Njen dečko tako kaže, nije više u komi... Ne znamDon Zivconi wrote:
zao mi je sto moram reci ali cura nije svjesnaodnosno to je jedan vid kome ima refexe ali je u komi, znaci imas osjecaj da te gleda prati ocima sve ali je u komi. Ovo su mi rekli na neuro
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
- Zovem se Zelena
#351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
- DaysleepeR
#352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
koma iz filmova te sapunica, te koma u stvarnom svijetu se značajno razlikuju. obično osoba izgleda budna i svjesna jer gleda okolo i miče se ali nije tu.
- cappy_tempo
#353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
jesam ja lud ili se od 6h osjeti da nesto gori u gradu? sad sa prozora gledam tamo prema carsiji oblak dima se navlaci,a ispod bijele tabije kao da trava gori?
edit: http://www.klix.ba/vijesti/bih/pozar-ko ... /120719164
vijest postavljena kao da je totalno neka glupost...
edit: http://www.klix.ba/vijesti/bih/pozar-ko ... /120719164
vijest postavljena kao da je totalno neka glupost...
- Hemera
#354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
ja baš pisah u razno diskusijama da se osjeti paljevina u gradu.... 
- O'zone
- Globalni moderator
#355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ma gori nešto i na Obali oko Radićeve kako sam skontao ima i vatrogasni vozila sa upaljenim rotacijama (gledao sa Skenderije) a i u Vilisu jedno vatrogasno vozilo patrolira. Oko BBI centra pada pepeo
- Hemera
#356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
bože sačuvaj...ja se tješim da vatrogsci zaljevaju kao prije nekoliko noći drveća...ali eto...izgleda da nije
- Optimist
#357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Gorila je trava kod tabije sa one strane prema Palama. Tamo ionako mane stani.
- Comrad
#358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Znam da se radi o nemogucoj misiji, ali kad policija misli maknuti one cigane sa glavne saobracajnice sto peru sofersabje i maltretiraju gradjane! Pa je li dosta vise?
Jucer vozim i stanem na socijalnom na semaforu, ispred mene nesto kao manji kombi holandskih registracija. I onaj cigan im pridje i odmah poce cistiti, zavrsio i sad njima na prozor, oni tamo-vamo, vidim koprcaju se, traze pare u medjuvremenu se zeleno upalilo, covjek mora krenuti, neka zena na zadnjem sjedistu rovi po torbi, onaj cigan ih pljuje i psuje im, covjek krenu sta ce svi iza njega sviraju. Uzas. Vidi se na njima da su ono kultura, malo se i prepali...
Isto tako ta djeca redovno stoje na sred saobracajnice. Neki dan curica bukvalno stoji na sred puta, na liniji, auta prolaze, zeleno na semaforu uveliko, curica nema u njoj pola metra...
Sarajevo turisticki grad.
I samo mi nemojte price, to imas svugdje u svijetu, jer nema.
Ima mozda u kambodzi i u pizdicima, ovo da se radi na glavnoj saobracajnici je katastrofa.
Je li problem da policija obidje krug svako 2h i rastjera ovu ciganiju sa semafora?
Jucer vozim i stanem na socijalnom na semaforu, ispred mene nesto kao manji kombi holandskih registracija. I onaj cigan im pridje i odmah poce cistiti, zavrsio i sad njima na prozor, oni tamo-vamo, vidim koprcaju se, traze pare u medjuvremenu se zeleno upalilo, covjek mora krenuti, neka zena na zadnjem sjedistu rovi po torbi, onaj cigan ih pljuje i psuje im, covjek krenu sta ce svi iza njega sviraju. Uzas. Vidi se na njima da su ono kultura, malo se i prepali...
Isto tako ta djeca redovno stoje na sred saobracajnice. Neki dan curica bukvalno stoji na sred puta, na liniji, auta prolaze, zeleno na semaforu uveliko, curica nema u njoj pola metra...
Sarajevo turisticki grad.
I samo mi nemojte price, to imas svugdje u svijetu, jer nema.
Je li problem da policija obidje krug svako 2h i rastjera ovu ciganiju sa semafora?
- drndalo
#359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Jeste...Comrad wrote:Je li problem da policija obidje krug svako 2h
-
Fauja Singh
#360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Na semaforu gdje se iz pravca grada skrece prema hotelu Radon Plaza uvijek ima roma koji peru sofersajbe, a prekoputa tog semafora (tamo kod doma penzionera) skoro pa uvijek ima policijska petica ili policajci na motoru, tako da na obilaske zaboravite jer im pred ocima peru sofersajbe i ne zele se pozabaviti tim problemom. Da bar imamo kvalitetne medije snimili bi ili uslikali pa to objavili, nakon javnih kritika neko bi se i sa tim romima pozabavio, ali jbg to se ne moze iz kancelarije copy/paste, lakse zato citirati onog seljaka iz laktasa i svaki dan nam dizati pritisak sa njegovom slikom na naslovnicama.
- Hemera
#361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
policija treba da rastjera čergu na zeljeznickoj stanici,ima ih barem 30 , skacu po kome stignu ,razbacivaju smece i izlezavaju se po livadi , ruglo pravo
kad dodu stranci autousom ili vozom imaju pravi ugodjaj....
- cigara
#362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
a onda ce srati svi kako je romima eto tesko, drustvo ih potiskuje, nema se posla, niko ih nece, niko ne brine za njih... goni ih preko 100 granica samo dalje odavdeHemera wrote:policija treba da rastjera čergu na zeljeznickoj stanici,ima ih barem 30 , skacu po kome stignu ,razbacivaju smece i izlezavaju se po livadi , ruglo pravo
-
FreakyStyley
#363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Neki dan sam vidio na onoj raskrsnici kod elektroprivrede legla mala na haubu frajeru, ceka da joj da pare, zeleno se upalilo on trubi, dijete nista.
-
VjecitiStudent
#364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Jel' ti palo na pamet kako ogromna vecina stanovnistva BiH izgleda posjetiocima iz EU?cigara wrote:a onda ce srati svi kako je romima eto tesko, drustvo ih potiskuje, nema se posla, niko ih nece, niko ne brine za njih... goni ih preko 100 granica samo dalje odavdeHemera wrote:policija treba da rastjera čergu na zeljeznickoj stanici,ima ih barem 30 , skacu po kome stignu ,razbacivaju smece i izlezavaju se po livadi , ruglo pravo
Bacaju smece na sve strane, rijeke zagadjuju fekalijama, kesama, automobilima, odu na izlet u neki prelijepi kutak prirode i onda odvrnu muziku iz auta, ostave iza sebe brdo smeca, usput zapale i koje drvo ...
... napravi 100 granica, samo ih ne pustaj nikada u EU ....
- plejka2
#365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Tarik Aljović (18), koji je krajem juna skrivio saobraćajnu nesreću kod Narodnog pozorišta u Sarajevu, u kojoj je teško povrijeđena Ajla Hadžismailović (28), na slobodi je od prošlog petka, 13. jula.
jovića pustio na slobodu ocijenivši da više ne postoji opasnost da utječe na svjedoke, budući da su saslušani svi svjedoci tokom istrage.
Tužilaštvo je, međutim, dan ranije, 12. jula, uputilo zahtjev za određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te je Sud za danas u 10 sati zakazao sjednicu na kojoj će donijeti odluku. Međutim, na sjednici se nisu pojavili ni osumnjičeni ni njegov advokat Nedim Dobojlić, te je kantonalni tužilac u prijedlogu za određivanje pritvora kao dodatni razlog naveo i opasnost od bjekstva.
Advokat Dobojlić je odbio dati bilo kakvu izjavu, kazavši kako ne daje informacije o svojim klijentima. Sud će vjerovatno zakazati novu sjednicu i poslati novi poziv objema stranama u postupku.
Podsjetimo, Aljović je 25. juna Mercedesom prošao kroz crveno svjetlo kod Narodnog pozorišta u Sarajevu i udario u Citroen te teško povrijedio Ajlu Hadžismailović. Sud mu je 27. juna odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, nakon čega je 13. jula pušten na slobodu.
jovića pustio na slobodu ocijenivši da više ne postoji opasnost da utječe na svjedoke, budući da su saslušani svi svjedoci tokom istrage.
Tužilaštvo je, međutim, dan ranije, 12. jula, uputilo zahtjev za određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te je Sud za danas u 10 sati zakazao sjednicu na kojoj će donijeti odluku. Međutim, na sjednici se nisu pojavili ni osumnjičeni ni njegov advokat Nedim Dobojlić, te je kantonalni tužilac u prijedlogu za određivanje pritvora kao dodatni razlog naveo i opasnost od bjekstva.
Advokat Dobojlić je odbio dati bilo kakvu izjavu, kazavši kako ne daje informacije o svojim klijentima. Sud će vjerovatno zakazati novu sjednicu i poslati novi poziv objema stranama u postupku.
Podsjetimo, Aljović je 25. juna Mercedesom prošao kroz crveno svjetlo kod Narodnog pozorišta u Sarajevu i udario u Citroen te teško povrijedio Ajlu Hadžismailović. Sud mu je 27. juna odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, nakon čega je 13. jula pušten na slobodu.
- cigara
#366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
odakle ti to? ne znam putujes li ali ja putujem jako puno i nije tacno. naravno ima papaka i seljadije al nemoj mi to turisticko-bolimebriganijemoje-ponasanje uporedjivati s nekakvom borbom za ljudska prava roma dok ovi sve sto hoce je da prose, i da jeste tako, nece da rade!. pljuni me ako bar njih 100 nisam ponudio posao za 20KM koji realno vrijedi puno manje (tipa ciscenje baste koje traje sat vremena) i svaki je odbio.VjecitiStudent wrote:Jel' ti palo na pamet kako ogromna vecina stanovnistva BiH izgleda posjetiocima iz EU?cigara wrote:a onda ce srati svi kako je romima eto tesko, drustvo ih potiskuje, nema se posla, niko ih nece, niko ne brine za njih... goni ih preko 100 granica samo dalje odavdeHemera wrote:policija treba da rastjera čergu na zeljeznickoj stanici,ima ih barem 30 , skacu po kome stignu ,razbacivaju smece i izlezavaju se po livadi , ruglo pravo
Bacaju smece na sve strane, rijeke zagadjuju fekalijama, kesama, automobilima, odu na izlet u neki prelijepi kutak prirode i onda odvrnu muziku iz auta, ostave iza sebe brdo smeca, usput zapale i koje drvo ...
par puta su mi poceli udarati po autu jer nisam dao pare pa su samare pokupili, i oni mladji i stariji. govna su to obicna kojima je samo do prosenja
- Hemera
#367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Jel' ti palo na pamet kako ogromna vecina stanovnistva BiH izgleda posjetiocima iz EU?
ne mrzim rome
ali gologuza djeca po stanici
mame koje previjaju djecu bacaju pelene okolo
razbacivaju smece iz kutija sa stajalista
vucaranje drugih ljudi za ruku,zena za suknje i tasne
pranje u fontani...
lezanje u parku ispod drveca
skakucu djeca okolo dok neki ne zavrsi pod tramvajem ili autobusom ili autom
prosijacenje...
ma i ja to radim...sve
isto je
gologuza hodam okolo raznosim smece prosjacim skacem vucem za rukav....takva ja izgledam stanovnicima EU.
boga ti...
eto nije ruglo a ja sam hitler.
-
Bodkin
#368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Boze dragi...plejka2 wrote:Tarik Aljović (18), koji je krajem juna skrivio saobraćajnu nesreću kod Narodnog pozorišta u Sarajevu, u kojoj je teško povrijeđena Ajla Hadžismailović (28), na slobodi je od prošlog petka, 13. jula.
- PapakizSarajeva
#369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
'ta ce ba tuzilastvo ? Ja mu kroz noge probaciv'o ...plejka2 wrote:Tarik Aljović (18), koji je krajem juna skrivio saobraćajnu nesreću kod Narodnog pozorišta u Sarajevu, u kojoj je teško povrijeđena Ajla Hadžismailović (28), na slobodi je od prošlog petka, 13. jula.
-
Bodkin
#370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
sve stoji osim boldiranog. to sto ostali ne leze su nasi kompleksi. park sluzi da ti odes, poneses deku i legnes i citas knjigu. odes i dobacujes se frizbijem, loptom ili strebas. kako nije ofirno na moru a jeste kod nas? zato sto na moru ili vani svi rade a ovdje niko (i zato naravno sto imam 25 kvadrata parka u gradu jebala im betonska dzungla sve)Hemera wrote:
Jel' ti palo na pamet kako ogromna vecina stanovnistva BiH izgleda posjetiocima iz EU?
ne mrzim rome
ali gologuza djeca po stanici
mame koje previjaju djecu bacaju pelene okolo
razbacivaju smece iz kutija sa stajalista
vucaranje drugih ljudi za ruku,zena za suknje i tasne
pranje u fontani...
lezanje u parku ispod drveca
skakucu djeca okolo dok neki ne zavrsi pod tramvajem ili autobusom ili autom
prosijacenje...
ma i ja to radim...sve
isto je
gologuza hodam okolo raznosim smece prosjacim skacem vucem za rukav....takva ja izgledam stanovnicima EU.![]()
boga ti...
eto nije ruglo a ja sam hitler.
- olensoner
#371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Udarati i kanznjavati, jedino rjesenje, ocito se sa njima ne moze nista rijesiti na normalan nacin. U Austriji, u mom komsiluku, nekakvi cigani iz Teslica usli u tudju kucu, bez ikakvog pitanja, nista, covjek ne koristi kucu, unistili unutra sve, vatru pale, katastrofa. Sad policija stalno dolazi, naplacali su se kazni par hiljada eura, sad su se umirili malo.
A i u Sarajevu ih imam par u komsiluku, isto stalno nesto ukradeno, obijeno, razbijeno. Nema smisla da ljudi trpe torturu, jedne male grupe, da bi nam drzava bila kao multietnicna.
A i u Sarajevu ih imam par u komsiluku, isto stalno nesto ukradeno, obijeno, razbijeno. Nema smisla da ljudi trpe torturu, jedne male grupe, da bi nam drzava bila kao multietnicna.
- poznanik
#372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Nadam se da ćeš dobiti trajno uklanjanje sa ovog forumatag33 wrote:Rome mrzim iz dna duse. Da se mene ista pita(a steta jer se ne pita) ja bi njih fino u komoru jednu i pustio plin. Samo znaju da prose a kad im ponudis da nesto urade nece. Dalje, isto mi se desavalo cesto i nedavno da navale na šajbu iako im kazes da odu i jos onda stanu ispred auta, nece da se maknu. Takodjer stoje na sred ceste i nece da se maknu i kad bi bio pri nekoj brzini i udario ga, ja bih bio kriv u ocima zakona.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Jebo EU. Trebao si s nama u Sofiju da vidiš na šta liči ta famozna EU. Naši ganci su male mace za ono 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Što mene dovodi do zaključka da me treba boliti neka stvar šta ta ista EU misli o nama..
- tag33
#375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
A ja se nadam da ce tebi neko samar opaliti da malo sebi dodjes.. ti ih sebi kuci dovedi kad ih volis tolikopoznanik wrote:Nadam se da ćeš dobiti trajno uklanjanje sa ovog forumatag33 wrote:Rome mrzim iz dna duse. Da se mene ista pita(a steta jer se ne pita) ja bi njih fino u komoru jednu i pustio plin. Samo znaju da prose a kad im ponudis da nesto urade nece. Dalje, isto mi se desavalo cesto i nedavno da navale na šajbu iako im kazes da odu i jos onda stanu ispred auta, nece da se maknu. Takodjer stoje na sred ceste i nece da se maknu i kad bi bio pri nekoj brzini i udario ga, ja bih bio kriv u ocima zakona.