaYa_

#370 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima..

Post by _MaYa_ »

The_Fluid wrote:Cijelo je mnoshtvo tema otvoreno, gdje je vrlo malo odgovora (nisu ni neophodni), gdje govorimo koji smo film pogledali i svidio nam se, ili nam se nije svidio.
Preporuchite drugima film koji ste upravo pogledali, nije bitno gdje zhivite i gdje ste gledali isti film. Da li u kinu, ili na DVD/DiVX-playeru, ili na nekom zemljanom/kablovskom/satelitskom kanalu?

Bitno je podijelite uzhitak dobrog filma i sa drugim Sarajevo-X forumashima. :)
Gledateljima preporučujem film Fightplan, ne znam koliko sam u togu, ali sinoc sam ga gledala i film ej stvarno okay, kad se uživiš a valjda se to predpostavlja... :D ne znam kako ga prevode... ali snađite se i obavezno pogledajte ;)

hvala na pažnji i doviđenja!
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

mraVOjed wrote:the machinist :? samo da vidite koliko je cristian bale smršao :-?

gledala sam, :roll: film ok, ali ne volim ja kad legnem navečer pogledam film i onda jos dva sata ležim i razmišljam, dakle nije za gledati navečer, nego... onako finoo po danu aaaaa

također ej dobar i Buterfly Efect

obavezna lektrira, svi to moraju pogledati... ma vjerovatno svi jeste ali eto ako nije... glumi ashton kutcher...
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

danas wrote:traffic je adaptacija britanske serije, u kojoj popularna americka tema -- rasizam -- nije potencirana na isti nacin. i ipak je tematika traffic-a nesto drugo, a ne rasizam per se. a svako zna da se americki tinejdzeri iz bogatih predgradja drogiraju vise nego bilo koji crnci, samo sto crnci zavrse u zatvoru, a bijelci dobiju rehab i college za istu stvar. pa pogledaj samo glavnog narkomana, alkosa, i coke-snortera koji nam je danas president.

?
a super je traffic, no meni je od tih drogeraskih ubjedljivo bolji bijeli prah... jak film... radnjica za 5, meni se svidja i johneyyyy :-)
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

komi wrote:Image

nisam zadovoljan...nastavak fenomenalnog horrora kuća sa 1000 leševa je sve osim horora :(

samo za hard rob zombi fanove
ima malko mizantropije, iživljavanja ponižavanja i krvi ali sve u svemu besmislen nastavak
ma gledala sam oba... ma boleština
victory

Post by victory »

Image

Bob Dylan - No Direction Home (2005) [Martin Scorsese]

fantastican dokumentarac koji traje skoro 4 sata. briljantan kolaz razlicitih video zapisa, razgovora, intervjua i komentara koji bacaju novo svjetlo na Dylanovu karijeru, u rasponu od njenog samog pocetka pa sve do kraja 1966.
koristim ovu priliku da se zahvalim americkoj PBS televiziji koja je u talu sa mojim SBS tv kanalom :D
eto, na nasu srecu, sretni i plodotvorni brak izmedju PBS televizije & Martin Scorsesea se nastvlja. nakon sjajne dokumentarne serije Martin Scorsese Presents The Blues - A Musical Journey (2003) koju sam, usput da kazem i da se zahvalim, odgledao na mojoj ABC televiziji :D

ponukan ovim fantasticnim dokumentarcem ponovo sam posegao za mojim DVD izdanjem legendarnog Pennebakerovog dokumentarca koji prati Dylana na trosedmicnoj turneji po Engleskoj, tokom 1965.

obratiti paznju na scenu u kojoj se Donovan gubi, nestaje, znoji, guta pljuvacku i propada u bezdan vlastite malenkosti, u trenutku kada prvi put slusa Dylana u nekom hotelskom sobicku.

Image

Bob Dylan - Don't Look Back (1966) [D.A. Pennebaker]
danas

Post by danas »

nedavno pogledala dva ceska, nije lose...

Image

Image
Post Reply