Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisati??

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nikimostar

#351 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by nikimostar »

Ja govorim konkretno za ovu saobracajnu nesrecu,nije pio,kroz crveno jeste prosao,sad sta je bilo u njegovoj glavi u momentu zna on,ali 4 godine nije malo vjeruj mi
mahalas505

#352 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by mahalas505 »

petunija wrote:Problem je što se te kazne ne primjenjuju
Mi ovdje tražimo da se počnu primjenjivati, jer ako svaki lokalni kabadahija bude pošten odmah ili eventualno nakon mjesec dana, kad većina zaboravi na sve, onda nam džaba zakoni i kazne, kolike god bile.
Pa problem je sto je zakon ostavio podosta prostora sudiji za neke stvari. Ne kazem da treba ici striktno, jer ipak svaki slucaj je za sebe, ali npr. minimalne kazne za neka krivicna djela bi se mogla podici.
nikimostar wrote:Ja govorim konkretno za ovu saobracajnu nesrecu,nije pio,kroz crveno jeste prosao,sad sta je bilo u njegovoj glavi u momentu zna on,ali 4 godine nije malo vjeruj mi
Ma znam, nije malo ni djevojci sto ce vjerovatno ako ostane ziva, imati trajne posljedice, ne 4 godine, sigurno citav zivot.
Last edited by mahalas505 on 27/06/2012 08:29, edited 1 time in total.
Hendrix

#353 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Hendrix »

zateznistub wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120626133

Profesor na fakultetu izjavi da ni jedna sobracajna nesreca nije namjerna i da kazne nisu male.
Mislim WTF :shock: :-)
Lindov je čuveni sveznalica, od građevine, saobraćaja preko ekonomije i geopolitike, jednostavno čovjek je toliki um da zna apsolutno sve i nekim čudom je postao redovni gost na svim mogućim emisijama i medijima gdje se spomene saobraćaj. On i njegov čuveni pajdo sa fakulteta, doktor Nedžad Branković su sami vrh nauke kod nas.

Očekujem uskoro i njegove komentare u vezi svemirskog programa NASAe, nuklearne krize u Iranu, nastanku čovječanstva i šire...
Last edited by Hendrix on 27/06/2012 08:32, edited 1 time in total.
Revolver

#354 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Revolver »

Raspored wrote:
debeljko20 wrote:ljudi ova zemlja tone i ekonomski i moralno. umjesto da se dignu svi povodom ovog slučaja-niko ništa. mediji šute a znaju povodom nekih banalnih stvari da naprdjuju danima. zašto se niko ne oglasi od nadležnih? ministar kantonalne polcije, ministar federalne policije, bilo ko? ovo više nije incident nego postaje pravilo a djeca su sve bjesnija. ako ovaj klinjo ne dobije bar 20 godina robije onda pravni sistem u ovoj zemlji ne postoji. a anarhija će postati jedini oblik društvenih odnosa.
Prijatelju to je zato što smo mi mala sredina gdje se svi znaju međusobno i niko se ne želi zamjeriti sa nekim bez dobrog razloga, a smrt ili invaliditet neke tamo cure našim ljudima nije dovoljno. Da je cura nekog tamo "bitnog" taj mali bi po izlasku iz zatvora ležao ispod bora na Trebeviću. Bitno je da su svi dnevnici i novine zagušene pričom oko rekonstrukcije vlasti a niko da napiše iole kritički kvalitetan članak ili uradi prilog o ovome. Da nije ovog foruma i par web stranica priča sa Skenderije i ova bi brzo potonule u zaborav.
ovo je ključna stvar! niko se ne želi zamjeriti, svi žele biti raja sa svima. mahalski mentalitet. ali nije Sarajevo mala sredina, oni su od njega NAPRAVILI malu sredinu!
mahalas505

#355 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by mahalas505 »

Hendrix wrote:

Profesor na fakultetu izjavi da ni jedna sobracajna nesreca nije namjerna i da kazne nisu male.
Lindov je čuveni sveznalica, od građevine, saobraćaja preko ekonomije i geopolitike, jednostavno čovjek je tolik um da zna apsolutno sve i nekim čudom je postao redovni gost na svim mogućim emisijama i medijima gdje se spomene soabraćaj. On i njego čuveni pajdo sa fakulteta, doktor Nedžad Branković su sami vrh nauke kod nas.

Očekujem uskoro i njegove komentare u vezi svemirskog programa NASAe, nuklearne krize u Iranu, nastanku čovječanstva i šire...
Ne zna se koje bolji "strucnjak" jal ovaj Lindov, jal Brankovic. Ma tuga ko ce sutra praviti novi zakon...
kockica_kockica

#356 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by kockica_kockica »

Jutros na raskrsnici nedaleko od raskrsnice gdje je bio sudar.... Upalilo se zeleno.. ispred mene kolona.... u medjuvremenu se upalilo crveno.. Lola iza mene fino zaobisao mene i prolazi kroz crveno...
Kako se desavaju sudari i nesrece.. eto kako se desavaju....

Na doticnoj raskrsnici od trenutka kada se upali crveno svjetlo na glavnoj cesti do trenutka kada se upali zeleno za aute koji su namostu prodje vise od 7 sekundi, jer u medjuvremenu se pali crveno za pjesake na mostu i zeleno za pjesake na glavnoj cesti....
petunija

#357 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by petunija »

@mahalas505
Da i to je problem što kažeš, ali onda se bune oni tkz. borci za ljudska prava.
Kakva crna prava za osobu koja počini zločin??? To ne smije imati nikakva prava.
Ally71

#358 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Ally71 »

JThomas wrote:
nidokralj wrote:mislim da je pojedincima veci problem sto je vozac Mercedesa sin cevabdzije, nego sto je djevojka tesko povrijedjena :(
problem je strašna bahatost i kurčenje od strane onih koji još uvijek marke svojim radom nisu zaradili. a koja nije samo ružna za vidjeti i čuti, nego odnosi i živote. ovakve stvari su direktni produkt "ko sam pa ja" mentalnog sklopa, a koji je upravo karakterističan za našu "zlatnu mladež".

Upravo tako :thumbup:
shin

#359 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by shin »

Profesor jos izjavi da udese prave jer su ''rastereceni'' radi godisnjih odmora. :lol:
sinuhe

#360 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by sinuhe »

Mogu se momcima dati pare i za kurve. Ne mora auto.
Pokusavam samo da dokucim ucestalost ovih ubistava :?
Last edited by sinuhe on 27/06/2012 08:52, edited 1 time in total.
mericak

#361 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by mericak »

Ja, ako nista, necu vise jesti cevape u Zmaju!
Nije sad ni da visim tamo i vjerovatno mojih par porcija nece ni osjetiti, ali ako bismo masovno svi poceli bojkotovati Zmaj, ako nista ne bi imao para za novi Mercedes :sad:
sneki712

#362 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by sneki712 »

UZAS JEDAN, JEDVA SAM USPIJELA NEKE POSTOVE DA PROCITAM, NEMAM RIJECI ZA OVAKVU TRAGEDIJU sve je teze i teze gledati sta se desava u Sarajevu i sirom BiH.
Da li postoji moguscnost da se u prevenciji nesto ulozi , ovde na svim glavnim raskrsnicama i potecnijalno nesigurnim pa statistici udesa su postavljene kamere za crveno a da ne kazem za udese.Na crveno u roku 5 dana dobijete postu da platite $150.00 cak se mozete i zaliti ali nema sanse da kupite sudiju.Policiji ako ponudite mito jos jedna kazna sve sudski.Na brzu voznju osiguranje se povecava sa 150.00 mjesecno na $500.00 mjesecno. Ko nema osiguranje za auto, uzima se vozacka ,kazna $5000.00 .Ovo sve ulazi u personal driving record tako da poslije udesa osiguranje drze po 6 godina dok se ne ociste od krivicnih djela.Moraju ponovo uzeti curse safety driving iopet ispocetka kao nasa djeca od 16 godine polazu teoriju a nakon 8 mjeseci ima pravo sjesti za volan, u meduvremenu dozvoljeno je samo po gradu ne autoputevima voziti toj djeci sa roditeljima koji vec imaju iskustvo 3 godine. Kursevi za voznju po mom misljenju su slabi tj, praksa samo 15 casova dobiju za $500.00 teorija je obilna 3 mjeseca se fokusiraju na sigurnost voznje. tako da pored roditelja koja omoguce djeci minimum 50 casova djeca uzmu jos 10 do 20 casova privatno sa popustom $400.00 uglavnmon iz 2gog ili treceg puta poloze. Vjerovatno iz ovih razloga su smanjeni udesi zadnjih 5 godina za oko 50%.Po vasem standardu ovo bi sve trebalo da bude jeftinije, nemojte me krivo shvatiti ali udaranje po djepu barem ovde funksionise.Na tv javno prikazu svakog politicara, guzonju za svaki prekrsaj,Policija je veoma ljubazna ali radi svoj posao,Cak se moze i prisustvovati sudjenju bilo kojem gradjaninu,
Zaista mi je zao da je obican narod nemocan jer nije zasluzio to.
Molim boga da prezivi nesretna djevojka i sa sto manje posljedica da prodje iako ce trauma ostati dugo
Da joj bog da da ostvari svoje snove
svaki dan pratimo vijesti koliko su nam dostupne , suosjecamo sa vama

5

5
Last edited by sneki712 on 27/06/2012 09:09, edited 1 time in total.
zateznistub

#363 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by zateznistub »

shin wrote:

Profesor jos izjavi da udese prave jer su ''rastereceni'' radi godisnjih odmora. :lol:
Čovjek nekad ne zna bil' plakao il' bi se smijao. Da je siroti Monty ovdje i on bi se cudio.
Moll_Flanders

#364 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Moll_Flanders »

nikimostar wrote:Ja govorim konkretno za ovu saobracajnu nesrecu,nije pio,kroz crveno jeste prosao,sad sta je bilo u njegovoj glavi u momentu zna on,ali 4 godine nije malo vjeruj mi
Četiri godine za ovo bi bilo PREMALO!
Ja mu želim da dobije sto puta više, ali svjesna sam da će i ovo proći i da će se sve zataškati i ljudi će opet zaboraviti.
int21

#365 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by int21 »

Sobra negra ili nesto slicno.....

I to sa naglaskom zasto i ne ostavljati ih na trebevicu nego ispred kuce.
debeljko20

#366 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by debeljko20 »

ja se iskreno nadam da će roditelji ili rodbina od ove djevojke nekad naći snage i da će pokrenuti neku akciju a koja bi za rezultat imala neku promjenu, neku akciju vlasti, pravosuđa... bilo šta.
Melami

#367 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Melami »

Pored ovih kamikaza mislim da je kod nas veliki problem kultura u saobracaju.
kazne nisu premale ako bi se pocele davati maksimalne propisane zakonom, a ne svakom trecina od minimalne.
Znam covjeka koji je pijan ubio neduzni djevojku na autputu, i odlezao godinu i na slobodu.

Mene cudi kako vecinom pogine onaj prav zdrav, a ovi debili izadju bez ogrebotine.
Melami

#368 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Melami »

Isto tako, definitivno je vrijeme da se uvede skuplje osiguranje za ove koji imaju saobracajne nesrece u kojima su krivci, a normalnom narodu koji u 20 godina nije imao prekrsaja da neko normalnije osiguranje u skladu sa standardom i vreijednosti auta koja se voze.
I dosta vise polaganja vozackog preko stele, kako oni u komisiji ne znaju da oni mogu sutra cekati zeleno na semaforu a neko gda ih iznenada ''pogura''.
quarterback

#369 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by quarterback »

Melami wrote: Mene cudi kako vecinom pogine onaj prav zdrav, a ovi debili izadju bez ogrebotine.
zato sto debili uvijek voze mercedes, bmw, audi a prav zdrav je u kakvom auticu jer jedva skucka za gorivo i registraciju
Emir33

#370 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Emir33 »

A ti kao mislis da svako ide namjerno praviti udese i ne samo drugima, vec i sebi unistavati zivot?
tag33

#371 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by tag33 »

Joj profesora, cuj 4 godine puno za ubistvo.. :roll: i hajde kad bi i te 4 godine odlezali nego ce biti zatvor poluotvorenog tipa+dobro vladanje+kad se malo podmazu stvari na pravim mjestima i lezat ce bukvalno par mjeseci u zatvoru, to jest nociti na racun poreskih obveznika.. ovo treba sve mijenjati iz korjena a ne samo pomalo rezati grane..
Better Man

#372 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Better Man »

Melami wrote:Pored ovih kamikaza mislim da je kod nas veliki problem kultura u saobracaju.
kazne nisu premale ako bi se pocele davati maksimalne propisane zakonom, a ne svakom trecina od minimalne.
Znam covjeka koji je pijan ubio neduzni djevojku na autputu, i odlezao godinu i na slobodu.

Mene cudi kako vecinom pogine onaj prav zdrav, a ovi debili izadju bez ogrebotine.
Ne samo da je bio pijan, već se u Ilijašu uključio na autoput i vozio za Sarajevo i to trakom koja vodi za Visoko! Dakle vozio suprotnim smjerom.
zateznistub

#373 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by zateznistub »

Emir33 wrote:

A ti kao mislis da svako ide namjerno praviti udese i ne samo drugima, vec i sebi unistavati zivot?
Pri onakvoj brzini u centru grada i namjernim prolaskom kroz crveno, apsolutno DA i ne bi se smjelo drugacije okaraktrisati nego kao ubistvo u pokusaju ili ubistvo sa predumisljejem.
Better Man

#374 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Better Man »

tag33 wrote:Joj profesora, cuj 4 godine puno za ubistvo.. :roll: i hajde kad bi i te 4 godine odlezali nego ce biti zatvor poluotvorenog tipa+dobro vladanje+kad se malo podmazu stvari na pravim mjestima i lezat ce bukvalno par mjeseci u zatvoru, to jest nociti na racun poreskih obveznika.. ovo treba sve mijenjati iz korjena a ne samo pomalo rezati grane..
Kada pročitaš ono što kaže profesor, moglo bi se zaključiti da i nije baš normalan, jer tako nešto može izjaviti samo lud čovjek! Najgore od svega što nam naša bajna policija i ministri policije kao papagaji trube kako je sigurnosna situacija zadovoljavajuća! Šta treba da se desi, pa da kažu da je sigurnosna situacija loša i da građani nisu sigurni i bezbjedni?
Melami

#375 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Melami »

Better Man wrote:
Melami wrote:Pored ovih kamikaza mislim da je kod nas veliki problem kultura u saobracaju.

Ne samo da je bio pijan, već se u Ilijašu uključio na autoput i vozio za Sarajevo i to trakom koja vodi za Visoko! Dakle vozio suprotnim smjerom.
Znam to, nego nestigoh napisati. Uglavnom, pred kraj autputa je uspio napraviti udes, cijeli autput vozio suprotnim smjerom.
Locked